Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Putem obține un fel de control sub influența căruia cei controlați, cu toate că ei urmează un cod mult mai scrupulos decât a fost vreodată cazul în vechiul sistem, ei totuși se simt liberi. Ei fac ce vor ei să facă, nu ceea ce sunt forțați să facă. Aceasta este sursa puterii imense a consolidării pozitive - nu există nici constrângere și nici revoltă. Printr-o proiectare culturală atentă, noi nu controlăm comportamentul final, ci înclinația individului de a se comporta într-un anume fel - motivele, nevoile, dorințele.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Montesquieu

Este adevărat , în democrații, poporul pare să facă ceea ce vrea; dar libertatea politică nu constă de fel în a face ceea ce vrei. Într-un stat, adică într-o societate în care există legi, libertatea nu poate consta decât în a putea face ceea ce trebuie vrei și în a nu fi constrâns faci ceea ce nu trebuie vrei. Trebuie ne fixăm în minte ce înseamnă independență și ce înseamnă libertate. Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce îngăduie legile; și dacă un cetățean ar putea să facă ceea ce ele interzic, el nu ar mai avea libertate, pentru că și ceilalți ar putea să facă la fel.

în Despre spiritul legilor, partea a doua / cartea XI / cap. III (1748)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Isus ne spune mie și ție: "Vreau împărtășesc cu tine ceea ce am obținut. Vreau trăiesc în tine." Cum putem obține aceasta? Nu putem să o cumpărăm, nu putem să o câștigăm, nici nu putem lucra pentru a o obține, indiferent cât de mult ne-am strădui. De fapt, cu cât încercăm mai mult, cu atât avem șanse mai mici de a o obține, pentru că este un dar fără preț. Noi putem obținem asta fără preț. Obținem asta prin har, adică prin Isus Hristos care trăiește în noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere îi satisfaci nevoile, înseamnă acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă să facă de una singură. În plus, omul care îți cere faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora să facă compromisuri pentru îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dale Carnegie

De ce să vorbim întotdeauna de ceea ce noi dorim? E zadarnic, pueril, absurd. Desigur, fiecare se interesează de ceea ce dorește. Toți ceilalți sunt la fel cu el în această privință și nu se preocupă decât de propriul lor scop și de propria lor aspirație. De aceea, singurul mod de a influența pe altul este de a-i vorbi despre ceea ce el vrea și de a-i arăta cum poate obține aceasta.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Quick and Easy Way to Effective Speaking" de Dale Carnegie este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 26.99 lei.

Faima este de asemenea câștigată pe seama altora. Chiar și bine meritatele onoruri ale oamenilor de știință sau ale savanților sunt nedrepte pentru că sunt multe persoane cu realizări egale care nu primesc nici una. Când un om obține un loc la soare, ceilalți sunt puși la o umbră mai densă. Din punctul de vedere al întregului grup nu există nici un fel de câștig, ci probabil o pierdere.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Napoleon Bonaparte

Cine nu vrea greșească nu trebuie meargă la război. Cei care se mărginesc -i critice doar pe ceilalți și să le scoată în evidență greșelile, fac ei înșiși cea mai mare greșeală din lume. Ca intri în tagma negustorilor de critici nu se cere nici un fel de talent, nici un fel de sacrificiu, nici un fel de geniu, nici un fel de pregătire și nici măcar o fărâmă de... caracter.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Charles Swindoll

Cu cât trăiesc mai mult cu atât îmi dau seama de impactul pe care-l are atitudinea în viață. Pentru mine, atitudinea e mai importantă decât lucrurile în sine. E mai importantă decât trecutul, decât educația, decât banii, decât circumstanțele, decât eșecul, decât succesul, decât ceea ce cred sau gândesc alții. E mai importantă decât imaginea, harul sau talentul. Atitudinea poate aduce un câștig sau o pierdere pentru o companie, pentru o biserică, pentru un cămin. Este remarcabil faptul avem puterea de a alege atitudinea pe care vrem să o adoptăm într-o anume zi. Nu ne putem schimba trecutul; nu puteam schimba faptul oamenii acționează într-un anume fel. Nu putem schimba inevitabilul. Singurul lucru pe care-l putem face, e jucăm singura carte pe care o avem, și anume, cartea atitudinii... Sunt convins viața înseamnă 10% fapte, și 90% modul meu de a reacționa față de ele. La fel e și cu tine. Atitudinea noastră este în responsabilitatea noastră.

citat din
Adăugat de Sinziana MihalacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Skinner: Nu, nu, nu, nuuuu!
Avocatul: ADN-ul se potrivește, cronologic la fel, totul e în regulă. El este fiul lui Gusteau.
Skinner: Nu e posibil așa ceva! Totul e o înscenare! Băiatul știe!
(Îl vede pe Linguini gătind fără știe nimic.) Uită-te la el, cum se preface habar n-are! Se joacă cu mintea mea ca o pisică cu un ghem de ceva!
Avocatul: De ață?
Skinner: Da! Face pe prostul, păcălindu-mă cu șobolanul ăla!
Avocatul: Șobolan?
Skinner: Da! Complotează cu el, încercând facă să cred e important!
Avocatul: Șobolanul?
Skinner: Exact!
Avocatul (pe un ton ciudat): Șobolanul e important?
Skinner: Normal că nu! El doar vrea facă pe mine cred asta! O, înțeleg tot teatrul ăsta! În prima seară apare un șobolan și eu îi ordon băiatului -l omoare, iar acum vrea facă să-l văd peste tot! (Pocnește din degete.) "O, e aici! Ba nu, nu e, e aici!" Încep am vedenii, să o iau razna?! Există sau nu un șobolan fantomă?! A, nu! Refuz fiu atras în jocul ăsta, de...
Avocatul (deranjat): Ar trebui -mi fac griji? Pentru... tine?

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
C.S. Lewis

Pe de altă parte, niciun grad posibil de sfințenie sau de eroism care a fost atins vreodată de vreunul dintre cei mai mari sfinți nu este dincolo de ce a hotărât El producă în final în fiecare dintre noi. Lucrarea nu va fi încheiată în viața aceasta: dar El vrea ne ducă la un stadiu cât mai avansat înainte de moarte. Acesta este motivul pentru care nu trebuie fim surprinși dacă avem greutăți. Când un om se întoarce la Cristos și pare îi merge destul de bine (în sensul unele obiceiuri rele sunt corectate acum), el are deseori sentimentul ar fi normal ca lucrurile meargă acum fără probleme. Când vin necazuri – boli, probleme financiare, noi ispite – el este dezamăgit. El are sentimentul aceste lucruri poate ar fi fost necesare -l trezească și să-l facă să se pocăiască în zilele lui rele de demult; dar de ce acum? Deoarece Dumnezeu îl îmboldește acum spre un nivel mai înalt: îl pune în situații în care va trebui fie mult mai curajos sau mai răbdător sau mai iubitor decât a visat vreodată că poate fi. Nouă ni se pare că nu este necesar: dar lucrurile se petrec așa pentru că noi încă nu avem nici cea mai vagă idee despre lucrul extraordinar pe care vrea El -l facă din noi.

în Creștinismul redus la esențe
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.
Alin Ghiorghieș

22

Cu pieptul de bronz cu inima de piatră
cu gura de cristal
pășesc batjocoriți sub pământ cu pământ
cu viață răsuflând început de final
Cine-au fost? Cine sunt?
Ce umbre de strigăt au fost puse-n cuvânt
când liberi mai plâng pronunțând râsul lor
ca și cum nici n-au fost
nici nu sunt
și nici să mai fie
din mormânt... nu mai vor!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

În lipsa unui adversar, puterea noastră interioară lâncezește. Măreția și forța ni le probăm doar atunci când puterea de a îndura le dezvăluie valoarea. Și la fel trebuie să facă și oamenii buni de pretutindeni. Să nu se teamă de împrejurările aspre și dificile și nici să nu se plângă de soartă. Din orice li se întâmplă, ia partea bună, să o prefacă într-un bine. Nu este important ce anume suporți, ci în cel fel.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Nu există decât două moduri eficiente de a obține de la cineva comportamentul dorit de noi: exercitarea puterii (sau a raporturilor de forță) și manipularea.

în Tratat de manipulare
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marlee Matlin

Toți suntem diferiți într-un fel, însă pentru cei care sunt un pic mai mult diferiți trebuie ne dăm silința mai mult să-i convingem pe cei mai puțin diferiți că și noi putem facem aceleași lucruri pe care le fac și ei, doar altfel.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "I'll Scream Later Paperback" de Marlee Matlin este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Nu există un standard pentru cineva care este eliberat. Nu trebuie nici să-ți dai toate lucrurile de pomană, nici să locuiești dezbrăcat în vreo peșteră. Adevărul nu este așa. Fiecare expresie a sa este unică. O ființă eliberată poate avea sute de case, și totuși ea nu urmărește bogăția. Alta este fără de nici unele și nu are nicio grijă pe lume. Aceste amândouă ființe sunt la fel de libere și la fel de fericite, nefiind înrobite de lucrurile acestei lumi.

în Focul Alb
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.
Nichita Stănescu

Colinda pe loc

Niciodată nu putem greși prea mult
din pricina propriilor noștri ochi care văd aceasta.
Și nici minți nu putem prea mult să mințim
din pricina spaimei de-a rămâne noi înșine surzi.

Nici prea mult nu putem trăim
și nici prea frumos nu putem trăim.
Altfel am putea ne dezamăgim strămoșii.
Altfel am putea ratăm șansa de a se naște
cei care nu s-au născut.

Ne putem bucura numai atunci când nu ne vede nimeni,
Când nu ne vedem nici măcar noi înșine.
Nu, noi nu ne mulțumim cu puțin,
dar știm că mai mult nu ni se cuvine.

poezie celebră de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Companiile excelente nu se axau în principal pe ce anume să facă pentru a deveni excelente; se concentrau în mod egal asupra a ceea ce să nu facă și ce anume să înceteze să mai facă.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Last Best League: One Summer One Season One Dream Paperback" de Jim Collins este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Am simțit

Am simțit mai întâi o senzație
Inundându-mi tot corpul,
Aceasta să fie iubirea de aproapele,
Pentru ce m-am născut?
În cazul unei febre, al unei mari încordări
Sau în momentele de dragoste,
Toate capacitățile corpului se măresc și se extind,
Vibrând mai puternic decât în momentele obișnuite ale vieții.
De unde atâtea acuzații? Ana, Caiafa, Pontiu Pillat,
Ehei, există și aici?
Cred în Dumnezeu mai mult decât în mine însumi.
Tată, ia de la buzele mele ceașca suferinței.
Cine respinge dragostea? Este el om?
O fi, nu știu. Mi-au pus o cămașă de forță,
Este invizibilă, dar o simt. Nebuni suntem cu toții,
Ne ține în viață iubirea. Vorbe, aruncați vorbele,
Lăsați doar Poesia trăiască, nu o ucideți
Cu intrigi, vechi acuzații de deicid.
Cine ar putea ucide pe Domnul?
Adunați toate cărțile și lipiți-le între ele.
Aceasta este Biblia. Nici Buddha nu ar nega.
Atunci? Sunt veșnic la fel ca și voi,
Dar nu știți nici voi adevărul.
Cine-l va spune?

poezie de
Adăugat de Boris Marian MehrSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Descartes

Se admite, în general, involuntare sunt actele comise prin constrângere sau din ignoranță. Actul comis prin constrângere este cel al cărui principiu se află în exterior, fiind de așa natură încât cel ce execută sau cel ce suportă acțiunea nu contribuie cu nimic la aceasta, de exemplu când vântul sau un om cu autoritate duce cu sine pe cineva într-un anumit loc. Cei care acționează din constrângere, și deci împotriva voinței lor, o fac suferind, pe când cei ce acționează de dragul a ceea ce este plăcut și frumos o fac cu plăcere. Se pare deci actul executat prin constrângere este acela al cărui principiu ne este exterior și la cel ce suportă constrângerea nu participă cu nimic.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Robert Bruce, Jr.: S-a iscat o revoltă.
Robert Bruce, Sr.: Cine o conduce?
Robert Bruce, Jr.: Un sătean pe nume William Wallace.
Robert Bruce, Sr.: Vom accepta această revoltă. Tu o vei susține din ținuturile noastre din nord, în timp ce eu câștig favoruri din partea Angliei pentru că o condamn și, ca atare, voi ordona fie înfrântă din ținuturile noastre din sud. Stai jos. Mai stai puțin.
Robert Bruce, Jr.: Acest Wallace nu are nici măcar rang de cavaler și totuși el luptă din convingere, îi inspiră pe oameni.
Robert Bruce, Sr.: Iar tu îți dorești te fi încumetat lupți ca el. Și eu la fel.
Robert Bruce, Jr.: Poate că a sosit timpul.
Robert Bruce, Sr.: A sosit timpul ca tu supraviețuiești. Ești al 17-lea Robert Bruce. Cei 16 strămoși dinaintea ta ți-au lăsat pământuri și titluri nobiliare tocmai pentru că nu s-au încumetat lupte. Convoacă o întrunire cu nobilii.
Robert Bruce, Jr.: Dar ei nu fac altceva decât să vorbească.
Robert Bruce, Sr.: Ai dreptate. Sunt atât de bogați și dețin atât de multe titluri și pământuri englezești, pe cât dețin titluri și pământuri scoțiene. La fel ca noi. Îl admiri pe acest om, pe William Wallace. Oameni care refuză compromisul sunt ușor de admirat. El are curaj, la fel are și un câine. Dar chiar abilitatea unui om de a face compromisuri este ceea ce îl face fie nobil. Să înțelegi asta: Eduard I "Picioare lungi" este cel mai crud rege care a domnit vreodată în Anglia. Și niciunul dintre noi nu va supraviețui, și nicio parte din Scoția nu va mai rămâne, dacă nu vom fi și noi la fel de cruzi. Trebuie ne supunem nobililor noștri. Să știi cum gândesc ei este cheia spre obținerea tronului.

replici din filmul artistic Inimă neînfricată
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Tudor Gheorghe Calotescu

Totuși dragostea nu e o teoremă

oricât aș reduce la absurd relatiile dintre noi
nu reușesc -mi demonstrez mai nimic
nici de ce nu mai am loc în mine
nici de ce-mi curg lacrimile așa de invers
ca și cum oceanele s-ar vărsa toate într-un ochi
conform unui principiu nedescoperit de arhimede

poate de aceea toate reciprocele sunt betege
iar pătratele au redevenit
într-un anume fel
rotunde
cât -mi lase speranța totul nu e altceva
decât o operație de înmulțire cu nemărginitul
sau doar o simplă scădere a infinitului din zero

desfac un fulg în sentimente
și-mi este așa de cald
de parcă olaf mă sufocă cu îmbrățișările lui
apoi redesenez perfecțiunea
dintr-o singură tușă
cu sângele tău
parcă din ce în ce mai albastru

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook