Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Tânărul are nevoie de un povățuitor duhovnicesc, care să-l sfătuiască și de care să asculte, ca să călătorească cu siguranță duhovnicească, fără primejdii, fără frică și fără să se împotmolească. Fiecare om, cu cât crește, cu cât înaintează în vârstă, cu atât dobândește experiență și de la sine, și de la alții. Un tânăr nu are această experiență. Unul în vârstă folosește experiența dobândită de la sine și de la alții pentru a-l ajuta pe tânărul neexperimentat să nu facă gafe. Atunci când tânărul nu ascultă, face experiențe cu sine însuși. În timp ce, dacă ascultă, va avea câștig.

în Cuvinte duhovnicești, vol. I - Cu durere și cu dragoste pentru omul contemporan (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.

Citate similare

Filip: Sigur ți-l amintești pe Ahile și legenda Troiei.
Tânărul Alexandru: E preferatul meu.
Filip: De ce?
Tânărul Alexandru: Pentru că l-a iubit pe Patrocle, și i-a răzbunat moartea. Pentru că a dus o viață fără frică.
Filip: Unii spun că a fost un prost impulsiv, care lupta pentru sine și nu pentru Grecia.
Tânărul Alexandru: Dar a fost un erou! Cel mai mare din Troia.
Filip: Și destinul care i-a fost?
Tânărul Alexandru: Să moară tânăr, în plină glorie.
Filip: A avut de ales?
Tânărul Alexandru: Oh, da. Ar fi putut avea o viață lungă, dar lipsită de glorie.

replici din filmul artistic Alexandru
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când există dragoste și jertfire de sine, totdeauna se pune unul în situația celuilalt, îl înțelege și-l doare. Și atunci când cineva îl primește pe aproapele său în inima sa îndurerată, îl primește pe însuși Hristos, care îl umple cu și mai multă veselie duhovnicească.

în Cuvinte duhovnicești, vol. IV - Viața de familie (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-un sens, iluminarea este îți dai seama că nu există niciun sine separat. Am putea auzi asta de o sută de mii de ori: "Nu există niciun sine separat." Dar ce se întâmplă atunci când luăm asta în interior și căutăm în mod serios ce ar putea însemne? Am afla că înseamnă că tot ceea ce eu ca sine separat care se susține ca fiind adevărat nu este. Gustul niciunul sine separat este total eliberator. "Niciun sine separat" nu înseamnă că este o experiență spirituală care e ceva de genul: "M-am extins la infinit peste tot, și am fuzionat cu totul." Asta e o experiență frumoasă, minunată pe care să o aibă un sine separat, dar nu asta este Unimea. Unimea nu fuzionează. Fuzionarea are loc între doi și deoarece nu există decât Unul, atunci orice experiență de fuziune este o iluzie care fuzionează cu alta, oricât de frumoasă și minunată ar putea fi această experiență. Chiar și atunci când am experiența că am fuzionat cu absolutul, cu infinitul, cu Dumnezeu, aceasta înseamnă pur și simplu că sinele meu fictiv a fuzionat cu o altă ficțiune. Experiențele mistice nu sunt iluminarea."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The End of Your World: Uncensored Straight Talk on the Nature of Enlightenment Paperback" de Adyashanti este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.

Școala trebuie scoată tânărul din acel confort familial și să îl facă să devină conștient de sine. Fără conștiință de sine nu va ști niciodată cine este, ce vrea în viață cu adevărat, ci va rămâne într-o stare de dependența și nu va ști decât imite alte comportamente, având sentimentul că este neînțeles și reprimat.

în Descoperă-ți vocația
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carmen Sylva
experiență
Experiența este o femeie în vârstă pe care o venerăm fără a ne mai întreba despre trecutul său.

definiție aforistică de din Cugetări și impresii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Povestile unei regine" de Carmen Sylva este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.54- 23.99 lei.
Seneca

Nimic nu folosește atâta ca liniștea și conversația, cât mai puțină cu alții și cât mai multă cu sine însuși.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.
Constantin Păun

Tânărul deputat

E deștept și fără hibă,
Combativ și competent,
Dar în sală îl inhibă
Gradele din Parlament.

epigramă de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă să facă de una singură. În plus, omul care îți cere faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora să facă compromisuri pentru că îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există asigurare mai mare decât încrederea în Dumnezeu? Atunci când omul se încredințează pe sine lui Dumnezeu, primește mereu de la Dumnezeu benzină "super", iar automobilul său duhovnicesc nu se oprește niciodată, ci aleargă mereu. Pe cât poți, ia aminte, roagă-te și încredințează-te lui Dumnezeu, iar El te va ajuta în orice greutate. Simplifică-ți viața prin încrederea desăvârșită în Dumnezeu, ca să te eliberezi de stres și de neliniște.

în Cuvinte duhovnicești, vol. II - Trezire duhovnicească (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Eu vreau ca tu devii un egoist absolut. Iubește-te pe tine însuți! Fii tu însuți! Nu te lăsa distras de nimic, nici de religie, nici de politică, de educație, sau de societate. Prima ta responsabilitate este cea pe care o ai față de tine, și nu față de Biserică sau de națiune. Și vei vedea: dacă fiecare se va iubi pe sine, va avea grijă de sine, atunci va deveni mai inteligent și mai iubitor față de alții. In ochii mei această filozofie îl va face chiar mai altruist, pentruva avea ce dărui. A dărui va fi o bucurie pentru el, o eternă sărbătoare. Altruismul este un produs secundar al iubirii de sine.

citat celebru din
Adăugat de Bordea Andreea AncaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Carl Gustav Jung

Cine vrea capete un răspuns la problema răului, așa cum se pune azi, are nevoie, așadar, în primul rând de o cunoaștere temeinică de sine, adică o cunoaștere cât se poate de bună a totalității sale. Trebuie știe fără menajamente de cât bine și de câte fapte rușinoase este capabil și să se ferească s-o ia pe una drept reală și pe cealaltă drept iluzie. Ca posibilitate, ambele sunt adevărate și el nu va scăpa total nici de una, nici de cealaltă, dacă - așa cum ar trebui s-o facă de fapt de la sine - vrea trăiască fără a se minți și fără a se amăgi pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.

Deși Nevăzutul a creat văzutul, Nevăzutul nu îi impune nimic văzutului. Liniștea reușește în tot ceea ce face, pentruface fără să înfăptuiască. Liniștea face prin Fiire, fără să facă nimic. Reușește în tot ceea ce face, fără a se mândri pentru faptul că face fără să înfăptuiască. Tot ceea ce provine din Liniște, este deja perfect, pentru că Liniștea este Perfecțiunea în Sine, care susține totul, fără a înfăptui susținerea. Facerea fără de a face. Căci atunci când Fiirea devine perfect conștientizată, facerea vine de la Sine și se manifestă prin Sine - prin Unicul Sine. Și tocmai lipsa de efort face ca Liniștea fie veșnic odihnită, în Împărăția Absolută. Și tocmai lipsa de mândrie, face ca Liniștea fie veșnic împlinită, în Împărăția Absolută. Și tocmai lipsa de sine, face ca Liniștea fie veșnic eternă, în Împărăția Absolută. Căci Liniștea nu trăiește pentru sine, tocmai de aceea este lipsită de griji și zgomote. Liniștea îngrijește de bunăstarea sunetului și, cu smerenie absolută, există pentru a scoate sunetul în evidență. Ajută, fără ca nimeni știe că a ajutat. Aceasta este invitație la Liniște, pe care Liniștea o oferă sunetelor. Aceasta este chemarea Liniștii.

în Întoarcerea la Liniște, Liniștea, Partea I
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.
Mickey Rooney
vârstă
Vârsta este doar experiență, iar unii dintre noi au mai multă experiență decât alții.

definiție de
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acest "Eu-Sunt" este deja perfect? "Ce urmează?" Eu zic: Nu te aștepta la nimic! Pur și simplu, lasă viața curgă liberă! Dacă într-adevăr o experiență este atât de profundă, încât ne atingă interior, atunci acea experiență este recunoașterea a cine și ce suntem noi. Recunoașterea Experimentatorului. După care nu mai există: "Ce urmează?" Noi suntem crescuți de minte în sens evolutiv. Dar dacă există ceva de veacuri perfect în noi? Lui nu i se poate adăuga nimic și nu i se poate lua nimic. Dar în momentul în care acest "eu" dispare, nu mai există niciun fel de urmare. Ceea ce suntem noi este fără urmă. Dacă acestui moment simt că îi lipsește ceva, atunci îl voi vinde pe cea mai puternică experiență a mea din trecut. Chiar și experiența este văzută în noi, indiferent cât de măreață ni se pare. În momentul acela, experimentatorul însuși este dizolvat în Nemărginire. Iar ceea ce rămâne este fără formă, fără margini, este beatitudinea însăși, este această beatitudine de A FI. Experiențele vin și pleacă, dar oare Experimentatorul se schimbă?!

în Ceea ce suntem noi este fără urmă, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

CONDAMNĂM... (B)

Condamnăm banalitatea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm barbaria altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm când suntem batjocoriți, dar niciunul pe sine când batjocorește...
Condamnăm bădărănia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm când suntem bănuiți, dar niciunul pe sine că bănuiește...
Condamnăm când alții fac bășcălie de noi, dar niciunul pe sineface bășcălie de alții...
Condamnăm bătăușii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e bătăuș...
Condamnăm bârfele altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm când suntem bârfiți; dar ne simțim bine când bârfim...
Condamnăm oamenii belicoși, dar niciunul pe sine că e belicos...
Condamnăm bețivii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e bețiv...
Condamnăm beția de cuvinte a altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm când alții sunt bezmetici, dar niciunul pe sine că e bezmetic...
Condamnăm bigamia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm bigotismul altora; cu al nostru ne înțelegem bine...
Condamnăm când suntem blamați, dar niciunul pe sine că blamează...
Condamnăm blegii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e bleg...
Condamnăm boarfele, când e vorba de altele, dar niciuna pe sine că e boarfă...
Condamnăm boii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e bou...
Condamnăm bolânzii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e bolând...
Condamnăm brutalitatea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Din Oceanul Conștiinței Fără De Formă, la fel ca oricare creație, răsar gândurile care pornesc în călătoria lor de experimentare și de cunoaștere de Sine. Aceste gânduri sunt ca niște bule care se dezlipesc de Ocean, luându-și zborul prin teritoriul relativ al lumii manifestate. Din moment ce gândul s-a despărțit de Ocean, acesta privește în jurul său și vede alte forme separate, care sunt și ele în propria călătorie de cunoaștere de Sine. Și, pentru a-și determina forma și pentru a se diferenția de celelalte forme, gândul își creează un sine fals, cu care începe să se identifice. Exact ca oamenii. Și începe să călătorească, însă este mereu conștient de faptul că această călătorie este una de evoluție și de avansare - tocmai de aceea, gândul are un singur mare scop: devină experiență.

în Întoarcerea la Liniște, Relația cu gândurile
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

CONDAMNĂM... (H)

Condamnăm habotnicia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm hahalerele, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hahaleră...
Condamnăm oamenii haini, dar niciunul pe sine că e hain...
Condamnăm haimanalele, dar niciunul pe sine că e haimana...
Condamnăm hapsânii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hapsân...
Condamnăm hăbăucii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hăbăuc...
Condamnăm oamenii hâzi, dar niciunul pe sine că e hâd...
Condamnăm hidoșenia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm hienele, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hienă...
Condamnăm hoția altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm hrăpăreții, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hrăpăreț...
Condamnăm huliganismul altora; cu al nostru ne înțelegem bine...
Condamnăm hulitorii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hulitor...
Condamnăm hulpavii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e hulpav...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

CONDAMNĂM... (Î-J)

Condamnăm că alții sunt înapoiați, dar niciunul pe sine că e înapoiat...
Condamnăm încăpățânarea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm încornorarea, când îi suntem victime, dar niciunul pe sine când îi încornorează pe alții...
Condamnăm încrezuții, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e încrezut...
Condamnăm încuiații, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e încuiat...
Condamnăm îndărătnicia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm îndoielile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm înfumurarea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm îngâmfarea altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm când suntem înjurați de alții, dar niciunul pe sine când îi înjură pe alții...
Condamnăm când suntem înșelați de alții, dar niciunul pe sine când îi înșală pe alții...
Condamnăm când suntem învinovățiți neîntemeiat de alții, dar niciunul pe sine când îi învinovățește neîntemeiat pe alții...
Condamnăm când suntem jigniți de alții, dar niciunul pe sine când îi jignește pe alții...
Condamnăm josnicia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Tânărul Sam: Dar tata a spus că monștrii de sub patul meu nu există cu adevărat.
Tânărul Dean: Asta pentru că el chiar s-a uitat sub patul tău. Dar, da, există cu adevărat. Aproape totul este adevărat.
Tânărul Sam: Moș Crăciun există?
Tânărul Dean: Nu.

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

CONDAMNĂM... (P2)

Condamnăm pilele altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm piloșii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e pilos...
Condamnăm pisălogii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e pisălog...
Condamnăm pițigăiala altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm pizma altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm plagiatorii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e plagiator...
Condamnăm plagierile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm plastografierile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm plângăcioșii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e plângăcios...
Condamnăm poligamia altora; cu a noastră ne înțelegem bine...
Condamnăm poltronii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e poltron...
Condamnăm când suntem ponegriți, dar niciunul pe sine că ponegrește...
Condamnăm poponarii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e poponar...
Condamnăm porcăriile altora; cu ale noastre ne înțelegem bine...
Condamnăm porcii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e porc...
Condamnăm oamenii porcoși, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e porcos...
Condamnăm pornografia altora, dar niciunul pe a sa...
Condamnăm pornografii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e pornograf...
Condamnăm oamenii posaci, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e posac...
Condamnăm potlogarii, când e vorba de alții, dar niciunul pe sine că e potlogar...

în Calitățile și defectele în aforisme, epigrame, madrigale, poezii, pamflete și satire (2 august 2008)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook