Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Buckminster Fuller

De fiecare dată ce omul face un experiment nou el întotdeauna învață mai mult. El nu poate învăța mai puțin. El s-ar putea să învețe că ceea ce a crezut că a fost adevărat nu era adevărat. Prin eliminarea unei premise false, capitalul său, averea sa de bază care este timpul vieții sale dat este decongestionat de o preocupare viitoare cu considerații privind modul de cum să abordeze o ipoteză consumatoare de timp și fără valoare. Eliberându-și timpul pentru investiții exploratorii mai eficiente, care înseamnă a da omului o avere mai mare.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Buckminster Fuller
generalizare
Cuvântul generalizare în literatură înseamnă de obicei a acoperi prea mult teritoriu prea slăbuț pentru a fi persuasiv, și nicidecum convingător. Totuși, în știință, o generalizare înseamnă un principiu care a fost găsit că este adevărat în fiecare caz special... Principiul efectului de levier este o generalizare științifică.

definiție de
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să îți menții atenția în clipa Acum nu înseamnă să-ți refuzi lucrurile de care ai nevoie în viață, înseamnă să-ți dai seama de ceea ce este cu adevărat important. Apoi, vei putea să te ocupi cu mai multă ușurință de ceea ce este secundar ca importanță. Nu înseamnă că spui: "Nu mă mai ocup de nimic, pentru că nu există decât clipa Acum." Nu. Mai întâi află ce este cel mai important și fa din clipa Acum prietenul, nu dușmanul tău, întâmpină-l, onorează-l. Atunci când clipa Acum este fundația și principala preocupare a vieții tale, ea se va desfășura cu ușurință.

în Linistea vorbește, traducere de Ovidiu George Vitan
Adăugat de ValentishSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Popa

Lască Știuio: Omul nu rămâne niciodată neatins de ideea își pierde o bună parte din timp încercând trăiască; totuși, mobilul care-i lipsește acestuia din încercarea de a descifra gravitatea situației este starea METAfizică alimentată de frământarea gratuită la care nu va obține niciodată un răspuns, cu atât mai puțin o pâine pentru a-și umple... timpul. Trebuie recunoaștem: un disconfort epidermic nu poate fi decât reconfortant în vremuri de cumpănă. Astfel, știind își pierde timpul, având noțiuni vagi despre ceea ce înseamnă "a pierde" și "timp", atenția lui este deturnată de la adevărata stare de lucruri: cum ar putea cineva piardă un bun pe care nu-l are în posesie? Cum ar putea omul să-și piardă timpul, dacă nu a reușit încă pună sub semnul întrebării, nici măcar preț de o milisecundă, puterea sa de înțelegere a unei himere de-o asemenea anvergură? Dacă nu are timp, omul nu are ce pierde. Dar dacă nu știe piardă? Atunci natura timpului va fi pentru el cu atât mai străină cu cât imaginea-i reflectată în oglinda nopții îi va ascunde umbra care se învârte după soare întocmai ca orele după lumină. Pentru că nu timpul este entitatea care se scurge, ci omul însuși, cu tot ce are el de oferit seamănului său: sufletul în schimbul unei pâini și pâinea ca fisă, aflată în mâinile celor care se pot juca ore în șir, zile la rând, ani interminabili la aparatul cu marionete.

replici, scenariu de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.
Arthur C. Clarke

"Ce este memoria umană?" a întrebat Manning. Privind aerul în timp ce vorbea, ca și când ar fi dat lecții unei audiențe invizibile - așa cum probabil o și făcea..."Cu siguranță nu este un mecanism pasiv de înregistrare, ca și un disc digital sau o casetă. Se aseamănă mai mult cu o mașină de povestit. Informația senzorială este defalcată în fragmente de percepție care din nou sunt defalcate și stocate ca și fragmente de amintiri. Și, în timpul nopții când corpul se odihnește, aceste fragmente sunt scoase din depozit, sunt reasamblate și reproduse. Fiecare parcurgere gravându-le tot mai adânc în structura neurală a creierului. Și de fiecare dată ce o memorie este repetată sau reamintită ea este elaborată. S-ar putea să îi mai adăugăm ceva sau pierdem un pic din ea, umblăm la logica sa, umplem secțiunile care s-au șters, poate chiar îmbinăm evenimente disparate. În cazuri extreme, ne vom referi la acest lucru ca și la o conversație. Creierul creează și recreează trecutul, producând, în cele din urmă, o versiune a evenimentelor care poate avea puține asemănări cu ceea ce s-a întâmplat de fapt. În comparație cu prima ordonare, eu cred e corect spun tot ce îmi aduc aminte este fals."

în Lumina altor zile
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Collected Stories of Arthur C. Clarke Paperback" de Arthur C. Clarke este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -123.99- 69.74 lei.
Edgar Lee Masters

Richard Bone

Când am ajuns prima dată la Spoon River
Nu știam dacă ceea ce mi se spunea
Era adevărat sau fals.
Îmi aduceau epitaful
Și stăteau în atelier în timp ce eu lucram
Și ziceau "Era așa de blând", "Era așa de minunat",
"Era cea mai plăcută femeie", "A fost un adevărat creștin".
Eu dăltuiam tot ce doreau,
Fără știu adevărul.
Mai târziu, trăind printre oamenii de aici,
Am aflat cât de departe de realitate
Erau epitafele pe care le comandau pentru a fi engravate.
Dar am continuat scriu ceea ce eram plătit scriu
Și devin parte mincinoasă a falselor cronici
De pe pietrele funerare,
Cum ar face orice istoric care scrie
Fără cunoască adevărul
Sau care a fost influențat -l mistifice.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.

Metoda științifică este o amplificare/extindere a bunului simț, exercitat cu o hotărâre deosebit de fermă pentru a nu persista în eroarea la care ne-ar putea duce acțiunile mâinii sau minții. Ca și alte procese exploratorii, poate să devină un dialog între fapt și fantezie, între ceea ce este și ceea ce e posibil, între ce ar putea fi adevărat din ceea este așa de fapt. Scopul investigației științifice nu este să adune un bagaj de informații faptice, nici construiască o imagine totalitariană a Legilor Naturii în care fiecare eveniment care nu este obligatoriu, este interzis. Eu cred mai mult că este o structură articulată de credințe justificabile despre Natură. Începe ca o povestire despre o Lume Posibilă - o povestire pe care o inventăm și o critcăm și o modificăm pe măsură ce înaintăm, așa se va termina prin a fi ceva despre viața reală.

citat din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cine a mințit o dată...nu minte întotdeauna

Am fost un mincinos...
Când eram tânăr ți-am spus prima oară te iubesc
pe atunci nu știam ce însemnă Iubești
cu adevărat...
Îți spuneam întotdeauna și insistam fiu crezut
că nu vei mai a găsi pe nimeni care să te poată iubi
mai mult decât mine...
Astăzi... continui mint în ceea ce privește greutatea sau înălțimea mea
ca și cum tu nu ai vedea cum zi de zi devin tot mai mărunțel...
Dar...
când privesc în ochii tăi mari și castaniii...
Îți spun adevărul
Te Iubesc... și realizez
Adevărul este: Nu există Iubire...
mai Mare decât iubirea
pe care tu ai avut-o pentru mine...

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Timpul este cu adevărat un miracol zilnic, un lucru cu adevărat uimitor atunci când este examinat. Te trezești dimineața și iată! Portofelul tău este umplut în mod magic cu douăzeci și patru de ore de țesătură neprelucrată a universului vieții tale. Este a ta. Este cea mai prețioasă dintre toate posesiunile... nimeni nu ți-o poate lua. Nu îți poate fi furată. Și nimeni nu primește nici mai mult, nici mai puțin decât primești tu.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Dintre toate fericirile care pot fi trăite pe pământ, cea mai mare este bucuria învierii Domnului. Învierea Domnului este putere cerească în toate dimensiunile sale. Prin El, dreptatea vine mântuiască sufletul omului.
Iisus, Fiul lui Dumnezeu și Fiul Omului – credință sublimă în Tatăl Ceresc rămâne cea mai extraordinară ființă care a străbătut vreodată pământul. Învierea domnului este un adevărat imn al vieții, evidențiată prin frumusețe, încântare și speranță. Omul fără credință este izvor de nefericire, îmi frânge inima...

în Înaripată de speranță (aprilie 2020)
Adăugat de Ioan MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă am fi puțin mai conștienți și mai atenți la ce se întâmplă în viață și în jurul nostru, am realiza că de multe ori ne irosim cele mai importante resurse, iremediabile, finite, precum timpul... Pentru a obține lucruri efemere, precum banii în speranța într-o bună zi vom putea cumpăra ceea ce nu poate fi cumpărat, timpul, sănătatea, relațiile, dragostea, prietenia și așa mai departe. Ca ființe umane, după chipul și asemănarea unui creator, care pentru fiecare este ce este, ar trebui ne folosim mai mult conștiința decât impulsurile animalice. Astfel încât ne deosebim și prin altceva decât prin formă, de speciile regnului animal.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi care e cea mai frumoasă petrecere pentru tine? Petreceți timpul în compania Adevărului, ce altceva merită mai mult decât Dumnezeu? Adevărat, adevărat vă spun, fără Dumnezeu, atât această lume, cât și oricare alta închipuită de gând, este deșertăciune a deșertăciunilor. Oare nu merită Acela care ți-a dat bătăile inimii, familia, sănătatea ta, etc, etc, cel dintâi, dragostea ta? Singura petrecere prin care îți poți trăi viața fiind Viața, este Adevărul!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Războinicul știe bătăliile pe care le-a dat în trecut au sfârșit întotdeauna prin a-l învăța câte ceva. Dar învățămintele acestea l-au făcut pe războinic sufere mai mult decât ar fi fost necesar. Nu doar o dată și-a pierdut timpul luptând pentru o minciună. Și a suferit pentru persoane care nu erau la înălțimea dragostei lui.

în Manualul războinicului luminii
Adăugat de AndradaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Generozitatea înseamnă să oferi fără să aștepți înapoi. Aceasta este calea sigură spre succes și avere. Generozitatea este virtutea care compensează iubirea de bani și de obiecte. Am fost educați credem trăim în resurse puține și că fiecare să ia cât poate. Legea valorii spune: cu cât dai mai mult, cu atât ai mai mult. Nu banii sunt măsura valorii, ci ceea ce ai de oferit ca om. Dezvoltă-ți abilitățile și talentele și oferă valoare lumii. Banii vor veni ca efect secundar. Cum se aplică acest principiu în afaceri și în iubire? DAI pentru că ai de unde. Beneficiile acestei atitudini? Culegi ceea ce semeni.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Eu caut prin știința proiectării inteligente anticipative și reducerile sale la practici fizice reformez mediul în loc încerc reformez oamenii, intenția prin aceasta fiind obțin posibile prototipuri de a face mai mult cu mai puțin...

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Montesquieu

Este adevărat că, în democrații, poporul pare facă ceea ce vrea; dar libertatea politică nu constă de fel în a face ceea ce vrei. Într-un stat, adică într-o societate în care există legi, libertatea nu poate consta decât în a putea face ceea ce trebuie vrei și în a nu fi constrâns faci ceea ce nu trebuie vrei. Trebuie ne fixăm în minte ce înseamnă independență și ce înseamnă libertate. Libertatea este dreptul de a face tot ceea ce îngăduie legile; și dacă un cetățean ar putea să facă ceea ce ele interzic, el nu ar mai avea libertate, pentru că și ceilalți ar putea să facă la fel.

în Despre spiritul legilor, partea a doua / cartea XI / cap. III (1748)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Va fi avut cu adevărat succes

Va fi avut cu adevărat succes cel care a trăit bine,
care a râs adeseori și care a iubit mult:
cel care s-a bucurat de încrederea unei femei curate,
de respectul oamenilor inteligenți și de dragostea copiilor;
cel care a acoperit niște nevoi și care și-a împlinit menirea;
cel care a lăsat lumea din jurul lui mai bună decât a găsit-o,
indiferent dacă asta înseamnă cultivarea florilor
sau scrierea unei poezii perfecte, sau salvarea unui suflet;
cel care a apreciat întotdeauna frumusețea Pământului,
pe care a reușit să o facă și altora cunoscută;
cel care a văzut întotdeuna tot ce este mai înălțător în ceilalți
și care a dăruit ceea ce a avut el mai bun.
A cărui viață a fost o lumină;
A cărui amintire este o binecuvântare.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ar fi spun care este cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat mai multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești. Am fost întrebat cum am ieșit din starea de blocaj mental când eram copleșit de probleme și nu vedeam ieșirea. Am ieșit din blocaj când durerea vieții pe care o trăiam a fost atât de mare încât am fost dispus pierd tot ce aveam (sau în mod iluzoriu credeam îmi aparține) pentru a îmbrățișa libertatea vieții trăită doar după regulile mele, indiferent de consecințe. Este o senzație pe care merită să o trăiești în orice etapă a vieții. Este momentul în care te trezești cu adevărat pentru prima oară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Consideră că timpul este singura ta resursă limitată. Nu-l mai pierde, nu-l irosi pe nimicuri, pe suferințe inutile, pe compromisuri. Te simți plictisit și blazat? Nu știi cum să îți omori timpul? Cum s-ar schimba asta dacă ai ști că mai ai doar câteva zile de trăit? Visează, fă-ți planuri mărețe și investește-ți timpul în ele. Trăiește în așa fel încât fiecare zi conteze. Oare chiar nu vezi viața ta are o durată limitată? Clipele trec, zilele trec, anii trec în timp ce tu îți pierzi timpul fără să te bucuri de viață. Ai timp destul pentru visurile tale deoarece fiecare pas pe care îl faci în direcția lor este un timp câștigat. Orice clipă irosită este un timp pierdut din durata limitată a vieții tale. Ești tu oare conștient de asta?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca poată prinde rădăcini. Eu am ales cred în potențial, pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Ispirescu

A fost odată un împărat foarte viteaz; toate împărățiile de prinprejurul împărăției sale îi cerea sfaturi: atâta era de drept și înțelept. Când se isca sfadă între dânșii, la acest împărat mergeau mai întâi la judecată și, cum zicea el, așa se și făcea, fiindcă era judecător drept și iubitor de pace. Când fu aproape de bătrânețe îi dărui Dumnezeu un fecior. Nu se poate spune câtă bucurie simți împăratul când a văzut dobândi un moștenitor. Toți împărații vecini i-au trimis daruri. Ei nu mai puțin se bucurau vecinul lor, care îi ajuta cu sfaturi și povețele lui cele de mult folos, a dobândit fecior. După ce se mări, îl puse de învăță carte. El era așa de silitor, încât se mirau dascălii de dânsul cum de învață așa repede. Ceea ce învăța ceilalți copii într-un an, el învăța numai într-o săptămână. Ajunsese să nu mai aibă dascălii ce să-i dea să învețe. Iară tată-său scrise carte împărătească la niște filosofi vestiți ca vie ispitească cu învățăturile lor pe fiul său.

în Zâna munților
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Greuceanu" de Petre Ispirescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.44- 28.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook