Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

William Faulkner

Este un privilegiu faptul de a ajuta omul să-și suporte destinul, înălțându-i sufletul, reamintindu-i curajul, onoarea, mândria, compasiunea și spiritul de sacrificiu care au constituit măreția trecutului sau... Cred că omul nu se va mulțumi numai să suporte. El va birui. El este nemuritor nu pentru că, singur între toate creaturile, are o voce care nu poate fi stinsă, ci pentru că posedă un suflet și simțul compasiunii, sacrificiului și îndurării.

citat clasic din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sanctuary" de William Faulkner este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 21.99 lei.

Citate similare

Aura posedă aceleași funcții ca și pielea. Putem spune că este pielea sufletului, ea este cea care-l îmbracă, care îl protejează, care îi dă sensibilitatea și, în fine, ea e cea care permite lase treacă curenții cosmici care permit schimburi între sufletul uman și toate creaturile, până la astre, între sufletul unei creaturi și Sufletul universal.

în Centrii și corpuri subtile
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Omul spre victoria destinului sau" de Omraam Mikhael Aivanhov este disponibilă pentru comandă online la numai 18.90 lei.

Pentru că ea poate

Pentru toată violența consumată pe ea,
pentru toate umilințele pe care le-a suferit,
pentru corpul ei pe care l-ai exploatat,
pentru inteligența ei pe care ai călcat-o,
pentru ignoranța în care ai părăsit-o,
pentru libertatea pe care i-ai refuzat-o,
pentru aripile pe care le-ai tăiat,
pentru toate astea:
înclină-te de fiecare dată
când te uiți la sufletul tău,
pentru că ea poate vedea,
pentru că ea poate simți.
N-are nevoie de compasiunea ta,
pentru că ea se va ridica mereu,
pentru a se apropia de cer,
unde sufletul ei trăiește.

poezie de (8 septembrie 2018)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Apucăturile fac omul. Spiritul face omul. Căminul face omul. Educația primită în cămin nu influențează numai spiritul și manierele, ci și caracterul. Casa părintească este aceea care face înflorească inimile, care formează obiceiurile, care trezește spiritul și care împinge caracterul spre bine sau spre rău.

în Fii om de caracter!..., Puterea căminului
Adăugat de VioletaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul se păcălește când spune că are suflet sau că este "ființă divină". Pentru a-și da importanță, repetă precum papagalul poveștile frumoase pe care le-a auzit sau citit pe undeva. În realitate, omul este doar o mașinărie care are o sămânță de potențial. Pentru a ajuta sămânța să se dezvolte e nevoie de muncă, nu de repetiții, afirmații sau credință. "Munca" înseamnă să se pună sub microscop, observe cu atenție, răbdare, dăruire și fără discriminare tot ce se întâmplă în el.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Dumnezeu este același pentru toți cei care Îl caută și omul nu trebuie fie extraordinar ca -l urmeze. Aceasta este greșeala pe care o faceți - insistați asupra măreției, ca și cum numai măreția poate fi spirituală.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pace în suflet nu poate avea omul care este veșnic nemulțumit de cele ce i se întâmplă în viață, ci numai acela care cu recunoștință mulțumește lui Dumnezeu pentru toate.

citat din
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dragostea este minimul de suferință pe care trebuie -l suporte omul; în dragoste viețuiește dumnezeul - Creator de univers, Creator de om.

aforism de din Cafeaua fără ghicitoare (2011)
Adăugat de Florina Popescu - BlajuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Mark Twain

Dintre toate creaturile Domnului, există doar una care nu poate fi făcută sclavă a biciului. Aceea este pisica. Dacă omul ar putea fi încrucișat cu o pisică, omul ar fi îmbunătățit, dar ar deteriora pisica.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Tom Sawyer & Huckleberry Finn" de Mark Twain este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Omul nu este totuna cu corpul său fizic. Inima, spiritul – este omul. Iar spiritul este precum o stea în jurul căreia el este construit. Dacă omul este perfect în inima sa, el deține toate secretele ascunse ale Naturii.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Moartea este, pentru mulți dintre noi, trecerea în neființă. Inima nu mai bate, corpul nu mai e viu. Ce este timpul irosit? Ce este timpul înecat sub glia neroditoare? Ce este viața fără libertate? Ce este omul fără caracter și fără personalitate? Ce este omul hrănit de disperare? Ce este setea de perfecțiune? Ce este arșița agonisirii materiale nesfârșite? Ce este omul pansat în minciunile celor care conduc o țară? Ce este părintele care vede cum fiul și fiica lui nu au nici un viitor într-un sistem stropit de promisiuni deșarte și udat de impotență? Mintea mă poate ajuta să înșir sute de pagini, un șir nesfârșit de întrebări. Aceasta este moartea pentru mine. Aceasta este moartea, faptul că viu fiind trebuie lupt cu moartea când scopul vieții este acela de a trăi viața.

în Chip printre monologuri
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Joe Black: Mă ameninți?
William Parrish: Da, sau cel puțin așa sper. Am iubit-o pe Susan din momentul în care s-a născut, o iubesc acum și o voi iubi mereu. Și ceea ce-mi doresc pentru ea este un bărbat care să o iubescă, care să o merite, care să fie de pe lumea asta și care să aibe grația, compasiunea și mândria să îi fie alături toată viață.

replici din filmul artistic Întâlnire cu Joe Black
Adăugat de Loredana MateiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Douglas Adams

Nu trebuie salvăm noi lumea; ea e suficient de mare să-și poarte singură de grijă. Singurul motiv pentru care ar trebui fim îngrijorați este acela dacă această lume va fi în stare ne mai suporte.

citat din (2001)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Hitchhiker's Guide to the Galaxy 25th Anniversary Edition Hardcover" de Douglas Adams este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 59.99 lei.

Omul este constituit din două părți: esență și personalitate. Esența omului este ceea ce este el. Per­sonalitatea omului este "ceea ce nu este el". "Ceea ce nu este el" înseamnă: ceea ce este venit din afară, ceea ce a învățat, sau ceea ce reflectă toate urmele impresiilor exterioare lăsate în memorie și în senzații, toate cuvin­tele și toate mișcările care i-au fost inoculate, toate aceste sentimente create prin imitație, toate acestea "care nu sunt el", toate alcătuiesc personalitatea.

în Fragment dintr-o învățătură necunoscută
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Printre realități, există și materie există și suflet, și acestea sunt într-un singur loc, căci nu există un loc separat al materiei și unul separat al sufletului(cum ar fi unul pe pământ pentru materie și unul în aer pentru suflet), ci locul sufletului este separat, în sensul că nu se află în materie. Aceasta înseamnă faptul că sufletul nu este unit cu materia, iar același lucru nu se poate naște și din suflet și din materie, adică nu se poate naște din materia ca substrat (pentru că ea nu este formă)și anume este separat. Materia așezându-se pe sine însăși sub suflet este luminată de el și nu poate să pună stăpânire pe cel de la care primește lumină;sufletul nu poate suporta materia fiindcă din cauza acestei materii rele este incapabil vadă. Aceasta este căderea sufletului: faptul de a veni astfel în materie și de a deveni slab, fiindcă nu toate puterile sale sunt active, fiindcă materia le împiedică își ocupe locul pe care sufletul îl deține și oarecum se opune și face devină rău ceea ce a luat ca pintr-un fel de furt, până când sufletul reușește să se întoarcă la starea lui superioară. Așadar materia este și cauza slăbiciunii din suflet și cauza viciului. Căci este ea însăși rea mai înainte ca sufletul să devină rău, este de fapt răul inițial.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt obosit de privirile care se agață de trecut sau de viitor ca să-și suporte prezentul.

citat clasic din romanul Cartea Mironei de
Adăugat de Emilia NedelcoffSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gentiane" de Cella Serghi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.
Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
David Boia

Bunul simț este un dezavantaj pentru cei care-l au, pentru că trebuie să suporte pe cei care nu-l au.

aforism de (14 noiembrie 2014)
Adăugat de anca petruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Thomas More

Utopiștii cred măcelărirea animalelor va distruge gradual simțul compasiunii, care este cel mai subtil sentiment de care natura noastră umană este capabilă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Utopia: A Dual-Language Book Paperback" de Thomas More este disponibilă pentru comandă online la numai 12.99 lei.
Friedrich Nietzsche

Mediocritatea este cea mai fericită mască pe care o poate purta spiritul superior pentru că omul obișnuit, adică mediocrul, nu se gândește că este o deghizare – și totuși din cauza acesteia spiritul superior se și folosește de masca mediocrității – pentru a nu irita, în cazuri deloc rare, prin compasiune și bunătate.

în Călătorul și umbra sa
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

Omul este singur cu problematica nu numai a dansului, ci și a vieții. Dansul este pe undeva și o artă care esențializează viața însăși prin faptul că toată ființa este implicată în actul dansat, nu numai o parte din corp sau corpul ori mintea. Mi se pare toți parametrii umanului sunt prezenți acolo. Nu poți atinge tot. E imposibil, dar când dansezi îl iei pe Dumnezeu de un picior. Pentru acele momente privilegiate trebuie trăit.

în AGERPRES, interviu (13 februarie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vant Volume Vectori" de Gigi Căciuleanu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook