Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Politețea nu este numai o pantomimă grațioasă. Ea este expresia unei anumite delicateți sufletești, un fel de a mișca, de a vorbi, de a comunica al unui om care trăiește într-o umanitate superioară, un mod de a reacționa împotriva grosolăniei, împotriva gândirii triviale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Salutari de la Cannes. Jurnal 3" de Ecaterina Oproiu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 17.99 lei.

Citate similare

Lupta omului împotriva propriului destin este cel puțin amuzantă, dacă nu chiar ridicolă. Nu poți lupta împotriva unui "dat", împotriva a ceva ce trebuie în mod necesar să se înfăptuiască. Lupta însăși este predestinată, ea face parte din scenariu. Nu înțeleg prin asta adoptarea unei atitudini defetiste, de abandon și resemnare în fața fatalității. Doar că "fatalitatea", înțeleasă ca finalitate obligatorie, puțin se sinchisește de strădania omului de a i se opune, strădanie care nu reprezintă altceva decât o etapă intermediară în drumul cu o singură direcție. E un fel de luptă a destinului cu sine însuși, din care tot el iese învingător.

(5 septembrie 2012)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Osho

Revoluționarul este condiționat și el de trecut. Poate să nu fie condiționat de Iisus Hristos sau de Gautam Buddha, dar este condiționat de Karl Marx sau Mao Zedong ori Iosif Stalin sau Adolf Hitler ori Benito Mussolini... Revoluționarul are propria sa biblie - Das Kapital; propriul sau pământ sfânt - Uniunea Sovietică; propria sa Mecca - Kremlinul... și la fel ca orice altă persoană religioasă, nu trăiește potrivit stării sale de conștiință. El trăiește conform unei conștiințe create de alții. Din acest motiv, revoluționarul nu este decât un reacționar. El poate fi împotriva unei anumite societăți, dar este întotdeauna susținătorul unei alte societăți. Poate fi împotriva unei culturi, însă este gata cât de curând pentru o altă cultură. El nu face decât să se mute dintr-o închisoare în alta - din creștinism în comunism; de la o religie la alta - din hinduism în creștinism. Își schimbă închisorile.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Charles Dickens

Am iubit-o împotriva rațiunii, împotriva promisiunii, împotriva păcii, împotriva speranței, împotriva fericirii, împotriva tuturor descurajărilor ce pot exista.

în Marile speranțe
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Ladybird Classics: A Christmas Carol" de Charles Dickens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -41.00- 13.99 lei.

Tim McManus: Îmi pare rău, Rebadow, e cuvântul tău împotriva cuvântului său. Cuvântul unui ofițer împotriva cuvântului unui deținut, despre care se spune că ar vorbi cu Dumnezeu.

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan
știință
Știința este o modalitate de a semnala cacialmaua celor care doar pretind a cunoaște. Este un bastion împotriva misticismului, împotriva superstiției, împotriva religiei aplicate eronat în locuri unde nu are ce căuta.

definiție celebră de
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Dietrich, Marlene
Mitul Marlene! Cu pălăriile ei imense, cu ciorapii ei de mătase neagră, cu penele ei agățate la cap (și nu numai la cap), cu vocea ei răgușită, cu țigaretele ei uriașe, cu melancolia ei senzuală și morbidă, cu atitudinile ei fatale, cu privirile ei ucigătoare, ea avea să fie reacția împotriva respectabilității, fronda în fața puritanismului burghez și a conformismului mălăieț.

definiție de în Un idol pentru fiecare
Adăugat de Doina BumbuțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eram la stânga, împotriva forței brutale și a brutelor, împotriva demagogiilor, a demagogilor și a mistagogilor, împotriva oricărei șarlatanii, împotriva oricărui ecxorcism, împotriva maidanocrației cu toate cohortele ei înarmate, zbârlite și zgomotoase, împotriva lozincarilor de uliță și a evangheliștilor, cu capetele lor patibulare, în deliruri de ură, de asmuțiri și de prigoane...

în Conspirații sub cer deschis, postfață (1976)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Nietzsche

Istoria filozofiei este o furie ascunsă împotriva premiselor vieții, împotriva sentimentului valorilor ei, împotriva apărării ei. Filozofii nu au pregetat niciodată să postuleze un univers, cu condiția ca acesta să contrazică universul existent, să ofere un mijloc de a vorbi de rău acest univers. Până acum istoria filozofiei a fost marea școală a calomniei.

citat celebru din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.
Octavio Paz

Literatura este expresia unui simțământ de privare, un recurs împotriva a ceva ce lipsește. Contrariul este însă de asemeni adevărat: limbajul este ceea ce ne face umani. Este un recurs contra zgomotului și liniște lipsite de înțeles ale naturii și istoriei.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Piedra de Sol = Sunstone Paperback" de Octavio Paz este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.
Osho

Întregul trecut al omenirii a pus un foarte mare preț pe sărăcie, pe care a echivalat-o cu spiritualitatea, ceea ce este cu totul lipsit de sens. Spiritualitatea este singura bogăție care i se poate întâmpla unui om. Ea conține toate celelalte bogății. Ea nu este împotriva nici unei alte bogății; ea este, pur și simplu, împotriva oricărui fel de sărăcie. Pe de-o parte, oamenii respectă sărăcia, iar pe de altă parte, vă îndeamnă: "Ajutați-i pe cei săraci!" Ciudat! Dacă sărăcia este atât de spirituală, atunci cel mai spiritual lucru este acela de a transforma un om bogat în unul sărac. Ajutați-i pe bogați să devină săraci, astfel încât să fie spirituali. De ce să-i ajutăm pe săraci? Vreți să le distrugem spiritualitatea? A trăi în abundență este singurul lucru spiritual care există.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Victor Rebengiuc

Un regizor mare este în stare să te convingă că ceea ce îți cere este justificat și că numai așa se poate face spectacolul pe care el îl pune în scenă. Nu ai niciodată sentimentul că faci ceva împotriva voinței tale, împotriva personajului. Pentru că un mare regizor nu poate să întoarcă o piesă pe dos și niște personaje pe dos, să le facă să fie altfel decât ele. Un mare regizor nu poate să meargă împotriva textului, în general.

în Almanah ”Convorbiri literare”
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Păcatul este expresia religioasă a remușcării, precum regretul expresia ei poetică. Primul este o limită superioară; ultimul, una inferioară.

în Amurgul gândurilor (1940)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.
Carl Friedrich Gauss
infinit
Infinitul este numai un fel de a vorbi, adevăratul lui sens este o limită de care se apropie nedefinit anumite rapoarte, în timp ce altele pot crește fără limită.

definiție de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nelson Mandela

Am luptat împotriva dominației albe și am luptat împotriva dominației negre. Idealul meu cel mai scump este acela al unei societăți libere și democratice în care toți să trăiască în armonie și să aibă șanse egale.

citat clasic din (1962)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Long Walk To Freedom" de Nelson Mandela este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -95.00- 41.99 lei.

Bătaia nu este la fel de potrivită pentru orice soție. Unele femei interpretează pedepsele fizice ca pe o formă de umilire, în timp ce altele nu sunt împotriva bătăii. Astfel, acestea din urmă pot fi influențate pozitiv prin lovituri, în cazul în care se răzvrătesc împotriva soților.

în emisiunea săptămânală "Sharia și viața", la canalul Al Jazeera
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Creștinismul afirmă că toate păcatele se iartă, afară de unul singur: păcatul împotriva Spiritului. În ziua de astăzi, păcatul împotriva Spiritului are mai multe nume: imobilism, minciună consolidată, genocid cultural. În expresia genocid cultural, efectul ucigător al păcatului este imediat vizibil.

în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.
Vintilă Corbul

Poți să lupți împotriva unui individ, dar nu și împotriva unui sistem.

în Cavalcada in iad-Volumul II (23 octombrie 1982)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Energia pe care o folosești împotriva cuiva este energie folosită împotriva ta. Nu te mai pedepsi. Iubește!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine face apel la lege împotriva colegilor săi este fie un prost, fie un laș. Cine nu poate avea grijă de el însuși, fără protecția poliției este un laș. Este trădare să vorbești despre un infractor, chiar dacă acela a savârșit o infracțiune împotriva ta, deoarece nu există prejudiciu în violență. Este mișelesc și nevrednic să trădezi un om pe care l-ai agresat pentru că, dacă el se recuperează, trebuie să te aștepti în mod absolut natural să se răzbune pe tine.

în Omerta: codul tăcerii
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

PENTRU IGNORANȚII CARE REFUZĂ SĂ SE VACCINEZE ÎMPOTRIVA COVID-19: partea a II-a.

La crearea primului vaccin împotriva antraxului (finalizată în 1881) și a primului vaccin împotriva rabiei (1885), savantul Louis Pasteur a avut viteza unui om care merge la pas. La crearea vaccinului antituberculos pentru uz uman, introdus în practica medicală în 1921 sub numele de vaccin BCG, s-a mers cu viteza unui maratonist. La crearea vaccinurilor împotriva tusei convulsive (primele au fost disponibile la sfârșitul anilor 1940) s-a putut merge cu viteza unui cal la trap întins. La crearea vaccinului împotriva poliomielitei (folosit prima dată în anii 1950) s-a putut merge cu viteza unei motorete Mobra. La crearea primului vaccin anti-rujeolic (împotriva pojarului), la sfârșitul anilor 1950, s-a putut merge cu viteza unei Dacia 1300. La crearea vaccinurilor împotriva hepatitei B (primul în 1982) s-a putut merge cu viteza unui bolid Bugatti. La crearea în anii '90 a vaccinurilor împotriva rotavirusurilor responsabile de unele gastroenterite infecțioase s-a putut merge cu viteza avionului Airbus A380. La crearea în 2020 a primelor vaccinuri anti-COVID-19, cu cele mai moderne tehnologii din lume, cu supercomputere, cu fonduri de cercetare uriașe și sub presiunea pandemiei care a secerat 1750000 de vieți până la apariția primului vaccin, savanții au putut să meargă cu viteza avionului supersonic F-35 Lightning (Fulgerul).

în Sănătatea și boala în aforisme, epigrame, pamflete și satire, Pentru ignoranții care refuză să se vaccineze împotriva COVID-19 (25 decembrie 2020)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook