Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alan Watts

Atitudinea ostilă a celor care vor să cucerească natura ignoră interdependența fundamentală a tuturor lucrurilor și evenimentelor, ignoră faptul că lumea aflată dincolo de pielea noastră este de fapt o prelungire a propriilor noastre corpuri. Această ostilitate va sfârși prin a distruge chiar mediul din care provenim, mediul de care depinde chiar întreaga noastră viață.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Citate similare

Vor fi câteva momente în viață când toate instinctele tale îți vor spune faci ceva, ceva care sfidează logica, îți incomodează planurile, si poate părea o nebunie pentru alții. Când se întâmplă asta, fă-o. Ascultă-ți instinctele și ignoră orice altceva. Ignoră logica, ignoră probabilitățile, ignoră complicațiile, si doar fă totul pentru a reuși.

în Remember When
Adăugat de StyxSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Soaptele noptii" de Judith McNaught este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 20.99 lei.

A fi sau a nu fi fericit depinde de armonia interioară a fiecăruia, nu de controlul pe care suntem capabili -l exercităm asupra marilor puteri ale universului. Sigur, trebuie învățăm în continuare cum stăpânim mediul exterior, deoarece supraviețuirea noastră fizică poate depinde de acest lucru. Dar acest fel de stăpânire nu va contribui cu absolut nimic la felul în care ne simțim ca indivizi, nici nu va reduce haosul din lumea în care trăim. Pentru a reuși aceste lucruri va trebui devenim stăpâni pe propria noastră conștiință.

în Psihologia fericirii
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Există un preț pentru fiecare lucru bun pe care îl primim în viață. Dincolo de toate bunurile, spirituale sau materiale, pe care ni le aduce viața (și pentru care trebuie fim infinit recunoscători), un om adevărat nu poate nu simtă o fundamentală nefericire de fond. În miezul vieții noastre, chiar și al uneia luminoase și de succes, există un sâmbure fundamental de nefericire metafizică. El ține de soarta noastră, de condiția noastră umană.

în interviu (23 iunie 2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Toate ființele umane sunt influențate de mediul înconjurător. Aceste influențe se fixează atât de bine în obiceiurile, gândurile, sentimentele și perspectivele noastre, încât noi chiar credem ceea ce ni se spune. Comportamentul învățat face parte din natura umană. Chiar și aceia care cred iau decizii pe cont propriu, în pofida îndoctrinării lor culturale, au fost influențați de mediile în care au trăit. Acesta este motivul pentru care noi nu reușim supunem valorile și credințele unui examen critic și aderăm la mituri, superstiții și obiceiuri perimate, care au o însemnătate redusă sau nu au nicio însemnătate pentru supraviețuirea noastră.

în Cea mai bună lume pe care banii nu o pot cumpăra
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Noi rareori realizăm, de exemplu gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Pentru noi gândim în termeni lingvistici și în imagini pe care nu noi le-am inventat, ci ne-au fost date de societatea în care am trăit. Noi copiem reacții emoționale de la părinții noștri, învățând de la ei excrementul ar trebui aibă un miros dezgustător și că a vomita ar trebui fie o senzație neplăcută. Frica de moarte de asemenea este învățată de la temerile lor cu privire la boală și de la atitudinea lor față de înmormântări și cadavre. Mediul nostru social are o astfel de putere doar fiindcă noi nu existăm înafara societății. Societatea este extensia minții și corpului nostru. Și totuși aceeași societate de care individul este inseparabil își folosește toată forța sa irezistibilă îl convingă el este într-adevăr separat! Prin urmare, societatea așa cum o știm joacă un joc cu reguli auto-contradictorii.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Din cele două vieți ale noastre și anume: cea trăită prin intermediul propriilor noastre persoane și cealaltă viață, pe care o trăim în constiința celorlalți, atât înainte de așa-zisa noastră moarte, cât și dupa ea, cea de a doua este un factor la fel de esențial ca și prima, al vieții noastre integrale, ba uneori chiar mai însemnat.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Gândul este mai fin decât eterul (Shivanada nu vorbește aici despre Akasha, materia subtilă ultimă, ale cărei vibrații produc întreaga manifestare, deci și gândul, ci de mediul subtil prin care se transmite electricitatea), mediul electricității.

în Puterea Gândului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Karma Yoga. Calea comuniunii cu Dumnezeu prin actiune" de Swami Shivananda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -16.00- 11.99 lei.
Alan Watts

Arta meditației este o modalitate de a intra în contact cu realitatea, și motivul pentru existența ei este faptul că majoritatea oamenilor civilizați sunt rupți de realitate pentru ei confundă lumea reală cu lumea așa cum o consideră ei, cum vorbesc despre ea, și cum o descriu. Pentru într-o parte este lumea reală și în cealaltă parte este un sistem întreg de simboluri despre acea lume pe care o avem în mintea noastră. Aceste simboluri sunt foarte utile, întreaga civilizație depinde de ele, dar ca și toate lucrurile bune acestea au dezavantajele lor, și principalul dezavantaj al simbolurilor este că le confundăm cu realitatea, exact așa cum confundăm banii cu bogăția reală.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maeterlinck

Natura ignoră cu desăvârșire morala noastră.

citat clasic din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În sine, viața nu este nici urâtă, nici frumoasă. Pentru , spre deosebire de lume, viața nu este obiectivă, ci este a noastră. Este viața mea pe care aleg să o ratez sau să o împlinesc. Urâțenia sau frumusețea ei depinde numai de mine. Altfel spus, întrebarea dacă viața merită fie trăită nu are un răspuns prestabilit. Răspunsul la această întrebare despre viață este chiar viața noastră. Este suma de alegeri, proiecte, ezitări, aspirații și abandonuri prin care noi ne constituim ca persoane.

în Pastila roșie. Eseu despre moralitate și fericire
Adăugat de Georgiana EsteraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pastila rosie. Eseu despre moralitate si fericire" de Daniel Nica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.08- 14.99 lei.
Alan Watts

Lipsa conștientizării unității indispensabile a organismului cu mediul este o halucinație serioasă și primejdioasă. Pentru într-o civilizație echipată cu o putere tehnologică imensă, sentimentul de înstrăinare între om și natură duce la utilizarea tehnologiei într-un spirit ostil - pentru "cucerirea" naturii în loc de a coopera inteligent cu natura.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă bucur știi atât de multe lucruri despre familia noastră dar oare nu te obosește atâta cunoaștere, nu simți te sufocă chiar acum această deșertăciune. Și asta o spune tocmai nevoia ta de a vorbi despre ea? Este inevitabil, nu ai observat asta? Cu cât ai mai multă cunoaștere cu atât depresia care o tragi după tine este mai mare. Dacă am știi cu adevărat ceva despre "familia noastră" care este de fapt întreaga lume am renunța la deșertăciunea cunoașterii și ni l-am dori cu adevărat pe Dumnezeu. Oare cum de nu putem vedea umbră și vis este lumea aceasta? Doar dă-i lui Dumnezeu primul loc și atunci întreaga deșertăciune va dispărea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Măcar, din când în când, oprește-te din agitația ta zilnică, ascultă sunetul care provine din interiorul formelor de viață, respiră liniștit și spune-ți: sunt fericit cu desăvârșire. Nu căuta nici un motiv pentru această fericire pentru această fericire nu ar mai fi decât dependență și s-ar sfârși odată cu sursa ei. Dar fericirea care este una cu viața tuturor formelor de viață nu se va sfârși niciodată pentru atunci când s-ar sfârși viața în univers de fapt s-ar sfârși și timpul și n-ar putea exista nici o secundă fără viață. De aceea, oricât de mult ar părea dureze posibila lipsă a vieții din nivers, ea nu va dura deloc și mereu va fi viață și mereu va fi Dumnezeu și mereu tu vei fi una cu el.

în Om înspre înger (2006)
Adăugat de Sanda MuresSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu ne naștem cu stimă de sine scăzută. Ne naștem ca un lut și suntem modelați de cei din jur și de mediul în care creștem. Vestea bună e vine o zi pentru fiecare, când acesta devine meșter și poate se pună la roată, învârtind și modelând chiar materialul din care este el însuși făcut. Multora însă nu li se spune pot deveni proprii lor creatori în această viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Chamfort

Dintre aptitudinile cu care ne-a înzestrat natura, prima este forța rațiunii, care ne înalță deasupra propriilor noastre patimi și slăbiciuni și care ne face ne cârmuim chiar și calitățile, talentele și virtuțile.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar dacă unii oameni de afaceri locali ignoră câteodată legea sau prin comportament opulent se îndepărtează de exemplul pe care ar trebui îl dea în societate, au tendința de a respecta partenerii cu care fac afaceri și, mai ales, pe cei cu care vor să facă afaceri pe termen lung.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dorel Schor

Mediul ne influențează... Rămâne ne alegem mediul care vrem ne influențeze.

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Buckminster Fuller

Bogăția este capabilitatea organizată de a ne descurca eficient cu mediul pentru a susține o regenerare sănătoasă și pentru a diminua atât restricțiile fizice cât și pe cele metafizice ale zilelor din viața noastră care vor urma.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crează o viziune și nu lăsa niciodată mediul, convingerile altor oameni sau limitele trecutului îți afecteze deciziile. Ignoră înțelepciunea convențională.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poder Sin Limites: La Nueva Ciencia del Desarrollo Personal = Unlimited Power Paperback" de Anthony Robbins este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.
Alan Watts

Nimic nu eșuează la fel ca și succesul pentru această sarcină autoimpusă de societatea noastră și de toți membri săi este o contradicție: forțezi lucruri se întâmple care sunt acceptabile doar când se întâmplă fără a folosi forța.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook