Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Albert Einstein

Nu pot concepe un Dumnezeu care-și răsplătește și pedepsește creaturile, sau are o voință de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aș vrea să concep că un individ supraviețuiește morții fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternității vieții și de cunoașterea unei mici părți a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înțelegerea unei părți, oricât de mici, a Rațiunii care se manifestă în natură.

în Lumea așa cum o văd eu
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.

Citate similare

Albert Einstein

Nu pot concepe un Dumnezeu care-și răsplătește și pedepsește creaturile sau are o voință de felul celei pe care o găsim în noi. Nici nu pot, nici nu aș vrea să concep că un individ supraviețuiește morții fizice; să îndrăgească astfel de gânduri sufletele slabe, din teamă sau egoism absurd. Eu sunt satisfăcut de misterul eternității, al vieții și de cunoașterea unei mici părți a structurii minunate a lumii existente, împreună cu eforturile devotate pentru înțelegerea unei părți oricât de mici a Rațiunii care se manifestă în natură.

în Lumea așa cum o văd eu
Adăugat de boboSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 12 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Albert Einstein

Nu pot să-mi închipui un Dumnezeu care își răsplătește și își pedepsește creaturile, sau care are o voință de felul celei pe care o observăm la noi. Nu pot și nici nu vreau -mi închipui un om care supraviețuiește morții sale fizice; lăsăm spiritele slabe să nutrească asemenea gânduri, din frică ori dintr-un egoism absurd.

în Ce cred eu (1930)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Sunt satisfăcut cu misterul eternității vieții și cu o cunoaștere, un simț, al minunatei structuri a existenței; precum și cu încercarea umilă de a înțelege chiar și o mică porțiune a Rațiunii care se manifestă în natură.

citat celebru din
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Experiența misterului – chiar dacă amestecată cu frica – a generat religia. Conștientizarea existenței a ceva ce nu putem pătrunde, percepția celei mai profunde rațiuni și a celei mai radiante frumuseți, care sunt accesibile minților noastre numai în cele mai primitive forme: această conștientizare și aceste sentimente constituie adevărata religiozitate. În acest sens și numai în acesta, sunt un om extrem de religios. Sunt mulțumit cu misterul eternității vieții și cu un simț, o cunoaștere a sensului, a structurii minunate a existenței – ca și cu încercarea umilă de a înțelege o mică parte a rațiunii care se manifestă în natură.

în Cum văd eu lumea
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Nu pot concepe un Dumnezeu personal care să influențeze direct acțiunile indivizilor... Religiozitatea mea e o admirație umilă față de spiritul infinit superior care se dezvăluie în puținul pe care îl putem înțelege din lumea cognoscibilă. Convingerea aceasta profund afectivă despre prezența unei puteri raționale superioare, care se manifestă în universul incomprehensibil, reprezintă ideea mea de Dumnezeu.

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Rumi

Numai respirație

Nici Creștin și nici Mozaic, nici Muslim și nici Hindus,
Budhist, Sufist sau Zen. Nu, oricărei religii
sau sistem cultural. Eu nu sunt din Est
sau din Vest, nici din ocean și nici din pământ,
nici din eter și nici dintr-o oarecare formă naturală,
nici nu-s compus din elemente întâmplătoare. Eu nu exist
ca entitate a acestei lumi sau a celei care va urma,
nu descind din Adam și Eva sau din oricare alt
mit fondator. Locul meu este nelocul, urma
fără urme. Nici trup și nici suflet.

Aparțin Lui, Celui pe care-L iubesc, am văzut cele două
lumi ca pe una singura, cea pe care o știu și care mă cheamă,
prima, ultima, cea din afara mea și din mine,
singura care respiră cu respirația unei ființe omenești.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Oceanul sufletului" de Rumi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 27.55 lei.

Viața fiecărui om este predestinată, programată de genele transmise de părinți. Dar fiecare individ în parte poate să-și prelungească sau să-și scurteze zilele, care depind de faptul dacă el privește atent sau neatent în ambele părți atunci când traversează strada ori dacă duce o viață decentă sau destrăbălată. Aici nu depinde de soartă, ci de voința de caracter a fiecăruia dintre noi. Pe cel care nu se protejează, nici Dumnezeu nu-l ocrotește.

(3 martie 2017)
Adăugat de Mihai CucereaviiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Thomas Hardy

Timpul schimbă totul, cu excepția unei mici părți din sinele nostru căreia îi este frică de schimbare.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Far from the Madding Crowd" de Thomas Hardy este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 6.99 lei.
Emil Dogaru

Cei care pentru unii sunt eroi, pentru alții sunt niște oameni de nimic, ceea ce poate fi ușor de înțeles când știm foarte bine că de cele mai multe ori fapta eroică a reprezentanților unei părți aduce prejudicii celeilalte părți.

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Ca psiholog, consideri pe toți ceilalți oameni părți din tine, frânturi ale ființei tale. Și în disprețul pe care orice psiholog îl are pentru oameni este o secretă și o infinită autoironie. Nimeni nu face psihologie din iubire, ci dintr-o pornire sadică de a nulifica pe altul prin cunoașterea fondului său intim, de a dezbrăca de misterul care, asemenea unei aureole, nimbează pe celelalte ființe.

în Principiul satanic în suferință
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.
Aristotel

Când concepem substanța, concepem numai un lucru care există în așa fel, că nu are nevoie decât de el însuși pentru a exista. Aici pot exista nelămuriri în ceea ce privește explicarea cuvintelor: a nu avea nevoie decât de el însuși: căci, la drept vorbind, nu există decât Dumnezeu care să fie astfel și nici un lucru creat nu poate exista nici o singură clipă fără a fi susținut și menținut prin puterea lui. Dar pentru că între lucrurile create unele sunt de așa natură că nu pot exista fără altele, noi le distingem pe acestea de cele care n-au nevoie decât de ajutorul obișnuit al lui Dumnezeu, și le numim substanțe, iar pe celălalte le numim calități sau atribute ale acestor substanțe.

în Despre suflet
Adăugat de AdinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Thomas Mann

Se va pune oare vreodată la îndoială faptul mâhnirea stârnită de funesta evoluție a lumii și de amenințătoarele orori, la care, fără nici o vină, a contribuit prin știința lui și Albert Einstein, i-au sporit suferința trupească sau chiar i-au provocat-o și i-au scurtat viața? El a fost însă omul care, în momentele supreme, s-a opus fatalității, sprijinindu-se de autoritatea sa, devenită aproape mistică; simpla lui existență ar fi fost în măsură bareze calea celei din urmă catastrofe. Albert Einstein a fost un salvator al onoarei omenirii, al cărui nume nu va apune nicicând.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Muntele vrajit" de Thomas Mann este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.00- 37.99 lei.

Ai o umbră în care ascunzi părți din tine de care ți-e rușine sau pe care nu le recunoști. Fără asimilarea acestor părți din tine, ești ca o persoană cu handicap căreia îi lipsesc părți din corp. Corpul tău vorbește pentru tine, observă-l și ascultă-l, descoperă-l. Bolile, mâncatul, tonusul muscular sau procentul de grăsime din corp, toate sunt mesaje ce le poți descifra pentru binele și evoluția ta. Oamenii din viața ta vorbesc despre tine și pentru tine. Ei sunt oglinzile tale și te ajută te cunoști și mai ales îți cunoști umbra de care vorbeam mai sus. Cel mai important este înțelegi ești exact în etapa vieții în care trebuie fii. Dacă lucrurile nu sunt așa cum ai vrea, nu dispera. Fă-ți temele, învață lecțiile și vei evolua spre un nou tip de probleme și provocări. Iar la sfârșit, înțelege destinația spre care mergi este Dumnezeul din tine. Ca și Perseu ce a coborât în infern ucidă meduza pentru a putea ajunge în Olimp, și tu trebuie coborî în propriul iad interior, învingi meduza pentru ca apoi îți dai seama meduza erai.... tu. Sau mai bine zis, latura ta inferioară.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Pentru a înțelege limpede irealitatea spațiului (corporalității) și timpului (mișcării), faptul că și una și alta sunt numai limitări alea gândirii noastre, trebuie să concep și ca trupul meu în spațiu, precum și mișcarea mea în timp sunt în egala măsura infinit mici în comparație cu marele infinit (pe care nu pot să nu-l accept) și infinit mari în comparație cu cele mici la care trebuie neapărat cugetăm.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Osho

Nimeni nu este superior, nimeni nu este inferior, și nu există nici persoane egale între ele. Fiecare este unic. Egalitatea este, din punct de vedere psihologic, o aberație. Nu toți oamenii pot fi un Albert Einstein sau un Rabindranath Tagore. Însă aceasta nu înseamnă Rabindranath Tagore este superior pentru că nu poți fi asemenea lui. Nici el nu poate fi ca tine. Eu cred fiecare reprezintă o manifestare unică. Trebuie deci renunțăm la toate ideile de superioritate, inferioritate, egalitate și inegalitate și să le înlocuim cu ideea nouă de unicitate. Într-adevăr, fiecare individ este unic. Privește doar cu mai multă iubire și vei vedea fiecare individ are ceva propriu, un lucru pe care nu îl mai are nimeni altcineva.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Pot vedea lucruri admirabile în toate religiile... Dar dacă există un Dumnezeu sau care este natura sa; dacă avem un suflet nemuritor sau nu, sau care ar fi starea noastră după moarte, eu nu pot avea nici o frică voi suferi pentru studiul naturii și pentru căutarea adevărului.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

O ultimă realitate relativă există ca finalitate pentru oricine, ca o ultimă secvență din lanțul viului sau a conștiinței existenței fiecăruia. Repetabilitate se poate existe, dar nu identică. Această constatare se face poziționat față de entitățile mici sau mari, toate acestea în interacțiune reciprocă și inegală. Egalitate nu există și nici echilibru încă. Pentru ce este "infinit" de mic sau "infinit" de mare, luate împreună, există un "ultim" final la care se va ajunge, prin repetabilitate de începuturi și sfârșituri pentru întreaga materie universală cu tot ce cuprinde aceasta, inclusiv cu conștiințele care se pot autoconstata până la marea perfectibilitate.

(iunie 2008)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru individ în general, o perspectivă reală de reușită în acțiunile sale, perspectiva unei mai bune stări, o dragoste împlinită, un sistem de deprinderi moderate care să-i asigure un minimum de satisfacție, sunt tot atâtea elemente sau condiții ale unei fericiri, care nu e bucurie, nici extaz, ci echilibrul personalității umane, rod al manifestărilor sale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Albert Einstein

Să presupui existența unei ființe imperceptibile... nu ajută la înțelegerea ordinii pe care o întâlnim în lumea perceptibilă.

citat celebru din (21 iulie 1953)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Darwin

Eu nu pot considera universul ca rezultatul unei întâmplări oarbe și totuși nu pot găsi nicio dovadă de intenție bună, sau măcar vreo intenție oarecare, în cele mai mici lucruri.

citat clasic din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "On the Origin of Species Paperback" de Charles Darwin este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.99- 41.02 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook