Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dintre toate elementele de o importanță critică pentru plante, fosforul se găsește de obicei cel mai puțin, iar sursele sale sunt rareori disponibile pe plan local. Dintre toate îngrășămintele fosfatice folosite Europa și America de Nord consumă 75% și obțin mai puține recolte de la această amendare datorită folosirii lor exagerate, a irigării exagerate și a economiei slabe a solului. Dacă vrem cu adevărat să reducem foametea în lume, redirecționarea acestor fosfați care sunt în surplus către solurile sărace din Africa și India sau oricare altă zonă săracă în mâncare ar rezolva problema. Uitați de plante miraculoase; avem nevoie de etici globale pentru toate aceste resurse esențiale pentru sol. Atâta timp cât cultivăm și aruncăm resturile, cea mai mare parte din această resursă esențială și rară va ajunge în mare.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Tocmai această reîntoarcere la Simplitate, pentru gând este cea mai mare imposibilitate. Absolut toate "căile" spre Adevăr sfârșesc în doar și mai multă condiționare/încătușare. Cel care propune calea, nu realizează încă faptul că, spiritualitatea este cea mai abilă și deci înșelătoare formă a iluziei. Această imaturitate ajunge în final la iluzia că Sinele poate fi învățat. Nu există nici o cale pentru Eliberarea de minte pentrutoate căile sunt creațiile mintii, mai ales acelea care crezi că nu sunt.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Orice societate care cultivă peluze extinse ar putea își producă toată mâncarea pe aceeași suprafață, folosind aceleași resurse și... foametea în lume ar putea fi redusă dacă folosim aceleași resurse necesare pentru cultivarea peluzelor pentru cultivarea mâncării în zonele sărace. Aceste adevăruri se află în fața noastră. Așa că, putem privi peluzele drept, loc pentru garaj dublu, câini de pază uriași, SUV-uri și HUMVEE-uri, și drept insignă de deșeuri intenționate, consum ostentativ și nepăsare față de Pământ și oamenii de pe acesta.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atâta timp cât gândul mai interferează Încă cu realizarea, "Guru" respectiv îți va pune tot felul de condiții pentru a ajunge la ea. Și în mod paradoxal, toate aceste condiții de tot râsul, se vor referi la capcana iluzorie corp-minte, gen: "Trebuie fii continent/ejaculezi/juisezi pentru a realiza Sinele", "Trebuie îți trezești Kundalini și să îl duci în Saharara Padma", "Trebuie nu îți miști pupilele", "Trebuie îți creezi această realitate", "Trebuie practici", "Trebuie meditezi", "Trebuie te rogi", etc, etc. Culmea este că toate aceste condiții îți sunt puse datorită ignoranței, de către "Guru" pentru "A-Fi", când în fapt, mai întâi de toate "Tu-Ești". Un Guru fals de mâna a doua întotdeauna îl va pune pe primul loc pe "a-face", pe când un Guru Real te va reîntoarce mereu și mereu în prezența de "A-Fi"!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Condiția cea mai favorabilă pentru apariția plăcerii comice o constituie buna dispoziție generală, când râdem mult mai ușor ca de obicei. În cazul unei veselii de origine toxică, aproape totul pare comic; probabil datorită comparației cu consumul psihic propriu dispoziției normale. Cuvântul de spirit, comicul și toate metodele asemănătoare de obținere a plăcerii din din activitatea psihică sunt doar mijloacele folosite pentru a redobândi această dispoziție veselă, această euforie, atunci când ea nu este prezentă ca o dispoziție sufletească generală.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Marchizul de Sade

Dintre toate științele pe care le băgăm în capul copilului când ne ostenim cu educația lui, tainele creștinismului, de care nu ne îndoim că reprezintă una dintre cele mai desăvârșite părți ale educației, nu sunt totuși, cele care pot fi înghițite cu cea mai mare ușurință de un spirit tânăr. De pildă, ca -l îndupleci creadă pe un tânăr de paisprezece sau de cincisprezece ani că Dumnezeu Tatăl și Dumnezeu Fiul nu sunt decât o persoană, că Fiul este consubstanțial Tatălui și Tatăl Fiului etc, toate acestea, de care e nevoie, totuși, spre a fi fericit în viață, sunt mai greu de înțeles decât algebra, iar dacă vrem ca ele fie pricepute, suntem siliți ne folosim de anumite înfățișări lumești, de anumite lămuriri materiale care, oricât de nelalocul lor ar fi, îl ajută pe tânăr înțeleagă problema necunoscută.

în Decameronul franțuzesc
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Este clar, pentru cine cunoaște în profunzime această simbolică, că sensul visului, toate detaliile și unele dintre fragmentele sale devin mai ușor de înțeles fără a fi necesar ca cel care a dormit fie supus unui interogatoriu privind gândurile sale din vis. Ne apropiem aici de idealul popular pe de-o parte, iar pe de altă parte de metoda dragă popoarelor primitive la care imaginile visului se interpretau în mod exclusiv prin simboluri.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antoine de Saint-Exupery

Copiilor le cer iertare că am închinat această carte unui om mare. Am un motiv serios: acest om mare e cel mai bun prieten, din câți am eu pe lume. Mai am un motiv: acest om mare poate priceapă totul, chiar și cărțile pentru copii. Am și al treilea motiv: acest om mare trăiește în Franța, unde suferă de foame și de frig. Are multă nevoie de mângâiere. Dacă toate motivele înfățișate nu sunt de ajuns, țin ca această carte s-o închin atunci copilului de odinioară, pentruși acest om mare a fost cândva copil. Toți oamenii mari au fost cândva copii. (Dar puțini își mai aduc aminte.)

în Micul Prinț, Dedicație (1943)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba franceză.
Sunt disponibile și traduceri în spaniolă, catalană, bască și germană.
cumpărăturiCartea "Frumoasa poveste a Micului Print" de Antoine de Saint-Exupery este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.00- 34.99 lei.

Problemele complexe cu care se confruntă acum America în urma practicii procreării nesăbuite amenință scape rapid de sub control. Vedem pretutindeni că sărăcia și familiile numeroase merg mână în mână. Devin cei mai numeroși tocmai cei care sunt cel mai puțin adaptați pentru a duce rasa mai departe. Oamenii care nu își pot întreține propriii copii sunt încurajați de Stat și de Biserică aibă familii numeroase. Mulți dintre copiii astfel concepuți sunt bolnavi sau slabi de minte, mulți devin criminali. Povara susținerii acestor tipuri indezirabile trebuie purtată de elementele sănătoase ale națiunii. Fondurile care ar trebui folosite pentru creșterea standardului nostru de civilizație sunt deturnate către menținerea unora care nu ar fi trebuit să se nască niciodată.

în Pivotul Civilizațiilor (1922)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Domnul nu ne dojenește pentru folosirea bunurilor pământești, căci El însuși spune că, datorită condițiilor vieții noastre pământești noi avem nevoie de toate aceste lucruri; adică toate lucrurile care ne fac viața mai liniștită și drumul nostru către locuința noastră cea cerească mai luminos și mai ușor.

în Scopul vieții creștine (2010)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Randuieli de viata crestina" de Sfântul Serafim de Sarov este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -6.00- 4.99 lei.

În altă ordine de idei, este vorba de concentrarea foarte mare de forțe militare în Europa, cea mai mare din lume, fără precedent în trecut. Cu toate că există diferite alte focare de încordare, Europa rămâne, după părerea noastră, problema numărul unu, care trebuie ne preocupe în momentul de față.

în Dialogul româno - american: N. Ceaușescu - Henry Kissinger, Secretar de Stat al SUA, Vizita în București a Delegației de Stat SUA (3 noiembrie 1974)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii, cu toate pretențiile lor, au tendința remarcabilă de a se încadra într-una din categoriile clar denumite. Chiar și cele mai exagerate excepții pot fi clasificate drept excepții exagerate.

citat din
Adăugat de CristianaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Basarabie

dintre toate florile din lume tu ești floarea cea mai ofilită
uneori scăldată-n foc de brume alteori de arșiță cumplită

dintre toate sorțile din lume, tu ești soarta cea mai oropsită
și când duci în spate al tău nume și când altă cruce prorocită

dintre toate sorțile din lume tu ești floarea cea mai hărăzită
ba din când în când mă sugrume, ba mereu-mereu a fi iubită...

poezie de (7 mai 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Scopul fundamental al spionajului este obțină informații de importanță deosebită pe care statele le protejează și care sunt de importanță vitală pentru supraviețuirea acestora. Obținerea de informații, pe toate căile, legale și ilegale, și din toate sursele, respectiv umane și tehnologice, constituie doar o parte din complexa activitate a serviciilor de informații moderne.

în Ghidul spionului român
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rațiunea universală ar semăna mai degrabă cu o rațiune care introduc ordinea și legea într-o cetate, deoarece ea deja știe ce vor face cetățenii și din ce motive, și în vederea acestor fapte ea legiferează și întrețese cu legile toate pasiunile și faptele lor, onoarea și dezonoarea care le însoțesc, astfel încât toate se vor armoniza ca de la sine. Pedepsele sunt asemenea unor remedii pentru părțile bolnave, dintre care unele sunt astringente, altele înseamnă extracții sau modificări, pentru a vindeca întregul, așezând fiecare parte unde trebuie.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un grup de oameni care nu au o bază convenită în mod comun pentru acțiunile lor, nu sunt nici comunitate nici națiune. Un grup de oameni care au valori etice comune sunt o națiune oriunde ar trăi ei. Astfel, locul unde trăiești este secundar la a avea o convingere împărtășită pentru a stabili o comunitate lumească armonioasă. Exact așa cum putem alege o diversitate globală de plante pentru o grădină, noi putem alege din toate eticile și convingerile existente acele elemente pe care noi le vedem ca durabile, folositoare și benefice vieții și comunității noastre.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu toate poveștile pescărești sunt exagerate, unele sunt sunt foarte exagerate...

aforism de din Peștii, pescarii și pescuitul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (11 noiembrie 2021)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Titu Maiorescu

Să năzuim către o viață nouă, plină de prospețime! Să contopim știința cu viața reală, evadăm din celulele înăbușitoare ale contemplării abstracte! Iată stindardul științei actuale, iată vocația ei socială! Iar filozofia, mai mult decât oricare altă îndeletnicire, are datoria țină seama de această vocație socială. Căci dintre toate relațiile, cele mai nobile sunt cele ce se țes între oameni; Iubirea fiind relația cea mai perfectă, pentru că este și cea mai sublimă, universală și puternică, putem afirma că filozofia, care etimologic înseamnă "iubirea de știință" este în esență știința iubirii.

în Considerații filozofice (1860)
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "O cercetare critica" de Titu Maiorescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 16.99 lei.
Charles Darwin

Când comparăm indivizii din aceeași varietate sau subvarietate ale celor mai vechi plante și animale crescute de noi unul dintre primele puncte care le descoperim este că, în general, aceștia diferă mai mult unul de altul decât diferă indivizii oricărei specii sau soi într-o stare naturală. Și dacă reflectăm la vasta diversitate de plante și animale care au fost cultivate, și care au variat pe parcursul tuturor erelor sub cele mai diverse climate și tratamente, suntem conduși spre concluzia că această mare diversitate se datorează faptului că producțiile noastre domestice au fost crescute în condiții de viață nu așa de uniforme, și într-o oarecare măsură diferite de cele la care au fost expuse speciile părinte în natură. Există, de asemenea, o anumită probabilitate, în perspectiva propusă de Andrew Knight, că această variabilitate fie parțial conectată cu excesul de mâncare. Pare clar că, ființele organice trebuie fie expuse pe parcursul mai multor generații la condiții noi pentru a cauza orice cantitate mare de variație; și că, odată ce orgnaizația a început să se schimbe, în general continuă să se schimbe timp de mai multe generații.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Aceste noi regiuni (America) pe care le-am descoperit și explorat cu flota... le putem numi pe bună dreptate o Nouă Lume... un continent mai dens populat cu oameni și mai abundent în animale decât Europa noastră sau Asia ori Africa; și, în plus, au climat mai blând decât în orice altă zonă cunoscută de noi.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Plantele cu spini, în special protejează și hrănesc pomii fructiferi tineri, și la ferme pâlcuri de plante cu spini (murele sau una dintre rudele sale cultivate) pot fi utilizate pentru a exclude căprioarele și vitele de a consuma din pomii noi plantați. Pe măsură ce pomii (măr, gutui, prun, lămâi, smochin) îmbătrânesc, și plantele cu spini sunt umbrite, animalele cu copite vin și mănâncă fructele căzute, iar copacii maturi (7 ani în sus) vor fi suficient de rezistenți ca reziste consumului. Strămoșii noștri din păduri probabil că au urmat o secvență similară pentru evoluția unei livezi, ajutați de păsările indigene și de mamifere.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook