Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Seneca

Orice fel de trai ai alege, vei afla în el încântare, plictis sau plăcere. Condiția este să socotești nefericirea mai ușoară și să nu ți-o faci un chin. Suntem datori naturii recunoștință: ea a prevăzut căror necazuri suntem hărăziți din naștere și ne pune la îndemână spre ușurare, obișnuința. Nici un om n-ar putea să țină piept nefericirii, dacă ar simți necontenit zguduirea de la început. Dacă privești întâmplările vieții ca pe ceva obișnuit, forța oricărei zguduiri va fi îndulcită. Omul pregătit și care se așteaptă la lovituri, nu va găsi nimic cumplit în ele. Dimpotrivă, pe cei prea siguri pe sine, care privesc numai spre fericire, soarta potrivnică îi va copleși.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Citate similare

Seneca

Este mai ușor înlături pasiunile tulburătoare decât le stăpânești. E mult mai la îndemână să le respingi de la început decât le domolești, odată ce s-au abătut asupra ta. Căci, în clipa când ajung pună stăpânire pe cineva, pasiunile sunt mai puternice decât cel care-și închipuie că le conduce și nu vor putea fi cu nici un chip îndepărtate sau diminuate. Și-apoi, chiar rațiunea, care ar trebui le înfrâneze, este puternică numai atâta timp cât se ține departe de pasiuni;dacă s-a amestecat însă cu ele, rațiunea nu le mai poate înfrânge, căci odată ațâțată și stârnită, mintea se va supune celui care îi poruncește. Dacă la început putem înfrânăm unele pasiuni, mai târziu ele ne supun cu forța și ne împing înainte. Omul care se prăbușește în prăpastie nu mai știe de sine și nici n-are cum să se împotrivească sau să întârzie căderea, prăbușirea îndepărtând orice hotărâre sau părere de rău, iar el nu se mai poate opri să nu ajungă acolo, unde de fapt n-ar fi trebuit pornească. Tot așa sufletul, dacă e cuprins de mânie, de dragoste sau de alte pasiuni, nu i se mai îngăduie să-și înfrâneze pornirea;va trebui să se prăbușească cu toată greutatea până în fundul prăpastiei, mânat de natura viciilor.

în Dialoguri
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Nu te chinui înainte de vreme pentru suferințele de care te temi. Durerea e ușoară dacă ideea pe care ți-o faci despre ea nu o mărește prea mult. Toate lucrurile depind de ideea pe care ne-o facem despre ele. Ce rost are ieși în întâmpinarea suferinței când oricum o vei simți dacă va da peste tine? Dar în vremea asta, tu pune-ți înainte binele și vezi ce poți face pentru el. Ce câștigi cu asta? Timp.

citat celebru din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Provocarea de azi pentru tine: Poți renunța să mai crezi în forțe externe care să îți parașuteze ajutoare și să privești în forța imensă ce se află în sufletul tău? Poți accepți că dacă azi nu faci nimic, mâine nu faci nimic și poimâine la fel, te vei afla într-o situația mai rea ca azi? Poți accepți că TOATĂ responsabilitatea e acum în brațele tale? Că indiferent ce obstacole sunt în calea ta te poți ridica din mijlocul celei mai mari mizerii și să urci muntele? Cu greutăți spre stele!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Lecții din care omul învață

Chiar dacă uneori este bine să și plângi,
important este să-ți ștergi lacrimile
și să privești cu încredere în viitor.
Să zâmbești și să simți dragostea celor din jur.
E drept că în viață, omul are și de pierdut,
este nevoit plângă,
dar trebuie aibă și puterea să se ridice.
nu abandoneze lupta cu greutățile vieții.
Ele sunt lecții din care omul trebuie învețe.
Să învețe cum le depășească,
cum le evite.
Numai astfel va putea să-și recunoască propriile greșeli.
Va învăța că necazurile pot fi depășite, nu bocite.
Va trebui să țină minte că
de iubire nu faci paradă
chiar de-o întâlnești pe stradă.
țină minte că în viață trebuie fii curajos,
nu fricos, altfel, tot ce faci iese pe dos.
Toate acestea sunt lecții care te învață
cum reușești în viață.

poezie de (august 2017)
Adăugat de Dumitru DelcăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Ayn Rand

Când vei constata că în scopul de a produce, trebuie obții aprobarea de la acei care nu produc nimic, când vei observa cum banii se scurg spre cei care nu activează în bunuri, ci în favoruri, când vei înțelege că o mulțime de oameni se îmbogățesc prin luare de mită și influența lor e mai eficace decât munca ta, că legile nu te protejează contra lor, ci dimpotrivă, ei sunt cei care sunt protejați împotriva ta, când vei descoperi că este răsplătită corupția, iar onestitatea devine un sacrificiu de sine, atunci vei putea spune fără teama de a greși că soarta societății în care trăiești este condamnată.

citat celebru din (1950)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Fountainhead Hardcover" de Ayn Rand este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -164.99- 156.99 lei.

Privesc...

Privesc spre zarea îndepărtată,
Și aud cum liniștea se așterne.
Mă uit la omul care a fost odată,
Și văd prin versuri cum discerne.

Privesc des spre zorii dimineții,
Și aștept cu multă nerăbdare...
Poeziile sale sunt râurile vieții,
De unde mă adăp cu încântare.

Privesc spre locul care o să vină,
Și observ că, el este deja prezent.
În jurul său este numai lumină,
Luceafărul strălucește-n testament.

Privesc spre marea învolburată,
Prin care Eminescu ni se arată...
Constat că spiritul lui încă trăiește.
Azi, la 170 de ani, el ne zâmbește!

poezie de (15 ianuarie 2020)
Adăugat de Ovidiu KerekesSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Cei mai mulți dintre noi trăim în lumea exterioară și ne identificăm (o facem de la trei ani) cu imaginea noastră din oglindă. Suntem cei care suntem. Când spunem "eu" ducem arătătorul spre piept: sunt corpul meu, un lucru din lumea largă. De obicei n-avem timp de introspecție și, dacă ne căutăm conștient propria noastră ființă, o facem nu către interior, ci spre suprafața mereu schimbătoare și colorată a vieții, ca un alergător care ar porni o cursă țâșnind invers din startere.

în De ce iubim femeile
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca să mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă să ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât observăm că există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Curajul este o DECIZIE. CURAJUL este DECIZIA. Și dacă suntem vii, suntem capabili de decizie, prin definiție. Așadar nu există scuze. Un alt lucru foarte interesant estesuntem cei mai singuri oameni în lume atunci când facem ceva CURAJOS. Însă, în următoarea clipă, întreaga lume vrea ni se alăture. Singurul moment în care nu trebuie fii curajos este atunci când îți pui viața în pericol. Atunci nu mai e curaj, e prostie. Soldații sunt antrenați în primul rând SĂ NU MOARĂ. Dar, în orice lucruri care îți provoacă teamă, întotdeauna vei avea CURAJUL la dispoziție. Știi care este diferența dintre destin și soartă? Destinul este ceea ce ți se întâmplă în urma acțiunilor tale. Soarta este ce ți se întâmplă fără poți face nimic. Se poate discuta mult despre cât de mult e destin și cât e soartă în viața unei persoane. Puțini curajoși ar putea spune că e numai destin. Dacă se întâmplă, de exemplu, vină o inundație și să îți ia casa, zici că asta e soarta. Dar dacă te-ai fi gândit că stai lângă un râu și că, dacă o să plouă mult, poate iese râul din matcă și nu sunt suficiente măsuri de protecție (diguri, etc...), atunci, POATE ți-ai fi putut lua soarta în propriile mâini. Dacă ai fi știut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Când mănânc, nu fac nimic altceva decât mănânc. Dacă merg, doar atât voi face, voi umbla. Dacă va trebui lupt, orice zi va fi la fel de bună ca să mor. Și asta pentru că nu trăiesc nici în trecutul meu, nici în viitor. Nu am decât prezentul, și numai el mă interesează. Dacă vei putea rămâne mereu în prezent, vei fi un om fericit. Vei simțiîn deșert există viață, că cerul are stele, și că războinicii se luptă pentru că asta face parte din rasa omenească. Viața va fi o sărbătoare, o mare sărbătoare pentru că este numai și numai momentul în care trăim.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.
Seneca

Dacă se gândește cineva că există ceva mai bun decât virtutea ori vreun bine dincolo de ea, atunci privește înspre bunurile pe care soarta le împrăștie și așteaptă cu îngrijorare -i fie azvârlite daruri. Închipuie-ți acum că soarta organizează jocuri publice și că revarsă asupra mulțimii de muritori pe care a adunat-o onoruri, bogății, favoruri;o parte din acestea se fac bucăți în mâinile celor care se încaieră pentru ele, altă parte ajunge fie împărțită cu tovarăși lipsiți de credință, o alta se transformă într-un mare rău pentru cei cărora se revărsaseră darurile. Între ele, există bunuri care ajung la unii ce sunt cu gândul în altă parte, există bunuri care, fiind înfășcate prea în grabă, se pierd și scapă printre degete tocmai când sunt mai aprig apucate;nimeni însă, chiar dacă a reușit să se înstăpânească pe ele, nu a apucat aibă parte de o bucurie de lungă durată. La fel se întâmplă cu bunurile pe care soarta le aruncă de sus: sărmanii de noi ne agităm, ne străduim, ne dorim avem mai multe mâini, privim ba într-o parte, ba într-alta; ni se pare că soarta întârzie să ne trimită darurile acelea ce ne aprind poftele: toți le așteaptă, dar ele ajung la puțini. Ne dorim le prindem cât încă mai cad;suntem mulțumiți dacă apucăm ceva, iar alții rămân dezamăgiți în speranța lor deșartă;un dar slăbuț îl plătim cu mari chinuri ori - chiar de sunt splendide - rămânem păcăliți.

în Scrisori morale către Lucilius
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă tu faci compromisuri sau te sacrifici pentru nevoile altcuiva, nu îți este bine ție. Dacă cineva îți cere să îi satisfaci nevoile, înseamnă că acea persoană nu este ok cu ea însăși și vrea obțină de la tine ceea ce nu-și asumă facă de una singură. În plus, omul care îți cere să faci compromisuri nu te respectă, ci se pune pe sine și nevoile sale în prim plan - desconsiderare + egoism. Nici omul care face compromisuri și nici cel care le cere nu este ok cu el însuși. Și nici nu va fi la fel atât timp cât va fi prins în acest schimb disfuncțional în care unul dă ceva ce nu și-ar dori dea, iar celălalt cere i se satisfacă nevoile egoiste. Amândoi vor fi mereu pe minus, chiar dacă cel care primește pe moment se va simți satisfăcut. Însă golul său interior nu va fi umplut în acest fel. Un om care se prețuiește pe sine nu face compromisuri de dragul altcuiva. Un om autonom și vertical nu le cere altora facă compromisuri pentru că îi respectă pe alții în aceeași măsură în care se respectă pe sine. Binele individual și cel comun nu se construiesc pe compromisuri, ci pe un schimb de valori în care fiecare oferă ceea ce-și dorește dea și primește ceea ce un altul este dispus ofere din prea-plinul său.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În momentul în care faci un lucru repetat din nou și din nou și din nou, acel lucru devine obișnuință. Și poate ai auzit un proverb care spune că obișnuința este a doua noastră natură. Obiceiurile noastre ne definesc întreg viitorul. Practic suntem făcuți din obiceiuri. E foarte important înțelegi că ceea ce faci în fiecare zi și cum anume faci, când aduni zilele și acțiunile tale, vei avea un rezultat. E ca o balanță: dacă pui mai multe grăunțe sau pietre într-unul din talere, balanța va înclina în partea în care pui mai mult. Dacă ai un obicei prost și îl repeți din nou și din nou, balanța va înclina în favoarea acelui obicei prost. Dacă bei în fiecare zi, devii alcoolic, faci ciroză, mori, sau te îmbolnăvești grav. Dacă mănânci prostii, junk food, grăsimi, te îngrași. În fiecare zi pui ceva în balanță.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tainele Celui Fără De Formă îi sunt relevate celui care privește dincolo de formă, căci locul din care privești îți creează experiența cu ceea ce privești. Dacă privirea ta transcende forma, vei zări Nevăzutul, iar dacă poți vedea Nevăzutul, înseamnă că privești prin ochii Nevăzutului. Nevăzutul nu este văzut de cei care privesc, ci doar de cei ce văd ceea ce privesc, pentru că niciodată nu o să vezi Liniștea, dacă privești de la nivelul sunetului. Ochii prin care privești, determină ceea ce vezi.

în Întoarcerea la Liniște, Conștiința pură
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Isus e izvorul

Din tristețea cea mare,
Tu mergi pentru a recunoaște,
Pe Isus cel etern, din care,
El învie și viața din nou renaște.

Noi spre infinit suntem niște scântei,
Suntem dependenți de ce este sfânt,
Isus e singur între dumnezei
Și-nvie din morți după al său cuvânt.

El este iubire și nu este iad,
S-a chinuit pentru noi și pentru cei ce mor
Și știe că e un chin pentru cei ce ard
Și-un compromis pentru libertatea lor.

Omul e liber în viață s-aleagă,
Să spună tată celui ce merită,
Să judece și să-nțeleagă,
Ca atitudinea fie smerită.

Alege viața, alege drumul vieții,
Nu poți fii etern, ești doar țărână,
Mai e un pic și-n zorii dimineții,
Cei ce-l iubesc pe Isus, or rămână.

Acum alege viața, Isus e izvorul,
nu alegi păcatul și blestemul
Și ai să mori etern la domnul,
Soare și flori să ai iubind pe domnul.

poezie de (20 aprilie 2019)
Adăugat de Eugenia CalanceaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

După cum o existență de nouă luni petrecute în pântecele mamei ne pregătește nu pentru ea însăși, ci pentru o existență ulterioară, într-o lume căreia îi suntem încredințați de îndată ce suntem capabili respirăm și să supraviețuim independenți, tot așa și intervalul dintre pruncie și bătrânețe ne este dat ca o pregătire pentru viața "de dincolo". Ne îndreptăm spre o nouă naștere și spre circumstanțe cu totul diferite de ceea ce experimentăm azi. Ziua de care te temi cel mai mult și pe care o numești "ceasul din urmă" nu este altceva decât ziua de naștere pentru eternitate.

citat celebru din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ai întotdeauna la îndemână doi indicatori, care îți vor semnala dacă ești sau nu pe drumul cel bun: stresul și bucuria. Dacă ceea ce faci generează stres, este clar că faci ceva greșit. Când simți bucurie, continuă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Renascut din propria cenusa" de Paul Avram este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 21.99 lei.
Epictet

Există printre realitățile care ne stau în față, unele în puterea noastră și altele independente de voința și puterea noastră. Țin de noi părerea, impulsurile, dorința, aversiunea, într-un cuvânt, tot ceea ce reprezintă propria activitate. Sunt în afara voinței noastre trupul, faima, forța de conducător, într-un cuvânt tot ceea ce nu constituie treburi specifice nouă. Cele ce depind de noi sunt libere prin esența și natura lor și nu pot fi oprite sau frânate de vreun obstacol. Cele asupra cărora nu avem nici o putere sunt lipsite de vlagă, supuse robiei, șovăielnice în fața piedicilor și la cheremul unor voințe străine. Prin urmare, amintește-ți că, dacă socotești libere pe cele care, prin natura lor, sunt roabe, dacă vei considera drept proprii pe cele străine de tine, te vei poticni în fața obstacolelor, vei fi frământat, mâhnit și vei cârti împotriva zeilor și a oamenilor. Dimpotrivă, însă, dacă socotești drept ale tale, numai cele ce-ți aparțin și străine de tine, cum de fapt și sunt, pe cele din afara ta, nimeni nu va putea vreodată te constrângă, nimeni și nimic nu-ți va sta piedică, nu vei învinovăți pe nimeni, nu vei cârti împotriva nimănui, nicicând nu vei avea dușmani, niciodată nu te vei lăsa doborât de ceea ce este dăunător.

în Manual și Fragmente
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manualul lui Epictet" de Epictet este disponibilă pentru comandă online la 39.00 lei.

În momentul în care faci un lucru repetat din nou și din nou și din nou, acel lucru devine obișnuință. Și poate ai auzit un proverb care spune că obișnuința este a doua noastră natură. Obiceiurile noastre ne definesc întreg viitorul. Practic suntem făcuți din obiceiuri. E foarte important înțelegi că ceea ce faci în fiecare zi și cum anume faci, când aduni zilele și acțiunile tale, vei avea un rezultat. E ca o balanță: dacă pui mai multe grăunțe sau pietre într-unul din talere, balanța va înclina în partea în care pui mai mult. Dacă ai un obicei prost și îl repeți din nou și din nou, balanța va înclina în favoarea acelui obicei prost. Dacă bei în fiecare zi, devii alcoolic, faci ciroză, mori, sau te îmbolnăvești grav. Dacă mănânci prostii, junk food, grăsimi, te îngrași.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Forța sufletului nu este de ajuns fără cunoașterea adevărului. Există o mare deosebire între hotărârile care au la bază o părere falsă și acelea care se sprijină numai pe cunoașterea adevărului, căci dacă le urmăm pe acestea din urmă suntem sigurinu le vom regreta și nu ne vom căi niciodată, în timp ce urmându-le pe primele suntem totdeauna cuprinși de regrete și căință când descoperim eroarea lor.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook