Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Buckminster Fuller

Fiecare copil simte un imbold imens spre a-și demonstra competența. Dacă oamenii nu mai sunt nevoiți să își câștige existența și li se asigură necesitățile pentru supraviețuire, mulți dintre ei vor dori foarte mult să fie productivi, dar nu la acele sarcini pe care ei nu și le-au ales să le facă dar au fost obligați să le accepte pentru a câștiga bani. În schimb, oamenii vor lua în mod spontan asupra lor acele sarcini de care societatea mondială are nevoie cu adevărat să fie făcute.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ce inconștienți sunt oameniiîși irosesc timpul pentru a-și îmbuiba corpul, a acumula bogății și a ajunge aibă maximum de posesiuni. În momentul în care vor muri vor trebui lase totul în urma lor. Ei se pierd în scuze interminabile: "Nu am timp meditez", spun ei, "trebuie mă duc la toate acele întâlniri de afaceri". Dar uită că atunci când Dumnezeu îi va chema la el vor fi obligați să întrerupă toate aceste angajamente. Moartea este singurul "angajament" ce nu poate fi anulat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cum știi -ți folosești computerul personal cu care te-ai născut și pe care îl ai la îndemână și e gratuit pentru tine, astfel încât câștigi mai mulți bani, te dezvolți mai mult? Trebuie îți fie foarte clar că rolul conștientului, a minții tale raționale în dezvoltarea vieții tale financiare nu are foarte mare impact. Cu alte cuvinte, dacă vrei treci de la șomer la un simplu angajat, da, mintea rațională te ajută deoarece pentru a obține asta ai nevoie de câteva cunoștințe de bază (scris, citit etc). Mintea rațională te poate duce de la 0 către o stare de supraviețuire, de mediocritate. Trebuie ieșim din zona minții raționale pentrupentru a avea o viață extraordinară, pentru a fi un om cu adevărat de succes, tu trebuie fii inovativ. Oamenii care câștigă cel mai mult sunt oamenii care au venit de fiecare dată cu câte o idee nouă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Oamenii nu sunt niciodată mulțumiți. Dacă au puțin, vor mult. Dacă au mult, vor și mai mult. Dacă dau pe-afară de cât au, vor să fie fericiți cu puțin, dar sunt incapabili să facă vreun efort pentru asta. Poate fiindcă nu pricep că fericirea e așa de simplă???

în Învingătorul este întotdeauna singur
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Lev Tolstoi

Se spune: încearcă numai trăiești doar tu în legea iubirii, în timp ce toți oamenii din jur vor trăi ca toată lumea, te vor jefui, te vor chinui, își vor bate joc de tine. Așa spun oamenii, dar nu-i adevărat. Nu poate să fie așa. Iubirea și mintea nu se află numai în mine, ci în toți oamenii. Nu putea Dumnezeu pună în noi iubirea și mintea, o parte din Sine, numai pentru ca nouă ne fie rău de vom încerca trăim în iubirea care a fost sădită în noi și care ne atrage. Nu poate să fie așa.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Cum ar fi dacă fiecare acțiune a ta, fiecare vis al tău, ambiție și obiectiv, nu s-ar mai centra pe a avea tu pentru tine, ci pentru a păstra pentru tine atât cât ai nevoie fii 100% împlinit, și restul, surplusul, să fie pentru dăruire? Observă câți oameni vor pentru ei bani, iubire și sănătate. Câți dintre ei și primesc ce vor? Cred că nimeni din cei care vor doar pentru ei, nu sfârșesc împliniți și fericiți pe termen lung. Pur și simplu a dori doar pentru tine, este o strategie ce nu funcționează.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Francisc Dumont Perrin: Artiștii sunt cele mai nobile ființe pe pământ. Lor, accentuă el, li se cuvine bucuria belșugului, pentruei sunt primii care ar împărți cu alții ajute și, în afară de călugări, ei nu ar face rău și nu ar abuza de puterea banului, ca să facă rele. Artiștii au nevoie să fie protejați de oamenii cu bani, dar și cu ajutorul puterii banului. Ei au nevoie să se concentreze la creație, să nu irosească timp și energie pentru obținerea unui ban pe alte căi decât din creație. Ei nu sunt făcuți muncească în alte feluri, pentru a câștiga bani.

replică din romanul Ambroise de (iulie 2017)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Buckminster Fuller

Ceea ce oamenii au identificat în mod spontan ca bine și rău - sau ca pozitiv și negativ - sunt compliniri evolutive care necesită o identificare mai precisă.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Amza Pellea

Dacă aș avea timp, mi-ar plăcea vânătoarea. Dar n-am. Muncesc mult, am sarcini obștești, am sarcini politice, sunt secretarul de partid al Teatrului de Comedie. Dorm puțin – 5 ore. Dar sunt rezistent, pentrusunt de la țară!

în revista Teatrul (1972)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Între Ani!

A mai trecut un an fără vrem,
Am făcut și facem tot ceea ce putem,
Ca ne fie drumul vieții cât mai ușor,
Pentru unii drumul lor parcă-i un zbor.

Copiii vor repede ca crească,
Bătrânii și-ar dori să întinerească,
Noi, ceilalți, nu avem timp ne gândim,
Dar ne-am dori, tineri mereu ca fim.

Copiii cresc repede fără știe,
Bătrânii se gândesc, dincolo cum o să fie,
Noi mergem înainte purtați sau nu de val,
Dar unii dintre noi, nu mai ajung la mal.

Iată-ne ajunși în ziua dintre ani,
Ziua în care uităm că avem dușmani,
Majoritatea vom petrece și fără mulți bani,
Mulți, dar nu toți vor apuca noaptea dintre ani.

Cu toate acestea, eu vă îndemn la iubire,
La cât mai multă înțelegere, pace și fericire,
Să încercăm fim mai buni în fiecare an,
Și fiecare dintre noi ajute, chiar și pe dușman.

Viața este calea spre eternitate,
Și fiecare an este un pas,
Câți oare dintre noi, în realitate,
Știm cât timp sau pași, ne-a mai rămas?

poezie de (31 decembrie 2013)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Lucrurile care trebuie făcute sunt: lucrurile care necesită făcute, care vezi tu că trebuie făcute, și pe care nimeni altcineva nu le vede că trebuie făcute. Apoi îți vei concepe propriul mod de a face ceea ce necesită făcut - acel lucru care nimeni altcineva nu ți-a spus îl faci sau cum îl faci. Acest lucru va scoate la iveală sinele tău adevărat care de multe ori ajunge să fie îngropat în interiorul unui personaj care a dobândit o gamă superficială de comportamente induse sau impuse de alții asupra sa.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În politică, dacă ai greșit, demisionezi, iar dacă ai de ales între a fi mârlan și a câștiga, pe de o parte, și a fi om corect și a pierde, pe de altă parte, eu aleg corectitudinea. Referirile mele la etică și la o etică profesională au fost constante, inclusiv în campanie, și sunt convins că pentru mulți dintre oamenii care m-au ales acest lucru a fost hotărâtor. Pentru mine este foarte simplu: e felul meu de a fi.

în Primul pas (mai 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Primul pas" de Klaus Iohannis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.
Nicolae Vălăreanu Sârbu

Bunicul copil

îmi cumpăr o poveste de adormit copiii
și le-o citesc în fiecare seară
dar ei nu adorm
așteaptă adorm eu și se distrează.


îi rog să fie atenți și spun că sunt
adun lângă mine toate jucăriile
prea multă preocupare pentru ceva fără efect
așa că mai bine îi obosesc
și adorm singuri.

important e să nu-i las deloc în voia lor
îi zoresc depună mereu efort
împart sarcini și-i asmut asupra lor
să și le dorească.

mă retrag apoi și verific situația
fiecare vrea iese-n față victorios
dar sunt prea obosiți de atâta preocupare
și adorm liniștiți.

demult am fost și eu copil

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Una dintre problemele cele mai mari pe care le avem cu lumea din ziua de azi este că avem grupuri foarte mari de oameni care vor crede orice zvon aud, doar pentruse potrivește cu viziunea lor asupra lumii - nu pentru că este realmente adevărat sau pentru că dețin dovezi care să susțină acel zvon. Chestia foarte frapantă este că nu ar necesita mult efort pentru a stabili validitatea majorității acestor cazuri - dar oamenii preferă asigurarea verbală în locul cercetării.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Unul din lucrurile importante de știut în poker este că oamenii buni vor sta piardă mai mult decât vor sta să câștige. Acesta este procentul cel mai important de știut. Dacă unii jucători pierd, sunt dispuși piardă totul. În cazul în care vor câștiga, aceștia se vor mulțumi de obicei cu suficient pentru a plăti pentru cină sau consumație. Cei mai buni jucători știu asta.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai dreptul pui capăt tuturor relațiilor toxice din viața ta, fie că este vorba despre partenerul de cuplu, de membrii familiei tale sau de prieteni. Nu mai permite nimănui te rănească sau îți facă rău în vreun fel. Sigur, te vei îndepărta de oamenii aceștia doar după ce vei încerca faci tot ce îți stă în putință pentru a crea armonie în relația dintre voi. Însă dacă eforturile tale vor fi inutile, închide acele uși fără te simți vinovat. Oamenii sunt așa cum sunt, nu lua la modul personal atitudinea sau comportamentul lor, dar nici nu pierde timp inutil străduindu-te menții relații care îți aduc suferință. Nu ești egoist atunci când alegi spui nu suferinței, ci înseamnă că te respecți și te iubești. Eliberează-te și fii fericit!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Liber-cugetătorii cred că "stilul Tozgrec" nu va putea funcționa veșnic, căci oamenii vor comite crime chiar știind că vor fi descoperiți, astfel că se va instala o anume indiferență. Vor fi atâția criminali că justiția va fi mai lentă în a lua măsuri împotriva lor. Aceasta va fi omenirea post-Tozgrec, în care fiecare va face ce va voi și mulți vor continua să facă ce nu vor voi.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Kramer: Să știi o chestie: oamenii handicapați nici nu vor să parcheze acolo! Vor să fie tratați ca toată lumea! De aceea, acele locuri sunt mereu goale!
George: Are dreptate! E la fel și cu feministele. Vor egalitate în tot, în tot! Dar când vine cecul, ce vor?
Elaine: Ce vrei zici cu asta?

replici din filmul serial Seinfeld
Adăugat de Alina-Olimpia MironSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulți dintre tinerii de astăzi sunt deconectați complet de lumea reală. Folosirea îndelungată a timpului în fața noilor tehnologii, îi îndepărtează de viață și de problemele lumii. Nu înțeleg mersul societății în care sunt obligați să trăiască. Școala, familia, societatea, toți acești factori, sunt obligați să facă ceva mai mult, pentru ca ei să înțeleagă spre ce se îndreaptă omenirea în zilele noastre,

(5 octombrie 2023)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Cei mai mulți oameni folosesc muzica precum o canapea; ei vor să își facă o pernă din ea, să fie relaxați de ea și să fie consolați de ea pentru stresul din viața de fiecare zi. Dar adevărata muzică nu a fost niciodată concepută ca un soporific.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "What to Listen for in Music Paperback" de Aaron Copland este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Oana Pellea

Toți oamenii de calitate se plâng de nefolosință. Se plâng că vremea trece și nimeni nu are nevoie de ei. E un mare păcat al societății românești să facă oamenii să se simtă în plus. Tot societatea e in pierdere. Ei, fiind de calitate, își vor găsi drumul interior și vor răzbi oricum. Dar păcat de amăreală. Păcat de gustul de inutil. Păcat de anii care trec.

în Jurnal 2003-2009
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal 2003-2009" de Oana Pellea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.00- 16.00 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook