Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Viața în Elveția poate fi trăită dacă ești muzician, te retragi într-o orchestră sau dacă ai o meserie foarte strictă, tehnică, care să te arunce într-o lume cu totul alta. Dar altfel, să trăiești cu realitatea de acolo, pe care o vezi pe chipurile oamenilor, e destul de greu. Zilnic aveam impresia că toți oamenii de pe stradă mănâncă lămâi în timp ce merg. Ziceai că s-au ieftinit brusc lămâile la magazin și toți sugeau din lămâi deodată. Aveau o grimasă acră, o acreală pe față și-n mișcări. Așa că nu mă plâng de România.

citat din (2011)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Scapă de mintea îngustată de convingeri limitative. Nu există bine sau rău decât filtrat prin percepția individuală a fiecăruia. Frigul și zăpada sunt foarte rele pentru omul ce trăiește desculț pe stradă dar sunt foarte bune pentru pământul și semințele puse acolo de agricultor. Dacă eu vreau ca oamenii să fie buni și lumea în care eu trăiesc fie formată doar din oameni buni, am îi scot pe toți ăia răi din viața mea și chiar dacă rămân cu 2 oameni buni în viața mea, eu trăiesc într-o lume plină de oameni buni. A curs multă cerneală pe subiectul acesta iar azi fizica cuantică ne dovedește omul modelează și își creează realitatea în fiecare clipă. Gândește lucrurile pe care le vrei în viața ta, nu cele pe care nu le vrei.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți din când în când (zilnic ar fi minunat) câteva clipe pe care să le petreci în solitudine. Timpul pe care îl petreci doar tu cu gândurile tale, în care îți analizezi viața, deciziile, starea ta actuală și direcția în care te îndrepți fac diferența dintre o viață trăită pe pilot automat și una în care trăiești conștient. Dacă eviți contactul cu tine însuți, dacă ești mereu înconjurat de alți oameni, dacă stai cu mintea mereu focalizata pe ceea ce ți se întâmplă sau pe distracții, ai mare șanse să te rătăcești. Însă atunci când trăiești conștient, observi din timp dacă te îndrepți într-o direcție greșită. Și, foarte important, fii sincer cu tine însuți în clipele de solitudine. Dacă te autoiluzionezi sau te minți, nu rezolvi nimic, ci doar te îndepărtezi de adevărul tău propriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii au nevoie de un contact direct. Tot ce se întâmplă e mediat, calculatorul mediază, televizorul mediază. Teatrul e imediat. Toți oamenii au nevoie de contactul direct pe care teatrul îl oferă. Oamenii au nevoie simtă prezența fizică a actorului, într-o lume în care totul devine mai formal și mai virtual.

citat din (2011)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îi văd pe proști ca pe o specie de extratereștri, care s-au infiltrat în oameni și, treptat, i-au transformat pe toți. Au mai rămas câteva zeci netransformați, care rezistă aici pe baricade, dar pentru cât timp? Într-o bună zi, n-o să ți se mai vândă la magazin țigări, bere sau cola, până nu aduci dovada că ești și tu prost. Ce-o să facem atunci? O alegem murim de foame și sete numai pentru a apăra idealul inteligenței umane? Poate că nu. Poate nici n-o să mai avem ce să facem cu ea. Într-o lume de proști, e teribil de inconfortabil fii deștept.

în Ani cu alcool și sex
Adăugat de Dreams in Black and WhiteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pervertirea. Editia a III-a" de Cristina Nemerovschi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -36.00- 17.99 lei.
Cornelia Georgescu

Mihai: Serios?! Chiar ești așa? Tu, Luci?!
Lucian: Da; ce-ți închipui?! Că aș fi un tip insensibil? Te rog, Mihai, nu începe și tu cu astfel de suspiciuni, în ceea ce mă privește... Despre tine știu foarte bine că ești emotiv din fire, dar, uite... Îți mărturisesc că și mie mi-a fost foarte greu la început, până m-am obișnuit cu ideea. Primii ani mi s-au părut un chin greu de suportat, un adevărat calvar, chiar dacă nu dădeam de înțeles acest lucru. N-aș vrea trec din nou prin toate astea; sincer, n-aș putea suporta, m-ar afecta prea mult. Presupun că la fel ar păți și ceilalți. Ce fel de echipaj am mai fi în acest caz?! Vezi, astea ar fi motivele mele, doar unele dintre ele, pentru care nu sunt de acord cu această acțiune.
Mihai: Te înțeleg... Și-ți dau dreptate. Nici eu nu eram foarte convins ar fi bine iau totuși legătura cu cei de acasă, dar simțeam nevoia fac acest lucru. Poate a fost mai bine că nu erau acasă și astfel n-am vorbit cu ei. Nu știu ce-aș fi simțit dacă i-aș fi văzut saufi stat de vorbă cu ei. Dar așa, m-am liniștit. Văzând totul în ordine acasă, mi-am dat seama sunt teferi, viața și-a urmat cursul și pentru ei, a mers înainte chiar și în lipsa noastră; s-au obișnuit cu ideea. În plus, n-ar fi corect nici față de ei, apărem așa, deodată, în viața lor, după ce, în toți acești ani s-au străduit se descurce fără noi, iar apoi, când vom părăsi Proxima, dispărem din nou, la fel de brusc, pentru o altă perioadă de timp, destul de lungă. Ar suferi și ei prea mult. De asta nu trebuie -i învățăm din nou cu prezența noastră. Ar fi prea greu de suportat, atât pentru ei, cât și pentru noi.
Lucian: Mda... Iată, ai găsit un alt motiv bun pentru a nu lua legătura cu ei. Nu gândisem la asta! Ca să vezi, cât de egoist am putut fi... Mă gândeam doar la suferința noastră, nu și la a lor, de parcă ei nu ar putea trece prin aceleași stări sufletești ca și noi...
Mihai: Asta nu înseamnă că ai fost egoist. Ai omis doar, dar nu intenționat.
Lucian: Da, nu intenționat, sper... Poate doar din cauză că mă concentrez prea mult asupra problemelor noastre. Uit că și alții le-ar putea avea, la fel ca noi.
Mihai: E normal, doar tu ești comandantul, deci, e normal să te preocupe mai mult problemele noastre.
Lucian: Mda, poate...

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Victor Martin

Dacă cineva ar fi închis într-o pușcărie și i s-ar da citească numai ziare românești, și-ar crea impresia că totul se dărâmă în România, pe când așa are impresia că totul se dărâmă în străinătate.

aforism de din Carte de citit la volan
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
David Boia

Trăim într-o lume în care toți observă dacă ne-am îngrășat sau am slăbit, dar nu interesează pe nimeni dacă suntem triști sau fericiți.

aforism de (2 mai 2013)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Ce se întâmplă dacă o vacă mănâncă lămâi?

Iese lapte acru...

întrebări și răspunsuri
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața devine superbă în clipa în care înțelegi un simplu adevăr psihologic: Fiecare om trece realitatea prin propriul filtru de gândire, experiențe trecute, sentimente și emoții, temperament și 1000 de alte mari sau mici filtre. Așadar fiecare om are propria lui experiență legată de viață, propriul lui ADEVĂR, propria lui DREPTATE și propria lui REALITATE. Unii oameni (cam mulți), nu doar că nu acceptă omul de lângă trăiește o altă experiență și că adevărul pentru el e altul, ci mai vor, cu mari eforturi, certuri, nervi, stres și relații distruse, impună adevărul lor altora, în loc folosească acea energie pentru a-și face viața fericită. Deci îți vezi de treaba ta și ești fericit într-o lume în care poate toți văd lucrurile altfel decât tine sau ești nefericit pentru că nu văd toți la fel de îngust ca tine?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Liiceanu

Nimeni nu trăiește cu adevărat dacă nu cade sub o formă sau alta de seducție. De fapt, oamenii rămân cel mai adesea acolo unde specia îi așază: în anonimatul vieții (în "bancul de heringi", despre care vorbea un filozof danez), acolo unde se trăiește după regula tuturor. Acolo ne instalăm cu toții din clipa în care venim pe lume și tot acolo rămânem, cei mai mulți dintre noi, până la sfârșit. Cel mai adesea nimeni nu vine ne se-ducă, ne ia de mână, ne scoată de pe drumul mare al vieții și " ne ducă de o parte", de acea parte în care ni se dă șansa ne regăsim cu viața noastră trăită ca destin, ceea ce înseamnă: trăită pe cont prorpiu. Prima concluzie a acestui studiu este: vai de cei care nu au apucat niciodată fie seduși! Iar dacă este așa, apare imediat întrebarea: Unde ne sunt seducătorii?

în Despre seducție (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.
Gabriel Liiceanu

Nimeni nu trăiește cu adevărat dacă nu cade sub o formă sau alta de seducție. De fapt, oamenii rămân cel mai adesea acolo unde specia îi așază: (în «bancul de heringi», de care vorbea un filozof danez), acolo unde se trăiește după regula tuturor. Acolo ne instalăm cu toții din clipa în care venim pe lume și tot acolo rămânem, cei mai mulți dintre noi, până la sfârșit. Cel mai adesea nimeni nu vine ne se-ducă, ne ia de mână, ne scoată pe drumul mare al vieții și « ne ducă de o parte», de acea parte în care ni se dă șansa ne regăsim cu viața noastră trăită ca destin, ceea ce înseamnă: trăită pe cont propriu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Minciuna

Este greu să ieși din minciună
În care trăiești de atâta timp,
Dacă nu vezi gratiile.
Însă este și mai greu să le vezi
Dacă ești legat la ochi.
Sa încerci ieși din închisoare
Fără -ți fi eliberat ochii
Și a înțelege locul în care te afli
Va avea întotdeauna același rezultat:
Te întorci de unde ai plecat.
Pentru a ieși din cușcă
Este necesar ca înainte de toate
Să devii onest cu tine însuți.
Onestitatea este primul pas
Prin care te poți elibera.
Al doilea,
Este să vezi lucrurile așa cum sunt,
Fără judeci ceea ce apare.
Iar al treilea,
Să treci dincolo de alegeri,
Acceptând totul așa cum este,
Fără proiecții și așteptări.

poezie de
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.

Faptul tu îți asumi gândești într-un anumit mod conduce la stilul de viață pe care tu îl ai în prezent. Dacă tu ai gândi altfel, dacă ai simți altfel, viața ta ar fi diferită. Deci, așa cum este viața ta în prezent, așa este și gândirea ta în acest moment. Tu ești exact acea persoană pe care tu o vezi în viața din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandru Paleologu

Lumea e foarte urâțită acum dar, dacă ești atent, nu e radical și complet urâțită. E destul să circuli și să te plimbi. Și să vezi o fată frumoasă care spală rufe sau pe cineva purtându-se grațios și atent cu altcineva. E o minune! Numai asta, și răstoarnă imaginea infectă pe care o percepem. Și mai ales femeile, care sunt deștepte și minunate și dumnezeiești. E mult prea mult urât pe lume ca să nu izbucnească, într-o zi, frumusețea mântuitoare.

citat clasic din
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Sănătos într-o lume bolnavă

Coronavirus, o barcă în care suntem toți
și nimeni prezenți la apel,
miza este viața.
Dacă din acest destin
se naște o legendă,
s-a meritat fiu
sănătos într-o lume bolnavă.

poezie de (20 martie 2020)
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alin Ghiorghieș

Imposibil într-o lume posibilă

Un triunghi în cerc sau o piramidă în sferă
sau om în trup?
Niciuna nici alta... ziceam!
Niciuna nici alta nici cealaltă... ziceam!
Dar trebuie... zicea născătorul
Trebuie! Ești obligat de Punct!
Nu! Eu nu vreau niciuna nici alta nici cealaltă!
Eu nu vreau nimic!
Nimic!
Ești imposibil! Îmi rânjea născătorul
din vulvele buzelor. Ești imposibil!
Eu asta vreau! Asta! Să fiu imposibil!
Dacă se poate într-o lume posibilă!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai auzit cu siguranță de faptul că ești foarte influențat de cei cinci oameni cu care îți petreci cel mai mult din timp. Cu sau fără voia ta, le preiei starea, modalitatea de gândire, atitudinea și stilul de viață. Ce visuri au acești oameni? Cum își gestionează emoțiile, relațiile și viața? Ce atitudine au în fața problemelor? Cât de ambițioși sunt? Se victimizează sau își depășesc cu ușurință problemele? Ce obiceiuri au - fac sport, mănâncă sănătos, au diferite vicii care-i controlează pe ei? Care este relația lor cu banii? Cum se raportează la partenerul de viață? Fac compromisuri și sacrificii inutile? Se mulțumesc cu puțin, trăiesc în blazare și mediocritate, sau caută mereu se dezvolte și să evolueze? Gândește-te pe rând la fiecare om care îți este alături în acest moment și răspunde la întrebările de mai sus. Apoi observă în ce măsură te regăsești și tu în răspunsurile pe care le-ai dat. Calitatea vieții tale depinde într-o mare măsură de calitatea oamenilor cu care alegi să te înconjori. Dacă nu-ți plac răspunsurile pe care le-ai dat și îți dorești să trăiești altfel... știi ce ai de făcut. Alege înțelept relațiile pe care le cultivi și oamenii alături de care îți petreci timpul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Problemele tale financiare sunt un efect al nivelului pe care tu te afli în prezent. Faptul tu îți asumi gândești într-un anumit mod conduce la stilul de viață pe care tu îl ai în prezent. Dacă tu ai gândi altfel, dacă ai simți altfel, viața ta ar fi diferită. Deci, așa cum este viața ta în prezent, așa este și gândirea ta în acest moment. Tu ești exact acea persoană pe care tu o vezi în viața din jurul tău.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Se spune: încearcă numai să trăiești doar tu în legea iubirii, în timp ce toți oamenii din jur vor trăi ca toată lumea, te vor jefui, te vor chinui, își vor bate joc de tine. Așa spun oamenii, dar nu-i adevărat. Nu poate să fie așa. Iubirea și mintea nu se află numai în mine, ci în toți oamenii. Nu putea Dumnezeu pună în noi iubirea și mintea, o parte din Sine, numai pentru ca nouă ne fie rău de vom încerca trăim în iubirea care a fost sădită în noi și care ne atrage. Nu poate să fie așa.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Înger din Elveția

Înger din Elveția,
ierți dacă greșesc,
Nu cunosc discreția,
Lumii vreau -mpărtășesc

ești bună și frumoasă
Și-ai mereu grijă de mine,
Nu știi, dar simt -ți pasă
De mi-e rău sau de mi-e bine.

poezie de
Adăugat de Vlad BălanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook