Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Atitudinea cuiva de a aștepta și a cere niște lucruri de la alții pe care el însuși, dacă i se solicită, nu ar fi deloc dornic să le facă sau să le dea, este cel mai rău soi de aroganță.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere să îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă să facă de una singură. În plus, omul care îți cere să faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori să dea, iar celălalt cere să i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora să facă compromisuri pentru că îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește să dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu nu te prețuiești, nu te aștepta să o facă alții. Dacă tu te mulțumești cu puțin, nu te aștepta să primești mai mult decât îți dorești (iar uneori vei primi chiar mai puțin decât ți-ai dori). Dacă tu nu te respecți, nu te aștepta să fii respectat. Dacă tu nu te iubești, nu cere altora te iubească pentru că nu pot o facă. Felul în care ești tratat de cei din jurul tău este oglinda felului în care te prezinți în fața lor. Primești atât cât văd alții că crezi că meriți. Dacă vrei mai mult de la alții, învață în primul rând te prețuiești, te respecți, te iubești și să nu te mulțumești cu puțin. Învestește in tine, devino un om de valoare din toate punctele de vedere, iar astfel, când te prezinți în fața altora, ei se vor purta cu tine așa cum îți doresti. Orice schimbare în exterior începe cu schimbarea din interior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sfârșit

Viata dă în pârg și coace aurii fructe moi,
Însă coasa morții le ia pe cele mai de soi,
Lăsând în spate fantome sau stafii
Case, ruine, orfani sau copii.

Cel ce a pus deoparte pentru el n-are nimic,
Cel ce-a luat de la alții sau doar un calic,
Își iau rămas bun dar ar mai sta,
Nevrând să dea ochii cu soarta cea rea.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hesiod

Omul, vrând altuia rău să facă, își face lui însuși. Sfatul cel rău e mai rău pentru acela ce-l pune la cale.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Theogony and Works and Days Paperback" de Hesiod este disponibilă pentru comandă online la 49.99 lei.

Nu trebuie te uiți cu prea mare atenție la un om ca îți poți da seama de trăirile pe care le are mai mereu, de măsura în care se prețuiește și se iubește pe sine, de "lumina" sau "întunericul" pe care le acceptă și le hrănește în mintea sa. Mai ales după o anumită vârstă, firea omului este întipărită pe chipul și pe corpul său. Poți vezi cât de fericit sau nefericit este după ceea ce transmite prin prezența sa, după tonul vocii, atitudinea și mimica pe care le are și după lucrurile despre care vorbește. Gândurile negative care duc la furie, neliniște și agitație interioară, invidie, ură, frică, tristețe, răutate, dezamăgire, aroganță, disperare, se reflectă pe față, corpul și atitudinea omului. Boala fizică este o consecință directă a acestor gânduri. Energia negativă pe care o emană un astfel de om îl îndepărtează pe alții de el sau, pe baza legii atracției, se va găsi în tot felul de situații neplăcute ori conflictuale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță că ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru că voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența că sunt bune. Iar dacă am fi siguri că ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat că este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Miroslav Bustruc

Cel care dorește cel mai mult să-și facă rău, să-i urască pe alții.

aforism de din Aforismul croat contemporan
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Dacă începem prin a cere cuiva o favoare extremă al cărei refuz este sigur, și dacă trecem după aceea la o cerere mai mică, individul ar putea resimți o presiune normativă care să-l facă să răspundă concesiei noastre printr-o concesie din partea sa.

în Tratat de manipulare
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Augustin

Acela este cu adevărat liber, care trăiește pentru Hristos. El se află deasupra tuturor nenorocirilor. Dacă el însuși nu va voi să-și facă vreun rău, atunci niciodată altul nu va fi în stare să-i facă acest lucru.

citat celebru din
Adăugat de Laura SoareSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Paulo Coelho

De aceea e așa de important lași anumite lucruri să treacă. Să le dai drumul. Să te desprinzi de ele. Oamenii trebuie înțeleagă că nimeni nu trișează, uneori câștigăm, alteori pierdem. Nu aștepta să ți se dea ceva înapoi, nu aștepta să ți se recunoască efortul, ți se descopere geniul, ți se înțeleagă iubirea. Încheie niște etape. Nu din orgoliu, din neputință sau mândrie, ci pur și simplu pentru că acel lucru nu se mai potrivește cu viața ta. Închide ușa, schimbă discul, fă curat în casă, șterge praful. Încetează să mai fii cine erai și transformă-te în cine ești!

în Zahir
Adăugat de NicoletaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Va fi avut cu adevărat succes

Va fi avut cu adevărat succes cel care a trăit bine,
care a râs adeseori și care a iubit mult:
cel care s-a bucurat de încrederea unei femei curate,
de respectul oamenilor inteligenți și de dragostea copiilor;
cel care a acoperit niște nevoi și care și-a împlinit menirea;
cel care a lăsat lumea din jurul lui mai bună decât a găsit-o,
indiferent dacă asta înseamnă cultivarea florilor
sau scrierea unei poezii perfecte, sau salvarea unui suflet;
cel care a apreciat întotdeauna frumusețea Pământului,
pe care a reușit o facă și altora cunoscută;
cel care a văzut întotdeuna tot ce este mai înălțător în ceilalți
și care a dăruit ceea ce a avut el mai bun.
A cărui viață a fost o lumină;
A cărui amintire este o binecuvântare.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt convinsă că atitudinea este cheia succesului sau eșecului în aproape toate încercările din viața noastră. Atitudinea ta - perspectiva, punctul tău de vedere, ce părere ai despre tine, ce părere ai despre alții - îți influențează prioritățile, acțiunile, valorile. Atitudinea ta determină felul în care interacționezi cu alți oameni și felul în care interacționezi cu propria ta persoană.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

* * *

Nu îl mustra pe cel ce n-are de ales
Cu lucruri ce n-ar vrea nici el să facă,
Și nu apropia bușteni de foc,
De nu vrei fum urce peste cracă,
Nut e încrede-n nimeni, căci stricați
Sunt oamenii, precum e vremea seacă.
... orice făptură vrea perechea ei,
Nu-I nimeni ca potriva-i să nu-i placă,
Omul cel virtuos e cel ce-ascultă
Dacă-l ferești de rău, el rău nu-mbracă,
Dar păcătosul, dacă e ferit,
Abia mai tare-atunci spre rău se-apleacă.

poezie de din Colierul porumbiței
Adăugat de Cecilia IvanovSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Josemaria Escriva

Nu te aștepta ca oamenii te aplaude pentru apostolatul tău. Mai mult încă! Nu te aștepta la înțelegerea celorlalte persoane sau instituții care de asemenea slujesc pe Cristos. Nu căuta decât gloria lui Dumnezeu. Și dacă îi iubești pe toți, nu-ți face griji că alții nu te înțeleg.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Cunoașterea trebuie înceapă cu cineva sau ceva, indiferent dacă sunt lucruri știute ca urmare a experienței personale sau lucruri pe care ni le spun alții.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Timpul este cel mai prețios dar pe care-l poți da cuiva, pentru că, dacă dai cuiva timpul tău, este o parte din viața ta pe care nu o mai recapeți niciodată.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Tacit

Cel mai rău soi de dușmani este cel al lăudătorilor.

citat celebru din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Comenius

Zadarnic vei vrea -l înveți pe cel ce nu e dornic să fie învățat, dacă nu-l vei fi făcut mai întâi dornic de a învăța.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am învățat încă de mic că se permite a cere ajutorul cuiva și chiar trebuie. Aveți un corp normal sau nu aveți, dar sunt lucruri pe care nu le putem face singuri.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Stand Strong: You Can Overcome Bullying" de Nick Vujicic este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Benjamin Franklin

Cel care a făcut o dată un lucru bun pentru tine, va fi mai dornic să îți facă încă unul decât cineva care este dator față de tine.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Autobiography of Benjamin Franklin" de Benjamin Franklin este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.99- 17.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook