Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Julian Barnes

Pui laolaltă doi oameni care n-au mai fost puși laolaltă până acum. Uneori e ca la prima încercare de a fixa un balon cu hidrogen de un balon de aer cald: preferi să te prăbușești și să arzi sau să arzi și să te prăbușești? Însă uneori merge, se creează un lucru nou și lumea se schimbă. Pe urmă, la un moment dat, mai devreme sau mai târziu, dintr-un motiv sau altul, unul dintre ei e luat. Și ce e luat e mai mare decât suma a ceea ce-a fost. Poate că, din punct de vedere matematic, e imposibil; dar, din punct de vedere emoțional, e posibil.

în Niveluri de viață (27 martie 2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Keeping an Eye Open: Essays on Art" de Julian Barnes este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -100.00- 39.99 lei.

Citate similare

Să fii echilibrat și puternic din punct de vedere emoțional înseamnă și să știi în ce anume merită -ți investești energia. Un om puternic din punct de vedere emoțional nu-și pierde timpul focusându-se pe lucruri pe care nu le poate controla. El știe nu are niciun sens să se enerveze, de exemplu, pentru plouă sau pentru sunt blocaje în trafic. Un om puternic emoțional știe că uneori singurul lucru pe care îl poate controla este atitudinea sa. Pacea interioară începe atunci când nu mai permiți ca evenimentele sau oamenii -ți controleze emoțiile, ci tu ești în controlul gândurilor și trăirilor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Erich Fromm

Din cauza fatalității există războaie și o parte a omenirii trebuie fie dominată de o alta. Fatalitatea se face vinovată nu este posibil să fie mai puțină suferință pe pământ decât a fost dintotdeauna. Fatalitatea poate fi raționalizată din punct de vedere filosofic drept "lege naturală" sau "destin omenesc", din punct de vedere religios drept "voința Domnului", din punct de vedere etic drept "datorie" - pentru caracterul autoritar ea este întotdeauna o putere mai mare exterioară individului, căreia individul nu poate decât să i se supună. Caracterul autoritar venerează trecutul. Ceea ce a fost va fi în veci. Să dorești sau să muncești pentru ceva care nu există dintotdeauna înseamnă crimă sau nebunie. Miracolul creației - pentru creația este întotdeauna un miracol - se află în afara experienței sale emoționale.

în Texte alese (1983)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
cumpărăturiCartea "Anatomia distructivitatii umane" de Erich Fromm este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -66.47- 39.99 lei.
Arthur Schopenhauer

Este într-adevăr demn de observat cum doi oameni, mai ales dintre cei înapoiați din punct de vedere moral și intelectual, se recunosc de la prima vedere, caută cu înfrigurare să se apropie unul de altul și aleargă să se întâmpine salutându-se prietenește și voioși, ca și cum ar fi vechi cunoscuți.

citat celebru din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

Din punct de vedere sociologic, teroarea este reprezentată de o persoană, un lucru care provoacă frică sau suferință intensă cu scopul de a intimida sau subjuga, acționând ca armă politică sau ca politică în sine. Din punct de vedere politic, funcția sa principală este aceea de a intimida și dezorganiza guvernul.

citat din (1962)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Aceasta este cea mai mare încercare a unui scriitor. Trebuie fii foarte implicat din punct de vedere emoțional în ceea ce faci, altmiteri nu iese bine. Nu poți simula nimic.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Wallace Stevens

Ceaiul luat la Palaz of Hoon

Nu se-întâmplă doar fiindcă-am filtrat în violet
Ziua de ieri prin ceea ce tu ai numit
Un aer nespus de singuratic: eu n-am fost mai puțin.

Ce fel de parfumuri mi-au dezmierdat părul?
Ce-a fost cu-acele imnuri care mi-au răsunat lângă ureche?
Ce mare și-a împins prin mine talazurile până aici?

Parfumul cel scump a fost eliberat de mintea mea
Și urechile mele au iscat imnurile care s-au auzit.
Eu însumi am fost compasul magnetic al acelei mări:

Eu eram lumea prin care am trecut, iar ceea ce am văzut
Sau auzit, sau am simțit, a venit numai din lăuntru-mi ;
Și acolo m-am aflat pe mine, mai adevărat și mai străin.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Necessary Angel: Essays on Reality and the Imagination Paperback" de Wallace Stevens este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.
Friedrich Engels

Dat fiind statul a luat ființă din nevoia de a ține în frâu antagonismul dintre clase, de asemenea, dat fiind că a luat ființă chiar în conflictul dintre clase, el este, de regulă, statul clasei celei mai puternice, al clasei dominante din punct de vedere economic, care, cu ajutorul lui, devine dominantă și din punct de vedere politic, dobândind astfel noi mijloace pentru oprimarea și exploatarea clasei asuprite. Astfel, statul antic era înainte de toate statul proprietarilor de sclavi pentru oprimarea sclavilor, statul feudal era organul nobilimii pentru oprimarea țăranilor iobagi, iar statul reprezentativ modern este instrumentul de exploatare a muncii salariate de către capital.

în Originea familiei, a proprietății private și a statului (26 mai 1884)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "The Origin of the Family Private Property and the State Paperback" de Friedrich Engels este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 56.99 lei.
Osho

Singura funcție a minții este de a diviza la nesfârșit. Rolul inimii este de a vedea ceea ce unește, lucru de care mintea nu este deloc capabilă. Mintea nu poate înțeleagă ceea ce se află dincolo de cuvinte; ea poate înțeleagă numai ceea ce este corect din punct de vedere lingvistic, ceea ce este corect din punct de vedere logic. Ea nu este preocupată de existență, de viață, de realitate. Mintea este, ea însăși, o ficțiune. Poți trăi și fără minte. Însă nu poți trăi fără inimă. Și cu cât existența ta este mai profundă, cu atât este și inima ta mai implicată.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
William Hazlitt
dragoste la prima vedere
Dragostea la prima vedere nu este decât materializarea unui vis imaginar care ne-a bântuit dintotdeauna; sau întâlnirea unei fețe, unei figuri, sau a unei expresii perfecte, dar pe care am văzut-o sau admirat-o în alte dăți, într-un grad mai mic de perfecțiune sau în circumstanțe mai puțin favorabile.

definiție clasică de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem câte puțin, în profunzimile noastre, din fiecare om pe care l-am întâlnit în viață și pe care, dintr-un punct de vedere sau altul, l-am apreciat sau l-am admirat.

în Cine sunt eu?
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
J.D. Salinger

Printre alte lucruri, o îți dai seama nu ești prima persoană care a fost vreodată nesigură sau speriată de comportamentul uman. Nu ești sub nicio formă singurul care trece prin acele situații. O mulțime de oameni au fost în egală măsură tulburați din punct de vedere moral și spiritual cum ești tu acum. Din fericire, unii dețin recorduri ale acestor stări.

în De veghe în lanul de secară
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "De veghe in lanul de secara" de J.D. Salinger este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -22.95- 16.99 lei.

Și uneori mi-e dor de mine... Mi-e dor de tot ce-a fost și nu mai este, de copilărie, de vremuri apuse! Uneori îmi aduc aminte de trecut, și mi-e dor de un miros, de un gust, de o voce... Mi-e dor de prieteni pe care nu i-am întâlnit niciodată, de oameni cu care nu am mai vorbit sau mi-e dor de cei care s-au dus și de cei de la care nu mi-am luat rămas bun. Mi-e dor de lucrurile pe care le-am trăit și de lucrurile la care am renunțat, și nu m-am bucurat total. Uneori vreau găsesc nu știu ce... Nu știu unde... Să regasesc ceva ce nici măcar nu știu ce este sau unde l-am pierdut.
Și uneori mi-e dor de mine... de cea care am fost.

în Șoapte (29 martie 2022)
Adăugat de Ioana Cretu ( C.I)Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ion Untaru

Obișnuința de a mânca pe săturate, adică mai mult decât trebuie din punct de vedere fiziologic, poate produce în perspectivă mai multă foame decât postul sau abstinența.


Adăugat de Ion UntaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Balzac

Nu cred existe ceva mai obositor decât a fi foarte fericit din punct de vedere moral și totodată foarte nefericit din punct de vedere material.

în Banca Nucingen
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Cantitatea este esențială, dar nu absolut necesară pentru a rezista. Pentru multe religii sunt puternice din punct de vedere al numărului adepților, dar lamentabile din punct de vedere spiritual. Astfel, cantitatea nu constituie o dovadă a puterii sau tăriei spirituale.

citat din
Adăugat de CristianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

În concluzie, a apărut o rasă generată de împerecherea dintre oameni și șerpi, care a dat naștere la o rasă hibridă, apărută ca urmare a contopirii liniilor genealogice ale familiilor regale ale celor două rase, care au fost în Antichitate centrate mai întâi în Orientul Mijlociu și cel Apropiat și, de-a lungul a mii de ani trecuți de atunci încoace și-au extins puterea în toată lumea... creând instituții - de exemplu, religiile - pentru a încătușa popoarele din punct de vedere mental și emoțional și pentru a le asmuți unul împotriva celuilalt, făcându-le să se războiască între ele.

citat din (1999)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Soclul e un suport pentru proști... Iar credința e un balon care mai devreme sau mai târziu pierde gazul.

în Vraciul. Profesorul Wilczur, Capitolul 1 (1938)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vraciul. Vol. al 2-lea" de Tadeusz Dolega-Mostowicz este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -11.99- 8.99 lei.

Uneori, când privești la ceva făcut de altul, te gândești individul respectiv a fost cam nebun. Dar trebuie să te mai gândești un pic... Căci unul dintre voi doi chiar este nebun și mai bine ai afla care... pentru că e o deosebire fundamentală fii unul sau celălalt.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este ușor râzi când totul merge ca pe roate, dar este important râzi când totul merge prost. Nimic nu te însănătoșește mai bine din punct de vedere emoțional decât râsul.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sergiu Celibidache

Eu mă simt natural român, mai român decât atunci când am plecat, pentru tot ce am făcut a fost pornind de la o oarecare bogăție și complexitate pentru care Iașul are o mare vină sau un mare merit. Eu mă înclin în fața Iașului, în fața dărniciei atotștiutoare a orașului ăsta care și-a călăuzit copiii și înzestrat așa încât nu a fost un moment de îndoială în mine în privința drumului pe care trebuia merg. Asta se datorește Iașului. Dacă azi mi-a rămas o mare doză de poezie, pe care de multe ori reușesc o materializez și în muzică, asta se datorește în întregime Iașului. Toată copilăria, toată adolescența am petrecut-o lângă personalități enorme ca: Mihail Sadoveanu, frații Teodoreanu, Mihai Codreanu, Demostene Botez, Octav Botez, profesorul meu. Deci din punct de vedere al înzestrării, Iașul mi-a dat ceva care la început m-a ajutat devin om, și, după aceea, într-adevăr, pot ieși cu ușurință din labirintul îndoielilor. Și când a fost vorba iau hotărâri mari, le-am luat ca ieșean, adică cu înțelepciune moldovenească. Deci am fost cât se poate de marcat din copilărie și adolescență, de Iașul care, a fost oxigenul tuturor.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook