Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

James Randi

Vă sugerez că am putea dori să detronăm acest Dumnezeu amenințător și să începem să ne ocupăm de lumea reală. El a dovedit - din nou și din nou - că este crud, capricios și răzbunător. El îneacă, strivește, arde, și înfometează milioane dintre noi în fiecare zi. El a creat cancerul, virușii și microbii care să ne invadeze trupurile după cum crede El de cuviință, și îi folosește foarte eficient. În înțelepciunea Sa, El i-a direcționat pe cei de la putere să împiedice cercetarea în domeniul celulelor stem, astfel încât o astfel de abordare puternică să nu ne fie disponibilă și El să nu fie nevoit să își forțeze intelectul Său Divin ca să ne dezarmeze de acea apărare. Îl amuzăm în timp ce ne zbatem în zadar pentru a-l împăca. Eu votez să Îl părăsim.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Citate similare

Focul, pentru a arde, necesită aer. Prea multe cupluri uită să își acorde spațiul necesar pentru ca flacăra dintre ei ardă cu putere. Astfel, căutând siguranța absolută, neutralizând autonomia celuilalt, ucidem pasiunea și sexualitatea și astfel, distrugem armonia unui cuplu, tăindu-ne într-un fel creanga de sub picioare. Fiecare om ar trebui aibă o relație minunată cu el însuși astfel încât să facem posibilă o relație minunată cu celălalt. Și ce mai important, îl încurajăm pe celălalt descopere și să își creeze o "grădină proprie", să fie o personalitate pentru ca să putem avea o conexiune cu celălalt. Când celălalt nu mai există ca și individ și este redus la "noi", cu cine mai creezi conexiune? Dorința iubește misterul și distanța. Să i le acordăm deci, fără teamă, ci cu bucurie și speranță.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dumnezeu ne-a dat la fiecare copii frumoși, atât de frumoși încât ai fiecăruia dintre noi sunt cei mai frumoși dintre toți și ni i-A dat cu un scop deosebit de frumos și anume acela de ai crește în frumusețea înțeleaptă a sfințeniei și neprihănirii, ajungă astfel atât de deștepți, încât să-L aleagă totdeauna pe El ca Domn și Stăpân Suprem în inima și viața lor, care va fi astfel binecuvântată și minunat de frumoasă.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de SaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Pe măsură ce știința avansează, par a fi tot mai puține lucruri pe care să le facă Dumnezeu. E un univers mare, desigur, astfel încât El, Ea sau Acela, ar putea fi angajat în activități profitabile în multe locuri. Dar ceea ce s-a întâmplat în mod clar este evoluția în fața ochilor noștri a unui Dumnezeu al lacunelor; adică, orice nu ne putem explica în ultimul timp îi este atribuit lui Dumnezeu. Și după un timp, noi înțelegem acel lucru, și atunci nu mai este domeniul lui Dumnezeu.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Adolf Hitler

Masa are întotdeauna nevoie, în felul ei greoi de a fi, de un anumit timp până devină aptă de a înțelege un lucru. Memoria ei nu va reține decât acele noțiuni, fie și cele mai simple, care îi sunt repetate de mii de ori. Nici o modificare nu are voie schimbe conținutul a ceea ce se afirmă prin propagandă, ci ea trebuie, până la urmă, spună același lucru. Astfel, o lozincă poate fi prezentată sub diferite unghiuri, dar la sfârșit oricare expunere trebuie ajungă întotdeauna din nou la lozincă... Și atunci se va putea constata cu uimire ce rezultate extraordinare, greu de închipuit, poate produce perseverența. Orice reclamă, fie în domeniul afacerilor, fie în politică, își datorează succesul duratei și regularității cu care este aplicată.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

O consecință foarte importantă a relativității este relația dintre masă și energie. Din postulatul lui Einstein, conform căruia viteza luminii trebuie să fie aceeași pentru toți, rezultă nimic nu se poate deplasa mai repede decât lumina. Dacă se folosește energie pentru a accelera un corp, fie că e o particulă, fie că e un vehicul spațial, masa corpului crește, astfel încât e tot mai greu să-l accelerezi în continuare. Accelerarea unei particule până la viteza luminii ar fi imposibilă, fiindcă ar cere o cantitate infinită de energie.

în Universul într-o coajă de nucă
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.

Așa mult unii s-au autosubestimat încât au concluzionat că din maimuțe au evoluat, necrezând că Dumnezeu Tatăl însuși i-a creat și pe unicul Său Fiu L-a sacrificat pentru a-i elibera de păcat. Din fericire, a treia zi, Hristos a înviat, numele Său veșnic să fie lăudat!

aforism de
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Cea mai puternică lecție pe care o pot da pentru fiul meu e aceeași ca pentru fiica mea: cum să fie ceea ce își dorește să fie. Și cel mai bun mod de a face asta este ca eu fiu ceea ce sunt și să sper el va învăța din asta nu cum să fie ca mine, ceea ce imposibil, ci cum să fie el însuși. Și asta înseamnă te ghidezi după vocea interioară, nu după acele voci aspre și amenințătoare dinăuntru, care te presează fii ceea lumea vrea fii.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Black Unicorn: Poems Paperback" de Audre Lorde este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 55.99 lei.
Sigmund Freud

Analizând angoasa reală, am redus-o la acea stare de atenție senzorială și de tensiune motrice pe care o numim dispoziție către angoasă, din care decurge reacția de angoasă. Această reacție poate avea două consecințe alternative: sau formarea angoasei, când repetarea vechiului act traumatic este doar un semnal și în acest caz, restul reacției servește la preîntâmpinarea unei noi situații periculoase, fie prin fugă, fie prin apărare; sau, vechiul act traumatic își păstrează întreaga putere, reacția fiind atunci în totalitate de angoasă și ca urmare, starea afectivă paralizantă se dovedește inoportună în condițiile actuale.

în Angoasa și viața instinctuală
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Încercați meditați. Meditați mai mult, astfel încât să ajungeți la acea "ființă interioară". Și această ființă interioară este oceanul nemărginit de beatitudine care există în fiecare din noi. Acea revărsare infinită de lumină este cea care hrănește frumusețea interioară a fiecăruia dintre noi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.

Mulcahy: Bună dimineața! Iată-ne din nou aici. Este iarăși duminică. Sunt sigur toți ați venit aici așteptându-vă auziți o predică. Ei bine, trebuie recunosc că nu sunt la fel de pregătit pe cât mi-aș dori. De fapt, nici măcar nu sunt îmbrăcat așa cum mi-aș dori. Vedeți, îmi pregăteam predica, despre care speram să fie una deosebit de emoționantă în onoarea cardinalului Reardon, dar am fost chemat în altă parte și, ca să fiu cinstit, nu m-am mai reapucat de ea. Așa , dacă aveți răbdarea mă ascultați, aș vrea vă spun de ce nu am mai continuat-o. Aș vrea vă povestesc despre doi bărbați, fiecare luptându-se cu propria sa criză personală. Pe primul dintre ei îl cunoașteți destul de bine. Al doilea este un pacient aici. Ei bine, primul bărbat credea se confruntă cu o criză, dar de fapt el doar încerca impresioneze pe cineva. Voia să i se recunoască meritele, să fie încurajat, să fie apreciat. Când aceste merite erau amenințate, reacționa de-a dreptul copilărește. Dar cel de-al doilea bărbat se confrunta cu cea mai mare criză în care se poate afla omul muritor, pierderea propriei vieți. Cred sunteți de acord cel de-al doilea bărbat avea tot dreptul să fie egoist. În schimb, acesta a ales nu să se gândească la persoana sa, ci la cea a unui frate de-al său. La un frate. Și când primul dintre ei a observat demnitatea și altruismul celui de-al doilea și-a dat seama cât de meschin și de egoist a... am... am... am fost. M-a făcut văd lucrurile mai clar decât le-am văzut vreodată. Dumnezeu nu ne-a lăsat aici pentru a primi acea mângâiere de apreciere. Ne-a creat ca să poată fi aici El însuși, pentru ca El să poată exista în viețile celor pe care i-a creat după chipul și asemănarea Sa.

replică din filmul serial M.A.S.H.
Adăugat de Huzlău Alina Cristina, MttlcSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Dacă ești Dumnezeu, te rog, fă pace pe pământ!" Păi de ce? De ce suntem atât de naivi încât să credem că Dumnezeu se ocupă cu astfel de copilării inutile? A făcut până acum Dumnezeu pace pe pământ? Nu, pentru că o astfel de utopie nici măcar în minte nu există. Mintea care cere "pace", vorbește despre pace este ea însăși infernul războiului și al neliniștii. Această logică e la fel de infantilă ca cea în care afirmăm : "Dacă tu ești Dumnezeu atunci și mintea ta este perfectă!" Dar Dumnezeu este dincolo de astfel de etichete sterile: "Perfect, imperfect - creație, disoluție", etc. Fiind Totul din Întreg, cum și unde ar mai putea fi "Dumnezeu, tu și mai ales mintea ta" care coace astfel de șopârle? Mintea prin hipnoza ei sterilă chiar te face crezi există o astfel de utopie precum "tu, creația/lumea, creatorul", dar asta, dragul meu, e doar pentru că dormi și nu vrei te trezești încă din visul numit "mintea mea".

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Creatura rațională este legată prin dragoste de Creatorul ei și doar legătura dragostei îi aduce împreună cu atât mai fericit cu cât este mai puternică. De aceea, pentru a fi din ambele părți o unitate nedespărțită și o înțelegere perfectă, este dublu nodul făcut din dragostea de Dumnezeu și dragostea pentru aproapele, astfel încât prin dragostea de Dumnezeu toate să fie atașate de unul singur, iar prin dragostea de aproapele toate devină între ele una, pentru ca ceea ce fiecare nu ar percepe din acest unu la care sunt toate atașate poată fi avut mai deplin și mai desăvârșit în celălalt, prin dragostea față de aproapele, și pentru ca binele tuturor devină în întregime al fiecăruia în parte.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Didascalicon. Editie bilingva" de Hugo de Saint-Victor este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.67- 25.99 lei.

Fă-o din nou! Joac-o din nou! Cânt-o din nou! Citește-o din nou! Scrie-o din nou! Schițeaz-o din nou! Repetă din nou! Aleargă din nou! Încearcă din nou! Pentru că din nou este exercițiu, iar exercițiul este îmbunătățire, iar îmbunătățirea conduce doar la perfecțiune.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Iosif pune la probă pe frații săi

Din nou trimite tata pe feciori,
După un timp, cumpere merinde
Din nou îi cercetează bunul domn,
În timp ce dorul, inima-i aprinde.
Din multele necazuri îndurate
Strânsese Iosif mare-nțeleptciune,
Ca să-și testeze fiecare frate,
Cu dragoste și fapte de minune.

El le-a săpat în suflet pocăință,
Ca le poată oferi iertare.
O, Doamne dă-mi și mie-acea știință,
Acea înțelepciune uimitoare,

Să dau nu numai grâul și arginții
Pentru vrășmașul care m-au urât,
Și -mi iubesc și frații și părinții
Cum prințul Iosif i-a iubit atât.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Perfectă este însă prietenia dintre oamenii cu noblețe spirituală, adică cei ale căror afinități izvorăsc din virtute. În același fel își doresc ei binele unul altuia: ca oameni de virtute;și oameni de virtute ei sunt în însăși esența lor. Iar a dori binele prietenului pentru prietenul însuși înseamnă a fi prieten în sensul cel mai înalt (pentru că o astfel de prietenie se datorează structurii interioare a celor ce o resimt și nu unei stări accidentale). Prietenia lor durează atât timp cât dau dovadă de virtute, iar virtutea este durabilă. Și fiecare dintre ei este bun atât în mod absolut, cât și în raport cu prietenul său, căci, oamenii cu noblețe spirituală sunt nobili în sens absolut și în același timp utili unii altora. E de la sine înțeles asemenea prietenii sunt rare, oamenii de acest fel fiind puțini. Această formă de prietenie este deci perfectă atât prin durata sa, cât și prin celelalte trăsături, și în toate privințele fiecare primește și oferă celuilalt același lucru sau ceva asemănător, așa cum trebuie să fie între prieteni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Pentru a o putea ispiti pe Eva și a o face cadă în păcat, trăgând astfel după ea întreaga omenire, Satan a început, lingușitor, să-i laude frumusețea. Aceasta este arma cea mai puternică care dărâmă orice zid de apărare a virtuții unei femei. Tot astfel procedează și azi orice bărbat care vrea cucerească o femeie; nimic nu s-a schimbat. Frumusețea, pe care o femeie o consideră calitatea ei cea mai de preț, este în același timp cea care o face cel mai vulnerabilă.

în Femeia de la A la Z în Aforisme, Frumusețe (2001)
Adăugat de George BudoiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Omul de știință are multă experiență cu ignoranța, cu îndoiala și cu nesiguranța, și această experiență este de o foarte mare importanță, cred eu. Când un om de știință nu știe răspunsul la o problemă, el este ignorant. Când are o presimțire despre care ar putea fi rezultatul, el este nesigur. Și atunci când este al naibii de sigur despre care urmează să fie rezultatul, el încă are câteva îndoieli. Noi am aflat că este de o importanță capitală pentru a putea progresa, ca noi să ne recunoaștem ignoranța și să lăsăm loc pentru îndoială. Cunoașterea științifică este un corp de enunțuri de diferite grade de certitudine - unele destul de nesigure, unele aproape sigure, nici unele absolut sigure. În prezent, noi oamenii de știință suntem obișnuiți cu asta, și se înțelege de la sine că este perfect consistent fii nesigur, că este posibil trăiești și să nu știi. Dar nu știu dacă toată lumea realizează că acest lucru este adevărat. Libertatea noastră de a ne îndoi s-a născut din lupta împotriva autorităților în zilele timpurii ale științei. A fost o luptă foarte puternică și profundă: permiteți-ne să punem întrebări, să ne îndoim, să nu fim siguri. Eu cred că este important ca noi să nu uităm această luptă și astfel să fie posibil pierdem ceea ce am câștigat.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Gandalf: Umbrele întunericului ce se întrevăd la Răsărit, încep prindă viață. Sauron își va nimici dușmanii. Ochiul său veghează neîncetat din vârful cetății Barad-dur. Dar încă nu este atât de puternic încât să învingă teama. Încă este mistuit de îndoieli. Zvonul a ajuns și la el. Urmașul lui Numenor este încă în viață. Aragaorn, Sauron se teme de tine. Îi este teamă de ce ai putea deveni. De aceea el va lovi cu putere și foarte iute în oameni. Se va folosi de marioneta lui, Saruman, pentru a distruge ținutul Rohan. Războiul se apropie. Rohan trebuie se apere și, astfel, ne confruntăm cu o primă provocare, pentru că oamenii sunt slabi și gata cedeze. Mintea regelui este subjugată; printr-un truc mai vechi de-al lui Saruman. Influența sa asupra regelui Theoden este acum foarte puternică. Saruman și Sauron strâng si mai tare rândurile în jurul nostru. Dar cu toate planurile lor mârșave, noi avem un avantaj. Inelul rămâne ascuns. Și faptul că noi încercăm să-l distrugem nu a pătruns încă în gândurile lor cele mai întunecate. Astfel, arma inamicului înaintează către Mordor în mâinile unui hobbit. Cu fiecare zi se află tot mai aproape de flăcările Muntelui Blestemat. Acum trebuie credem în Frodo. Totul depinde acum de misterul care învăluie misiunea lui și de rapiditatea cu care o va îndeplini. Nu regretați decizia de a-l fi părăsit. Frodo trebuie să-și ducă de unul singur misiunea la bun sfârșit.
Aragorn: Dar nu este singur. Sam este alături de el.
Gandalf: Da? Serios? Bine. Da, foarte bine.

replici din filmul artistic Stăpânul inelelor: Cele două turnuri, scenariu de , după J.R.R. Tolkien (5 decembrie 2002)
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Societatea a aranjat lucrurile astfel încât să nu îți pui niciodată problema propriului tău potențial. Și toată nefericirea provine din faptul că nu ești tu însuți. Fii doar tu însuți și toată nefericirea și toată competiția cu ceilalți dispar; nu îți mai pasă alții au mai mult, că nu ești tu cel care are mai mult. Dacă vrei ca iarba să fie mai verde, nu are rost privești în curtea vecinului. Este atât de simplu ca iarba să fie mai verde! Omul trebuie să fie înrădăcinat în propria sa energie potențială, indiferent care este aceasta. Lumea va fi atât de mulțumită astfel, încât acest fapt vi se va părea pur și simplu incredibil.

în Viața este aici și acum
Adăugat de Andreea TrifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Sfântul Josemaria Escriva

Fie ca toate făpturile și fiecare dintre ele, precum și toate evenimentele acestei vieți, fără nici o excepție, să fie tot atâtea trepte care să te ducă la Dumnezeu, te ajute îl cunoști și să îl iubești, să îi aduci mulțumiri și să faci astfel încât oamenii îl cunoască și să îl iubească.

citat din
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook