Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ceea ce m-a făcut să întreprind catalogul a fost nebuloasa pe care am descoperit-o mai sus de cornul de sud al constelației Taurul, pe 12 septembrie 1758, în timp ce observam cometa din acel an. Această nebuloasă semăna atât de mult cu o cometă la formă și strălucire, că m-am străduit să găsesc și altele, pentru ca alți astronomi să nu confunde aceste nebuloase cu comete care abia încep să strălucească; acesta este scopul pentru care am avut în vedere elaborarea acestui catalog.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

După mine, celebrul Herschel a publicat un catalog de 2000 de stele, pe care le-a observat. Această "dezvelire" a cerului, realizată cu instrumente de mare deschidere, nu ajută la descoperirea cometelor de abia apărute. Astfel, obiectul meu este diferit de al lui; și am nevoie doar de nebuloase vizibile într-un telescop de doi metri lungime.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fotografiile nebuloasei din Orion sunt în adevăr mărețe și când știi mai ales că nebuloasa aceasta se află la îndepărtări ce nu se pot măsura, îți închipui ce dimensiuni reale trebuie ea aibă. Se nasc sori din această nebuloasă? Tot ce se poate, căci stelele titei sunt în strânsă legătură cu acea nebuloasă. Am văzut apoi că și stelele Pleiadelor par'că abia acum încep să-și lepede scutecile copilăriei lor, acum pășesc ele spre adevărata lor viață. Dar nu numai atât: fiind fotografiată întreaga regiune din Orion, s'a găsit că nebuloasa din θ nu e în realitate decât sâmburele unei imense nebuloase în spirală, în care se cuprind stelelel întregei constelații. Această nouă descoperire te lasă în adevăr pe gânduri.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cele trei stele din mijlocul constelației Orion: δ, ε și ς sunt aproape de aceeași mărime și e interesant faptul δ se află tocmai pe linia închipuită a ecuatorului ceresc. Sub aceste trei stele sunt altele trei, mult mai puțin luminoase; cea din mijloc este θ – steaua aceasta este septuplă, adică e formată din șapte stele, dintre cari una e dublă spectroscopică. Și în timpul din urmă au mai fost văzute vreo alte 3-4 steluțe în vecinătatea imediată a titei. θ e o stea curioasă, nu e bine definită ca celelalte, e o nebuloasă. Cu un binoclu nebulozitatea aceea iese la iveală. Cu o lunetă cât de mică se observă patru din stelele ce alcătuiesc pe tita și o măreață nebuloasă albăstrie ce înconjoară pe stelele titei din toate părțile. E marea nebuloasă din Orion. Și în adevăr e mare. E o nebuloasă neregulată, în care și în realitate stelele titei sunt învăluite în ea. De sute de ani de când e observată, nebuloasa aceasta curioasă nu și-a schimbat o încrețitură, nici o nuanță de lumină.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Blaise Pascal

Eu nu știu cine m-a adus pe lume, nici ce e lumea, nici ce sunt eu însumi; eu mă aflu într-o ignoranță teribilă a tuturor lucrurilor; eu nu știu ce e corpul meu, ce sunt simțurile mele, ce este sufletul meu și însăși această parte a mea care gândește ceea ce spun, care meditează asupra oricărui lucru și asupra ei însăși, fără a se cunoaște mai mult decât restul. Eu văd aceste spații înspăimântătoare ale universului care mă închid șigăsesc legat de un ungher al acestei vaste întinderi, fără a ști de ce sunt așezat mai degrabă în acest loc, decât în altul, nici de ce puținul timp ce mi-e dat trăiesc îmi este hotărât în punctul acesta mai degrabă decât în altul din întreaga eternitate care m-a precedat și din cea care mă urmează... Tot ceea ce cunosc e trebuie mor în curând, dar ceea ce ignor mai mult este însăși această moarte pe care n-o pot evita.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
George Eliot

Cu tot egoismul meu, nu puteam îndur gândul că o să apar ca o umbră a morții la ospațul fericirii tale. Nu puteam îndur gândul de a părăsi această lume în care tu mai trăiai și, poate, mai aveai nevoie de mine; jurământul de credință pe care ți-l făcusem îmi cerea astept și să îndur. Maggie, nu vreau prin scrisoarea asta decât te asigur niciuna dintre suferințele prin care am fost nevoit trec din pricina ta n-a fost un preț prea mare pentru viața pe care am cunoscut-o de când m-am îndrăgostit de tine. Nu fi amarâtă că m-ai făcut să sufăr. Am crescut de mic cu sentimentul renunțării; nu m-am asteptat niciodată fiu fericit; și faptul ca te-am cunoscut și te-am iubit m-a împăcat cu viața. Ai fost pentru inima mea ceea ce e lumina si culoarea pentru ochii mei, ceea ce e muzica pentru sufletul meu; ai trezit o senzație nelămurită de neliniște într-o conștiință arzătoare. Viața pe care am descoperit-o de când bucuriile și durerile tale au început însemne pentru mine mai mult decât bucuriile și durerile mele a schimbat murmurul de revoltă în supunerea aceea voită care dă naștere unui sentiment adânc. Cred iubirea intensă și nemărginită m-a făcut să capăt o pătrundere mai largă a vieții, care a crescut pe masură ce înțelegeam viața altora, căci pâna atunci, constiința dureroasă a înfațișării mele mă ținuse departe de ceilalți.

în Moara de pe Floss
Adăugat de Andra FSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Silas Marner" de George Eliot este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Lira mai are o curiozitate: o nebuloasă, care se află între stelele β și γ și care cu un binoclu bun, din cele cu prisme, care mărește de cel puțin 8 ori, se poate vedea ca o adevărată fantomă cerească. Nebuloasa aceasta se prezintă în lunete cu o formă rotundă aproape, de aceea i se și zice "nebuloasa inelară din Lira". Fotografiile ce s'au obținut în ultimul timp o arată însă sub o formă spirală. Tot de curând s'a găsit înăuntrul inelului nebular se mai află un alt inel mai mic și că cele două inele sunt formate din gazuri diferite. În sfârșit, drept în mijlocul ei se află o stea mai mică, ce numai pe fotografii se vede bine. Tot atâtea mistere nedezlegate încă.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ceea ce a fost scris cu patimă trebuie acum examinat cu un ochi critic, corectat, amplificat și, ceea ce este cel mai important, condensat pentru a se potrivi cu tiparele cerute de formă. Uneori trebuie fiu nemilos, distrug lucruri care au fost scrise cu dragoste și inspirație. Deși nu pot mă plâng de puterea imaginației, n-am avut îndemânarea necesară în mânuirea formelor. Numai o muncă perseverentă mi-a permis în cele din urmă realizez o formă care, într-o oarecare măsură, corespunde cu conținutul. În trecut am fost neglijent. Nu mi-am dat seama de marea importanță pe care o are această examinare critică a schiței preliminare. Din anumite motive, episoadele succesive erau însăilate unul de altul și cusăturile se vedeau întotdeauna. A fost un defect serios și abia după câțiva ani buni am reușit -l corectez. Dar compozițiile mele nu vor fi niciodată exemple bune de formă, pentru că nu pot decât corectez ceea ce este greșit în natura mea muzicală - mi-e imposibil s-o schimb din temelii.

în Scrisoare către Nadejda von Meck
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și abia după ce încep munca de dezvoltare personală pentru că vor obțină aceste lucruri din exterior, își dau seama , de fapt, tot ceea ce contează se află în interior. Adevărul e tot ce ai în exterior este o reflectare fidelă, o oglindă, a ceea ce ai în interior. Dacă în interior e confuzie, agitație și dramă, în exterior e la fel. Dacă în interior e sărăcie, în exterior e la fel. Dacă interiorul este guvernat de toane și indisciplină, exteriorul tău ține de noroc sau ghinion. În aceste lecții despre bani, scopul meu este să-ți descoperi și valorifici comoara interioară care apoi se va reflecta și în exterior. Vei avea bani mai mult decât ai nevoie și culmea, atunci când îi vei avea nu îi vei mai considera importanți pentru că ai înțeles totul în viață pornește din interior.

în Alfa - Printre greutăți spre stele, Experiment: Fabrica de Bani
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adolf Hitler

Înainte de a deveni cancelar al Reichului credeam Marele stat-major putea fi asemuit cu un dulău pe care trebuie -l ții bine de zgardă, pentru că altminteri este gata se arunce asupra oricui. De când am devenit însă cancelar al Reichului, am fost nevoit constat n-are nici una din trăsăturile unui dulău. Acest Mare stat-major m-a stânjenit necontenit în tot ceea ce voiam să întreprind. El s-a opus reînarmării, ocupării Renaniei, intrării în Austria, ocupării Cehoslovaciei și, în cele din urmă, s-a manifestat și împotriva războiului din Polonia. El m-a sfătuit să nu încep războiul împotriva Rusiei. Eu am fost acela care a trebuit asmut mereu dulăul.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Nu înceta crezi și să lupți pentru că recompensa îți depășește imaginația. Cere mult de la viață și nu uita că pentru omul care a învățat își lase entuziasmul se exprime sunt rezervate toate bucuriile pe care și le poate dori și pe care le poate obține în această viață. Dacă ar fi însă spun care ar fi cel mai bun lucru pe care l-am făcut pentru mine în această viață aș spune că nu mi-am coborât niciodată standardele. Asta a însemnat multă frustrare și suferință la început, respingere și sentiment al lipsei de valoare personală. La sfârșit însă, roadele au fost neprețuite. Ceea ce ești este mult mai important decât ceea ce ai. Ai grijă în ce investești.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu vreau interzic nimic. Ceea ce vreau spun este că trebuie ne gândim serios. Nu putem lăsa sănătatea și educația generației viitoare – care e tot ce avem din punct de vedere al prosperității și viitorului nostru – la mâna celor mai bogate companii din lume, care vor câștige și mai mult făcându-i dependenți de aceste aparate pentru ca apoi le vândă publicitarilor timpul petrecut de ei acolo. Aceasta ar trebui ne îngrijoreze atât din punctul de vedere al psihiatriei, cât și al neuroștiințelor și al educației.

în interviu (mai 2018)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Respectarea obiceiurilor și tradițiilor românești este un ajutor, nu un obstacol. Sunt rădăcini care leagă copiii de strămoșii lor. Sunt ca dulceața fructelor coapte, ca pâinea și sarea în bucate oferite oaspeților de la nord la est, de la sud la vest. A fost o vreme când omul de la sat lua din rodul Pământului ceea ce era necesar și nimic mai mult, acolo fiecare avea locul și scopul său. Obiceiurile și lucrurile făcute de părinții, bunicii și străbunicii săi au fost transmise din generație în generație, iar onoarea și demnitatea caracteristice cu care s-a născut omul satului românesc au fost păstrate până la sfârșitul vieții sale, lăsându-le moștenire pentru generațiile următoare. Pe lângă admirația personală a acestui univers, mi s-a părut important ne amintim de frumusețile cu care a fost înzestrat cel mai frumos sat din România; Al tău.
Pentru cel mai frumos sat din România este în primul rând Satul tău.

în Odă satului românesc (septembrie 2016)
Adăugat de Ioan MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rodica Popescu Bitănescu

Când l-am văzut pentru prima dată, m-am topit. Era blond cu ochii albaștri, arăta foarte bine. M-am îndrăgostit la prima vedere și am avut norocul ca și el mă placă. Am fost doi ani împreună, timp în care l-am testat în toate felurile posibile pentru a mă asigura fac cea mai bună alegere, apoi l-am luat de soț. Nu îmi pare rău, am făcut cel mai bun lucru.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dinspre constelația Andromeda, ne vin către mijlocul lunii noiembrie numeroase stele căzătoare, cari nu sunt altceva decât sfărâmăturile unei foste comete, numită cometa Biela. Astronomii au observat mult timp cometa aceasta, când, la o epocă a reîntoarcerii ei, în loc să o mai vază, se pomeniră cu sute de mii de stele căzătoare; cometa se prefăcuse în bucăți. Acum, în fiecare an, la 11 noiembrie, pământul întretăind drumul ce-l făcea odinioară cometa în jurul Soarelui, dă peste rămășițele defunctei comete, cari căzând pe Pământ își asigură și ele liniștea de veci.

în Cum să înveți stelele
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antonio Banderas

Eu sunt din sudul Spaniei. Am trăit acolo toată viața urmărind un vis care m-a adus în final la Hollywood. Însă pentru a face asta, a trebuit mă despart de orașul meu, de stilul meu de viață, de prieteni și de familia mea. Înainte de a veni la Hollywood, m-am mutat întâi la Madrid, unde mi-am făcut noi prieteni cu care mă simțeam foarte bine. Apoi a trebuit trec peste o nouă provocare și m-am despărțit și de Madrid, pentru a pleca spre un alt loc. Cred că aceste despărțiri au fost cele care m-au marcat cel mai mult.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Bernard Shaw

Sunt de părere viața mea aparține întregii comunități, consider că este un privilegiu fac pentru ea tot ce-mi stă în putere cât timp voi trăi. Vreau fiu de folos până în ceasul morții. Cu cât mă străduiesc mai mult, cu atât trăiesc mai intens. Mă bucur de viață de dragul ei. Pentru mine nu este o lumânare, e o splendidă torță care mi-a fost încredințată pentru o vreme și pe care vreau s-o fac să strălucească cât pot de mult înainte de a o înmâna generațiilor viitoare.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Pygmalion" de George Bernard Shaw este disponibilă pentru comandă online la numai 24.99 lei.
Constantin Brâncuși

Am impresia viața oamenilor se desfășoară pe o bază greșită. Există o gravă neînțelegere în punctul de pornire. Oamenii nu recunosc minunea pe care o constituie viața însăși, globul acesta pământesc care se învârtește în haos și îi poartă în mersul lui prin veacuri. Ceea ce le lipsește oamenilor din vremea noastră e dimensiunea cosmică, sentimentul acesta al aventurii spiritului, dincolo de realitatea aparentă. Oamenii actuali nu au antene pentru a pătrunde în realitatea adevărată, în singura realitate care contează. Se lasă amăgiți de aparențe și se opresc la ele. Nu merg mai departe. Pentru îi împiedică această stupidă nevoie de securitate care taie aripile aventurii și care ferecă spiritul în închisoarea conformismului. Întotdeauna, ceea ce m-a susținut a fost bucuria. În cele mai grele împrejurări ale vieții, am știut s-o găsesc în drumul meu. Mergeam cântând. Știam ceea ce trebuie se întâmple se va întâmpla. Și nimic nu mă oprea. Pe acest sentiment al minunii pe care o reprezintă viața, al bucuriei, e clădită toată opera mea.

citat celebru din (octombrie 1938)
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Romani celebri - Constantin Brancusi" de Constantin Brâncuși este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -7.51- 5.99 lei.

În spatele viziunii tale clare trebuie existe scopul pentru care o dorești; pentru a o transforma în ceva tangibil. Și în spatele acestui scop trebuie fie o CREDINȚĂ invincibilă și de neclintit, că acel lucru este deja al tău; îți este aproape și că tot ce ai de făcut este să întinzi mâna și să-l iei.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.
Maica Tereza

Să zâmbești unui om care este supărat; vizitezi, chiar și pentru puțin timp, pe cineva care este singur; oferi adăpost sub umbrela ta cuiva aflat în ploaie; citești ceva unui orb; aceste acțiuni și multe altele pot părea mărunte, dar astfel noi putem dăm iubirii noastre pentru Dumnezeu o formă concretă.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook