Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alicia Silverstone

Trecerea la veganism m-a făcut să realizez că pot să spun ceea ce cred că este drept. Asta îți dă putere. Nimic nu mi-a schimbat viața mai mult. Am o părere bună despre mine ca om, fiind conștientă și responsabilă pentru faptele mele și am pierdut în greutate, iar pielea s-a curățat și am ochii mai strălucitori și am devenit mai puternică, mai sănătoasă și mai fericită. Nu mă pot gândi la nimic mai bun pe lumea asta decât la a fi vegan.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Alicia Silverstone

Ceea ce-mi place cel mai mult în lumea asta este o cutie de bomboane de ciocolată europene fine, care sunt, cu siguranță, mai bune decât sexul.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Pacey: Chiar cred că seara asta a fost destul de reușită.
Joey: Da. Destul de reușită. Perfectă. A fost... a fost o seară perfectă. Pace? Nu pot face asta.
Pacey: Ce anume?
Joey: Chiar și atunci când totul este perfect, am impresia că nu e bine să am o relație cu tine și îmi pare rău. Seara asta a fost drăguță și distractivă, iar tu ai devenit acest bărbat extraordinar, dar nu... Îmi pare rău. Dar nu simt nimic. Și nu-ți pot face asta ție.
Pacey: Bine. Joey. Stai puțin.
Joey: Nu, Pace. E adevărat și îmi pare rău.
Pacey: Și ce?! Te temi. Nu-i așa? Te temi. Și eu la fel, crede-. Și eu tem pentru că nu știu încotro ne îndreptăm. Adică eu cred că ar putea duce oriunde. Ar putea fi șansa noastră.
Joey: Nu o să fie.
Pacey: De unde știi tu asta? Serios acum. Săptămâna trecută erai cu totul de acord și acum îmi spui relația dintre noi nu ar putea fi niciodată una reușită. Nu ai de unde știi asta, Joey.
Joey: Și îmi pare rău. Știu e îngrozitor ce îți spun eu acum.
Pacey: Dar cum? Cum poți tu știi? Și când ai luat decizia asta? În seara asta? Am crezut seara asta a fost reușită.
Joey: A fost. A fost perfectă.
Pacey: Și atunci? Și nu-mi spune că nu ești speriată pentru că știu ești. Te știu de prea mult timp și te-am văzut dând la o parte foarte multe lucruri bune ca să te las faci asta și cu mine acum. Ai fost mereu cel mai frumos lucru din universul meu. Și sentimentele mele pentru tine mi-au demonstrat că pot fi o pesoană mai bună. Și acele sentimente erau mai puternice și mai înțelepte și mai stăruitoare și mai curajoase decât orice altceva legat de mine.
Joey: Pacey, oprește-te.
Pacey: Jo...
Joey: Pacey!
Pacey: Când temeam de orice, nu mi-a fost teamă te iubesc și te-aș putea iubi din nou. Îți spun since, asta ar putea...
Joey: Pacey, nu. Oprește-te! S-a întors Eddie. Îmi pare rău. S-a întors aseară. A venit la bar și...
Pacey: Ah. Bine.
Joey: Îmi pare rău...(Pacey pleacă.)

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eram sălbăticit și plin de ură. Uram întreaga lume pentru că vedeam mizeria și egoismul, sălbăticia cu care cel puternic smulgea celui slab agoniseala obținută cu greu. Cel puternic râdea și batjocorea. Cel slab plângea și dispera. Se resemna. Nu știu ce s-ar fi ales de mine și unde aș fi ajuns dacă nu ar fi rămas o singură flacără mică de umanitate care ardea în mine și care era ținută vie de puținii prieteni adevărați pe care îi aveam și care vedeau în mine un suflet, și nu un sărac ce nu avea nimic de oferit și de pe care nu poți scoate profit. Să simt sunt o companie plăcută pentru niște oameni care se puteau lipsi de mine, simt sunt ascultat și că atunci când vorbesc despre dorințele și visurile mele nu sunt batjocorit și umilit, să pot să râd cu cineva, simt exist și primesc puțină atenție, fiu onorat ca ființă umană pentru ceea ce sunt în interior și nu pentru ce pot să afișez în exterior, asta mi-a salvat sufletul, mi-a schimbat viața și m-a împuternicit ca azi să pot vedea și eu în oameni măreția, puterea și divinitatea și după puterile mele, fac ce pot ca să păstrez flacăra speranței aprinsă așa cum odată a fost și ea îngrijită de prietenii mei pentru mine. Iubește oamenii atunci când o merită cel mai puțin. Atunci au nevoie cel mai mult. Doar așa putem salvăm suflete pentru a face lumea mai bună.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai puternică lecție pe care o pot da pentru fiul meu e aceeași ca pentru fiica mea: cum fie ceea ce își dorește fie. Și cel mai bun mod de a face asta este ca eu fiu ceea ce sunt și să sper el va învăța din asta nu cum fie ca mine, ceea ce imposibil, ci cum fie el însuși. Și asta înseamnă te ghidezi după vocea interioară, nu după acele voci aspre și amenințătoare dinăuntru, care te presează fii ceea lumea vrea fii.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Black Unicorn: Poems Paperback" de Audre Lorde este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 55.99 lei.

Asta este!...

Ce e mai frumos în viață
Decât privești la ea,
La cea care te învață
Cum îndrăgești o stea;
Ce e mai frumos în lume
Pentru mine totdeauna,
Dragostei -i dau un nume
Și-o inimă, -i doar una!...
Ce e mai frumos ca tine
Nu-i nimic pe lumea asta,
Când îți spun, să mă crezi bine,
Te iubesc și cu-asta-basta!...

poezie de (6 martie 2016)
Adăugat de Vasile ZamolxeanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Dacă n-am devenit bețivan, asta se datorează afecțiunilor mele stomacale. Beteșugurile pot avea, așadar, și o latură pozitivă... Nimic nu e mai rău și mai distrugător decât alcoolismul. În tinerețe aveam o puternică tendință în acest sens, și mama se temea voi deveni "bețiv". La urma urmei, merită ai un stomac prost: în acest fel reziști mai ușor multor tentații.

în scrisoare către Wolfgang Kraus (1979)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.
Valeriu Barbu

* * *

am făcut atâtea rele în viața mea
încât pot ști ce-i binele, mai aproape de el fiind
decât lașii care nu au fost în stare
de absolut nimic - și-i considerați pentru asta ca drepți!...

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

M-a atins... M-a atins o iubire teribilă, puternică, atât de puternică încât târăște totul după ea, totul: și răul și binele. M-a atins! Și eu sunt atât de slabă! Nu îl iubesc pentru a-l avea lângă mine, pentru a fi fericită, pentru a mă face mai frumoasă, pentru a mă simți minunat. Îl iubesc pentru că nu știu cum ar fi să nu-l iubesc. Îl iubesc pentru că altfel ar trebui -l urăsc, sau, și mai rău, -l uit. Și eu nu îmi pot permite asta!

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihai I al României

Fiind latini, opresiunea era mai mare la noi față de țările slave, mai apropiate de ruși. Noi eram mai rebeli, mai indisciplinați. De aceea opresiunea a fost mai puternică la noi. Iar asta a făcut ca schimbarea din '89 se facă cu o baie de sânge, lucru care nu s-a petrecut în alte țări. Asta pentru că ceilalți au putut să o rezolve altfel. Iar aici nu s-a putut. Și a explodat totul.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sare și piper

... nu mai am nimic din ce-am avut
nu mai e nimic din câte-au fost
toate sunt un nod ce m-a durut
nodul vieții mele fără rost

nu mai simt nimic din ce simțeam
nu mai văd nimic din ce-am văzut
singur stau cu mine lângă geam
și aștept s-aud de n-ai trecut

nu mai cred în nimeni și nimic
nu mai am iluzii să mai sper
singurul rival și inamic
sare-i pentru mine. Și piper...

poezie de (27 ianuarie 2019)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vreau slăbesc, spune gura. Mănânc ca porcul, spune fapta. Pe cine credem? Eu cred fapta. Și când văd fapta, văd motivația. Motivația ta este să mănânci. De ce? Pentru mâncând, simți o ușurare și o liniște sufletească pentru câteva ore. Preferi mănânci decât să înfrunți adevăratele probleme din viața ta așa cum un alcoolic preferă bea, iar un drogat se drogheze. Spui vrei bani, dar rămâi la același job sau stai cu părinții în continuare. Nu faci nimic pentru a ieși din situația actuală. Înseamnă ești motivat rămâi în situația asta. Beneficiile actuale sunt mai mari decât beneficiile ce ar rezulta din schimbare sau asta e ceea ce crezi tu. Spui vrei o viață mai bună, dar nu faci decât să betonezi condițiile tale actuale de viață și să rămâi prins în vechile tipare de comportament, vechile obiceiuri care îți guvernează existența ce este pe pilot automat. Pentru că nu ai trăit beneficiile unei vieți mai bune, preferi siguranța actualei vieți proaste având iluzia că asta e tot ce există în viață. Tot ce pot să fac pentru tine este să mă rog vei suferi atât de mult și viața te va pune în situații atât de groaznice, vei pierde totul, bruma aia de siguranță, încât vei fi pentru prima oară o persoană liberă, vei da tot ce ai mai bun pentru că nu mai ai nimic de pierdut, vei ieși din zona de confort cu forța și vei gusta din adevărata frumusețe a vieții, a iubirii, a împlinirii și a autosuficienței.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Drew Baylor: Nu e nimic mai grozav decât să poți stabilești faptul că în viața ta lucrurile sunt într-adevăr doar albe sau negre! Și tipul ăsta, Ben, care e clar te ia drept bună și profită de tine, este rău! Iar ceea ce spun eu este bun! Înțelegi ce vreau să spun? N-ar trebui fii rezerva nimănui. Tipul ăsta ar trebui fie acum aici, făcând asta. (O sărută pe Claire.)

replică din filmul artistic Elizabethtown, scenariu de
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Lia: Aș vrea -ți spun că... Totuși, de fapt, adevăratul motiv pentru care aflu aici, acum, este acela ...
Lucian: Păi, care?
Lia: Aș vrea ... Vreau să-mi cer iertare.
Lucian: Poftim?! De la cine?
Lia: Normal, de la tine. Iartă-, te rog!
Lucian: Să te iert? Pentru ce?
Lia: Știi tu... Pentru tot. Pentru tot ce ți-am spus, în urmă cu șase luni. Îmi pare rău, sincer. Nu știi cum m-am simțit în tot timpul ăsta; a fost groaznic!
Lucian: Ah, deci asta era...
Lia: Asta-i tot ce poți să-mi spui?
Lucian: Nu, nu chiar, doar ... Ar fi mai bine evităm subiectul ăsta.
Lia: Nu-l putem ocoli. Nu ne putem preface că nu s-ar fi întâmplat nimic. Sunt șase luni la mijloc, care ne contrazic.
Lucian: Înțelege-, nu vreau vorbim despre asta; nu vreau nici măcar să mă gândesc sau să-mi amintesc... Ar fi mult mai bine dacă ne-am gândi că într-adevăr nici nu s-a întâmplat nimic.
Lia: Te înțeleg. Nu e ceva plăcut pentru tine. Dar, te rog, încearcă să mă înțelegi și tu pe mine; am nevoie de iertarea ta, vreau aud asta de la tine, ca să pot fi liniștită. Altfel, nu mai pot suporta situația asta tensionantă! Te rog...
Lucian: Bine, dacă insiști... Pentru liniștea ta, dacă asta te ajută cu ceva, pot spune te iert; de fapt, te-am iertat de mult, de la bun început, deși practic, nici n-aș avea motive pentru care te iert. N-ai greșit deloc atunci, ți-ai exprimat doar părerea; cred că eu am reacționat greșit.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Hafiz

Imaginația nu există

În seara asta trebuie vii mai aproape de mine, călătorule,
Pentru vreau te sărbătoresc.

Frumusețea ta îmi provoacă o stare de extaz,
Îi face pe vecini se plângă
Atunci când în miez de noapte încep strig –
Pentru că nu pot îndura singur toată această bucurie.

Voi da naștere unor sori.
Voi ține pădurile cu coroanele în jos,
Scuturând din copaci și tufișuri, cu blândețe, în poala mea
Animale cu blană moale.

Ceea ce tu concepi drept imaginație,
Pentru mine nu există.

Orice poți face tu într-un vis
Sau în pânzele minții

Mâinile mele pot extrage – viu – din buzunarul hainei.

Dar, hai, să nu mai vorbim despre lumea mea divină;

Pentru că ceea ce vreau cel mai mult să știu
În această seara este:

Totul
Despre tine.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Subject Tonight Is Love: 60 Wild and Sweet Poems of Hafiz Paperback" de Hafiz este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.

Demult

Mi-ar fi plăcut vorbesc despre această amintire,
dar e-atât de estompată acum,– ca și cum nimic n-ar mai fi rămas –
iar asta pentru că s-a întâmplat demult, în anii adolescenței.

O piele ca floarea de iasomie...
acea seară de august – era în august? –
Îmi mai pot aminti doar ochii: albaștri, cred că erau albaștri...
O, da, albaștri ca safirul.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Ceea ce este propriu fiecărui lucru, este din fire cel mai bun și mai plăcut acestuia – pentru ființele umane, de aceea, viața conformă cu rațiunea este cea mai bună și mai plăcută, de vreme ce rațiunea mai mult decât orice altceva este omenească. Astfel de viață, prin urmare, este totodată și cea mai fericită.

în Etica nicomahică
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

* * *

hârtia se uită la mine
și mă întreabă:
ce mai scrii? ce mai scrii despre
viața ta/
nu despre viața mea,
ci despre neputința mea, îi spun
da, da! totul se depărtează de mine
tot ce vine în calea mea
o virează brusc
eu devin un scâncet de animal
sau de fier ruginit
ceva din ce în ce mai mic
ceva care nu mai știe
de ce ea se îndepărtează de mine
ea este ceea ce am iubit
cel mai mult pe lumea asta -
o adiere, o adiere caldă de ființe
care ieșeau din trupul meu,
coleoptere sau suflete

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Stiinta apropierii de viitor" de Călin Vlasie este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.

Copilul meu drag! (versuri dedicate băiețelului meu Alexis)

M-ai ajutat să cred în mine... m-ai schimbat atât
Mi-ai dăruit un zâmbet cald, copile... ești atât de bun!
În jurul tău este veselie, în ochii tăi e bucurie
Și știi dăruind din ele te contopești și devii iubire!

Când tristețea apasă închid ochii și-mi amintesc
Chipul tău, privirea ta duiosă și mâinile ce ți le treci prin părul meu...
Cuvintele frumoase și pline de înțelepciune ce mi le-ai oferit în dar
Ori de câte ori simțeai că am să cad
Tu m-ai ajutat să mă ridic fără îmi ceri nimic în schimb
Ție îți datorez acum faptul că am învățat râd...

Cum am să te răsplătesc, cum am să îți mulțumesc
Căci în Ajun de Crăciun simt sunt un om mai bun?!
Cum oare am să pot să îți ofer mai mult decât însăși viața mea?

Nici o viață nu ar ajunge să îți arăt cât te iubesc
Nici o viață nu ar fi suficientă căldura să îți ofer,
Tu ești visul devenit realitate ce dă sens vieții mele neînsemnate!

poezie de (25 decembrie 2013)
Adăugat de Mădălina GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Stari in dragoste" de Mădălina Gheorghe este disponibilă pentru comandă online la numai 25.00 lei.

Mama și tata ți-au spus te iubesc și că vor avea grijă de tine. Acum sunt pensionari sau nu mai sunt deloc și tu încă aștepți ca cineva aibă grijă de tine. Guvernul ți-a promis un job, un nivel de trai și guvernul nu e în stare de nimic. Te încălzește asta când vezi că nu îți permiți mai nimic? Iubita sau iubitul ți-au jurat dragoste eternă și acum te-au părăsit. Te-au trădat. Te simți mai bine știind ești îngerul neprihănit și că celălalt e vinovat pentru suferința ta? Vezi? La asta mă refer când spun că să nu îți asumi responsabilitatea te face sclav. Cineva trebuie fie responsabil. Și când nu ești tu și e altul, nu mai ai nicio putere pentru a face ceva bun în viața ta. Cum ai putea schimbi ceva ce nu e responsabilitatea ta? În același timp, fii o persoană responsabilă cere un preț. Ai sau nu ai chef, de tine depinde totul. Ai obosit? Nu e nimeni care să îți ia locul și să îți facă treaba.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eric: Am omorât-o. Era bătrână și șocul dat de faptul nepotul ei i-a spus e groaznică a ucis-o.
Donna: I-ai spus lui Red despre asta?
Eric: Nu am de gând -i spun nimic tatălui meu. Îți aduci aminte cât de tare s-a înfuriat când nu am curățat grădina? De data asta e, de două ori mai grav!

replici din filmul serial Anii '70
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook