Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dan Puric

Vin sărbătorile și primul lucru pe care îl văd cred că e un stomac foarte mare, pe care îl supraîncarcă... Asta nu înseamnă să nu faci sărbătoare! Asta nu înseamnă să nu pui ceva pe masă! Dar faptul că ne lăsăm contaminați de o societate a lăcomiei nu este bine. Sigur, se poate spune că viața este oricum scurtă. că este așa cum este... Sigur că și sărbătoarea este bine vămuită în credința noastră: nu stă nimeni într-o permanentă asceză, cât și sărbătoarea. Important e: pe ce pui dumneata accentul? Pe lângă sărbătoare, mai există și chestiunea aceasta a reculegerii. De ce să fim într-un jogging alimentar de dimineața până seara? De unde fuga asta, atletismul ăsta consumerist? Piere Bourdieu vorbește despre omul modern, caracterizat de: "fast foods, fast thinkers, fast lovers". Viteza noastră, a celor din Răsărit, este cu totul diferită. Ne facem timp de Dumnezeu, ori îl alungăm din timpul nostru?

în Cine suntem
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre omul frumos" de Dan Puric este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 15.99 lei.

Citate similare

Joey (lăsându-i un mesaj pe telefon lui Dawson): Hei Dawson, eu sunt. Am vrut te sun. Sunt la o petrecere cu Jack, Jen și colega mea de cameră nebunatică. Ghici ce? Mă distrez pe cinste, dar oricât de bine ar fi, lipsește ceva: tu. Nu ești aici și știu am spus sunt în regulă cu faptul că nu ai venit weekendul acesta, dat știi ce? Nu este în regulă pentru îmi lipsești. Și în seara asta era un băiat care se dădea la mine sau cel puțin așa cred. Și era foarte drăguț, iar eu l-am alungat și nu știu sigur de ce am făcut asta. Dar sunt destul de sigură am făcut-o din cauza ta. Mi-am petrecut ultimele două luni sperând că o să apari la ușa mea într-o bună zi, dar nu este așa. Tu ești undeva în lumea asta și îți urmezi visele și eu vreau să faci asta. Dawson, cred că este timpul să te las -i contunui viața. Și îmi este foarte greu fac asta pentru știu că există o parte din mine care te va iubi mereu. Dar toată situația asta, visatul cu ochii deschiși, fuga nu ne fac bine. Așa că asta fac acum, încerc să ne eliberez, lucru pe care ar fi trebuit -l fac acum trei luni. Spun rămas bun, Dawson. Să mă suni. Pa.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o să te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o să stăm ceva timp aici. Se pare destul de mult. Așa eu cred că ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca să ne fie mai ușor, sunt dispus recunosc sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar mă îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: să lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și să încercăm îndulcim situația asta în care ne aflăm și să ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum mă înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru că a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată mă obligi fac singurul lucru pe care nu vreau -l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama că așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul curaj este mult mai profund decât pare la prima vedere. În limba franceză, inima este "coeur", în latină este "cor". Aceastea sunt rădăcini ale cuvântului curaj (courage). Așadar, curajul înseamnă de fapt trăim cu inima deschisă. Ce înseamnă asta pentru noi și viața noastră? Ei bine, dacă vrem să fim curajoși e timpul să lăsăm măștile cadă, să ne arătăm lumii așa cum suntem fără nevoia de a părea altceva doar pentru a primi apropbarea și iubirea și atenția celor din jur.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doug: Ai fost într-o formă extraordinară în seara asta.
Pacey: Și cât de praf sunt, ah?
Doug: Deci ce problemă ai?
Pacey (dă din cap): Nu am nicio problemă, Dougie.
Doug: Oh, haide, Pacey, te-am găsit beat criță atârnat de un copac... Deci e vorba despre o fată cumva?
Pacey: Ce?
Doug: Bine, deci despre asta e vorba. Cine e?
Pacey: Știi ceva, Dougie, nu e atât de important, bine?
Doug: Bine.
Pacey: Totuși o să-ți spun ceva. E foarte foarte enervantă.
Doug: Da?
Pacey: Da. Adică fata asta este incredibilă. Are o părere despre tot ce există pe planeta asta. Te lasă fără cuvinte.
Doug: Uau! Cu siguranță este un coșmar.
Pacey: Păi nu chiar, nici chiar așa. Trebuie înțelegi. Fata e foarte inteligentă, așa că de obicei are dreptate și atunci când te contrazice, totul vine dintr-un suflet atât de frumos și pur. Și atunci cum ai putea i te împotrivești? Mai ales când faci pe deșteptul așa ca mine.
Doug: E drăguță?
Pacey: Da, e drăguță. E foarte foarte drăguță. De fapt e atât de drăguță am fluturași în stomac când o văd. Înțelegi ce vreau spun?
Doug: O, da... Să nu lași fluturașii dispară.
Pacey: Ce?
Doug: Poate te întrebi ce e cel mai rău când îmbătrânești. Undeva pe drum se pierd fluturașii. Așa , frățioare, întrebarea e ce ai de gând să faci?
Pacey: Să fac?
Doug: Da, să faci. Adică chiar să faci ceva. Să acționezi.
Pacey: Nu, nu cred că înțelegi cu adevărat gravitatea acestei situații, Doug. Vezi tu, dacă aș face ceva în legătură cu asta, e o mare probabilitate ca soarele să nu mai răsară, ca valurile să nu se mai înalțe. Pun pariu că e foarte probabil ca pământul să se crape și Capeside să se transforme într-o gaură a iadului ce ar scuipa întruna monștri și demoni care i-ar sugruma pe locuitorii acestui oraș, făcându-i îngenuncheze și să se roage pentru o revenire la zilele de dinainte de a face eu ceva. Cu asta avem noi de-a face aici.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mă bucur știi atât de multe lucruri despre familia noastră dar oare nu te obosește atâta cunoaștere, nu simți te sufocă chiar acum această deșertăciune. Și asta o spune tocmai nevoia ta de a vorbi despre ea? Este inevitabil, nu ai observat asta? Cu cât ai mai multă cunoaștere cu atât depresia care o tragi după tine este mai mare. Dacă am știi cu adevărat ceva despre "familia noastră" care este de fapt întreaga lume am renunța la deșertăciunea cunoașterii și ni l-am dori cu adevărat pe Dumnezeu. Oare cum de nu putem vedea umbră și vis este lumea aceasta? Doar dă-i lui Dumnezeu primul loc și atunci întreaga deșertăciune va dispărea.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Când în sfârșit am ajuns la ceva ce individul spunea ar vrea facă, eu îi spun: "Fă acel lucru și uită de bani!" Dacă spui că a face bani este cel mai important lucru, îți vei petrece viața irosindu-ți complet timpul. Vei face lucruri care nu îți plac ca poți continui trăiești, și asta înseamnă să continui să faci lucruri care nu îți plac, ceea ce este o prostie. Mai bine să ai o viață scurtă care este plină de lucrurile pe care dorești le faci decât o viață lungă petrecută într-un mod mizerabil...

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.

Dacă nu gândești ca ceilalți, asta nu înseamnă că gândești "greșit". Poate ei se înșeală, chiar dacă sunt majoritatea, iar tu ai dreptate. Dacă nu îți plac aceleași lucruri care îi încântă pe alții, asta nu înseamnă că este ceva neregulă cu tine. Dacă alții nu îți oferă validare sau confirmări, asta nu înseamnă că nu faci bine ceea ce faci. Ești diferit, autentic, original și asta este tot ceea ce contează. Caută-ți întotdeauna calea și adevărul proprii pentru ele te vor face fericit, indiferent de opinia altora. Atât timp cât nu încalci libertatea celorlalți, fii așa cum simți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu este un joc.. Datoria a devenit o parte din ceea ce suntem zilnic. Aceasta a devenit ca cel copil răsfățat care într-un magazin cu topitopuri stă cu limba afara și strigă "Eu o vreau. O vreau. O merit pentru respir." și, ei bine, asta este o creștere foarte mare în mentalitatea noastră de a merge împotriva ei și a spune "Hey, hai să fim maturi aici. Să fim maturi, învățăm amânăm plăcerile, salvăm bani și să plătim pentru lucruri".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "More Than Enough: The Ten Keys to Changing Your Financial Destiny Paperback" de Dave Ramsey este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.
Cornelia Georgescu

Maria: Poate că nu te-ai străduit destul. Doar atât dacă i-ai spune, că o iubești și totul s-ar rezolva, s-ar schimba brusc, în bine, pentru amândoi.
Lucian: Chiar crezi asta? Eu nu sunt atât de sigur. Nu cu ea. Cu ea nu va fi așa de ușor. Dacă ar fi fost alta, poate da, dar ea... Nu! Nu merge. Poate ar fi ținut figura dacă ea ar fi fost altfel, însă... Nu știu. Nu știu ce să mai cred.
Maria: Cum să nu știi? Cum poți spune așa ceva? Tocmai tu? Acest termen nu există, sau poate fi depășit, mai ales pentru tine.
Lucian: Bine ar fi fie așa, însă, din nefericire pentru mine, nu e deloc astfel... Sunt nehotărât, Maria; e pentru prima oară în viață mi se întâmplă așa ceva, dar culmea, într-adevăr nu știu ce să fac. Ezit mereu, amân mereu, deși nu asta mi-aș dori. Din cauza asta trebuie mai gândesc, devin odată hotărât.
Maria: Bine, Luci, atunci mai gândește-te, poate că ceea ce ți-am spus îți va fi de folos într-un fel; cel puțin eu așa sper.
Lucian: Sigur. Chiar îmi este de folos. Îți sunt recunoscător.
Maria: Lasă asta. N-am nevoie de recunoștința ta.

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sam: Dacă m-ai fi lăsat merg acolo, aș fi pus capăt situației.
Dean: Sam, singurul lucru care ar fi luat sfârșit era viața ta.
Sam: N-ai de unde să știi.
Dean: Și acum ce? Ai de gând te sacrifici?
Sam: Da, fii sigur că asta am de gând.
Dean: Asta n-o să se întâmple - nu cât timp sunt eu în preajmă.
Sam: Dean, despre ce naiba vorbești? Toata viața am urmărit demonul ăsta. Este singurul lucru care ne-a interesat.
Dean: Sam, vreau renunț, bine? Chiar vreau, dar nu merită mori pentru asta.
Sam: Poftim?
Dean: Vorbesc serios. Dacă uciderea acestui demon înseamnă și moartea ta, atunci sper să nu găsim niciodată creatura asta blestemată.
Sam: Creatura asta a ucis-o pe Jess. A ucis-o pe mama.
Dean: Chiar tu ai spus odată... indiferent ce am face, ei vor dispărea. Și nu se vor mai întoarce niciodată.
Sam: Nu spune asta! Nu - nu după toate astea - nu spune asta!
Dean (sentimental): Sammy... ascultă... doar pe noi trei ne mai avem. Și asta e tot ce am și eu. Câteodată simt abia mai pot rezista fără tine și fără tata...

replici din filmul serial Supernatural: Aventuri în lumea întunericului
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am fost de părere că există o literatură germană din România care își procură subiectele din lumea înconjurătoare, în care ea prinde ființă, și încearcă trateze aceste subiecte într-o limbă care a luat ființă în altă parte și este limba altei țări, dar, în același timp, o limbă amprentată într-un fel ce ne îndreptățește spunem: "Asta este limba noastră, asta este literatura noastră!".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

I: Faptul dormim și visăm și ne trezim apoi dimineața, e felul prin care Dumnezeu ne arată suntem într-un vis fără sens pe care îl continuăm. Dar până ne trezim cu adevărat din el sau "vedem" ce e Real. M-am trezit dimineața cu asta. Pășim iar și iar in vis, dacă nu deschidem ochiul conștiinței! Pare că ne mișcăm în conștiința IMUABILĂ, ca și conștiință când de fapt doar visăm... A. M: Excelent! Excelent! Exact, oare câți dintre voi vedeți că în timp ce trupul doarme neclintit, iluzia visului creează o lume umblătoare? Și exact așa dormiți și în ceea ce fals mintea numește: "viața asta; viața mea; aceasta reîncarnare", etc. etc. Buddha spune: "Absolut Totul este iluzie!", iar Hristos spune: "Caci umbră și vis este lumea aceasta!" Realizarea Ultimă nu este Posibilă fără a vedea complet asta, pentru că așa totul este un vis, este o iluzie, dar coronavirus este real, sau e în nu știu ce lume, de parcă ar fi mai multe! Până nu vedeți Totul este iluzie creată de gând, gândul coronavirus, yoga, boga sau misticismul tibetan, par atât de reale! Noi de fapt nu dormim niciodată pentru nici nu suntem născuți, dar câți pot vedea această profunzime tulburătoare a Conștiinței?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
H.G. Wells

Este de conceput ca o masă mare și neașteptată de materie să se năpustească asupra noastră din spațiu și să arunce soarele și toate planetele de o parte ca pe niște frunze moarte în bătaia vântului și să distrugă și cea mai mică scânteie de viață de pe Pământ. Este de conceput la fel ca vreo molimă apară, o boală complet nouă și să distrugă, nu 10 sau 15 sau 20% din locuitorii Pământului cum s-a întâmplat cu molimile din trecut, ci 100% și astfel dispară specia noastră. Și, în sfârșit, există o certitudine rațională Soarele acesta al nostru va radia până se va stinge. Este sigur că omul va pieri atunci. Acesta este cel mai convingător dintre aceste coșmaruri. Și eu totuși nu îl cred. Și eu nu cred în aceste lucruri fiindcă am ajuns să cred în altele - în coerență și măreție în lume și în măreția destinului uman. Lumile pot îngheța și sorii pot pieri, dar există ceva în noi care nu mai poate muri din nou.

citat clasic din
Adăugat de SagittariusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Razboiul lumilor" de H.G. Wells este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.90- 15.33 lei.

De ce îngăduie Dumnezeu asta? Adică creezi cinci femei la un bărbat. Îl pui să se însoare și este clar pentru oricine vom avea patru femei singure, frustrate sexual, care își vor dori să se culce indiferent cum cu acesta. Sigur că este un mod simplist de a vedea lucururile. Dar în esență așa este. Există un motiv și vom vedea acesta este abstinența sexuală care, în final, duce la trezirea kundalini. Plus situațiile care apar între oameni, conflictele, au la bază existența celor singuri pe lângă cei cu familii.

în Jumătatea mea, femeia (noiembrie 2011)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul de știință are multă experiență cu ignoranța, cu îndoiala și cu nesiguranța, și această experiență este de o foarte mare importanță, cred eu. Când un om de știință nu știe răspunsul la o problemă, el este ignorant. Când are o presimțire despre care ar putea fi rezultatul, el este nesigur. Și atunci când este al naibii de sigur despre care urmează fie rezultatul, el încă are câteva îndoieli. Noi am aflat că este de o importanță capitală pentru a putea progresa, ca noi să ne recunoaștem ignoranța și să lăsăm loc pentru îndoială. Cunoașterea științifică este un corp de enunțuri de diferite grade de certitudine - unele destul de nesigure, unele aproape sigure, nici unele absolut sigure. În prezent, noi oamenii de știință suntem obișnuiți cu asta, și se înțelege de la sine că este perfect consistent fii nesigur, că este posibil trăiești și să nu știi. Dar nu știu dacă toată lumea realizează acest lucru este adevărat. Libertatea noastră de a ne îndoi s-a născut din lupta împotriva autorităților în zilele timpurii ale științei. A fost o luptă foarte puternică și profundă: permiteți-ne să punem întrebări, să ne îndoim, să nu fim siguri. Eu cred că este important ca noi să nu uităm această luptă și astfel fie posibil pierdem ceea ce am câștigat.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.
Lev Tolstoi

Doresc cu patimă un singur lucru: -i implor pe oameni, de la Nicolae al II-lea până la ultimul tâlhar, să se cruțe pe sine, uite tot, toate cugetările despre Dumnezeu, despre viața viitoare, nu mai vorbesc de stat, familie, propriul trup, și să-și îndrepte toată atenția, toate puterile asupura unui singur lucru, singurul care este fără de tăgada, viața lor, și să n-o dea nici pentru patrie, nici pentru glorie, nici pentru bogăție, nici pentru Dumnezeu, ci trăiască pentru sine, pentru binele lor, să se folosească de binele vieții care e în puterea noastră. Binele ăsta care nu ni se poate lua, care atârnă mai greu decât orice altceva, care distruge tot ce poate fi greu în viața noastră. Binele ăsta e iubirea, iubirea față de tot ce e însuflețit, și chiar neînsuflețit, ba chiar și iubirea față de sine, față de sufletul nostru. E starea aceea a duhului în care totul e bine. Mă chinuie, mă ațâță, mă torturează, mă bat, iar mie mi-e milă de cei care fac asta, îi iubesc și mă simt cu atât mai bine cu cât ei sunt mai răi cu mine. Sădește în suflet sentimentul ăsta, căci e cu putință, și totul va fi bine, tot ce e considerat nenorocire, inclusiv moartea, totul se va transforma în bine.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Astăzi singura certitudine este că totul se mișcă. Când știința și rațiunea nu ne pot ajuta, un singur lucru ne poate salva: conștiința noastră. De aceea avem nevoie de o Ecologie a Sufletului!..
Cine crede în minuni, ridice mâna!!! Apoi ridică din nou cine a înțeles ce înseamnă să ai credință.
Și apoi din nou cei care spun că nu cred în Dumnezeu, dar înțeleg "cine" ESTE EL!!! Da, pentru dacă spui crezi sau nu în ceva sau în cineva, trebuie mai întâi ai o idee clară despre asta și măcar știi exact despre cine sau despre ce vorbești..!

în Ochii pământului sunt în ochii cerului (noiembrie 2011)
Adăugat de Jimmy Somerville - Citatepedia.RoSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-un sens, iluminarea este să îți dai seama că nu există niciun sine separat. Am putea auzi asta de o sută de mii de ori: "Nu există niciun sine separat." Dar ce se întâmplă atunci când luăm asta în interior și căutăm în mod serios ce ar putea însemne? Am afla că înseamnă că tot ceea ce eu ca sine separat care se susține ca fiind adevărat nu este. Gustul niciunul sine separat este total eliberator. "Niciun sine separat" nu înseamnă că este o experiență spirituală care e ceva de genul: "M-am extins la infinit peste tot, și am fuzionat cu totul." Asta e o experiență frumoasă, minunată pe care să o aibă un sine separat, dar nu asta este Unimea. Unimea nu fuzionează. Fuzionarea are loc între doi și deoarece nu există decât Unul, atunci orice experiență de fuziune este o iluzie care fuzionează cu alta, oricât de frumoasă și minunată ar putea fi această experiență. Chiar și atunci când am experiența am fuzionat cu absolutul, cu infinitul, cu Dumnezeu, aceasta înseamnă pur și simplu sinele meu fictiv a fuzionat cu o altă ficțiune. Experiențele mistice nu sunt iluminarea."

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The End of Your World: Uncensored Straight Talk on the Nature of Enlightenment Paperback" de Adyashanti este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.
Cornelia Georgescu

To Kuny: Dar, băiete, gândește, gândește logic! Ce dacă se plimba cu tânărul Kelso prin parc? Atâta timp cât nu i-ai spus că o iubești, nu poți avea nici o pretenție asupra ei. E liberă facă orice dorește; nu ți-e nici măcar prietenă, ci doar colegă. Nu uita acest amănunt!
Lucian: Așa e, aveți dreptate. Știu foarte bine asta, dar...
To Kuny: Gelozia... Gelozia nu-i bună la nimic, băiete, nu-ți este de nici un folos! Ar trebui știi acest lucru, doar ești un băiat isteț! În ceea ce-l privește pe Sid Kelso, nu-l privi ca pe un rival, pentru că nu ai motive! El ține mult la tine, la prietenia ta!
Lucian: Știu... Mă scuzați, vă rog! Am încerc să numai gândesc la ei.
To Kuny: Nu asta este cea mai bună soluție; să nu te gândești la ei! La care "ei"?! În primul rând, nu există nici un "ei", nu face această greșeală! Există poate doar în mintea ta, întunecată acum de gelozie... Domnișoara consilier s-a plimbat doar cu acest tânăr simpatic, într-o seară de duminică, ceea ce nu înseamnă nimic altceva! S-au plimbat doar, atâta tot! Pricepi, Luci?! E destul de clar pentru tine?
Lucian: Așa este... Dar, vă rog, să nu mai discutăm despre asta!
To Kuny: Off, băiete... Sunt de acord. Să nu mai discutăm despre asta, deși nu asta ar fi soluția cea mai bună. În cazul ăsta, te-aș ruga încerci fii atent, câteva clipe măcar.
Lucian: Sigur, domnule. Voi încerca!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cert e un lucru: în tot ce ți se întâmplă este un mesaj mare și clar. În fiecare om din viața ta există un mesager care vine cu dedicație specială. Belește ochii mari și lați, la fel și urechile! Ca lupul din scufița roșie. Totul în jur îți vorbește; chiar și în clipa asta. Și, pentru numele lui Dumnezeu, bagă-ți în cap bine: întreaga viață nu este nici mai mult, nici mai puțin decât un curs de dezvoltare personală. Privește-l astfel, și toate suferințele vor deveni lecții, toate victoriile - o nouă clasă absolvită. Ești menit la evoluție permanentă, și tot ce stă în calea evoluției va fi dărâmat pe cât de ușor sau greu permiți tu, și tot ce te ajută în drumul evoluției va fi permanent la îndemâna ta, așteptând curajul să pui mâna și să treci la acțiune în modalități atât de evidente.

în Alfa - Bătălia cu demonii interiori, Vindecarea Regatului Interior
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook