Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Nemurirea sufletului este o chestiune care are o atât de mare influență asupra noastră și care ne atinge atât de profund încât ar trebui să ne pierdem toată simțirea pentru a fi indiferenți față de aceasta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Sigmund Freud

Nu există niciun domeniu în care gândirea și simțirea noastră să se fi schimbat atât de puțin din vremurile străvechi, sau unde ceea ce este originar se fi conservat atât de bine sub un înveliș subțire, ca atitudinea față de moarte.

în Opere I, Eseuri de psihanaliză aplicată, Straniul (1999)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Așadar, Dumnezeu a deschis ușa acestei lumi și a intrat în ea ca un prunc. În cel mai vulnerabil mod imaginabil. Pentru că El vrea aibă o apropiere inimaginabilă cu tine. Ce altă religie a avut vreodată un Dumnezeu aflat într-o asemeni apropiere față de noi, care s-a îndreptat atât de vulnerabil către noi? Ce Dumnezeu a sosit vreodată atât de blajin încât să-l putem atinge? Atât de fragil încât am fi putut -l rănim? Atât de vulnerabil încât inima Lui deschisă, pulsândă, poată fi rănită? Numai Cel care te iubește până în moarte!

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Sand

Ce-ți pasă, tinere poet? De ce vrei tu știi cine sunt și de unde vin eu?... M-am născut, ca și tine, în valea plângerii și toți nefericiții care se târăsc pe pământ sunt frații mei. Așadar, este oare atât de mare acest pământ, pe care îl cuprinde un singur gând și pe care o rândunică îl înconjoară în numai câteva zile? Ce poate fi atât de ciudat și de misterios într-o existență ome­nească? Ce influență atât de mare crezi tu că ar avea o rază de soare căzând, mai mult sau mai puțin vertical, peste creștetele noastre? Haida-de! Toată lumea aceasta este foarte departe de soare — este o lume foarte rece, foarte palidă și foarte îngustă, întreabă vântul câte ore îi trebuie ca s-o răscolească de la un pol la altul.

citat celebru din romanul Lelia de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lelia" de George Sand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.90- 14.99 lei.

Spaimele și angoasele au o influență atât de mare asupra subconștientului pentru că sunt însoțite de emoții foarte puternice.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Vincent Van Gogh

Ne îndeletnicim cu o artă prin care creăm lucrări valabile nu numai pentru timpurile noastre, ci care pot fi continuate de cei ce vor veni după noi... În viitor va exista o artă care va trebui să fie atât de frumoasă, atât de tânără, încât chiar de-ar fi să-i jertfim propria noastră tinerețe, ea ne va dărui în schimb o linie plină de seninătate".

în Almanah "Convorbiri literare"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba olandeză.
cumpărăturiCartea "Draga Theo" de Vincent Van Gogh este disponibilă pentru comandă online la 35.00 lei.
Henry Ward Beecher

Există oameni atât de drăguți, senini și agreabili, încât prezența lor are o influență bună asupra noastră. Dacă ei își fac apariția într-o încăpere, avem impresia că lumina devine mai puternică în jurul lor.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
Nichita Stănescu

Nedreptate

De ce auzim și de ce avem urechi pentru auz?
Atât de păcătoși fim noi încât să fim nevoiți
avem
speranțe, pentru frumusețe
și pentru duioșie, ochi
și pentru alergare, picioare?
Atât de nefericiți fim noi
încât să trebuiască să ne iubim.
Atât de nestabili fim noi
încât să trebuiască să ne prelungim
prin naștere
tristețea noastră urâtă
și dragostea noastră înfrigurată?

poezie celebră de
Adăugat de EvaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Nemurirea

Putem atinge nemurirea!
Gandurile curate străbat nemărginitul
Ocolind mediocritatea cotidianului și îndreptându-se către tine,
Înnobilează existența noastră, lăsând în urmă durerea, suferința.
Unele gânduri îmi aparțin,
Putem atinge nemurirea chiar și pentru o clipă.

poezie de din Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (februarie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Stanislavski

Toată viața căutați linia de demarcație care separă răul de bine în arta noastră. Câți oameni sunt printre noi care își pun viața în slujba răului fără să-și dea seama că nu sunt capabili aibă o influență corectă prin jocul lor asupra spectatorilor? Nu tot ce strălucește pe scenă e de aur. Promiscuitatea și lipsa de principii în arta noastră au făcut teatrul decadă, atât la noi cât și in străinătate. Aceleași motive împiedică teatrul ocupe poziția înaltă și rolul semnificativ la care are dreptul în viața comunității.

în Munca actorului cu sine însuși, vol. 2
Adăugat de Maria ConstantinescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "An Actor Prepares Paperback" de Constantin Stanislavski este disponibilă pentru comandă online la 139.99 lei.
John Henry Cardinal Newman

E ceva atât de groaznic, atât de satanic în a chinui pe cei ce niciodată nu ne-au rănit și care nu se pot apăra, care sunt total în puterea noastră, care nu au arme nici de apărare nici de atac, încât nimeni, decât cei foarte tari pot îndura doar gândul la aceasta.

citat clasic din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În viața noastră de zi cu zi, ne întâlnim cu oameni care sunt furioși, înșelători și urmăresc numai să-și satisfacă propriile lor nevoi. Este atât de multă mânie, neîncredere, lăcomie și meschinărie încât ne pierdem capacitatea de a lucra bine împreună.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Lumea este atât de minunată, cu atât de multă dragoste și profunzime morală, încât nu există nici un motiv pentru care noi să ne amăgim cu povești frumoase pentru care există puține dovezi solide. Mult mai bine mi se pare a fi, în vulnerabilitatea noastră, privești moartea în ochi și să fii recunoscător în fiecare zi pentru oportunitatea de scurtă durată, dar magnifică, pe care ți-o oferă viața.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Adevărata pace nu depinde de condițiile exterioare, ea vine dinăuntru, și de aceea ea este atât de greu de obținut. Lucrați asupra ideii de a iubi, de a face bine, de a ierta și a răspândi peste tot armonia, va veni și clipa în care această idee va deveni atât de puternică în voi și vă va impregna atât de profund celulele încât ele vor începe vibreze la unison cu ea. Cel care posedă această pace și este capabil să o răspândească în jurul său ca pe ceva real, viu, va deveni un adevărat fiu al Domnului. Așa cum a spus Iisus: "Fericiți făcătorii de pace, că aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Am ajuns în jurnalism pentru că scriam; nu sunt de profesie jurnalistă. Ziaristica era singurul loc pe care l-am găsit unde puteam scriu și să fiu plătită. Eram atât de tânără, aveam 18 ani, e o perioadă în care absorbi atât de mult, încât aceasta a configurat felul meu de a fi scriitoare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îți pui niciodată problema propriului tău potențial. Și toată nefericirea provine din faptul că nu ești tu însuți. Fii doar tu însuți și toată nefericirea și toată competiția cu ceilalți dispar; nu îți mai pasă că alții au mai mult, că nu ești tu cel care are mai mult. Dacă vrei ca iarba fie mai verde, nu are rost privești în curtea vecinului. Este atât de simplu ca iarba fie mai verde! Omul trebuie fie înrădăcinat în propria sa energie potențială, indiferent care este aceasta. Lumea va fi atât de mulțumită astfel, încât acest fapt vi se va părea pur și simplu incredibil.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Atât de permeabili

Atât de permeabili,
încât zarea trecea prin gâtlejul nostru.
Atât de încremeniți de frică,
încât ne purtam sufletu-n cârje.
Atât de micșorați,
încât ne târam sub un ceasornic
unde nimic nu arăta ora.
Atât de tăcuți
încât pierdeam obișnuința
celor mai simple cuvinte:
"dragoste", "liliac", "zăpadă", "prietenie".
Atât de singuri.

poezie clasică de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Părinții mei reprezintă unica mare influență asupra vieții mele. Iar dacă tatăl meu ar fi fost acolo pentru mine, ar fi fost o dublă mare influență asupra vieții mele.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dragostea este un sentiment pe care îl experimentăm și este mai presus de cuvinte. Puterea lui este atât de mare încât nu poate fi descrisă și nici nu ar trebui.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Emoții

O durere surdă,
Zgomot de aripi frânte...
Asta ne-am fost pentru o vreme

Tu si eu,
Noi doi,
Două petale de care floarea s-a descotorosit,
Doua frunze pe care vântul le-a răpit,
Două lacrimi pe obrazul unui om care a suferit.

Suntem noi doi,
Atât de apropiați si totuși atât de departe,
Suntem noi,
Răsăritul și Apusul
Soarele și Luna,
Iunie și Decembrie,
Suntem două elemente străine una de cealaltă
Care prin inegalitatea lor nu se vor putea uni niciodată.
Poate ca din aceasta cauza am trecut unul pe lângă altul atât de indiferenți

poezie de
Adăugat de Alessandra SpătariuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atât de mult din ce avem noi mai bun este legat de iubirea noastră față de familie, încât aceasta rămâne măsura stabilității noastre, deoarece măsoară simțul loialității noastre. Toate celelalte pacte ale iubirii sau ale fricii derivă și se conturează din aceasta.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook