Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Buckminster Fuller

Va veni timpul când o educație corespunzătoare a copiilor, printr-un sistem glorificat de învățământ spontan la alegere, similar cu sistemul Montessori, va fi posibilă. Copiii, la fel și adulții, în casele lor individuale, glorificate și libere de corvoadă din Labrador, tropice, orient, sau de unde vrei tu, la care ei pot merge cu plăcere și cu rapiditate prin intermediul transportului care se îmbunătățește neîncetat, vor putea să își seteze televizoarele și radiourile pe cursurile cu poze mișcătoare, să spunem ale președintelui Lowell de la Universitatea Harvard, ale profesorului de matematică de la Universitatea Oxford, ale doctorului de antichități indiene din Delhi etc... Educația la alegere, cu psihologia ei de motivare minunată de a dori să afli adevărul, va face viața tot mai curată și mai fericită, mai ritmată și mai artistică.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Pentru cei care vor să dezbată sistemul educațional românesc, aș vrea lansez următoarea întrebare: Ce fel de parlamentari și politicieni a scos sistemul educațional românesc? Pentru că aproape toți sunt scoliți în sistemul românesc de educație, nu? Cine sunt cei care își asumă responsabilitatea pentru educația lor care acum se răsfrânge asupra noastră? Cine își asumă responsabilitatea pentru educația celor care votează parlamentarii și politicienii care au ajuns ne decidă destinul prin legile pe care le-au dat așa cât i-a dus mintea și educația pe care o au? Cei care fac legile unei țări ar trebui fie vârfurile unei societăți, tot ce are sistemul și societatea mai bun de oferit. Ce spune despre sistem calitatea "conducătorilor" noștri? Ce facem acum pentru a ne asigura ca generațiile ce vin sunt mai competente? Tăiem răul de la rădăcină? Facem o schimbare lentă? Facem o schimbare, de orice fel ar fi ea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maria Montessori

Pentru copii, nu e loc în casele din ce în ce mai strâmte ale orașelor moderne în care se aglomerează familiile. În stradă nu e loc pentru că vehiculele se înmulțesc, iar trotuarele sunt întețite de lume grăbită. Adulții n-au timp să se ocupe de ei, căci sunt zoriți de lucru și pleacă de acasă, și tatăl și mama. Când nu se găsește lucru, mizeria îi târăște și pe ei, împreună cu adulții. Dar și în familiile de condițiuni bune, copilul bogat este exilat în camera copiilor, lăsat în grija unei persoane străine, plătite și nu îi este îngăduit intre în camerele rezervate pentru cei care i-au dat viață. Nu există refugiu unde copilul poată simți că sufletul lui e înțeles, unde activitatea lui nu fie stânjenită.

în Taina copilăriei
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Educatie si pace" de Maria Montessori este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 17.99 lei.

Albina Lalescu nu s-a mulțumit cu florile oferite de matematică, ci s-a aventurat la flori ale istoriei României, ale finanțelor, ale sociologiei, ale muzicii, ale ingineriei, ale lingvisticii, ale istoriei manualelor de matematică, ale istoriei matematicii, ale propagării în mase a culturii științifice, ale filozofiei etc.

în Un om pentru istorie: Traian Lalescu (2015)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Rani deschise. Volumul 4" de Solomon Marcus este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -62.00- 43.99 lei.

Soldatul care își sapă singur groapa, în timpul luptei, are șansa de a scăpa nevătămat. Această tranșee individuală, această nișă în care își găsește un adăpost efemer, îi oferă combatantului speranța și încrederea de care are nevoie pentru a putea să o părăsească și să avanseze în bătaia focului sau spre lama baionetei. Milioane de astfel de gropi vor fi fost săpate de-a lungul veacurilor, martore tăcute ale încleștărilor nemiloase, ale victoriilor și înfrângerilor, ale speranței și abandonului, ale vieții și ale morții. În căușul lor s-au împlinit destinele tragice care au făurit istoria.

(19 ianuarie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atitudinea e o alegere. Fericirea este o alegere. Optimismul e o alegere. Bunătatea este o alegere. Dăruirea este o alegere. Respectul este o alegere. Orice alegere vei face, ea te va face pe tine. Alege cu înțelepciune.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Toate birocrațiile din prezent ale guvernelor politice, ale marilor organizații religioase și ale tuturor intreprinderilor mari sunt de părere că succesul fizic pentru toată umanitatea ar fi devastator pentru perpetuarea activităților pe care ei le desfășoară. Acest lucru se datorează faptului că toate sunt fondate pe premisa că ameliorează cazuri individuale în timp ce, în general, ei exploatează în numele organizațiilor politice, religioase sau a intreprinderilor de care aparțin condiția că "nicăieri nu există suficiente resurse de susținere a vieții pentru toată lumea" și rezultanta sa - o mare suferință și nemulțumire umană.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buckminster Fuller

Am fost convins în anul 1927 că problemele de supraviețuire cele mai fundamentale ale omenirii nu pot fi rezolvate prin politică.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Deepak Chopra

Atunci când facem o alegere – indiferent care – noi ne putem pune două întrebări: mai întâi: "Care sunt consecințele alegerii pe care sunt pe punctul de a o face?" În inima noastră noi vom cunoaște imediat răspunsul la această întrebare. În al doilea rând: "Ne va face mai fericiți, pe mine și pe cei din jur, această alegere a mea?" Dacă răspunsul este afirmativ, putem merge mai departe cu alegerea noastră. Dacă el este însă negativ, dacă opțiunea noastră ne poate face nefericiți, pe noi sau pe cei din jur, cel mai bine este nu o luăm. Nimic mai simplu!

în Cele șapte legi spirituale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Boundless Energy: The Complete Mind-Body Programme for Beating Persistent Tiredness" de Deepak Chopra este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 19.99 lei.
Ioan Petru Culianu

Deveni din ce în ce mai limpede că discursul lui Tozgrec la schimbarea mileniului nu conținuse amenințări zadarnice. Jocul Adevărului intrase de acum în lume, fără ca prin aceasta omenirea devină mai bună. Obligația colectivă și individuală de a spune adevărul sub presiunea posibilelor dezvăluiri ale unui Tozgrec omniprezent și omniscient duse treptat la dispariția comerțului cu stupefiante și mai avu și alte implicații, ca de pildă aceea că bancherii nu mai puteau prospera prin afaceri ilegale, maculiștii nu mai puteau cotropi țările recalcitrante sub pretextul de a le elibera de sub jugul imperialist, agențiile de spionaj se vedeau constrânse să-și dea afară personalul pentru că nu mai erau în măsură organizeze operațiuni secrete, directorii întreprinderilor maculiste erau siliți admită că sistemul lor economic era o catastrofă. De atâtea ori a apărut Tozgrec ca rectifice cele mai abile minciuni ale politicienilor, ale șefilor de stat și chiar ale oamenilor umili, încât acum toată lumea își dădea din răsputeri silința de a face adevărul suportabil. Dar aproape întotdeauna adevărul.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Weber se temea că birocrațiile vor deveni din ce în ce mai raționale, iar principiile raționalității vor domina un număr tot mai mare de sectoare ale societății. El a anticipat o societate în care oamenii sunt închiși într-o serie de structuri raționale și nu pot circula decât de la un sistem rațional la altul: de la instituții de învățământ raționalizate la locuri de muncă raționalizate, de la locuri de recreere raționalizate la căminte raționalizate. Societatea ar deveni o rețea impenetrabilă de structuri raționalizate și nu ar mai exista nicio scăpare.

în Mcdonaldizarea societății
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Petru Culianu

Incidentul cu zorabii îl înspăimântă pe Jacan. Se închise în palatul regal și, cum vremea în care energia-i sexuală era neistovită trecuse, juca tot timpul șah cu Baban, care pierdea din prudentă. Nu îndrăznea să mai iasă în oraș, unde răzmerița continua și unde cadavrele anonime, victime ale zorabilor, ale militarilor sau ale foamei, se îngrămădeau de-acum în plină stradă, unde mașinile nu mai circulau de ani de zile din lipsă de benzină, iar pietonii nu mai cutezau să se aventureze dintr-o elementară precauție. Jorjanul devenise o necropolă fetidă. Numai zorabii mai manifestau interes față de ea. Coborau de la munte, din ce în ce mai numeroși și mai amenințători, îndreptându-se inexorabil către capitala aproape pustie. Înaintau mai ales noaptea, pricinuind pierderi grave resturilor de armată care nu trecuseră de partea rezistenței. Pentru că era și o adiere de spirantă și se spunea că va veni cineva, trimis de americani, ca ajute poporul.

în Păcatul împotriva Spiritului
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jose Saramago

Știe puțin despre viață cine refuză înțeleagă plasele care învăluie relațiile umane, în general, și pe cele de rudenie, în particular, mai ales de sânge, sunt mai complexe decât par la prima vedere, spunem părinți, spunem copii, credem că știm perfect despre ce vorbim și nu ne interogăm asupra cauzelor profunde ale afecțiunii dintre ei, sau ale indiferenței, sau ale urii.

în Peștera
Adăugat de Reliana Andra CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Double" de Jose Saramago este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -62.00- 21.99 lei.
Buckminster Fuller

În timp ce nici un politician sau sistem politic nu își poate permite vreodată cedeze cu o atitudine înțelegătoare și cu entuziasm în fața adversarilor și oponenților lor, toți politicienii însă pot și vor preda controlul cu entuziasm, abilităților computerelor de a controla în siguranță zborul aducând toți oamenii la sol pentru o aterizare fericită.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fericirea este o alegere pe care o poți face. Te poți trezi și spune, "Oh, nu pot să cred că e atât de frig..." sau poți spune, "Oh, minunat, aceasta este o mare oportunitate pentru mine de a încerca noul meu pulover!" Nimeni nu poate gândi în mod constant pozitiv, dar de ce nu faci o alegere care te face să te simți mai bine, mai degrabă decât una care te va deprima mai rău?

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Empower Yourself Paperback" de Miranda Kerr este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

Toți părinții sunt bine intenționați și spun bine tot adevărul copiilor lor, numai că cei care nu-l și pun în practică, permit prin aceasta copiilor să interpreteze cum vor vorbele bine intenționate ale părinților lor palavragii...

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de SaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Eliphas Levi

În spatele voalului tuturor alegoriilor heraldice și mistice ale doctrinelor antice, în spatele întunericului și al încercărilor ciudate ale tuturor inițierilor, sub auspicile scrierilor sacre, la ruinele Nineveh sau Thebes, la pietrele prăvălite ale vechilor temple și la fațadele înnegrite ale Asiriei sau ale Sfinxului egiptean, la monstruoasele sau minunatele picturi asupra credințelor indiene din scrierile vedice, la emblemele criptice ale vechilor cărți de alchimie, în ceremoniile practicate la acceptarea în toate societățile secrete, sunt găsite indicații ale unei doctrine care sunt de fiecare dată bine ascunse.

în Magia Transcedentală - Doctrină și Ritual (1855)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Florile mi-au vorbit mai mult decât aș putea mărturisi prin vorbe. Ele sunt hieroglife ale îngerilor, iubite de toți oamenii datorită frumuseții lor, deși există câțiva care pot descifra fragmente ale înțelesului lor.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Abatele Prevost

Puține persoane cunosc forța acestor neobișnuite porniri ale inimii. Îndeobște, oamenii sunt supuși numai la patru sau la cinci tensiuni, în cercul cărora își trăiesc viața și la care se reduc toate frământările lor. Luați-le iubirea și ura, plăcerea și durerea, speranța și teama și ei nu vor mai simți nimic. Dar firile mai sensibile pot fi mișcate în mii de feluri. S-ar părea că acești oameni au mai mult de cinci simțuri, că pot primi idei și senzații care depășesc marginile obișnuite ale naturii; și fiindcă au conștiința grandorii care-i înalță deasupra a tot ce-i vulgar, de nimic altceva nu sunt mai mândri. Iată pricina pentru care ei îndură atât de greu disprețul și batjocura, iată de ce rușinea este pentru ei un simțământ din cele mai violente.

citat clasic din romanul Manon Lescaut de (1731)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Radu Beligan

Să avem mai multă grijă de educația tineretului, mai multă grijă și mai mult interes. Dacă dascălii ar investi munca lor, dacă ar fi motivați să își împărtășească știința cu copiii în loc viseze la posturi în străinătate, ar fi bine. Ar crește simțitor media națională și fiecare copil care învață astăzi în sistemul de învățământ ar avea o șansă în plus în carieră.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intre acte" de Radu Beligan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.90- 23.99 lei.
Buckminster Fuller

Bogăția este capabilitatea organizată de a ne descurca eficient cu mediul pentru a susține o regenerare sănătoasă și pentru a diminua atât restricțiile fizice cât și pe cele metafizice ale zilelor din viața noastră care vor urma.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook