Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Am avut o manie veritabilă pentru a termina orice am început, care deseori m-a băgat în dificultăți. Odată am început să citesc operele lui Voltaire când am aflat, spre disperarea mea, că erau aproape 100 de volume cu scris mic pe care le-a scris acel monstru în timp ce bea 72 de cești de cafea pe zi. Trebuia să o fac, dar când am pus deoparte ultima carte, am fost foarte bucuros și am spus: Nu mai fac asta niciodată!

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tesla. Inventiile mele" de Nikola Tesla este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.

Citate similare

Nikola Tesla: Domnule Angier, v-ați gândit la costurile pe care le implică această mașinărie?
Robert Angier: Prețul nu este o problemă.
Nikola Tesla: Poate nu, dar ați luat în considerare "costurile"?
Robert Angier: Nu cred înțeleg ce vreți spuneți.
Nikola Tesla: Duceți-vă acasă. Uitați totul. Știu recunosc o obsesie, nu va ieși nimic bun din asta.
Robert Angier: Obsesiile dumneavoastră nu au dus la rezultate bune?
Nikola Tesla: La început, da. Dar le-am urmat prea mult timp. Sunt sclavul lor... și într-o bună zi vor alege mă distrugă.
Robert Angier: Dacă înțelegeți o obsesie, atunci știți deja nu mă voi răzgândi.

replici din filmul artistic Prestigiul, după Christopher Priest
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început, când ești mic și nu știi nimic, și vocația ta este mică. Există, dar e doar o sămânță ce așteaptă încolțească. Pe măsură ce tu te dezvolți ca persoană, îți dezvolți abilități, faci muncă de autocunoaștere, începi devii din ce în ce mai bun în a fi tu însuți și a putea oferi celor din jur ceea ce îți face plăcere și la ceea ce te pricepi din ce în ce mai bine. Vocația ta crește odată cu tine. Nu te uita la oamenii de succes comparând ce faci tu cu ce fac ei acum. Dacă ești la început, uită-te la ce făceau acești oameni când erau și ei tot la început. Nimeni nu s-a născut învățat, asta e o certitudine. Dacă unii oameni fac lucruri extraordinare în viață, e pentru că fac pas după pas, în fiecare zi, în timp ce alții visează la cai verzi pe pereți. Nu fi o găină speriată de calitățile vocația și realizările altora. Când tu ești mic și vocația e mică. Când crești tu, crește și ea. Socrate spune educația nu este umplerea unui vas ci aprinderea unei flăcări și știu treaba mea nu este îți spun ce să faci, cum faci și când să faci. Treaba mea este te trezesc din somnul conștiinței. Dacă reușesc asta, știu ești echipat perfect faci orice îți propui. Însă fără trezire, nu există acțiune și rezultate. Tu determini ritmul în care vrei evoluezi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

* * *

Stă scris: La început a fost Cuvântul.
și opresc. Cine m-ajută să fac pasul?
Cuvântul? - Nu pot -l prețuiesc așa de mult!
Altfel va trebui -l tălmăcesc
Dacă de spirit eu ascult.
Stă scris: La început a fost Ideea.
Dar cântărește bine-ntâiul rând,
Ca pana nu fugă, slove goale așternând.
Ideea e, ce-nfăptuiește și creează totul?
Ar trebui scriu: La început a fost Puterea.
Dar iată scriind sunt îndemnat
Să nu fac nici aici popasul.
Din ce adâncuri vine șoapta?
M-ajută duhul și-mi dă sfat.
La început voi pune Fapta.

poezie celebră de din piesa de teatru Faust (1955), traducere de Lucian Blaga
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Paradoxal, niciodată nu m-am simțit atât de optimistă, de puternică și de încrezătoare ca atunci când a trebuit să fac față unor dificultăți majore în viața mea. Există o categorie de vitregiți pe care greutățile îi doboară, îi strivesc, îi distrug, îi aneantizează. Eu însă fac parte dintr-o alta, aceea a supraviețuitorilor, pe care obstacolele și adversitățile îi întăresc și-i fac și mai încrezători în forțele proprii. Orice lovitură m-a ajutat mă simt mai sigură de mine și de forțele mele.

în Cine sunt eu?
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am scris

Am scris și epigrame bune,
Dar și proaste deseori,
Râd când editoru-mi spune
- Pe "asta" ai mai scris-o... de trei ori.

epigramă de din Europarlamentare (2009)
Adăugat de Vasile IușanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Ion Minulescu

Romanța meschină

Dacă-ai crezut c-ar fi putut fie
Ceva mai mult decât ce-a fost, te-ai înșelat!...
N-a fost decât un început de nebunie,
De care-ntâmplător ne-am vindecat!...

N-a fost decât un zbor de triolete
Pe care un poet le-a scris în vis,
În cinstea celei mai frumoase fete,
Și-a-nnebunit de'ndată ce le-a scris!...

N-a fost decât ce nu se poate spune
Decât cu ochii-nchiși și pe-nnoptat,
În ritmul unui început de rugăciune
Pentru iertarea primului păcat!...

N-a fost decât ce-a trebuit fie,
Și, dac-a fost cu-adevărat ceva,
N-a fost decât un strop de veșnicie
Desprins dintr-un meschin "et caetera!"...

poezie celebră de
Adăugat de Genovica MantaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "CD Coringent la limba romana" de Ion Minulescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 42.75 lei.
Mircea Albulescu

Cine este Albulescu ăsta? Este evreu, nu? Nu, domne, ta-su este Vasile Albulescu, dirijor la fanfara militară, mă-sa este catolică. Păi lucrurile stau așa: pe mine tata a zis mă boteze ca pe tac-su. Și a spus Albulescu Iorgu și așa s-au făcut toate actele. În cristelniță când m-a băgat am avut fericit un naș, a fost generalul Constantin Vasile și în cristelniță m-a băgat: "se botează robul lui Dumnezeu Vasile!" Maică-mea a tăcut din gură și nu a zis nimic, dar când am început să ne înțelegem, mi-a zis Mircea. Cine a fost Mircea, firește nu știu, dar ea a vrut ca în casă poată strige Mircea cu o autorizație. Asta a fost povestea cu numele meu.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: De ce te-ai orientat totuși spre matematică? De ce-ai ales-o dintre toate astea? Se pare ai talent și pentru celelalte.
Lucian: Asta mi-a plăcut cel mai mult. Nu știu de ce, însă spre matematică am avut dintotdeauna o înclinație specială, deosebită, o atracție puternică, pe care nici acum nu mi-o pot explica. Simțeam ceva, în interiorul meu, simțeam cumva că asta trebuie fie, asta trebuie să fac, asta-i calea pe care trebuie s-o urmez. Dintotdeauna am știut că asta vreau. Deci, calea asta am urmat-o. Și nu regret deloc. În plus, după cum i-am spus odată și lui Mihai, când și el mi-a pus întrebarea asta, de fapt, cred matematica m-a ales pe mine... Înainte de a fi învățat vorbesc bine, corect, am învățat singur număr și să socotesc, de parcă aveam matematica în sânge. Când alți copii preșcolari de seama mea se jucau cu diverse jucării, eu preferam răsfoiesc cărți; cărțile de matematică. La întrebarea "Ce vrei devii când vei fi mare?", aveam mereu, negreșit, un singur răspuns, foarte clar: "Matematician"... Așa spuneam oricui mă întreba. Matematica a fost, într-un fel, prima mea mare iubire...

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Archimedes a fost modelul meu în viață. Am admirat operele artiștilor, dar în opinia mea, lucrările lor au fost doar umbre și asemănări. Inventatorul, m-am gândit eu, dă lumii creații care sunt palpabile, care trăiesc și muncesc.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Cei mai mulți dintre colegii mei de clasă nu aveau simțul fantasticului. Luau lucrurile așa cum erau... Asta este o plantă, acela este un fotoliu. Dar, pentru mine, lucrurile nu erau atât de bine definite. Mama mea, care încă trăiește și care este o femeie plină de imaginație, m-a încurajat. În loc spună: "Nu, nu, ar trebui fii serios!", era încântată aveam imaginație. Când m-am îndreptat către lumea fantasticului, m-a ajutat dându-mi cărți să citesc. Am citit pentru prima oară Edgar Allan Poe când aveam doar nouă ani. Am furat cartea ca s-o citesc, pentru că mama nu voia să o citesc; credea eram prea mic, și avea dreptate. Cartea m-a speriat și am fost bolnav timp de trei luni, pentru că am crezut în ea... dur comme fer, cum spun francezii. Pentru mine, fantasticul era perfect natural; nu aveam îndoieli deloc. Așa erau lucrurile. Când le dădeam prietenilor mei genul acesta de cărți, spuneau: Dar nu, noi preferăm citim povești despre cowboy. Cowboy-i erau extrem de populari în acea perioadă. Eu nu înțelegeam asta. Eu preferam lumea supranaturalului, a fantasticului.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.
Marius Robu

Ochii tăi - stelele mele

Voi scrie despre stele, cât de sus
Cel care le-a făcut pe cer le-a pus,
Nu voi cuprinde-n versurile mele,
Firește, ce stă scris numai în ele.

Că nici în astre nu stă nicidecum
Scris tot ce ochii tăi citesc acum.
Câți ani-lumină s-au mai furișat
Precum Adam în rai, după păcat,

De când am scris, până te furișezi,
Citind acest poem nu te vezi
După părerea mea ispititoare
Ca Eva după măr, în înserare.

poezie de din Luceafărul de dimineață (25 aprilie 2015)
Adăugat de Marius RobuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marius Robu

Titanicu' lui Noe

Am început să mă-ndoiesc
Ba chiar de-a dreptul m-am strâmbat
Când am aflat că te iubesc
Dar trebuie mă opresc
Pentru că fac mare păcat.

Și-am început să mă opresc
Ba chiar stau mergând pe loc
Dar a venit un sol ceresc
Mi-a dat un șut dumnezeiesc
Și-am înțeles nu e joc.

- Ai început să te oprești
Acum când chiar avea nevoie
Și te-a rugat te grăbești
Că se scufundă când lipsești
Bărcuța ta, titanic Noe?!

poezie de din Pacoste de dragoste (2 februarie 2010)
Adăugat de Marius RobuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

România este Țara lui Invers, în care escroci care n-au citit în toată viața lor nici măcar o carte, care n-au în viloaiele lor nici măcar o carte și care n-au scris niciodată nici măcar o pagină de carte, au "scris" și publicat în timp ce se aflau în pușcărie cel puțin 5 "cărți științifice" în 4 luni, iar asta ca li se reducă pedeapsa, în baza unei legi nelegiuite, făcută de nelegiuiți pentru nelegiuiți.

aforism de din Scriitorii de pușcărie în aforisme, epigrame, pamflete și satire (10 aprilie 2015)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Pentru o vreme m-am oferit în întregime bucuriei intense a mașinilor care fac poze și a elaborării de noi forme. Am avut o stare mentală de fericire care a fost cea mai completă pe care am cunoscut-o vreodată în viață... Când înclinația naturală se dezvoltă într-o dorință pasională, omul avansează spre scopul său în cizme de liga a 7-a. În mai puțin de două luni am evoluat practic toate tipurile de motoare și am modificat sistemul care acum este identificat cu numele meu, și care sunt folosite sub multe alte nume peste tot în lume.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nadine Gordimer

La început a fost Cuvântul

La început a fost Cuvântul. Și Cuvântul era la Dumnezeu,
însemna Cuvântul Domnului, acel cuvânt a fost Creația.
Dar de-a lungul veacurilor de cultură umană cuvântul
a luat alte înțelesuri, atât laice, cât și religioase.

A avea cuvântul a ajuns sinonim cu autoritatea supremă,
cu prestigiul, cu incredibila și uneori periculoasa persuasiune,
cu a avea Ora de Maximă Audiență, o emisiune TV,
cu a avea darul de-a trăncăni, eventual folosind mai multe limbi.

Cuvântul zboară prin spațiu, ricoșează din sateliți,
mai aproape de noi decât a fost vreodată de cerurile
de unde se crede că a coborât.

Dar, după părerea mea și-a celor ca mine,
cea mai mare transformare s-a produs cu mult timp în urmă,
atunci când el a fost pentru prima dată încrustat în piatră
sau trasat pe papirus, când sunetul s-a materializat pentru privire,
din a fi auzit, în a fi citit prin semne, apoi prin text;
și a călătorit prin timp de la manuscris la Gutenberg.

Pentru aceasta este povestea genezei scriitorului.
E povestea care a SCRIS-o pe ea sau l-a SCRIS el întru ființă.

poezie de din Scris și Ființă, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Pickup" de Nadine Gordimer este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.00- 18.99 lei.

Linguini: Când am adăugat acel ingredient în plus, în loc respect rețeta așa cum mi-ai spus, aceea nu a fost ideea mea.
Colette: Ce vrei spui?
Linguini: Adică, eu nu aș fi făcut asta. Aș fi respectat rețeta, ți-aș fi urmat sfatul. Ți-aș fi urmat sfatul până în pânzele albe pentru că îți iubesc sfaturile. Dar...
Remy (șoptindu-i lui Linguini): Nu face asta...
Linguini (ezitând): Am un secret. E cam stânjenitor. Am o ro... Am o rooo...
Colette: Ai o roșeață?
Linguini: Nu, nu, nu. Am pe cineva mititel, oh, mic... mic... un bucătar pitic care îmi spune ce să fac.

replici din filmul artistic Ratatouille
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ovidiu Vasile

Am spus

Am spus mi-e dor când mi-a fost dor
Și-am spus te rog când am dorit,
Am spus nu vreau și-am vrut mor,
Atunci când nu m-ai mai iubit.

Am spus că știu când n-am știut
Și-atunci când n-am avut am dat,
Am plâns atunci când m-a durut
Și-am spus nu pot, dar am răbdat.

Am spus că am când n-am avut
Și nu ți-am spus cât te doream,
M-am întristat când te-am pierdut
Și-am spus sunt prost, fiindcă eram.

Am spus că pot când n-am putut
Și -i ușor când mi-a fost greu,
M-am supărat, dar mi-a trecut
Și-am fost întotdeauna eu.

Am spus mereu ce-aveam de spus
Și-am scris să știi te iubesc
Și-atuncea când voi fi apus
Și n-o să pot să mai vorbesc.

Doar un cuvânt am să mai spun
La modul cel mai serios,
Mi-e drag de tine cea de-acum
Și tot ce-am spus e de prisos.

poezie de din Damen-Tango
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Libertatea este în continuare lucrul pe care-l prețuiesc cel mai mult pe lume. Sigur ca asta m-a determinat beau vinuri care nu-mi plăceau, să fac lucruri pe care nu trebuia să le fac și pe care nu le voi repeta niciodată, să am multe cicatrice în trup și-n suflet, -i rănesc pe unii cărora am sfârșit prin a le cere iertare, într-o perioadă în care am înțeles puteam să fac orice în afară de a obliga pe cineva mă urmeze în nebunia mea, în setea mea de a trăi. Nu mă căiesc pentru clipele în care am pătimit, îmi port cicatricele ca și cum ar fi niște medalii. Știu libertatea este foarte scumpă, la fel de scumpă ca și sclavia, singura diferență este că o plătesc cu plăcere și cu un zâmbet, chiar dacă zâmbetul este udat de lacrimi.

în Zahir
Adăugat de marianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

În momentul în care termin de scris o carte, sunt sătul de ea, deoarece am petrecut atât de mult timp scriind-o, analizând-o și recitind-o, încât o știu pe de rost. Aș putea -ți povestesc tot ce se întâmplă în cele două volume, punctual. N-aș mai putea să le recitesc. Poate doar când o să am 70 de ani și o să fac o retrospectivă a realizărilor de-a lungul vieții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Turnul" de Simon Toyne este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -44.90- 26.99 lei.
Nicolae Grigorescu

După doi ani m-am întors acasă, ș-am început să fac singur iconițe. Era vară. Duminica mă duceam la obor. Îmi așterneam hainuța jos, îmi întindeam marfa pe ea și-mi așteptam mușterii, ca orice negustor. Treceau femei sărace, oameni de la țară, mă întrebau cine le-a zugrăvit, le spuneam eu... și cumparau, bieții oameni, ziceau -s icoane cu noroc, de la un copil nevinovat. Doamne, cu ce bucurie am venit eu acasă dupa cea dintâi afacere a mea! Făcusem vreo zece sorcoveți și când i-am pus mamei în mână, s-a uitat la bani, apoi la mine și m-a întrebat îngrijată de unde-s, eu lucrasem pe ascuns icoanele. Când i-am spus, m-a sărutat, a dat zică ceva și s-a întors repede cu fața spre fereastră, -i venea plângă. Aceea a fost, poate, cea mai fericită zi din viața mea.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook