Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Carl Sagan

Cărbunele, petrolul și gazele naturale sunt denumite combustibili fosili, pentru că acestea sunt în mare parte făcute din rămășițele fosile ale ființelor de odinioară. Energia chimică din interiorul lor este un fel de lumină solară stocată - acumulată inițial de plantele străvechi. Civilizația noastră funcționează prin arderea rămășițelor creaturilor modeste care au locuit pe Pământ cu sute de milioane de ani înainte ca primii oameni să apară pe scenă. Precum un cult de canibali înfiorători, subzistăm folosind trupurile moarte ale strămoșilor noștri și ale rudelor noastre îndepărtate.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.

Citate similare

Trupurile noastre sunt făcute să poarte copii și viețile noastre sunt închinate procesului creației. Toate ambițiile și întreaga noastră inteligență sunt elemente secundare ale acestui scop elementar.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Biblioteca ne conectează cu înțelegerea și cunoașterea extrase dureros din natură, de cele mai strălucite minți care au fost vreodată, cu cei mai buni profesori, strânse de pe întreaga planetă și din toată istoria noastră, pentru a ne instrui fără obosească, și să ne inspire ne aducem propria contribuție la cunoștințele colective ale speciei umane. Eu cred , starea de sănătate a civilizației noastre, profunzimea conștientizării privind sprijinul acordat culturii noastre, și grija noastră pentru viitor, toate acestea pot fi testate prin cât de bine ne suținem bibliotecile.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Lao Tse

Formele prin care marea Virtute se vădește pe acest pământ nu sunt decât emanații ale lui Tao. Iată care îi este firea: nelimitată și de neconceput, Haos, nedeslușire! În mijloc sunt forme! Nedeslușire, Haos. În mijloc sunt ființe! Taină, întuneric! În sine este o inefabilă enigmă. Această esență este adevărul ultim. În el însuși se găsește mărturia definitivă a eternității și a Adevărului Ultim. Din vremurile arhaice ale lumii până în zilele noastre, numele nu i s-a stins și nu i se va stinge niciodată. Este poarta prin care vin în lume toate ființele și se îndreaptă către lumină. Cum știm totul despre ivirea tuturor ființelor? Știm aceasta prin Tao.

în Tao Te King, 21
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tao Te Ching. Cartea despre Tao si calitatile sale" de Lao Tse este disponibilă pentru comandă online la numai 14.00 lei.
Niccolo Machiavelli
materie
Materia nu-i decât energie acumulată; și energia poate lua toate formele, de la căderea unei pietre până la gândirea omului. Materia și spiritul sunt două aspecte ale aceleiași substanțe, ale aceleiași existențe, ale aceleiași energii.

definiție clasică de
Adăugat de Corneliu Tocan, Ph.D., M.Sc.Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Lettere/Scrisori" de Niccolo Machiavelli este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.
Carl Sagan

Locuim într-un Univers în care atomii sunt confecționați în centrele stelelor; unde în fiecare secundă se nasc 1000 de sori; unde viața este declanșată de lumina solară și de fulgere, în aerul și apa planetelor tinere; unde materia primă pentru evoluția biologică este făcută uneori prin explozia unei stele la jumătatea drumului peste Calea Lactee; unde un lucru așa de frumos ca și o galaxie se formează de o sută de miliarde de ori - un Cosmos de quasari și quarci, fulgi de nea și licurici, unde ar putea fi găuri negre și alte universuri, și civilizații extraterestre ale căror mesaje radio, ajung în acest moment pe Pământ. Cât de palide sunt prin comparație afirmațiile superstițiilor și ale pseudoștiinței; cât de important este pentru noi urmăm și să înțelegem știința, acea strădanie caracteristică omului.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Din cele două vieți ale noastre și anume: cea trăită prin intermediul propriilor noastre persoane și cealaltă viață, pe care o trăim în constiința celorlalți, atât înainte de așa-zisa noastră moarte, cât și dupa ea, cea de a doua este un factor la fel de esențial ca și prima, al vieții noastre integrale, ba uneori chiar mai însemnat.

autor necunoscut/anonim
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

O persoană trebuie își imagineze că este singură pe lume, cu Creatorul. Diferitele caractere și povești din Biblie semnifică diverse proprietăți ale persoanei și ale tuturor oamenilor care se află în diferite etape pe calea spirituală. Proprietățile și stadiile sunt denumite cu numele oamenilor, acțiunilor lor și a locațiilor geografice.

în Talmud, Kidushin
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Aristotel

Sunetele articulate prin voce sunt simboluri ale stărilor sufletești, iar cuvintele scrise sunt simboluri ale cuvintelor vorbite. Și apoi, cum nu toți oamenii au aceeași scriere, tot așa nu toți oamenii au aceleași sunete ale vorbirii, pe când stările sufletești, pe care sunetele le simbolizează direct, sunt aceleași pentru toți, după cum, la rândul lor, sunt și lucrurile ale căror imagini sunt reprezentările noastre.

în Despre interpretare, 1
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba greacă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Gr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Cetățenilor li se prezintă prin media "independentă" o scenă de teatru cu aceeași actori, adevăratele personalități românești, potențiali oameni de stat există modest în afara scenei. Oamenii, în majoritate onești, votează ceea ce văd pe scena manipulatorilor, iar ceea ce se percepe electoral costă cel puțin sute de milioane de euro. În multe țări ale lumii este vizionată aceeași piesă de teatru cu mici variațiuni. Este inventată o p o z i ț i a, după duelurile verbale televizate, reprezentanții putere – opoziție se retrag împreună, discret, în zonele intime ale petrecerilor politicianiste. Ciclic, funcționează sistemul politic rotativ de acces la resursele economice și administrative secătuite ale țării...."pleacă tu vin eu... așteaptă pentru că vei reveni, după ce am devalizat statul.., ai răbdare, vei face și tu, la fel, în "interes național". Sistematic majoritatea clasei politice atacă securitatea politică a țării, esența statului național democratic.

în Adrian Ibiș (autor) - „Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice”, Editura Pansofia, București, (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cunoașterea faptului atomii care compun viața pe pământ - atomii care alcătuiesc corpul uman, pot fi urmăriți până la cazanele care au "copt" în miezul lor la temperaturi și presiuni uriașe elementele ușoare în elemente grele. Acele stele - cele cu o masă mare între ele - au devenit instabile în ultimii lor ani de viață - ele s-au prăbușit și au explodat - împrăștiindu-și măruntaiele bogate în toată galaxia - măruntaie făcute din carbon, azot, oxigen, și toate ingredientele fundamentale ale vieții însăși. Aceste ingrediente devin parte din nori de gaz care se condensează, se prăbușesc, formează generațiile următoare de sisteme solare - stele cu planete care orbitează în jurul lor, și acele planete acum au ingredientele pentru viața înșăși. Așa aunci când mă uit spre cer noaptea, și știu da, noi facem parte din acest univers, suntem în acest univers, dar poate mai important decât acestea două este faptul universul este în noi. Când reflectez asupra acestui subiect, și mă uit în sus - mulți oameni se simt mici, pentru că ei sunt mici și universul este mare. Dar eu mă simt mare pentru că atomii din mine au venit de la acele stele.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Astrophysics for People in a Hurry Hardcover" de Neil deGrasse Tyson este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.99- 45.76 lei.

Drepturile naturale ale unei ființe umane sunt ale sale personal, contra lumii întregi; iar orice încălcare a lor echivalează cu o crimă, fie ea comisă de o persoană sau de milioane; fie că este comisă de o persoană - numindu-se tâlhar (sau orice alt nume indicând caracterul său adevărat), fie de către milioane - numindu-se Guvern.

citat din (1867)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

O carte este făcută dintr-un copac. Este un ansamblu de părți plate, flexibile (denumite tot "foi") imprimate cu mâzgăleli de culoare întunecată. O singură privire asupra sa și poți auzi vocea unei alte persoane, poate cineva mort de mii de ani. Traversând mileniile, autorul vorbește clar și fără zgomot, în interiorul capului tău, direct ție. Scrisul este probabil cea mai grozavă invenție umană, legându-i pe oameni unul de celălalt, cetățeni din epoci îndepărtate, care nu s-au cunoscut unul pe celălalt niciodată. Cărțile rup cătușele timpului - dovadă oamenii pot folosi magia.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Mare parte din societate spirituală folosește ridicarea vibrației ca simplă tehnică pentru evoluție. Aurul are o înaltă vibrație telurică, e drept, dimantul negru, de asemenea, apa ionizată din vîrf de munte este și ea de o vibrație înaltă. Un corp poate le folosească pe toate acestea și să aibe cea mai înaltă vibrație, susținută și de gânduri pozitive, dar toate acestea sunt elevări ale trupului- prima din alcătuirea noastră care moare. Nu este absolut nimic spiritual în a te folosi de toate acestea. Cât despre nemurire... mă-ntreb cine poate să-și dorească așa ceva pe acest pământ?

în Rupte din Seu, Lumea fără filtru (2016)
Adăugat de TchobanskySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Numim obiceiuri acele vicii sau virtuți ale spiritului, care ne dovedesc înclinați spre făptuiri rele sau bune. Există însă vicii sau înclinații bune, nu numai ale spiritului, ci și ale trupului; astfel sunt slăbiciunea sau tăria trupului, numite trăsături esențiale, precum încetineala sau iuțeala, șchiopătatul sau mersul drept, orbirea sau vederea. Pentru a face o diferențiere de acestea, când am spus vicii, am specificat ale spiritului. Aceste vicii, adică ale spiritului, sunt contrare virtuților, precum nedreptatea - dreptății, lașitatea - fermității de caracter, nestăpânirea - cumpătării.

în Etica
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Comentarii la Porfir" de Pierre Abelard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.22- 14.99 lei.
Carl Sagan

Uneori se spune oamenii de știință sunt lipsiți de romantism, pasiunea lor pentru a afla, jefuiește lumea de frumusețe și mister. Dar, nu este neliniștitor înțelegem cum funcționează lumea de fapt - lumina albă este alcătuită din culori, culoarea este modul în care noi percepem lungimile de undă ale luminii, aerul transparent reflectă lumina care comportându-se în acest mod face discriminare între unde și că cerul este albastru pentru același motiv pentru care apusul de soare este roșu. Nu face nici un rău romantismului unui apus de soare dacă cunoaștem câte ceva despre acesta.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Voci

Îndrăgite, idealizate voci
ale celor care au murit sau ale celor
care pentru noi sunt ca și morți...

Uneori ele ne vorbesc în vis;
uneori, adâncită-n gânduri, mintea noastră le aude.

Și, cu sunetul lor, pentru o clipă, se întorc
ecouri din prima poezie a vieții noastre –
ca o muzică îndepărtându-se, stingându-se în noapte.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Sagan

Ceea ce s-a petrecut pe Pământ ar putea fi mai mult sau mai puțin desfășurarea tipică a evoluției vieții pe multe alte lumi; dar în privința detaliilor ce țin de chimia proteinelor sau neurologia creierului, povestea vieții de pe Pământ ar putea fi unică în întreaga galaxie Calea Lactee. Pământul s-a condensat având ca punct de plecare gaz și praf interstelar în urmă cu aproximativ 4,6 miliarde de ani. Știm de la fosile că originea vieții s-a produs la puțin timp după aceea, poate în urmă cu aproape 4 miliarde de ani, în bălțile și oceanele Pământului primitiv. Primele ființe vii nici nu se comparau în complexitate cu un organism unicelular, care este deja o formă de viață foarte sofisticată. Primele amestecuri au fost mult mai umile. În acele zile primordiale, fulgerele și lumina ultravioletă a Soarelui descompuneau moleculele simple bogate în hidrogen. Ale atmosferei primitive. Iar fragmentele se recombinau în mod spontan dând molecule tot mai complexe. Produsele acestei chimii incipiente s-au dizolvat în oceane, formând un fel de supă organică a cărei complexitate creștea treptat, până când într-o zi, din pură întâmplare, și-a făcut apariția o moleculă care era capabilă producă cópii rudimentare ale ei înseși, folosind ca elemente de bază alte molecule din supă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
James Allen

Din cele mai vechi timpuri s-a știut gândurile noastre influențează realitatea noastră. Așa cum fiecare plantă se naște din sămânță, neputând exista în afara acesteia, fiecare act al nostru derivă din semințele ascunse ale gândirii noastre și nu ar fi putut deveni niciodată manifest dacă acestea nu ar fi existat. Acțiunea este consecința gândirii, iar bucuria sau suferința sunt consecințe ale acesteia. Astfel, noi culegem ce am semănat, iar fructele sunt dulci sau amare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cd Cum gandeste omul" de James Allen este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.00- 21.85 lei.

Libertatea, înțeleasă în mod corect, este scopul Ingineriei Umane. Dar libertatea nu înseamnă nici dezordine, nici desfrâu. Libertatea constă în existența legitimă - în ființarea în acord cu legile naturii umane - în acord cu legile naturale ale Omului. O plantă este liberă doar dacă nu este împiedicată existe și să se dezvolte în acord cu legile naturale ale vieții vegetale; un animal este liber doar dacă nu este împiedicat trăiască în acord cu legile naturale ale vieții animale; ființele umane sunt libere dacă și numai dacă nu sunt împiedicate trăiască în acord cu legile naturale ale vieții umane.

în Natura noastră umană: știința și arta ingineriei umane
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Selections from Science and Sanity Second Edition Paperback" de Alfred Korzybski este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Gazele naturale

Gazele, ca bogăție,
Sunt o binecuvântare,
Ne-ncălzesc cu dărnicie,
Dar ne ard la buzunare.

epigramă de din Pledoarie pentru epigramă (aprilie 2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook