Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Osho

Cuvântul "compasiune" este frumos. Este făcut din același cuvânt ca "pasiune". Când pasiunea este transformată, când dorința de a afla și căutarea pentru celălalt nu mai este acolo, când îți ești suficient ție însuți, când nu ai nevoie de nimeni, când însăși nevoia pentru celălalt s-a evaporat, când ești totalmente fericit, strălucind, fiind doar tu singur, atunci pasiunea devine compasiune. Acum nu-l mai cauți pe celălalt pentru că te simți gol pe dinăuntru și singur, acum îl cauți pe celălalt pentru că ești prea plin și vrei să oferi. Atunci când este o revărsare a iubirii există și compasiune!

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Citate similare

Amintește-ți într-o căsnicie puternică rareori cei doi sunt puternici în același timp. De obicei, soțul și soția fac cu schimbul și unul dintre ei este puternic pentru celălalt, atunci când celălalt este slab.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Seven Laws of Love: Essential Principles for Building Stronger Relationships Paperback" de Dave Willis este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Îndrăgostirea este despre sex. Relații de cuplu sunt despre iubire și dăruire. În sex, am o nevoie uriașă pe care o vreau satisfăcută. În iubire, am de dat timp, energie, resurse și tot ce am, pentru a-l ajuta pe celălalt să elimine suferința din viața lui, și să pot contribui măcar un pic la starea lui de bine și fericire. Iubirea nu există când este pretinsă și cerută. Nu avem control asupra iubirii pe care o primim, avem doar control asupra iubirii pe care o dăruim. De aceea, îndrăgostirea este egoism, pentru că urmărește interesul individului. Mulți se vor revolta și vor spune "dar eu când sunt îndrăgostit fac orice pentru cel de care m-am îndrăgostit". Ok, și când celălalt îți întoarce spatele și nu apreciază ce faci și nu îți răspunde cu aceeași monedă, cum te simți? Cum te simți când ești îndrăgostit de cineva care nu este îndrăgostit înapoi de tine, ci de altcineva? UPS! Iubirea nu este pentru oricine pentru că nu oricine poate dăruiască fără spere la răsplată. Însă oricine își poate descoperi și dezvolta capacitatea de a iubi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu intri ca să iei de la partener, vei suferi atunci când aștepți primești și nu ți se dă. Dacă îți imaginezi relația de cuplu este ca să te facă fericit, vei suferi atunci când te trezești singur pentru o clipă și îți dai seama ce viață de rahat ai. Dacă îți imaginezi iubirea "se primește" de la celălalt, vei suferi atunci când vei uita iubirea se "autogenerează" în fabrica din sufletul tău. Dacă îți imaginezi într-o relație de cuplu trebuie să îți lași deoparte libertatea, propriile nevoi, hobby-urile și prietenii, vei suferi de fiecare dată când vei fi șantajat în numele iubirii să renunți la tine iar la sfârșit – suferința suprem㠖 când ești părăsit pentru că ești un om fără coloană vertebrală care a renunțat așa ușor la propriul suflet. Iar cea mai mare suferință este atunci când ți-ai format părerea despre iubire din ce spune religia, mass-media și anturajul tău. Ai un compas perfect al iubirii în inima ta. Acolo știi tot timpul ce e bine și ce e rău, știi când mergi pe un drum greșit sau unul al împlinirii, când e timpul se încheie o relație sau înceapă una. Nu asculta pe nimeni, nici pe mine, când vine vorba de iubire. Dar ascultă-ți vocea interioară cu sinceritate brutală. Și atunci vei știi tot ce ai nevoie să știi despre iubire, relații, îndrăgostire, fericire.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Focul, pentru a arde, necesită aer. Prea multe cupluri uită își acorde spațiul necesar pentru ca flacăra dintre ei ardă cu putere. Astfel, căutând siguranța absolută, neutralizând autonomia celuilalt, ucidem pasiunea și sexualitatea și astfel, distrugem armonia unui cuplu, tăindu-ne într-un fel creanga de sub picioare. Fiecare om ar trebui aibă o relație minunată cu el însuși astfel încât facem posibilă o relație minunată cu celălalt. Și ce mai important, să îl încurajăm pe celălalt să descopere și să își creeze o "grădină proprie", fie o personalitate pentru ca să putem avea o conexiune cu celălalt. Când celălalt nu mai există ca și individ și este redus la "noi", cu cine mai creezi conexiune? Dorința iubește misterul și distanța. Să i le acordăm deci, fără teamă, ci cu bucurie și speranță.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atunci când există dragoste chiar și departe de s-ar afla unul de celălalt, atunci când o cer împrejurările, se află aproape, pentru că dragostea lui Hristos nu poate fi limitată prin distanțe. Însă atunci când, Doamne ferește, soții nu au dragoste între ei, deși s-ar afla aproape, în realitate însă se află departe unul de altul. De aceea trebuie se străduiască păstreze dragostea în toată viața lor și să se jertfească unul pentru celălalt.

în Cuvinte duhovnicești, vol. IV - Viața de familie (2003)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata, slujba, paraclisul si acatistul Parintelui Paisie Aghioritul" de Paisie Aghioritul este disponibilă pentru comandă online la numai 6.00 lei.
Rumi

Ești cel mai chipeș

Închipuie-ți planezi părăsind piscul unei stânci
Ca un șoim. Închipuie-ți pășești
Așa cum pășește un tigru de unul singur în pădure.

Ești cel mai chipeș când îți cauți hrana.

Pierde mai puțin timp cu privighetorile și cu păunii.
Una este doar o voce, iar celălalt doar culoare.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Oceanul sufletului" de Rumi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 27.55 lei.

Iubire totală

Când nu mai e dorința, în sine, egoistă
Și nici privitul scoarței în sclipire,
Atunci, târziu, doar dragoste există
Într-un profund... esență de iubire.

Când nu mai ai nevoie în spusul de cuvinte
Și doare un celălalt, lovit, în depărtare,
Atunci e amorul aburul fierbinte,
Ce umple piept, iubind pe cel ce-l doare.

Când nu mai vezi că ești, nu mai exiști
Decât fii întruparea altui gând,
Atunci în dăruit și Universu' îl miști
Și-iubirii îi ești îngerul... se pogorând.

Când nu mai ai nimic, nici trup dărui
Și suflet, dintr-un gram, ești un halou,
Numai atunci, îndrăgostit stărui
Să ceri iubirea, ce doar tu o strigi, ecou!

poezie de (7 mai 2013)
Adăugat de Daniel Aurelian RădulescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când iubești pe cineva, ești pătruns de încredere. Dragostea fără încredere nu este totuși dragoste. Desigur, mai întâi trebuie să ai încredere, respect față de tine însuți, încrederea că ai o natură înzestrată cu bunătate și compasiune. Ești o parte a universului; ești făcut din stele. Atunci când te uiți la persoana iubită, vezi că și ea este făcută din stele și poartă înăuntru eternitatea. Privind din acest punct de vedere, simțim în mod natural respectul.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "True Love" de Thich Nhat Hanh este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.94- 27.26 lei.
Krishnamurti

Când bunătatea, iertarea, respectul dispar, când aceste lucruri nu-ți ocupă mintea, și când preocupările minții nu îți umplu inima, atunci există dragoste, și numai dragostea poate transformă nebunia și delirul din lume. Fără sisteme, fără teorii, de dreapta sau de stânga. Iubești autentic numai când nu posezi, nu ești invidios, gelos, nu ești lacom, când ești respectuos, însuflețit de milostenie și compasiune, când ai considerație pentru soția ta, soțul tău, copiii tăi, vecinul tău, nefericiții tăi servitori.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar și între soți, când se ivește scandalul? Când se iscă certurile? Când apar înjurăturile? Când un egoism se opune celuilalt. Zice unul, zice celălalt, și se face foc și pulbere, și familia e aruncată în aer. Ce trebuie facem în această situație? Când unul din ei vede că celălalt e înfuriat, închidă gura, se liniștească, se roage pentru celălalt, și astfel pacea va reveni.

în Despre credință și mântuire (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Emoțiile minunate, înălțătoare, pure, intense pe care le împărtășim într-un tainic și mirific unison cu ființa iubită atunci când iubirea este reciprocă, ne ajută intrăm într-un contact din ce în ce mai intim unul cu celălalt, pe diferitele niveluri ale ființei noastre. Acest proces mirific este intensificat atunci când cei doi iubiți se transfigurează unul pe celălalt în simultaneitate. Procedând în felul acesta, fiecare dintre ei îl face pe celălalt să se expansioneze euforic către tainicele focare cosmice care există în Macrocosmos. Știind aceasta, ne putem da seama cu ușurință , atunci când iubesc, numai cei inițiați pot transfigureze.

în Aforisme pline de înțelepciune pentru fiecare zi
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vindecarea si regenerarea psihica mentala si spirituala a omenirii si a Planetei Pamant" de Gregorian Bivolaru este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.23- 16.99 lei.
Ana Ciontea

E un fel de tristețe adâncă a faptului că nu mai reușim comunicăm în viață unii cu alții, că pe stradă când mergi, dacă nu ești atent, celălalt din față vrea treacă prin tine. Am senzația reprezentăm cantități neglijabile unii față de ceilalți nu numai la nivel fizic, ci și spiritual. Uneori suntem incapabili simțim compasiune pentru cel de lângă noi. Bucureștiul este un oraș foarte agitat, ca și când fiecare ar purta niște greutăți pe umeri. Oamenii de la noi nu mai știu zâmbească. E o anume stare în care parcă conflictele izbucnesc foarte repede, iar tendința de a da vina pe celălalt e pe buzele tuturor. E o oboseală care plutește în aer. Ne vedem mai puțin. Ne vedem mai rar. Și e păcat, pentru că fiecare zi e lăsată de la Dumnezeu. Totul e lăsat de la Dumnezeu, așa cum spune Varia, personajul din Livada de vișini.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jacques Salome

Cea mai rea singurătate nu este când ești singur, ci când ești un prost tovarăș... pentru tine însuți.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vorbeste-mi am atatea sa-ti spun. Editia a IV-a" de Jacques Salome este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 17.99 lei.

Un om care respectă principiul modestiei și al nonacumulării o să primească tot ceea ce are nevoie, atunci când are nevoie. Pentru mintea lui este în armonie cu emoțiile lui. Atunci când emoțiile sunt în armonie cu tine însuți, eficiența ta este extraordinară. Atunci ești creativ, ești intuitiv, gândești mult mai profund.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Bârfitorul și criminalul diferă doar prin arma pe care o folosesc; unul pumnalul, celălalt limba. Al doilea este mai rău, pentru că primul omoară doar trupul, pe când celălalt ucide reputația.

citat din
Adăugat de Mircea FilimonSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Zilele încep și se termină frumos atunci când coincid sentimentele noastre nobile, când simțim misterul prieteniilor adevărate, când îl așteptăm nerăbdător pe celălalt.... fiind așteptați fericit.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

În prietenia erotică însă, uneori cel ce iubește se plânge că iubirii sale pasionale nu i se răspunde la fel, chiar și când întâmplarea face să nu aibă nimic demn de iubit; la rândul său, cel iubit se plânge adesea că celălalt, care la început îi promisese totul, acum nu-și respectă niciuna dintre promisiuni. Asemenea lucruri se întâmplă când primul iubește urmărind plăcerea, celălalt interesul, și când nici unul, nici altul nu găsește în legătura lor avantajul urmărit. Și cum acestea erau mobilurile prieteniei lor, ea este sortită se destrame când scopurile pentru care s-a întemeiat nu sunt atinse. Spre deosebire de ele, prietenia bazată pe afinități de caracter, neexistând decât pentru ea însăși, rezistă în timp.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Mircea Albulescu

A căuta binele, a-l recunoaște și a ți-l asuma pentru celălalt, nu numai pentru tine, este o chestiune de noblețe după care, eu recunosc, mai tropăi din când în când.

în ziarul "Jurnalul Național" (aprilie 2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tu nu ești mintea. Când vezi că tu nu ești mintea, orice ți-ar spune mintea, tu nu ești preocupat de problemele ei. Indiferent dacă are credința că ești Dumnezeu sau că nu ești Dumnezeu, are o nevoie sau că nu are o nevoie, este anulat din start. Ce rămâne? Este ceea ce Este. Această Prezență este desăvârșită. Simțământul de A FI sau "Eu-Sunt" nu poate lipsească, el este cel care are grijă de tine, care îți face inima bată. EL este aspectul lui Dumnezeu manifestat. Când încerci să-l ajuți pe "Eu-Sunt" cu mintea, atunci începe apară întreaga confuzie. Exact asta am spus, că doar "Eu-Sunt" există, restul nu există. În el există totul, în acest "Eu-Sunt" există întreaga iluzie. Pentru "Eu-Sunt" găzduiește mintea și atunci mintea creează întreaga Mahamaya. TU NU EȘTI MINTEA. În fața Absolutului, chiar și aceste cuvinte sunt lovite de nulitate.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 2
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rodica Nicoleta Ion

Ce ești pentru mine

(dedicație pentru Vica Iovan)

Vezi?! Poate pentru unii ești o floare,
Dar pentru mine ești și cer și câmp,
Mă umpli cu lumini strălucitoare
În sufletu-ți, când poposesc și plâng.

Când ești un "X" pentru acei din juru-ți
Ce nu te-au cunoscut cu-adevărat,
Ești pentru mine dragostea divină
Și lumea ei cea fără de păcat.

Acum, când universu-ți aparține,
Vica, nu pot decât -ți mulțumesc.
De-aceea tu ești totul pentru mine,
De-aceea, ca pe-un înger te privesc.

Ți-aș oferi din timpul meu puțin,
M-aș face pute între zi și noapte...
Tu ești paharul de lumină plin
Și-mi ești clipă de clipă, mai aproape.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook