Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Un om nu are o inimă ca a mea. Inima omenească este o linie, în timp ce a mea este un cerc și posed abilitatea infinită de a fi la locul potrivit la momentul potrivit. Consecințele acestui lucru sunt că mereu găsesc oameni în cel mai bun moment al lor și în cel mai rău. Văd urâțenia și frumusețea lor și mă întreb cum poate cineva să fie în două feluri în același timp. Totuși, ei au un lucru pe care îl invidiez. Oamenii, lăsând la o parte orice altceva, au bunul-simț de a muri.

citat din romanul Hoțul de cărți de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fighting Ruben Wolfe" de Markus Zusak este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -52.98- 17.99 lei.

Citate similare

Acceptarea nu este același lucru cu resemnarea, întrucât cea din urmă creează atașament față de "ce ar fi putut să fie". Acceptarea înseamnă recunoașterea faptului ceea ce este și de ceea ce ai parte, este cel mai potrivit lucru în acest moment pentru tine. Asta atrage după sine înțelegere și înțelepciune. Resemnarea presupune crezi sau știi meriți mai mult și totuși te "consolezi" cu ceea ce este, în interiorul tău neexistând acceptare deplină.

citat din
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Afectează cu adevărat Viața felul în care mintea mea vede viața și felul în care mintea mea prescrie rețeta despre viață? Și viața, domn'le, nu, nu vrea meargă după ea, pur și simplu, viața asta e o răzvrătită, nu vrea se ducă după minte! Dar dacă este exact invers și mintea ar trebui curgă odată cu fluxul Vieții și nu viața trudească la minte? Ar putea mintea ta precizeze care este locul potrivit al Aceluia care este Incomensurabil prin El Însuși? Unde anume va găsi El un loc potrivit? Care este locul potrivit al Infinitului? Dacă El este Totul din Întreg, are El o micuță parte care să spună: "Ăsta e locul meu potrivit!?" Este doar realizarea faptului lucrurile curg în Existență într-un mod desăvârșit! Ești chiar în locul care trebuie, în minutul care trebuie, în spațiul care trebuie, nu e nimic altceva de adăugat acestui moment. Toate lucrurile pe care noi le reușim sunt efemere. Ce anume este Absolut în tot ceea ce este efemer?

în EL te așteaptă AICI din Veșnicia Veșniciei!
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu știm niciodată cum să recunoaștem "momentul potrivit". El nu există, undeva, ne aștepte -l găsim ori -l ajungem din urmă; nici -l "prindem". Doar curajul nostru poate face ca orice moment să fie cel "potrivit". Încrederea în noi înșine și în celălalt poate să transforme orice moment într-o șansă.

în Maeștri din cotidian (2015)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Richard Brautigan

Dragostea nu-i cel mai potrivit lucru pentru a-ți trata un prieten

Dragostea nu-i cel mai potrivit lucru pentru a-ți trata un prieten.
N-aș dori ți se întâmple așa ceva.
N-aș vrea te văd cu ochii pierduți
într-o zi ploioasă, în căutarea imposibilă
a acelora care nu-și pot aminti nimic.
Dragostea nu-i cel mai potrivit lucru pentru a-ți trata un prieten.
N-aș vrea te văd sfârșind în felul ăsta,
cu trupul scurs ca marmura spartă
în arhitectura unora care construiesc
poduri din păsări schilodite.
Dragostea nu-i cel mai potrivit lucru pentru a-ți trata un prieten.
Există lucruri mult mai bune pentru tine,
nu vreau -ți văd sentimentele vândute
drept lanterne magice unora al căror trup
nu emite nici o lumină.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Trout Fishing in America Paperback" de Richard Brautigan este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.
Andre Gide

Cel mai greu lucru pentru mine e cred în propria realitate. Mereu sunt nedumerit de mine însumi și nu înțeleg prea bine, când privesc acționând, cum cel pe care-l văd acționând este și cel care privește, și cel care se miră, și se îndoiește ar putea fi actor și spectator în același timp.

în Falsificatorii de bani
Adăugat de milenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Strait is the Gate" de Andre Gide este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -61.00- 25.99 lei.
William Blake

Nu e nimic precum moartea. Moartea este cel mai bun lucru care se poate întâmpla în viață; dar cei mai mulți oameni mor atât de târziu și le ia atâta nemilos timp să moară. Dumnezeu știe, vecinii lor nu-i văd niciodată ridicându-se dintre morți.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cartile profetice. Vala sau Cei patru Zoa" de William Blake este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -54.91- 41.99 lei.

A le da copiilor haine și mâncare este un lucru, însă este cu mult mai important îi înveți că și alți oameni în afară de ei sunt importanți și că cel mai bun lucru pe care îl pot face cu viețile lor este să și le dedice ajutorării altor oameni.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Baruch Spinoza

Prin bine înțeleg orice fel de bucurie;și, mai mult, tot ce duce la bucurie;în primul rând, ceea ce satisface o nevoie, oricare ar fi ea. Prin rău înțeleg orice fel de tristețe;și în primul rând, ceea ce lasă nesatisfăcută o nevoie. De aceea, fiecare judecă și apreciază, potrivit afectului său, ce este bun și ce este rău, ce este mai bun și ce este mai rău și, în sfârșit, ce este foarte bun și ce este foarte rău. Astfel, avarul crede mulțimea banilor este ceva foarte bun și că lipsa lor este ceva foarte rău. Ambițiosul râvnește mai mult decât orice gloria și dimpotrivă, de nimic nu se teme mai mult decât de rușine. Pentru invidios, nimic nu e mai plăcut decât nefericirea altuia și nimic mai supărător decât fericirea altuia. Astfel, fiecare judecă, potrivit afectului său, ce lucru e bun sau rău, folositor sau nefolositor.

în Etica
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

nu-ți fie teamă de dușmanul tău: cel mai rău lucru pe care ți l-ar putea face este să te ucidă. Să nu te temi nici de prietenul tău: cel mai rău lucru pe care ți l-ar putea face este să te trădeze. Teme-te însă de indiferență! Căci prin tăcerea ei, prin consințământul ei tacit, ea te ucide și te trădează în același timp.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
W. Somerset Maugham

Iată un lucru amuzant despre viață: dacă refuzi mereu orice lucru care nu este cel mai bun, ajungi ca la un moment dat obții doar astfel de lucruri.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catalina" de W. Somerset Maugham este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 8.99 lei.
Aristotel

Perfectă este însă prietenia dintre oamenii cu noblețe spirituală, adică cei ale căror afinități izvorăsc din virtute. În același fel își doresc ei binele unul altuia: ca oameni de virtute;și oameni de virtute ei sunt în însăși esența lor. Iar a dori binele prietenului pentru prietenul însuși înseamnă a fi prieten în sensul cel mai înalt (pentru că o astfel de prietenie se datorează structurii interioare a celor ce o resimt și nu unei stări accidentale). Prietenia lor durează atât timp cât dau dovadă de virtute, iar virtutea este durabilă. Și fiecare dintre ei este bun atât în mod absolut, cât și în raport cu prietenul său, căci, oamenii cu noblețe spirituală sunt nobili în sens absolut și în același timp utili unii altora. E de la sine înțeles asemenea prietenii sunt rare, oamenii de acest fel fiind puțini. Această formă de prietenie este deci perfectă atât prin durata sa, cât și prin celelalte trăsături, și în toate privințele fiecare primește și oferă celuilalt același lucru sau ceva asemănător, așa cum trebuie să fie între prieteni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Euripide

Omul care-și exersează intelectul și-l cultivă pare să fie dotat cu cea mai desăvârșită dispoziție și, în același timp, cel mai iubit de zei;căci dacă există din partea zeilor vreo preocupare pentru problemele umane, după cum se vede în general, e firesc, de asemenea, considerăm și că ei se bucură de ceea ce este în om mai elevat și mai înrudit cu natura lor (iar acest lucru nu poate fi decât intelectul) și că-i recompensează pe cei ce iubesc și prețuiesc intelectul mai presus de orice;pentru acești oameni manifestă grijă față de ceea ce ei înșiși iubesc și se comportă drept și frumos. Că toate aceste trăsături îl caracterizează în cel mai înalt grad pe înțelept este deasupra oricărei îndoieli. El este deci omul cel mai iubit de zei. Și tot el este, fără îndoială și cel mai fericit. Deci, și pe această cale, rezultă posesorul înțelepciunii filosofice va fi cel mai fericit dintre oameni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cred eșecul nu este altceva decât un avertisment din partea vieții, care îți spune că nu mergi pe drumul cel bun. Atitudinea mea în fața eșecului nu ține de consecințe, ci de regretul de a nu încerca acel "ceva", la momentul potrivit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Investitorii trebuie știe tot timpul entuziasmul și cheltuielile sunt dușmanii lor. Și dacă totuși insistă aștepte cel mai potrivit moment pentru a vinde sau a cumpăra, trebuie încerce să fie fricoși când alții sunt lacomi și să fie lacomi când altora le este frică.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru orice lucru există două momente, cel potrivit și cel ratat.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Maya Angelou

Cel mai bun prin lucru este să te îndrăgostești. Cel mai bun al doilea lucru este să fii îndrăgostit. Ultimul cel mai bun lucru este să te "dezîndrăgostești". Dar oricare dintre aceste lucruri este mai bun decât să nu fi fost niciodată îndrăgostit.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Rainbow in the Cloud: The Wisdom and Spirit of Maya Angelou Hardcover" de Maya Angelou este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -82.99- 49.99 lei.
Clark Gable

Sunt doar un tip norocos din Ohio, care s-a întâmplat să fie în locul potrivit la momentul potrivit.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

În domeniul vânzărilor, suntem învățați există doar un moment major. Este timpul pe care îl petrecem în prezența unui potențial client. Orice interval de timp petrecut pe drumul către potențialul client, indiferent cât de esențial este, este un moment minor. Foarte mulți vânzători petrec mai mult timp "pe drumul către" decât "cu". Iar veniturile lor reflectă acest lucru. De aceea în domeniul vânzărilor noi spunem: "Nu te duce în cealaltă parte a orașului până ce nu te duci pe cealaltă parte a străzii".

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.
Benjamin Franklin

Amintește-ți mereu să spui lucrul care trebuie la momentul potrivit. Și mai greu însă, dar la fel de important, este să te abții de la a spune lucrul nepotrivit în cel mai tentant moment.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Autobiography of Benjamin Franklin" de Benjamin Franklin este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.99- 17.99 lei.

Cel mai rău lucru pentru un politician este să încerce se agațe de putere prin orice mijloace posibile, și să se focalizeze numai asupra acestui lucru.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait by Russia's President Vladimir Putin Paperback" de Vladimir Putin este disponibilă pentru comandă online la 98.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook