Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Care este sfatul meu? Uită de tot. Să nu-ți fie frică. Fă ceea ce îți face cel mai mult plăcere. Este de a construi o cameră de nori? Atunci, dă-i drumul și fă lucruri de genul ăsta. Dezvoltă-ți talentele oriunde te-ar duce ele. La naiba cu torpilele - cu toată viteza înainte! Dacă ai vreun talent, sau vreo activitate care te încântă, fă-o, și fă-o până-n pânzele albe.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Citate similare

Îndrăgostește-te de vreo activitate, și fă-o! Nimeni nu își seama despre ce este viața și nu contează. Explorează lumea. Aproape toate lucrurile sunt foarte interesante dacă le vei aprofunda suficient. Muncește din greu și cât de mult vrei la lucrurile care îți plac cel mai mult să le faci. Nu te gândi la ceea ce vrei să fii, ci la ce vrei să faci. Ține pasul la minim cu celelalte lucruri astfel încât societatea să nu te împiedice să faci orice.

citat clasic din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dă cu zarul

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt,
altminteri, nici măcar nu încerca.

dacă tot ai de gând s-o faci, fă-o până la capăt.

s-ar putea să-ți pierzi iubita,
soția, rudele, serviciul și poate mințile.
fă-o până la capăt,
s-ar putea să nu mănânci 3 sau 4 zile.
s-ar putea să îngheți pe o bancă-n parc.
s-ar putea să faci pușcărie,
s-ar putea să te faci de râs,
de batjocură,
să rămâi singur,
singurătatea e un dar,
toate celelalte sunt teste de rezistență,
a cât de mult chiar vrei să faci asta.

iar tu o vei face
în ciuda respingerii și a șanselor schiloade
și va fi mai minunat decât
orice altceva
ți-ai putea imagina.

dacă tot ai de gând s-o faci,
fă-o până la capăt.
nu mai există un sentiment ca acesta.
vei fi numai tu și zeii
și nopțile vor fi cuprinse de flăcări
fă-o, fă-o, fă-o.
până la capăt
până la capăt.
vei duce viața de-a dreptul într-un
hohot de râs, este singura luptă pe cinste
care există.
... tu n-ai putea-o povesti mai bine.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Pleasures of the Damned: Poems 1951-1993 Paperback" de Charles Bukowski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 41.99 lei.
Emil Dogaru

Mirela: Nu, nu se poate face reclamație. Asta ar face și mai mult rău. Toată lumea vorbește că șefu-i mare la partid.
Doamna Crăciun: Și ce?! Că doar nu partidul l-a-nvățat să pipăie fetele tinere.
Domnul Crăciun: Așa o fi, dar nu poți să te pui cu partidul... Partidul e în stare să-și apere membrul său până-n pânzele albe.
Doamna Crăciun: Fir-ar el de partid cu membrul lui pervers cu tot! Și-n pânze albe, auzi! Ce fel de membru-i ăsta care se la fata mea?!

replici din piesa de teatru Da-ul de Crăciun, scenariu de (aprilie 2008)
Adăugat de Mirela AndiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Predicțiile se fac de mii de ani. Biblia e plină de predicții, de profeții despre Apocalipsa. Nostradamus le făcea prin calcule astrologice sau calcule numerologice. În ce mă privește, eu mă bazez pe o intuiție în care cred. Noi toți avem abilitatea asta de a trece dincolo de lumea fizică și a avea viziuni despre ce ne așteaptă și ce este în viitor. Important esteai încredere în destin, să nu-ți fie fricăte vezi urcând pe cele mai înalte culmi, să trăiești viața din plin, să încerci toate lucrurile frumoase, să nu-ți fie frică să aspiri la lucruri extraordinare. Dacă mergi pe principiul ăsta, se va întâmpla și în viața ta ceea ce gândești.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă nu gândești ca ceilalți, asta nu înseamnă că gândești "greșit". Poate ei se înșeală, chiar dacă sunt majoritatea, iar tu ai dreptate. Dacă nu îți plac aceleași lucruri care îi încântă pe alții, asta nu înseamnă că este ceva neregulă cu tine. Dacă alții nu îți oferă validare sau confirmări, asta nu înseamnă că nu faci bine ceea ce faci. Ești diferit, autentic, original și asta este tot ceea ce contează. Caută-ți întotdeauna calea și adevărul proprii pentru că ele te vor face fericit, indiferent de opinia altora. Atât timp cât nu încalci libertatea celorlalți, fii așa cum simți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea că ar vrea să facă, eu îi spun: " acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca să poți să continui să trăiești, și asta înseamnă să continui să faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine să ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești să le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Tot timpul tu îți spui: "Aș putea face aia, dar nu o voi face," - care de fapt este un alt mod de a spune că nu poți.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii fug în general de un lucru care le-ar face un mare bine: responsabilitatea. Ne este frică de ceea ce am putea face cu adevărat. Ne este frică de ceea ce gândim uneori și chiar ne simțim vinovați pentru asta - mai ales dacă gândul nostru nu corespunde cu al celorlalți. Ne este frică de ceea ce spunem - mai ales de ceea ce ar putea atrage după asupra noastră. Oare să ne fie frică de noi înșine?... Până la urmă - faptele nefăcute, gândurile nespuse și vorbele ținute în frâu - fac parte tot din noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Whitey: Am ajuns la concluzia că, dacă lucrurile se întâmplă așa cum ai vrut tu să se întâmple, atunci unii ar spune că nu am avut o viață plină de succese. Important e să nu te gândești cu amărăciune la dezamăgirile vieții. Învață să renunți la trecut și recunoaște că nu va fi mereu soare afară. Și când ești pierdut în întuneric și disperare, amintește-ți că numai în întunericul nopții vedem stelele care ne vor arăta drumul spre casă. Așa că nu-ți fie frică să faci greșeli, să te împiedici și să cazi, pentru că, de cele mai multe ori, cele mai mari recompense vin din faptul că ai făcut acele lucruri care te sperie cel mai mult. Poate că vei obține tot ce-ți dorești. Poate că vei obține mai mult decât ți-ai fi imaginat vreodată. Cine știe unde te va duce viața? Drumul e lung și, la final, călătoria e, de fapt, destinația.

replică din filmul serial Ruleta destinului
Adăugat de Ionita IoanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută/află ceea ce erai înainte de "a face", căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. Oare vede un astfel de comediant ieftin când afirmă că: "Pomul se cunoaște după roade iar yoghinul după rezultatele/faptele sale." că înainte de fala deșartă lui "a face" tu trebuie să fii. Orice ființă rătăcită în Mahamaya crede că "ești ceea ce faci", dar oare poți face ceva fără ca să fii mai întâi? Și dacă el ar paraliza și nu ar mai putea "face", oare nu ar continua el să fie? Oare câți dintre voi realizați că doar cumătru" ego este despre "a face" și că doar el crede că ești ceea ce faci, ceea ce ai, ceea ce obții, ceea ce știi, ceea ce poți/posezi/practicii etc.? Caută/află ceea ce erai înainte de "a face". Aceasta este starea ta originară, căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. "A-Fi", asociat cu orice gând care răsare în el este sclavie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce trebuie făcut mâine, azi; și ceea ce trebuie făcut după amiază fă-o dimineață; căci moartea nu se uită dacă ai terminat treaba sau nu.

în Mahabharata
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Confucius

Oriunde te îndrepți, fă-o din toată inima.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în germană.
cumpărăturiCartea "Invataturile lui Confucius. Istoria ideilor politice" de Confucius este disponibilă pentru comandă online la numai 15.00 lei.

Două dintre cele mai greșit înțelese cuvinte din vocabularul omenesc sunt "munca" și "iubire". Dacă vrei să fii nefericit, spune că "muncești" atunci când faci activitatea aia nesuferită, corvoada în care îți vinzi timpul pentru bani într-o activitate ce nu îți place ca să mai supraviețuiești o lună, în care weekendurile, concediile și chiulul au devenit singurele plăceri ale vieții. Dacă alegi să fii fericit, găsește activitatea aceea care este atât de plăcută ca și cel mai captivant joc al copilăriei tale, care te bagă în stare de flux și din care nu mai vrei să te oprești, câștigă bani din ea și spune-i muncă. Dacă vrei să fii nefericit, numește "iubire" dorința de a poseda o altă ființă umană care dacă nu se încadrează în convingerile și regulile tale limitate despre viață, relații și iubire, care dacă nu îți satisface nevoile personale, este o ființă lipsită de orice valoare și interes. Omul fericit va numi iubire senzația de plăcere și împlinire totală atunci când oferă ceva altui om, fără nicio așteptare sau motivație ascunsă și nerostită, care înțelege că iubirea izvorăște în sufletul fiecărui om și cel care se plânge de lipsa de iubire nu și-a descoperit propriul izvor și asta ar trebui să fie singura lui preocupare cu mult înainte de a ieși în lume.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

În această zi din viața ta, cred că Dumnezeu vrea ca tu să știi... că nu contează dacă nu ai semnal la telefonul mobil sau conexiune Wi-Fi acolo unde ești. Tu ești mereu conectat la Sursă. Nu glumesc cu asta. Sunt foarte serios. Oriunde ai fi, oriunde ai merge ești conectat la Înțelepciunea Divină, Inteligența Divină și Dragostea Divină. Doar închide ochii. Respiră. Oprește-te din ceea ce faci pentru zece secunde și găsește Liniștea. Cunoaște Tăcerea. Doar pentru zece secunde. asta de șase ori astăzi. Un minut pe zi. Doar atât înseamnă. Un minut împărțit în șase părți. Dă-i drumul. Fă-o acum.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Atunci când suferi înseamnă că este necesar să schimbi ceva la tine, la gândurile și percepțiile tale sau la felul în care trăiești. Suferința este un semnal de alarmă care te invită la conștientizare și schimbare. Scopul firesc este eliberarea de suferință, nu acceptarea ei. Gândește-te că atunci când ești bolnav fizic îți dorești să faci orice pentru a te însănătoși. De ce procedezi altfel atunci când este vorba de suferință psihică? De ce continui să accepți, să crezi că este ceva benefic în "a-ți duce crucea" sau în a te autoabuza la nesfârșit? În plus, atunci când trăiești pe o frecventă negativă, când viața ta este presărată de durere, frică, tristețe, depresie, furie, frustrare, nemulțumire, vei atrage și mai multe situații care rezonează cu starea ta actuală. Nimeni și nimic nu te poate salva de tine însuți, miracolele nu se întâmplă fără ca tu să acționezi și nu vei primi niciun premiu sau vreo statuie pentru tot ceea ce alegi să înduri. Vrei să fii liniștit, fericit și împăcat cu tine însuți? Caută să te eliberezi de suferință - fie prin schimbarea felului în care trăiești, fie prin modificarea gândurilor și percepțiilor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce trebuie făcut mâine, azi; și ceea ce trebuie făcut după-amiază fă-o dimineața; căci moartea nu se uită dacă ai terminat treaba sau nu.

în Mahabharata
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul că ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi să te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți că ai comite cel mai mare păcat să îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Datele false sunt extrem de dăunătoare pentru progresul științei, pentru că de multe ori rezistă pentru mult timp; dar opiniile false, dacă sunt susținute de câteva dovezi, fac puțin rău, pentru că toată lumea obține o plăcere salutară din a le dovedi falsitatea; și când se face acest lucru, o cale care duce la erori este închisă și drumul care duce înspre adevăr este deschis deseori în același timp.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Eu cred că este mult mai interesant să trăiești fără să știi decât să ai răspunsuri care s-ar putea să fie greșite.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Uită greșelile trecute. Uită eșecurile. Dă uitării orice, cu excepția a ceea ce ai de gând să faci acum și fă-o fără nici o ezitare.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook