Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

În societatea noastră deschisă, suntem înclinați să dăm celor mai puțin norocoși din pură bunătate. Ne deschidem casele pentru cei care sunt singuri în această vacanță pentru a răspândi căldura în viața altuia.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Chairmaking & Design Paperback" de Jeff Miller este disponibilă pentru comandă online la 102.99 lei.

Citate similare

Montesquieu

Cărțile alcătuiesc un fel de societate, ce ne-o formăm singuri. Fiecare le alegem după firea noastră. Cei care citesc cărți bune sunt în situația celor care trăiesc în societatea aleasă. Cei care citesc cărți rele sunt întocmai ca cei care umblă în societatea rea și care – în cel mai bun caz – pierd timpul fără folos.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Suntem gata ne dăm viața pentru cei pe care nici măcar nu-i interesează sănătatea noastră.

citat din
Adăugat de Flavius LaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Consider că nu există parfumuri pentru femei și pentru bărbați. Aceasta este o idee tipic occidentală care ține de un anumit mod de abordare a femininului și masculinului în societatea vestică. De exemplu, în lumea arabă, bărbații sunt cei care folosesc cel mai mult parfumurile, care sunt așa de dulci și de tari încât fac pălească oricare parfum de femei din societatea noastră.

citat din (24 iunie 2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem că îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere că tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marlee Matlin

Toți suntem diferiți într-un fel, însă pentru cei care sunt un pic mai mult diferiți trebuie ne dăm silința mai mult -i convingem pe cei mai puțin diferiți că și noi putem facem aceleași lucruri pe care le fac și ei, doar altfel.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "I'll Scream Later Paperback" de Marlee Matlin este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Viața se compune din toate câte facem și îndurăm și... din multe altele. Pentru liniștea sau neliniștea noastră adâncă, viața de petreceri, de societate, de bal etc. este accesorie, dacă nu absolut străină. Căutăm însă îndârjiți această viață. Trebuie ne satisfacem o nevoie de dans lumesc. Mulți nu cunosc decât o astfel de viață, cu triviale exaltări, cu vagi luminări ale unui colț de suflet nevăzut. În bună parte, societatea ne modelează conștiința. Conștiința mea o simt deschisă, de preferință, altor realități prea puțin vizibile. Din cufundarea în mine și întoarcerea pe toate fețele iese câteodată adevărul nud.

în Jurnal (19 noiembrie 1932)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să dăm!

dăm cu-adevărul piept
Și cu piciorul în minciună
Să ne "nălțăm sufletul drept
Neîmpovărat de ranchiună,

Să frângem tot ce trebuie frânt
Și zidim din nou altare
Pe care trupul nostru, sfânt,
Să ardă-n evanghelizare

Și fericirea noastră fie,
Făcând pe alții fericiți,
Un rod sădit pentru vecie
Și-udat cu lacrime fierbinți.

Să fim ce Domnul vrea fim
Și strălucind de puritate,
Murind în sine, trăim
A Evangheliei realitate.

Să-aruncăm în foc grăunții
De îndoieli și deznădejde,
Neclintiți fim ca Munții
În credință și nădejde.

Dragostea noastră să-astupe
Groapa "orbilor" din cale,
Într-un suflet ce se rupe
Ca lege răni în Vale.

Pentru slava lui Hristos
dăm tot cu bucurie
Ca oricare păcătos
Mântuit prin Har fie.

Somn nu lăsăm pe pleoape
Cât timp încă mai e Har
Căci nespus e de aproape
Vremea plânsului amar!

dăm și celui ce nu cere
Din ce Dumnezeu ne-A dat;
Nemărginita Lui Putere
Ce din morți L-a înviat,

S-o dăm și celor în nevoi
Și celor ce au prea puțin;
Căci de nu dăm, rămânem goi,
Iar dacă dăm, avem deplin.

poezie de din volumul de versuri Reflexii
Adăugat de Cătălin DuncaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem înclinați să petrecem timp cu cei care sunt ca și noi. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni eficienți, vei învăța de la ei eficiența. Dacă oamenii din jurul tău sunt oameni care se pricep foarte bine piardă vremea, vei reuși fii un expert în a pierde vremea și a nu face nimic cu viața ta. Din acest motiv este așa de important anturajul. Nu există nicio posibilitate ca atunci când ai un anturaj prost, tu nu cazi sub influența acelui anturaj. În timp, tot ceea ce ține de comportamentele și de modul de gândire al anturajului vei adopta și tu. Devii copia celor cu care îți petreci timpul. Dar asta poți o folosești într-un mod pozitiv pentru dezvoltarea ta. Caută oameni de la care ai tot timpul ceva de învățat și care să te ajute pentru atingerea obiectivelor tale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu, nu trebuie iubiți cei sănătoși, cei siguri de sine, cei mândri, cei mulțumiți, cei bucuroși – ei n-au nevoie! Ei primesc dragostea cu îngâmfare și indiferență, doar ca pe un omagiu care li se aduce, ca pe o obligație ce li se cuvine de drept. Un dar care se adaugă altora, o podoabă în păr, o brățară la încheietura mâinii, așa socotesc ei dăruirea totală a altuia, iar nu drept rațiunea și esența întregii lor vieți. Numai celor pe care soarta i-a persecutat, numai celor tulburați, celor năpăstuiți, celor nesiguri, celor lipsiți de frumusețe, celor umiliți, numai lor le poți într-adevăr ajuta prin iubire. Cine le dăruiește viața lui, acela le oferă compensație pentru ceea ce viața le-a luat. Numai ei știu iubească și fie iubiți așa cum trebuie iubim – cu recunoștință și modestie.

în Disperatii
Adăugat de BernadetaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru cei care vor dezbată sistemul educațional românesc, aș vrea lansez următoarea întrebare: Ce fel de parlamentari și politicieni a scos sistemul educațional românesc? Pentru că aproape toți sunt scoliți în sistemul românesc de educație, nu? Cine sunt cei care își asumă responsabilitatea pentru educația lor care acum se răsfrânge asupra noastră? Cine își asumă responsabilitatea pentru educația celor care votează parlamentarii și politicienii care au ajuns ne decidă destinul prin legile pe care le-au dat așa cât i-a dus mintea și educația pe care o au? Cei care fac legile unei țări ar trebui fie vârfurile unei societăți, tot ce are sistemul și societatea mai bun de oferit. Ce spune despre sistem calitatea "conducătorilor" noștri? Ce facem acum pentru a ne asigura ca generațiile ce vin sunt mai competente? Tăiem răul de la rădăcină? Facem o schimbare lentă? Facem o schimbare, de orice fel ar fi ea?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neale Donald Walsch

Cei care sunt activi sexual nu sunt cu nimic mai puțin calificați pentru iluminare, cu nimic mai puțin evoluați spiritual decât cei care sunt inactivi sexual. Iluminarea și evoluția te determină într-adevăr renunți la dependența de sex, la nevoia ta profundă de a avea această experiență, la obsesiile tale.

în Conversații cu Dumnezeu, volumul II (1997)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.

Binecuvântați

Binecuvintează într-una
suflete pe Dumnezeu
Tot ce am binecuvânte
Numele Lui tot mereu.
Îmbrăcat e în măreție
și în slavă-I ne'ncetat
E nemărginit de mare
fie în veci glorificat.

Suflete binecuvântă-L,
binefaceri ai primit
Nu uita însă nici una
din câte ți-a dăruit.

El fărădelegi îți iartă
Îți vindecă boala ta
Suflete binecuvîntă-L,
și aceasta nu uita.

El din groapă-ți izbăvește
viața, nu-L da în uitare
Te înconjoară-n bunătate
și în mare îndurare.

Când ajungi la bătrânețe
face întinerești.
Alergi tu în bătrânețe,
dar nicicum nu obosești.

Zbori ca vulturul bătrâne,
umbli fără obosire.
Și se cade ca într-una
Domnului să dăm cinstire.

Domnul face El dreptate
celor care-s asupriți.
Pâine dă la cine n-are
la acei ce-s flămânziți.

E bogat în bunătate
și este îndurător.
Milostiv e Domnul nostru
e îndelung răbdător.

Nu ceartă fără încetare
doar o clipă-I e mânie.
Îndurarea-I toată viața
așa Domnul ți-o dă ție.

După greșul nost' nu face,
nu face după păcat.
Nu ne pedepsește Domnul
așa cum noi am lucrat.

Bunătatea-I pân' la ceruri,
cum e cerul de pământ.
Așa bunătate are,
pentru cei ce a Lui sunt.

Cât apusu-i de departe
de celălalt capăt răsărit.
Tot așa El depărtează
de la noi ce am greșit.

"Eu îți șterg fărădelege",
spune Domnul, nu uita.
"Și nicicând și niciodată
nu duc aminte de ea".

Cum un tată se îndură
pentru toți a lui copii.
Așa se îndură Domnul
pentru noi din veșnicii.

El cunoaște slăbiciunea
lipsurile ce avem.
Cum suntem făcuți, El știe
din țărână că suntem.

Viața noastră pământească
ca și iarba-i pe pământ.
Înflorește ca și floarea
se usucă când e vânt.

Cum se risipește norul
așa omul, viața sa.
Nu îl mai cunoaște locul
în care el locuia.

Bunătatea-I este mare
pentru cei fără cusur.
Spune El: "În a mea spiță
pentru copii mă îndur.

Pentru cei ce legământul
ne'ncetat ei îl păzesc.
Și aminte de porunci
ei le au și le păzesc".

Împărat pe tot pământul
este Domnul, osanale.
Scaunu-I este în ceruri
în cerească sfântă cale.

Binecuvântați pe Domnul
îngeri în putere tari.
Voi ce ascultați Cuvântu-I
și porunca vă e fruntari.

Binecuvântați pe Domnul
toata oștirea cerului.
Robi care îi faceți voia
Aduceți mărire Lui.

Binecuvântați pe Domnul
lucruri toate cîte sînt.
Suflete binecuvântă-L
Cu tot ce e pe pământ.

poezie de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cuvântul curaj este mult mai profund decât pare la prima vedere. În limba franceză, inima este "coeur", în latină este "cor". Aceastea sunt rădăcini ale cuvântului curaj (courage). Așadar, curajul înseamnă de fapt trăim cu inima deschisă. Ce înseamnă asta pentru noi și viața noastră? Ei bine, dacă vrem fim curajoși e timpul lăsăm măștile cadă, ne arătăm lumii așa cum suntem fără nevoia de a părea altceva doar pentru a primi apropbarea și iubirea și atenția celor din jur.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cauza numărul unu a lipsurilor din viața ta este dată de lipsa de apreciere pentru ceea ce ai deja. Erai în fundul gol când te-ai născut, neputincios și neajutorat. Tot ce ai primit, ai primit de la cei din jur. Iubire, mâncare, siguranță. Chiar dacă au fost mai puține decât ai fi vrut, ele trebuie apreciate. Pentru că așa funcționează mintea inconștientă. Toată puterea e la tine. Majoritatea oamenilor folosesc această putere uriașă și își dau singuri în cap cu ea. De asta sunt săraci, lipsiți de iubire și bolnavi. Și-au adus singuri nenorocirea asupra lor, dându-și singuri comenzi. Ai puterea de a-ți rescrie destinul!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Horton Cooley

Preferăm compania celor care sunt cel puțin la fel de lacomi ca și noi, în parte pentru a evita ne conștientizăm lăcomia. Cei care consumă mult mai puțin reprezintă un reproș.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Præmaturi

Când, la bătrânețe, le mor prietenii
Oamenii nu-s chiar atât de triști,
Iar asta pentru că iubirea lor pășește-un pic mai încet
Și nu poate extrage imediat din rană o durere-atât de mare;
Apoi, ei sunt fericiți fie singuri printre multele lor amintiri,
Dar asta nu pentru mult timp.

Noi suntem tineri și ne mor prietenii
Pe neașteptate, și iubirea noastră grăbită-i ruptă-n două;
Astfel c-amintirile ni-s singurele speranțe care devin neant.
Suntem abandonați și singuri, asemeni oamenilor bătrâni;
Ar trebui fim morți,
Dar mai sunt ani și ani în care vom fi încă tineri.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Scrisoare pentru Moș Crăciun

Moș Crăciun, de mă iubești,
Cadouri de pregătești,
Du familiilor nevoiașe,
De prin sate și orașe.

Du-le celor invalizi,
Sau celor ce sunt flămânzi,
Du copiilor orfani,
Du-le celor fără bani,
Alimente, încălțăminte,
Dulciuri și-mbrăcăminte.

Celor care au de toate,
Dă-le un pic de bunătate,
Să dea din profitul lor,
Celor fără de-ajutor.

La tineri, dă-le speranță,
Să aibă curaj în viață,
La bătrâni dă-le alinarea,
Ușurează-le povara,
Iar celor ce mult suspină,
Fă-le viața mai senină.

Dă la toti, dă-le de toate
Deveni-vom mai buni poate.
Pentru mine atât aș vrea
Pe Dumnezeu alăturea,
Și-aș mai vrea, dacă se poate,
Dăruiește-mi sănătate.

poezie de (11 decembrie 2012)
Adăugat de Ionel PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Spatiul in opera lui Liviu Rebreanu" de Ionel Popa este disponibilă pentru comandă online la numai 20.00 lei.
Aleksandr Soljenițîn

Dacă am putea toți ne uităm cu mintea limpede la istoria noastră, atunci nu am mai vedea această atitudine nostalgică către trecutul sovietic, care este predominantă acum printre cei care au fost mai puțin afectați din societatea noastră. Nici țările din estul Europei sau fostele republici sovietice nu vor mai simți nevoia vadă în Rusia istorică sursa nefericirii lor. Ar trebui înțelegem că numai acceptarea voluntară și conștientă a unei vine de către un popor poate asigura vindecarea unei națiuni.

în interviu
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pavilionul cancerosilor" de Aleksandr Soljenițîn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -34.00- 23.99 lei.

Maiorul Carter: Janet Fraiser a fost o persoană excepțională. Era amabilă, amuzantă și talentată. Mai mult decât orice era curajoasă. Oricât de mult aș încerca nu pot găsi cuvintele potrivite care să o onoreze pe deplin, care să îi justifice viața. Din fericire am primit puțin ajutor. Dacă nu sunt suficiente cuvintele, există câteva nume care ar fi potrivite. Vorbim adesea despre cei care își dau viața pentru patrie, și deși Janet Fraiser a făcut asta, viața ei nu s-a rezumat la acest lucru. Urmatoarele nume aparțin nu celor care au murit servind patria, ci celor care sunt astăzi în viață datorită lui Janet.

replică din filmul serial Stargate SG-1
Adăugat de Spataru Cosmin, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Seneca

Prostia noastră se poate vedea din faptul că credem că numai acele lucruri se cumpără, pentru care dăm bani; iar lucrurile pentru care ne dăm pe noi înșine le numim gratuite.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Four Tragedies and Octavia" de Seneca este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -68.00- 26.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook