Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

D.H. Lawrence

Cosmosul este un uriaș organism viu din care facem parte. Soarele este marea inimă ale cărei impulsuri străbat arterele noastre minuscule. Luna este imensul sistem nervos care ne face să ne cutremurăm întotdeauna. Cine poate ști care sunt efectele lui Venus sau Saturn asupra noastră? Dar toate acestea reprezintă la un loc o fortă vitală majoră care ne străbate tot timpul.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Fii si indragostiti" de D.H. Lawrence este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -34.90- 17.99 lei.

Citate similare

D.H. Lawrence

Cosmosul este un trup viu, iar noi suntem părți ale sale. Soarele este o inimă uriașă, iar fiecare fior al său e resimțit până în cele mai mici vene ale noastre. Luna este un mare centru nervos, care ne face întotdeauna să fremătăm. Cine cunoaște puterea pe care o au asupra noastră Saturn sau Venus? Aceasta este o putere vitală, ale cărei unde ne străbat în permanență.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Balzac

Cerul și iadul sunt două mari poeme care formulează singurele puncte pe care se învârtește existența noastră, bucuria și durerea. Nu reprezintă, oare, cerul, nu va reprezenta el întotdeauna imaginea infinitului sentimentelor noastre, ce nu va fi niciodată zugrăvit decât în amănuntele lui, pentru că fericirea nu este decât una singură? Pe când iadul nu reprezintă, oare, chinurile infinite ale durerilor noastre din care putem face opera poetică, întrucât toate durerile sunt atât de deosebite între ele?

în Femeia la treizeci de ani
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Pentru omenire, întrebarea tuturor întrebărilor, problema care se află la baza tuturor celorlalte probleme și este mai interesantă decât toate este cea a determinării locului pe care îl ocupă omul în natură și relația dintre el și cosmos. De unde a apărut specia noastră, care sunt limitele puterii noastre asupra naturii și cele ale naturii asupra noastră, care este scopul strădaniilor noastre, al problemelor care apar mereu pentru fiecare om de pe Pământ.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așteptarea nu reprezintă modul cel mai plăcut de a petrece timpul. Totuși, tocmai procesul așteptării, care pare atât de neplăcut, este în sine valoros. Așteptarea ne arată care sunt părțile noastre slabe. Ne arată care sunt adevăratele noastre priorități. Ne arată cum suntem noi în realitate. Așteptarea este conduita în raport cu timpul și durata. Ea este conduita al cărei obiect constă în a face absența prezență și prezența absență.

citat din
Adăugat de TraianSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mare parte din societate spirituală folosește ridicarea vibrației ca simplă tehnică pentru evoluție. Aurul are o înaltă vibrație telurică, e drept, dimantul negru, de asemenea, apa ionizată din vîrf de munte este și ea de o vibrație înaltă. Un corp poate să le folosească pe toate acestea și aibe cea mai înaltă vibrație, susținută și de gânduri pozitive, dar toate acestea sunt elevări ale trupului- prima din alcătuirea noastră care moare. Nu este absolut nimic spiritual în a te folosi de toate acestea. Cât despre nemurire... mă-ntreb cine poate să-și dorească așa ceva pe acest pământ?

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Opera "Fidelio" este la mijloc de drum între clasicismul și romantismul muzical. Pe de o parte, preia din clasicism toate procedeele, dar, așa cum întreaga compoziție a lui Beethoven este la mijloc de drum, și "Fidelio" e la mijloc de drum. Beethoven este marea cotitură în istoria muzicii. Este cel care face sinteza a tot ceea ce s-a creat înaintea sa și, pe de altă parte, face marea deschidere către viitor. De aceea "Fidelio" reprezintă un moment crucial în istoria muzicii.

citat din (iunie 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sistemul simpatic este desemnat uneori și sub denumirea de sistem nervos involuntar, având centrul într-o masă ganglionară aflată în zona stomacului, numită plex solar sau "creier abdominal". Acesta reprezintă canalul prin care sunt coordonate toate funcțiile vitale, inconștiente ale corpului.

în Puterea Extraordinară a subconștientului tău
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Miracle Power of Your Mind: The Joseph Murphy Treasury Paperback" de Joseph Murphy este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -121.99- 63.99 lei.

Doar recunoașteți-l pe "A-Fi", el este iubirea care vă va elibera din ghearele lui "A-ști". Hristos, sau "A-Fi" este infinit și își dansează iubirea în toate formele acestei lumi. "A-ști" are întotdeauna și fără excepție drept maluri frica. "Mi-e frică nu-l pierd pe "Dumnezeu" dacă nu fac voia gândului care pretinde că îl are la degetul mic." Dar un "Dumnezeu" care poate fi găsit sau pierdut e doar deșertăciunea gândului. Adevăratul Dumnezeu este Imuabil - nu poate fi pierdut, după cum nu poate fi găsit, căci atunci ar fi supus schimbării - EL poate doar fi recunoscut de propria noastră inimă! Iată de ce inimii mă adresez și nu gândului, căci pentru gând tot ceea ce spun sună a nebunie, dar pentru inimă, este deja veșnica voastră libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vinogradski a spus că Pământul este un organism viu. Nietzsche a spus că pământul are piele. Eu spun că Pământul este un organism viu care, între altele, are "piele" și "păr". Pielea este stratul de sol fertil, care întreține viața vegetală și, indirect, și viața animalelor, iar plantele (ierburi și păduri) sunt părul său, care are rădăcinile în pielea lui. Ca multe organisme vii, Pământul are și paraziți, iar cel mai periculos parazit al lui este omul.

în Pământul în aforisme, epigrame, poezii, pamflete și satire (29 ianuarie 2019)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

În privința stilului meu pot spune doar că tot ceea port mă reprezintă și face parte din personalitatea mea. Colorat, exuberant, poate uneori cu accente mai dramatice sau mai puternice, dar întotdeauna stilul pe care îl abordez este în concordanță cu mine, poate părea că propun un personaj, însă cei care mă cunosc vă pot confirma faptul că exact așa sunt eu dintotdeauna.

citat din (2016)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Un "Dumnezeu" la discreția gândului, e doar un sclav pe viață. Mintea îl va vinde și cumpăra pentru cine oferă mai mult pe deșertăciunea ei numită "înțelegere". Doar recunoașteți-l pe "A-Fi", el este iubirea care vă va elibera din ghearele lui "A-ști". Hristos, sau "A-Fi" este infinit și își dansează iubirea în toate formele acestei lumi, "A-ști" are întotdeauna și fără excepție drept maluri frica. "Mi-e frică nu-l pierd pe "Dumnezeu" dacă nu fac voia gândului care pretinde că îl are la degetul mic." Dar un "Dumnezeu" care poate fi găsit sau pierdut e doar deșertăciunea gândului. Adevăratul Dumnezeu este Imuabil - nu poate fi pierdut, după cum nu poate fi găsit, căci atunci ar fi supus schimbării- EL poate doar fi recunoscut de propria noastră inimă! Iată de ce inimii mă adresez și nu gândului, căci pentru gând tot ceea ce spun sună a nebunie dar pentru inimă, este deja veșnica voastră libertate.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
H.L. Mencken

Cosmosul este un volant uriaș care face 10.000 de revoluții pe minut. Omul este o muscă bolnavă care face o călătorie amețitoare în el.

aforism clasic de
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

De multe ori simt că merg în unele regiuni îndepărtate ale lumii pentru a-mi aminti cine sunt cu adevărat. Nu este niciun mister motivul pentru care ar trebui fie așa. Smuls din împrejurimile tale obișnuite, din cercul tău de prieteni, din rutina de zi cu zi, lipsit de frigiderul plin cu alimente, de dulapul tău plin cu haine – cu toate acestea luate, ești forțat intri în experiența directă. Această experiență directă în mod inevitabil te face conștient de cine este cel care are parte de această experiență. Asta nu e întotdeauna ceva confortabil, dar te revigorează mereu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dragon Teeth Hardcover" de Michael Crichton este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -119.99- 75.99 lei.
Blaise Pascal

Eu nu știu cine m-a adus pe lume, nici ce e lumea, nici ce sunt eu însumi; eu mă aflu într-o ignoranță teribilă a tuturor lucrurilor; eu nu știu ce e corpul meu, ce sunt simțurile mele, ce este sufletul meu și însăși această parte a mea care gândește ceea ce spun, care meditează asupra oricărui lucru și asupra ei însăși, fără a se cunoaște mai mult decât restul. Eu văd aceste spații înspăimântătoare ale universului care mă închid și mă găsesc legat de un ungher al acestei vaste întinderi, fără a ști de ce sunt așezat mai degrabă în acest loc, decât în altul, nici de ce puținul timp ce mi-e dat trăiesc îmi este hotărât în punctul acesta mai degrabă decât în altul din întreaga eternitate care m-a precedat și din cea care mă urmează... Tot ceea ce cunosc e că trebuie mor în curând, dar ceea ce ignor mai mult este însăși această moarte pe care n-o pot evita.

în Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Toate relele de care specia noastră este bântuită nu provin decât din erorile noastre, din interesele noastre, din interesele noastre rău înțelese, din prejudecățile noastre, din ideile false pe care le avem asupra lucrurilor. Omul a fost întotdeauna înșelat de prejudecățile sale, de speranțele și de temerile sale.

citat din
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Reușita nu este un secret, este un sistem. Mulți oameni se lovesc de zidurile descurajării. Ori curajul și tenacitatea fac parte din sistem. Este o constatare care se face citind biografia tuturor celor care au reușit în viață.

în Poarta secretă care duce la reușită
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.
Nicolae Steinhardt

Suntem părți ale unui sistem închis de unde nu putem face observații absolute asupra temeiurilor morale ale universului. Nu suntem în situație de Dumnezeu, ci în situație de om, care de fapt nici nu poate ști nimic. Cine se spune că știe se înșeală.

în Jurnalul fericirii
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnalul fericirii. Manuscrisul de la Rohia" de Nicolae Steinhardt este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.

Ignoranța, scepticismul, aroganța și inconștiența fac parte din lumea noastră interioară, iar dacă acum viața nu este așa cum ne dorim este tot din cauza a ceea ce se află în interiorul nostru. Cum am putea fi fericiți și avem viața pe care o visăm când niciodată, ceea ce avem acum nu este suficient de bun? Recunoștința, iubirea, acceptarea și curajul sunt armele noastre, care vin tot din interior și ne pot face fericiți. Când ai vreo pretenție, vreo supărare de genul celor pe care le ai zilnic, adu-ți aminte că ești viu, respiri, exiști și poate se nimerește ca afară fie și o zi cu soare. Dacă nu ai avea aer și te-ai sufoca, ai da toate posesiunile, toate privilegiile sociale, toate pretențiile doar pentru acest dar minunat: cel al vieții și al aerului din plămânii tăi. Dacă ai avea puterea fii recunoscător pentru tot ce ai acum în viața ta în plus, nu doar pentru aerul din plămâni, cât de bogat ai fi?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mihail Sebastian

Arhitectură sau medicină sau muzică sau economie, toate sunt planetele unui aceluiași grup solar. Indiferent de ceea ce facem și lucrăm fiecare în parte, descifrăm cu toții aceleași directive, care ne sânt comune, Adevărurile și sensurile de viață ale unui timp au o unitate organică, de familie.
E naiv crezi că o revoluție începută într-o parte, într-o disciplină, se poate limita acolo. Istoria se creează dinăuntru, nu din afară, de la centru, nu de la periferie. Grosolănia noastră este că nu prindem decât schimbările vizibile, directe, care angajează imediat viața noastră.
Ne imaginăm de aceea că o revoluție se cheamă numaidecât și în primul rând o răsturnare politică sau economică, ceea ce este o naivitate îngerească. Punctul de plecare al unei revoluții poate să fie în fizică, în astronomie, în matematici, oriunde în sfârșit. E de ajuns ca pe un singur plan de gândire sau de viață omenească se schimbe structural ceva, pentru ca, din acel moment, virtual totul fie schimbat. Toate se leagă în lumea asta: nu există nici fapte, nici preocupări izolate. Toate intră într-un ciclu. De ce ai vrea ca arhitectura lipsească din acest lanț? Lucrează aici liniștit: vrei sau nu vrei, ne vom întâlni până la urmă, tu, care faci arhitectura, eu, care fac economie politică, ăsta, care face antropologie, ăstălalt, care face algebră. Vehiculele sunt altele: drumul e același.

în De două mii de ani
Adăugat de Avramescu Norvegia-ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Jurnal 1935-1944" de Mihail Sebastian este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -72.00- 50.99 lei.

Deci iubirea este de o subțirime, de o gingășie, de o duioșie a unei dări de sine pe care noi nu o închipuim, că suntem încă grosolani în biologia noastră și bădărani în neduhovnicia noastră. Dar în sensul acesta vreau zic că dragostea este o trăire de o deosebită subțirime, a cărei încălcare este o deosebită durere. Iată însă că cel rănit, cel care iubește și se rănește nu este cel care moare: cel care moare este cel ce încalcă dragostea. Cel care iubește se rănește nu atâta că este lepădat, dar se rănește văzând că cel iubit al lui, pentru păcatul ce îl face împotriva lui, va muri.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook