Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În ședințele Frăției se comentau evenimentele politice ale săptămânii și se încerca interpretarea cât mai lucidă a influențelor pe care acestea le-ar fi putut avea pentru Legiune, în general, și pentru Frăția de Cruce, în special. Aceste discuții erau extrem de interesante, și nu mai vorbim de necesare, pentru că aruncau lumină asupra evenimentelor ce erau în curs, le descifrau ascunzișurile și îngăduiau în felul acesta, fraților de cruce să-și desfășoare o tactică adecvată pentru a se strecura mai ușor printre ele. În felul acesta ei învățau să gândească politic și mai ales să prevadă, să nu fie surprinși de consecințele ce le-ar fi putut avea mișcările politice ale adversarilor, ce se desfășurau în jurul lor.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

În ședințele Frăției se strângeau și cotizațiile. Scopul acestora era tot de ordin educativ și numai în al doilea rând venea importanța materială. Întărirea în tineri a spiritului de sacrificiu. Dacă se ține seama de posibilitățile materiale restrânse de o perioadă ce a decurs în acea perioadă (când tineretul era incomparabil mai sărac decât cel de astăzi), efortul pe care îl făceau pentru a-și plăti cotizațiile era foarte mare și îi obliga, în majoritatea cazurilor, să se lipsească de unele mici plăceri, necesare și acestea la vârsta lor (o prăjitură, un cinematograf, o țigaretă sau chiar o floare oferită unei fete). Dar frații de cruce făceau cu bucurie aceste sacrificii, știind că le făceau pentru Legiune și pentru țara lor. Și dacă lipsurile ce și le impuneau ar fi fost jenante la un moment dat, bucuria sufletească de a fi putut înfrânge în ei o dorință, sau, poate, chiar o necesitate, în folosul idealului lor, îi ridica în fața propriilor lor ochi și le neutraliza acel posibil sentiment al frustrării ce s-ar fi putut naște în ei. Să nu se uite că erau doar tineri între 16 și 20 de ani, cu același dor de viață ca al tuturor tinerilor la vârsta lor, care se luptau cu ei înșiși pentru a înlătura unele tentații și chiar bucurii, inerente vârstei ce-o aveau.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ședințele Frăției erau trăite cu intensitate mare și fiecare încerca să-și inunde sufletele cu lumina și cu adevărurile ce emanau din ele.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu strălucitele-i aptitudini, cu mintea sa iscoditoare, avidă de cunoștințe și care nu se oprea în fața niciunui fel de bariere ale tradiției... înflăcăratul și spiritualul Gherțen a atras în scurt timp atenția asupra sa... Prietenii discutau între ei cu înflăcărare tot felul de probleme sociale, istorice și politice. Ei făceau parte din rândul celor puțini pe atunci în Rusia, care urmăreau în permanență evenimentele politice.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Titu Maiorescu

Eminescu era omul cel mai silitor, veșnic citind, meditând, scriind. Lipsit de orice interes egoist, el se interesa cu atât mai mult la toate manifestările vieții intelectuale, fie scrierile vreunui prieten, fie citirea a tot ce se publica în literatura română, fie studierea mișcării filozofice în Europa, fie izvoarele istorice, după care avea cunoștința cea mai amănunțită, fie luptele politice din țară. A se ocupa cu vreuna din aceste chestii, a cugeta și a scrie asupra lor, era lucrul cel mai potrivit cu felul spiritului său.

în Almanah "Convorbiri literare"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.
Adolf Hitler

Am început dau peste termenul de "evreu" doar când aveam paisprezece sau cincisprezece ani, rostit frecvent mai ales în discuții politice. M-a umplut de un ușor dezgust, și nu am putut să scap de un sentiment neplăcut careîncerca mereu atunci când în preajma mea aveau loc certuri din motive religioase.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Wislawa Szymborska

Copiii timpurilor noastre

Suntem copiii timpurilor noastre;
aceastea sunt timpuri politice.

Cât e ziua de lungă, toată noaptea,
toate lucrurile și acțiunile – ale voastre, ale noastre, ale lor –
sunt lucruri și acțiuni politice.

Fie îți place, fie că nu,
genele tale au un trecut politic,
pielea ta, o formă politică,
ochii tăi, o căutătură politică.

Orice ce spui, reverberează,
orice nu spui, vorbește pentru el însuși.
Așa , oricum, tu discuți politică.

Chiar când mergi în pădure,
tu faci pași politici
pe un teren politic.

Poemele apolitice sunt, de asemenea, politice,
iar deasupra noastră luminează o lună
nu chiar pe de-a-întregul selenară.
A fi sau a nu fi, aceasta este întrebarea;
și chiar dacă îți afectează digestia,
este o întrebare, ca întotdeauna, politică.

Pentru a ajunge la un înțeles politic
nu este nici măcar nevoie fii o ființă omenească.
Materiile prime vor îndeplini asta pentru tine,
sau proteinele, sau țițeiul,

sau un birou pentru conferințe, pentru ale cărei forme
s-au purtat dezbateri luni de zile;
cum trebuie arbitrăm viața și moartea,
la o masă rotundă sau la una patrată?

Între timp, oamenii pier,
animalele mor,
casele sunt arse,
câmpurile se înțelenesc
ca în vremurile de demult, imemoriale
și mai puțin politizate.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "View with a Grain of Sand: Selected Poems Paperback" de Wislawa Szymborska este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.
Charlotte Bronte

Dar un zâmbet de dispreț, fie el fățiș, ori ascuns, nu mai avea asupră-mi puterea de odinioară. Pe când stam între cele două verișoare ale mele, am fost uimită văd cât de ușor înduram nesăvârșita nepăsare a uneia și atenția pe jumătate batjocoritoare a celeilalte. Eliza nu-mi putea răni inima și Georgiana numai putea jigni. Realitatea era alte lucruri mă preocupau. În ultimele câteva luni încercasem dureri și bucurii cu mult mai vii și mai puternice decât acelea pe care le-ar fi putut provoca sau dărui domnișoarele Reed, așa încât am rămas cu totul nepăsătoare la ifosele lor.

citat celebru din romanul Jane Eyre de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Wuthering Heights" de Charlotte Bronte este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -35.00- 9.99 lei.

Corneliu Codreanu, datorită ordinii și disciplinei sale interioare, le-o cerea și camarazilor lui. Atât de pătruns era de necesitatea acestor calități pentru lupta politică ce o începuse, încât le-a ridicat la rangul de "legi legionare". În concepția lui, acestea erau ca niște pietre de hotar pentru formarea oamenilor săi, absolut necesare pentru a avea izbândă în lupta în care se angajase. Dar când cere ordine și disciplină, el nu se adresează unor indivizi oarecare, periferici și lipsiti de personalitate. (S-a văzut cât de severă era selecționarea elementelor, deschizându-se porțile Frăției numai elementelor cele mai capabile, dotate de personalitatea cea mai pronunțată). El se adresează unor oameni liberi și constienți de drumul pe care l-au apucat și de misiunea nobilă ce aveau de îndeplinit.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fratele de Cruce trebuia să fie atent la defectele lui. El lupta ca să și le descopere, să și le îngrădească și apoi să și le îndrepte. "Momentul prieteniei" era tocmai această încercare de a-și corija niște lipsuri pe care "frații de cruce" și le observaseră reciproc. Această plivire a buruienilor, ce-ar fi putut răsări pe răzoarele sufletelor curate ale acestor tineri, se făcea cu dragoste, cu înțelegere, fără să fie umbrite de atitudini criticiste, sfidătoare sau de superioritate. La bază stătea numai dragostea frățească și nu aveau alt scop decât să se întindă o mână caldă, înțelegătoare, o mână de ajutor unui prieten, pentru a-și duce la bun sfârsit educația lui. Un orgoliu nejustificat față de cineva, o șoaptă aruncată pe la spate contra cuiva, o necorectitudine de orice natură ar fi fost un act care nu cadra cu condiția lui de "frate de cruce", o lipsă de atenție față de obligațiile lui legionare, o punctualitate deficientă, o atitudine necorectă față de părinți, de familie sau de prieteni, chiar și o situatie școlară nu suficient de clară, erau tot atâtea greșeli, în înțelegerea fraților de cruce. Aceste greșeli indicau apăruse o dezordine interioară în individ, pe care trebuia să și-o îndrepte.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Toate birocrațiile din prezent ale guvernelor politice, ale marilor organizații religioase și ale tuturor intreprinderilor mari sunt de părere succesul fizic pentru toată umanitatea ar fi devastator pentru perpetuarea activităților pe care ei le desfășoară. Acest lucru se datorează faptului toate sunt fondate pe premisa ameliorează cazuri individuale în timp ce, în general, ei exploatează în numele organizațiilor politice, religioase sau a intreprinderilor de care aparțin condiția "nicăieri nu există suficiente resurse de susținere a vieții pentru toată lumea" și rezultanta sa - o mare suferință și nemulțumire umană.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unitățile F. D. C. erau create pe bază de ordine, ierarhie și disciplină. Acestea erau acceptate de către "frații de cruce" ca mijloace indispensabile pentru a uni voințele individuale într-un puternic curent, cu o strategie unică și bine definită.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu puteam înțeleg cum era cu putință să nu mai fie. Ce avea să rămână din felul în care deschidea ea un borcan, ca un percuționist dintr-o orchestră atunci când atinge un trianglu, cu o singură mișcare precisă? Din scântăierile roșiatice ale părului ei în timpul verii. Din mătușa care servise la Ypres. Eu eram cea care avea toate astea acum, ca pe un braț de fluturi. Cine altcineva mai știa pusese oglinzi pe acoperiș, filmele ei preferate erau Doctor Jivago și Breakfast at Tiffany's, dintre culori prefera albastrul-indigo? Numărul ei norocos era 2. Alimentele pe care nu putea să le mănânce erau nuca de cocos și marțipanul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultoase, critice sunt necesare măsuri radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fiecare generație își caută un stil de viață specific ei, croit pe credințele și pe descoperirile politice pe care le face. La noi, generațiile anterioare războiului de reîntregire, obosite poate de marele efort pe care-l făcuseră pentru construirea României Mari și orbite oarecum de această înaltă misiune pe care le-o așternuse în față destinul și pe care au servit-o până la capăt cu mari sforțări și sacrificii, deveniseră arogante, statice și rutinate. Ele se creadeau în posesia unui adevăr politic absolut, pe care-l considerau singurul posibil în țara noastră și, deci, inamovibil. Aplecați prea mult peste trecutul lor glorios, nu mai priveau și spre alte orizonturi. Nu puteau intui neliniștile ce se frământau în jurul României. În credința lor, totul era definitiv rezolvat de ei și nu mai erau necesare agitațiile urmașilor. Ei au considerat îngrijorarea politico-socială a tineretului român ca o ingratitudine față de sforțările și realizările lor mărețe. Dar nu era așa. Ei se înșelau. Tineretul României, într-o altă circumstanță istorică, își căuta propriul lui drum. El își ascuțea propriile sale arme, cu care trebuia realizeze, în condiții majore, ambițiile colective românești. În realitate, acest tineret era continuatorul, cu alt stil și alte perspective, al sforțărilor comune ale tuturor generațiilor românești, pentru desăvârșirea în libertate și siguranță a Patriei lor.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este vorba mai ales de apărarea ansamblului resurselor naturale ale lumii întregi și de asigurarea unei producții care să-i îngăduie omului supraviețuiască. În felul acesta se vor salva, totodată, și viețuitoarele care constituie ansamblul biosferei, de care omul depinde în mod direct. Omul și natura vor fi salvate împreună într-o fericită armonie; în caz contrar, specia noastră va dispărea odată cu ultimele rămășițe ale unui echilibru care nu a fost creat pentru a contracara dezvoltarea omenirii, ci pentru a-i servi drept cadru.

în Înainte ca natura să moară (1970)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultuoase, critice sunt necesare măsuri pe măsură, radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Este sigur condițiile exterioare de viață au intensificat anumite culori ale viziunii eminesciene. Dar de când a creat sărăcia genii și talente? Dacă ar fi așa, ar fi trebuit să nu mai putem trăi în România de genii și de talente... S-ar putea spune cu mai multă dreptate, cred, , dimpotrivă, dacă Eminescu n-ar fi fost atât de sărac încât să fie nevoit să-și risipească viața în ocupații pe care le-ar fi putut avea în locu-i mii de compatrioți ai lui, rodul geniului său, născut și nu făcut, ar fi fost desigur și mai îmbelșugat decât este.

în Existența tragică
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Iar dacă treaba mersese greu în cazul produselor nealimentare, nici în cazul celor alimentare nu se dovedi a fi mai ușoară; mergea destul de greu, oricât de priceput ar fi fost Mihai. În plus, deja sosiseră o parte din produsele, de data asta alimentare, deci, erau nevoiți să se ocupe și de depozitarea lor, sau cel puțin de coordonarea acestei activități. Ah; și cât de multe erau! Însă, evident, toate erau foarte necesare, chiar în cantități mari, așa cum le comandaseră, sfătuiți de director (dânsul avea mare grijă să nu cumva omită ceva de pe liste, pentru că nu dorea să le lipseasă nimic, iar grija dumnealui nu era deloc exagerată). Treaba mergea greu, anevoios; noroc însă președintele întârzia; foarte probabil fusese reținut pe traseu, din cauza altor probleme, politice sau nu; erau destule.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Frăția de Cruce însemnează frăția până la moarte în jurul Crucii, a acelora care simt în suflete scânteia sfântă a iubirii pentru țărâna românească.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cântecele legionare erau create de legionari. Unii fără nici o cultură muzicală, dar pline de conținut și melodie. Toate momentele de bucurie, de avânt sufletesc, cât și de tristețe și durere, erau cuprinse în cântecele legionare. Frații de Cruce se îmbărbătau cu o "Sfântă Tinerețe Legionară" și își cântau tristețile și durerile pentru camarazii lor căzuți, cu "Imnul Legionarilor Căzuți". Toate stările lor sufletești erau îmbrățișate în cântecele lor.

în Ce este Frăția de Cruce
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook