Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

A da un cadou este o adevărata artă. Trebuie să înțelegi persoana căreia intenționezi să-i dai darul. Trebuie să știi ce își dorește cu adevărat. Trebuie să fii capabil să-i dai acel dar. Orice mai puțin de atât este un simptom de grade diferite din partea ta, din ignoranță, distanță sau insultă. Dar dacă nu îți poți permite darul potrivit, să-i spui acelei persoane ce ai face dacă ai putea, justifică totul în timp ce prezinți acel substitut nu prea perfect.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Sinuciderea este un lucru serios. Și dacă știi pe cineva cu intenții de sinucidere, trebuie să-i dai ajutor. Nimeni nu trebuie sufere. Oricine trebuie se iubească pe sine însuși.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cave Carson Has a Cybernetic Eye Vol. 1: Going Underground Paperback" de Gerard Way este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Trebuie doar să fii. Trebuie să-i dai drumul. Trebuie să permiți. Trebuie să fii liber și faci din acest lucru conștiința ta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Mi-e limpede acum" de Wayne Dyer este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.00- 22.99 lei.

Dacă dai prea multă atenție ambalajului în care sosește darul, s-ar putea să nu-ți dai seama că rugăciunile tale au primit răspuns. Unele dintre cele mai importante daruri vin foarte prost ambalate. Într-adevăr, la prima vedere, s-ar putea să pui sub semnul întrebării dacă ele sunt cu adevărat daruri. E mai bine să nu ceri darul, decât să fii atașat de felul în care acesta vine la tine. Afirmația: "Cere și ți se va da" este adevărată, numai atunci când ești complet deschis față de forma în care poate apară darul...

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Lev Tolstoi

E ușor de zis: nu trebuie să-i urăști pe oamenii răi, ci dimpotrivă, să-i compătimești și să-i iubești. Așa este. Dar pentru a face sincer acest lucru, există numai o singură cale: a-L vedea, a-L simți și a-L iubi în ei pe acel Dumnezeu care se află și în tine și în ei. Pentru a fi in stare de asta, trebuie devii conștient că Dumnezeu e în tine și -L iubești. Și de aceea totul, totul depinde de asta.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Lt. Col. Podovsky: Văd că știi ce e durerea. Poate că ai mai fost printre camarazii mei vietnamezi și altadată, nu? Niciun răspuns. Ne dai numele tău? Acum, ce rău ar putea produce asta? Mândria este un substitut jalnic al inteligenței. Ceea ce trebuie să înțelegi este că trebuie te interogăm. Pentru Sergentul Yushin de aici, tu ești doar o bucată de carne. Un experiment de laborator. Dar pentru mine, tu ești un tovarăș, asemănător mie, doar din tabere diferite dintr-un joc al sorții. Știu că încerci facilitezi eliberarea criminalilor de război deținuți de această republică. Pot aprecia asta. Dar incidentul acesta, capturarea ta... este rușinoasă. Trebuie să ne dai o explicație. În primul rând, vreau faci legătura la cartierul general și le comunici că ai fost prins și condamnat pentru acte de spionaj și că astfel de infracțiuni de agresiune nu ar mai trebui întreprinse pe viitor dacă nu vor aibă aceeași soartă ca a ta. (Podovsky, arogant, pornește transmițătorul radio.)
John J. Rambo: Du-te naibii!

replici din filmul artistic Rambo II, după Kevin Jarre
Adăugat de Nicoleta MitrofanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Monica: Trebuie să merg la Peter să-i ud florile. Știți ceva? Dacă o să se despartă de mine, poate nu o să-i mai ud florile.
Chandler: Dacă o să se despartă de tine, poate Joey și eu ar trebui să-i udăm florile, dacă înțelegi ce vreau spun.
Joey: Sau am putea să mergem acolo și ne ușurăm pe ele.

replici din filmul serial Prietenii tăi
Adăugat de Burduja Simona, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Michael: Pe scurt, vreau să fii soția mea, Delysia, și am nevoie de un răspuns scurt din partea ta.
Guinevere Pettigrew: Nu crezi, dată fiind însemnătatea ocaziei, că ar trebui să-i acorzi puțin timp?
Michael: Să trag de timp? De ce, pentru că nu sunt suficient de bun pentru ea?
Guinevere Pettigrew: În niciun caz.
Michael: E adevărat, nu sunt. Hainele de pe mine sunt aproape tot ce am. Nu mi-aș putea permite niciodată așa ceva. (Face semn către apartamentul lui Nick.)
Delysia: Și cine te plătește ca cânți la pian? Vrei zici că îi dai banii înapoi după fiecare spectacol?
Michael: Nu, și asta mă doare teribil, de aceea situația trebuie se schimbe, Delysia. Banii sau dragostea? Asta vreau aflu de la tine. Uite cum o să facem: diseară, voi cânta pentru tine, Delysia, și voi cânta pentru tine tot restul vieții mele dacă te căsătorești cu mine. Dacă nu, nu îți voi mai cânta ncicodată.

replici din filmul artistic Domnișoara Pettigrew
Adăugat de Matache AlexandraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

Când există acel spațiu, acea tăcere și acea nemăsurată energie, ia ființă acel ceva care este dincolo de orice nume, de orice măsură și de orice timp; atunci ia ființă acel ceva care este sacru. Dar pentru a-l găsi, trebuie să ai mare iubire, mare compasiune, și totul trebuie înceapă acasă.

în Mintea fără margini
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ai un handicap, probabil, nu este vina ta, dar nu este bine să dai vina pe lume sau să te aștepți îi fie milă de tine. Trebuie să ai o atitudine pozitivă și trebuie faci tot ce poți mai bun în situația în care te afli, în cazul în care ai un handicap fizic, nu-ți poți permite să fii de asemenea handicapat și din punct de vedere psihologic. În opinia mea, ar trebui te concentrezi pe activitățile în care handicapul tău fizic nu va reprezenta un handicap grav...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Andie: I-ai spus ce simți pentru ea?
Pacey: Andie, deja știe asta.
Andie: I-ai spus ce simți cu adevărat, Pacey? Nu poți să pleci fără să-i spui. Nu îți stă în fire faci asta. Nu poți să stai și aștepți ca ceva se întâmple. Și nici fugi. Trebuie să-i spuio iubești și trebuie încerci să o recucerești pentru că, dacă nu faci asta, crede-mă, o să regreți.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antonio Banderas

Reclamele nu sunt un gen atât de simplu pe cât pare. Trebuie să fii foarte precis când prezinți, trebuie crezi în produs, dar și în personajul căruia îi dai viață.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Iordache

Femeii cu inima curată

Darul e înțelepciune
Alinare și speranță.

Oriunde poți fi de față
Totul e trecut cu bine.
Iubești știința și natura,
Libertatea și măsura.
Inimii îndurerate
Ai să-i dai plante minunate!

Crezul cel trecut în faptă
Răgaz ai să-l împlinești.
Ai o inimă curată,
Curaj știi să dăruiești
Iar și iar din darul sfânt
Univers trăind în plantă
Necontenit treci în faptă.

acrostih de din Buchet de cuvinte
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ghid de intoxicatii acute la copil" de Constantin Iordache este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.

Cutter: Orice truc magic constă în trei părți sau acte. Prima parte este numită "Promisiunea". Magicianul îți arată ceva banal: un set de cărți de joc, o pasăre sau un om. Îți arată acel obiect. Îți va spune poate te uiți cu atenție la el pentru a vedea dacă este într-adevăr real sau normal sau neschimbat. Dar bineînțeles... că nu este. Cel de-al doilea act se numește "Transformarea". Magicianul va face ca acel lucru banal devină ceva extraordinar. În acel moment începi cauți secretul.... dar nu-l vei găsi, pentru că, desigur, nu privești cu atenție. De fapt nici nu vrei -l afli. Vrei să fii amăgit. Dar nici nu aplauzi încă. Pentru că a face un obiect dispară nu este de ajuns; trebuie -l și aduci înapoi. De aceea orice truc magic are și un al treilea act, cel mai dificil, pe care noi îl numim "Prestigiul".

replici din filmul artistic Prestigiul, după Christopher Priest
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu dai, din toată inima și din cuget curat, un singur dar; însă acest Dar ajunge mulțumească zece Zei. De aceea, darul ți se întoarce înzecit. De la fiecare Zeu, câte un dar, în schimb. Dacă darul tău mulțumește o mie de zei, darul tău se va întoarce la tine înmiit.

citat din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.

Nu-i da cerșetorului doar bani, iar apoi pleci, fără să-i recunoști esența. Dacă vrei să-i dai bani, fă-o. Dar nu trece mai departe fără să-i recunoști esența deoarece el nu are nevoie de bani, ci de dragoste ta, de binecuvântarea ta, de recunoaștere din partea ta.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Calul

Sunt ideea prin care se intră în cetate.
Nu e de ajuns să dai un regat pe un cal.
Pe un cal trebuie să dai totul,
pentru a nu rămâne în afara cetății
ca singurătatea
sau ca marele fiu al cenușii.
Orice om are nevoie de-un cal.
Niciodată caii n-or dispară din istorie.
E-o problemă de viață și de moarte.
Dar pe un cal trebuie să dai tot o idee
din care iasă oameni și arme,
mai ales că un cal se poate face din orice
chiar și din compot, chiar și din fluturi,
cu o singură condiție însă
ca să nu-l poată mânca niciodată
chibritele și lupii.

poezie celebră de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Răbdarea este o adevărată virtute atât timp cât nu se transformă în ignoranță. Prea multe persoane consideră că răbdarea exagerată (sau chiar îndurarea anumitor comportamente neplăcute) le va aduce beneficii extraordinare. Greșit! Pentru că în acel moment îți calci în picioare propria persoană! Înainte de toate, adu-ți aminte că nu ești dator nimănui să-i tolerezi toate pretențiile – în special cele care te pot distruge pe tine!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Banii se fac ușor dacă îți place munca, dar mai greu este să știi să-i folosești, cu chibzuință, atunci când trebuie.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sarah Brightman

Când ești înzestrată cu un dar trebuie să fii cât se poate de egoistă. Nu-ți poți permite să dai voie prea multor lucruri din exterior -ți stea în cale.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Labirint...

Îmi place creierul... pane
Cu fosforu-i, ce aprinde un chibrit.
E diferența de la geniu, la smintit;
Căci dacă el nu e... nu e nimic.

Îl venerăm cu toții... "alimentul",
Ce ne menține, treaz și productiv,
Ce ne separă bunul, de nociv;
Și-n reușite este... instrumentul!

E gelatină pură, de-energie,
Ce-și schimbă fire în metamorfoză...
Cu ea, creezi mii de poeme, proză;
Îți-asigură, de-ți meriți... efigie!

Tot lui, i se mai spune minte,
Căci adevăr separă, de minciună...
Îți spune, de alegerea e bună,
Și lucruri ce le faci; de sunt păcat, sau... sfinte.

Cu el e cert, că poți să faci un ban...
Îți spune, start, și unde oprești,
nu fi prost, dar nici să nu jignești;
Te învață fi drept, sau nu... să fii infam.

El te ridică, sau te pune jos.
Din ochi te învață, dacă să clipești,
Ca câștigi ceva, de șmecher ești;
știi, cum profiți, să ai folos.

Cu el te-ajuți, din mâini cu stil să dai...
Să bați în ritm, sau să lovești mai tare...
dai plăceri, sau să-ți păzești onoare;
Să furi, de ești un hoț... dacă nu ai.

Tot el te-ajută, avantaj scoți
Din clinciuri, sau... neprevăzut...
Dintr-un nimic, devii un cunoscut;
Din neajuns, ajungi și tu, să poți.

El e cel ce discerne, tot ce vezi;
De-i adevăr, în multul de minciună...
nu confunzi, ce-i pe Pământ, cu Lună,
Să afli, dacă trebuie crezi.

Cu el te naști, dar zero-i la început.
De nu îi dai exemple, cum facă
Te lasă baltă; n-o să ai răsplată...
Rămâne nul, cum meciul... ne bătut.

Nimic nu face, dacă nu-i impuls.
Îți aparține, ți-l crești treptat...
Să ți-l educi-în colos nemăsurat;
Să-ți dea mister, să fii, de nepătruns...

Te învață, dacă vrei, cum conduci.
Îți poate pune lumea la picioare...
Nu se consumă; imun la ce te doare,
El pe naivi, ți-arată cum să-i duci.

Dar știe și conducere leală,
Dar tot cu scop; -ți fie ție bine.
Căci n-are, niciun gând, pentru oricine...
La el, nu-i diferență; sănătos, sau boală.

E partea machivelică din tine...
Aceea, ce n-arată cine ești.
Te învață câștigi, spunând povești;
La alții, faci rău... și ție bine!

Concluzia-i că, dacă nu-i... nimic nu e!
El face diferența, dintre-un tâmp, sau geniu...
Să-l studiezi, îți trebuie un mileniu;
De aceea îmi place, creierul... pane.

poezie de (31 mai 2010)
Adăugat de Daniel Aurelian RădulescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook