Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Scopul cetirii cărților trebuie să fie ca să ne facem cunoscute ideile și lucrurile ce ni le împărtășesc nouă alți oameni în scris; aceste căutăm noi să le cunoaștem atunci când încă puterile de a cugeta în sufletul nostru nu sunt dezvoltate, ca să ne putem singuri înmulți ideile și cunoștințele. De aceasta are trebuință fieșcare om; pentru că nimeni nu să naște învățat și înțelept. Ideile streine dau prilej și bold ca să plăsmuim și noi alte idei nouă. Însă, cât se coace tânăra noastră minte mai mult, încât să poată și de sine ceva cugeta, atunci învățătura, atât prin cetire cât și prin conversație câștigată, trebuie să fie supusă la tribunalul minții sale, adecă: acele citite sau auzite suntem datori să le și judecăm noi înșine.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Atunci când facem compromisuri, sacrificii, renunțăm la noi înșine și la fericirea noastră personală, nu ne iubim, ci din contră. Un om care se respectă și se iubește pe sine însuși știe își traseze limite și granițe sănătoase de interacțiune cu ceilalți. Dăm dovada de iubire de sine atunci când ne punem pe noi înșine în prim planul vieții noastre și căutăm să ne bucurăm de viață. Iar atunci când noi suntem împliniți și fericiți putem să îi iubim cu adevărat și pe cei din jur, ca pe noi înșine. Un om care nu se iubește pe sine nu poate iubi pe altcineva pentru că nu știe cu adevărat ce este iubirea - o confundă cu atașament, dependență, nevoie și așa mai departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu-mi plac ideile

Ideile sunt multe, cineva îmi spune – două,
Ideile sunt oculte și ucid oameni nouă,
Laureații au idei, zei, ei,
Plâng și eu lângă ei.
Cum se amestecă sunetele
știe fiecare, pune-te-te
în situația mea, amestec
o tonă de vorbe, mestec,
adio, lozinci optimiste,
îndemnuri la extremisme,
astăzi vorbesc în șoaptă,
stai, clipa mea, mai așteaptă,
nu mă lua prin surprindere,
uită ideile, tinere.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Atât companiile cât și indivizii își amintesc din ce în ce mai des motorul progresului îl constituie ideile noi - ideile noi, împreună cu planurile și proiectele noi care alcătuiesc inima unei afaceri - și, totodată, convingerile personale.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ideile sunt stăpânii noștri. Suntem controlați și guvernați de ideile pe care noi singuri le creăm.

în Descoperă puterea cosmică din tine
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.
Paulo Coelho

Noi, cei care luptăm pentru visul nostru, suferim mult mai mult când lucrurile nu merg așa cum trebuie, pentru că nu putem să revenim la vechea scuză: "Ei bine, oricum nu-mi doream prea mult asta." Ne dorim cu adevărat să ne atingem visul și am pus totul la bătaie pentru el. În acest fel, noi, războinicii luminii, trebuie să ne pregătim avem răbdare în timpurile dificile și să fim conștienți universul conspira în favoarea noastră, chiar dacă nu înțelegem în ce fel... Când suntem la începutul bătăliei pentru visul nostru, nu avem experiență și facem multe greșeli. Secretul vieții este, totuși, cazi de șapte ori și să te ridici a opta oară. Așadar, de ce este atât de important trăim chemarea noastră personală dacă trebuie să suferim mai mult decât alți oameni? Pentru , odată ce am trecut peste înfrângeri – și o facem mereu – suntem stăpâniți de un simț măreț de euforie și încredere. Dacă te crezi demn de lucrul pentru care lupți atât de greu -l obții, atunci devii un instrument al lui Dumnezeu, ajuți Sufletul Lumii și înțelegi de ce ești aici.

în Alchimistul
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Indiferent de cât de "conservatori" suntem ca și tipar de personalitate, indiferent de cât de atașați suntem de tradiție și de căile cunoscute nouă, ca specie suntem atrași ca un magnet de explorarea de noi realități și oportunități. Este modul prin care punem la "încercare" destinul care ni se arată, ca oameni. Putem fi ceea ce ne este scris să fim prin naștere (situația economică și naționalitatea dobândite fără vreun merit sau vină) sau putem să ne facem bagajele și să descoperim teritorii, bogății și oportunități pe care să le revendicăm în nume propriu. Ăsta este codul "exploratorului".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trebuie ținem fruntea sus, chiar și când nu mai putem să suportăm suferința oricare ar fi ea, căci, chiar în aceste circumstanțe, când suntem pe culmile disperării, noi putem să găsim calea spre armonia din noi înșine, dacă facem să tacă glasul tristeții. Trebuie învățăm trăim, nu murind în fiecare clipă, ci sporindu-ne fericirea cu acele clipe de încântare ce ni le dau anumite ființe, peisaje, filme, cărți, tablouri, obiecte sau acțiuni benefice.

în Reflecții
Adăugat de Untea AliceSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Democrit

Toate marile binecuvântări ale vieții sunt o sursă de neliniște și nicicând nu dă omul dovadă de mai puțină înțelepciune încrezându-se în soartă decât atunci când aceasta este foarte bună;pentru păstrarea prosperității este nevoie de altă prosperitate, și în locul rugăciunilor care s-au împlinit trebuie să facem alte rugăciuni. Căci tot ceea ce vine adus de întâmplare este instabil, și cu cât mai sus se va înălța, cu atât este mai predispus la cădere. Mai mult decât atât, ceea ce stă cadă nu aduce nimănui plăcere;prin urmare, foarte tristă, nu doar foarte scurtă, trebuie să fie viața celor care caută câștige cu multă trudă ceea ce trebuie să păstreze și cu mai multă trudă. Muncind din greu dobândesc ceea ce vor și plini de neliniște stăpânesc ceea ce au dobândit;în vremea aceasta nu țin nici o socoteală a timpului, care niciodată nu se va mai întoarce. Ocupații noi vin să le ia locul celor vechi, speranța incită la o nouă speranță, ambiția-la o nouă ambiție.

în Euthymia
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul nu se poate cunoaște pe sine doar privindu-se, pentru că îi lipsesc uneltele. Trebuie să fie o persoană foarte evoluată spiritual și psihologic pentru a se putea evalua singură. Este mult mai ușor să ne cunoaștem privindu-i pe alții. Ce fac, cum sunt, cum se comportă. Prin proiecție, punem pe alți oamenii ceea ce se află în interiorul nostru și astfel, reușim vedem părți din noi la fel cum am privi într-o oglindă. De aceea se spune oamenii din jurul nostru sunt oglinzi pentru noi. Proiectând pe ei ceea ce avem în noi, învățăm cine suntem și ce calități și defecte posedăm.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ideile, fie ele de orice ramură, sunt tot atâtea instrumente, prin care se afirmă puterea de viață. Ideile revoluționare ca și ideile conservatoare, sunt izvorâte din aceeași tendință, și rămân de aceeași natură, numai valoarea lor se colorează diferit după timpuri și după scopul cel servesc.

în Psihologia poporului român
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Puterea Sufleteasca. Editia definitiva" de Constantin Rădulescu-Motru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.14- 19.99 lei.
Alexander Graham Bell

Nu poți forța ideile. Ideile de succes sunt rezultatul creșterii lente. Ideile nu ating perfecțiunea într-o zi, indiferent cât de mult studiu au la bază.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Un concept atât de simplu, dar atât de adevărat: ceea ce trebuie să demonstrezi se află în fața ta; noi suntem creatorii propriului nostru destin. Fie cu știință, fie din ignoranță, succesele și eșecurile noastre sunt provocate numai de noi înșine.

în Enzo sau arta de a pilota pe ploaie
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Art of Racing in the Rain Paperback" de Garth Stein este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Isus ne spune mie și ție: "Vreau să împărtășesc cu tine ceea ce am obținut. Vreau trăiesc în tine." Cum putem obține aceasta? Nu putem să o cumpărăm, nu putem să o câștigăm, nici nu putem lucra pentru a o obține, indiferent cât de mult ne-am strădui. De fapt, cu cât încercăm mai mult, cu atât avem șanse mai mici de a o obține, pentru că este un dar fără preț. Noi putem să obținem asta fără preț. Obținem asta prin har, adică prin Isus Hristos care trăiește în noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
David Boia

Prin noi înșine

De teama realității
Noi locuim într-un basm
De-a valma cu alte iluzii
Peste marginea speranței
Mai facem echilibristică
Printre tâlcuiri adânci,
Facem asocieri de idealuri
Prin viziunea unui viitor,
Să invocăm îngerii de sus
Și îngeri din noi înșine
Peste timpuri și zări
Depinde imanent de noi
Dacă facem din acest basm
Acea, poveste de succes,
Pentru noi, prin noi înșine.

poezie de (13 decembrie 2013)
Adăugat de anca petruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Eu nu înțeleg de ce oamenii sunt atât de înspăimântați de ideile noi. Eu sunt înspăimântat de ideile vechi.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mud Book: How to Make Pies and Cakes Hardcover" de John Cage este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Albert Einstein

Ce bizari suntem noi, muritorii! Fiecare dintre noi se află aici pentru un scurt sejur; nu știe pentru ce scop, deși uneori are impresia simte de ce. Dar fără a ne gândi prea mult la asta, fiecare dintre noi știe există pentru alți oameni – în primul rând pentru cei de ale căror zâmbete și bunăstare este dependentă propria noastră fericire; apoi pentru cei mulți, necunoscuți nouă, de ale căror destine suntem legați prin simpatie. Îmi reamintesc de o sută de ori în fiecare zi viața mea este bazată pe munca altor oameni, în viață sau morți, iar eu la rândul meu trebuie să încerc dăruiesc în aceeași măsură în care am primit și încă mai primesc.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Carl Sagan

Ați putea vă imaginați un observator extraterestru lipsit de caritate uitându-se în jos la specia noastră... - Cu noi pălăvrăgind entuziasmați: " Universul este creat pentru noi! Noi suntem în centrul său! Totul ne aduce omagiu nouă!" - și concluzionând pretențiile noastre sunt amuzante, aspirațiile noastre patetice, că aceasta trebuie să fie o planetă de idioți.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Adeseori noi, pe neașteptate, la un anumit ceas, întâlnim un om care izgonește întunericul adunat în sufletul nostru, rezolvând pe nepusă masă vreo problemă cu care ne confruntăm. Nu arareori se întâmplă auzim de la vreun alt om un cuvânt care ne atinge sufletul, ori spunem cuiva vreun cuvânt de îmbărbătare. Sau deodată primim o scrisoare de la cineva, mai cu seamă atunci când ne este de trebuință. Ori, încurcați în problemele vieții, cu deznădejde încercăm găsim o rezolvare cu puținele noaste puteri, căutând ieșire dintr-un impas; când deodată ni se întâmplă ceva care schimbă radical situația. Prin urmare și întâlnirea neobișnuită, și cuvântul, și scrisoarea, și întâmplarea, toate sunt semne date nouă fie ca pedeapsă, fie ca luare-aminte, fie ca înțelepțire, fie ca adeverire, fie ca o chemare la pocăință.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Predici" de Sfântul Nicolae Velimirovici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 35.99 lei.
Johann Gottfried von Herder

Umanitatea este caracterul genului nostru; el nu ne e însă înnăscut decât numai ca predispoziție, și de fapt trebuie educat. Noi nu îl aducem gata cu noi în lume, dar în lume el trebuie să fie țelul străduințelor, suma exercițiilor, valoarea noastră, căci un caracter îngeresc la un om nu cunoaștem, și când demonul care ne stăpânește nu este un demon uman, devenim niște chinuitori ai oamenilor. Divinul în specia noastră este așadar cultura umanității; toți oamenii mari și mici, legiuitorii, inventatorii, filozofii, poeții, artiștii, fiecare om nobil vrednic în breasla sa, cu prilejul educării copiilor săi, al respectării obligațiilor sale, prin exemplu, operă, rânduială și învățătură, a contribuit la aceasta. Ideea de umanitate este comoara și câștigul de pe urma tuturor străduințelor umane și în același timp arta speciei noastre. Educația pentru ideea de umanitate este o operă care trebuie continuată fără încetare – sau vom coborî, atât clasele mai înalte cât și cele de jos, înapoi la animalitatea crudă, la brutalitate.

în Scrisori pentru promovarea ideii de "umanitate"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nichita Stănescu

Colinda pe loc

Niciodată nu putem greși prea mult
din pricina propriilor noștri ochi care văd aceasta.
Și nici minți nu putem prea mult să mințim
din pricina spaimei de-a rămâne noi înșine surzi.

Nici prea mult nu putem să trăim
și nici prea frumos nu putem să trăim.
Altfel am putea să ne dezamăgim strămoșii.
Altfel am putea ratăm șansa de a se naște
cei care nu s-au născut.

Ne putem bucura numai atunci când nu ne vede nimeni,
Când nu ne vedem nici măcar noi înșine.
Nu, noi nu ne mulțumim cu puțin,
dar știm că mai mult nu ni se cuvine.

poezie celebră de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook