Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

E gratis să meditezi și să visezi, îți trebuie doar puțin timp și ceva suflet, dar acestea nu sunt oricum de vânzare; dacă ar fi fost, mulți ar fi cumpărat secole și în egală măsură, mulți și-ar fi vândut sufletul pe un bănuț.

în Weekend gratis (octombrie 2013)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Clipa este unicul "timp" ce-l avem, de care merită profităm, ea pecetluind legătura dintre noi și faptele noastre. Îmi răsunau în minte vorbele mătușii "timpul nu este de vânzare, căci dacă ar fi fost, mulți ar fi cumpărat secole..." Mda! Oare, ce ne dorim mai mult, un secol sau o clipă? Sau toate clipele dintr-un secol? Dau o clipă pentru un secol, sau, la fel de bine, dau un secol pentru o clipă; dar nu dăm nimic, pentru că nu avem ce da în efemera noastră existență pe Pământ!

în Weekend gratis (octombrie 2013)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Se zice în popor că în spatele unei mari averi se află un furt mare - doar că asta nu e valabil numai pentru spatele marilor averi materiale - cele mici, ba chiar și cele spirituale nu scapă de această umilă geneză. Toată lumea fură ceva de la cineva: bani, idei, muncă, timp, viață chiar. Numai sufletul nu se fură, pentru că el poate fi doar cumpărat (sau, mai bine zis, vândut)de către insuși stăpanul său, ceea ce de altfel mulți dintre noi fac cu destulă plăcere și, aș spune eu, la un preț suficient de modic.

în Cititorul din peșteră
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Banca de rezerve" de Rui Zink este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.75- 19.99 lei.
Jim Rohn

Cheia fericirii nu înseamnă mai mulți bani. Fericirea este o artă care trebuie studiată și practicată. Mai mulți bani vor face doar să fii mai mult decât ești deja. Mai mulți bani te vor trimite doar mai repede la destinație. Așa că, dacă ești înclinat fii nefericit, te vei simți mizerabil înconjurat de lux, cu mai mulți bani. Dacă ești înclinat fii răutăcios, bogăția te va face devii o teroare. Și dacă ești înclinat spre băutură, mai mulți bani îți vor permite te distrugi cu ajutorul băuturii.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.
Robin Sharma

Este posibil ca o persoană fie prea spirituală? Sigur că da. Dacă stai toată ziua în camera ta și meditezi sau te rogi ai viața pe care-o visezi, nu așa vei obține viața pe care-o visezi și a crede altceva înseamnă te angajezi într-o gândire magică. Să te amăgești singur. Ți-am spus că eu cred că există un plan general pentru destinele noastre, a fost scris înainte ca noi ne naștem în această lume. Acestea fiind spuse, oamenilor le-a fost dat liberul arbitru cu un anume motiv: ca facă pașii necesari pentru a da viață destinului propriu. Există multe spații libere pe care avem puterea le umplem și multe puncte pe care putem le unim. Trebuie facem eforturi și sacrificii pentru a trăi viața la care visăm. Trebuie fim disciplinați și să facem alegeri înțelepte. Acțiunile au consecințe și, ca culegi roadele la care visezi, trebuie să semeni semințele.

în Descoperă-ți destinul (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Pacey (pe ecranele televizoarelor): Chestia asta e deschisă? Așa. Bun. Hei. Sunt eu... evident. Dacă ai putea te apropii puțin și nu-ți face griji, nu o te mușc. Vin cu gând de pace. Tu și eu... noi o stăm ceva timp aici. Se pare că destul de mult. Așa că eu cred că ar fi cel mai bine dacă am putea ajunge la o înțelegere. Și ca ne fie mai ușor, sunt dispus recunosc că sunt un adevărat dobitoc, lucru pe care îl știi deja. Mai bine decât oricine, decât toți oamenii de pe planeta asta. Dar mă îndepărtez de la subiect. Propunerea mea este următoarea: lăsăm trecutul în trecut acolo unde îi este locul de fapt și să încercăm îndulcim situația asta în care ne aflăm și să ne facem comozi. Cu alte cuvinte, ți-am cumpărat ceva. De fapt nu ți-am cumpărat ceva. Mai bine zis am procurat ceva, dar oricum mă înțelegi tu. E pe tejghea. (Ea se uită cu atenție și vede că el a pus pe tejghea o pereche de pijamale și o pereche de papuci) Nu mai știu sigur care e mărimea pentru că a trecut ceva timp, dar le putem schimba oricând. Și dacă îmi accepți propunearea, vei putea oricând pe o perioadă limitată mă obligi fac singurul lucru pe care nu vreau -l fac nici în ruptul capului. Ceea ce nu înseamnă că nu ai mereu această putere asupra mea, dar mi-am dat seama că așa a început noaptea asta de calvar. Făceai ceva pentru mine ce nu îți făcea plăcere căci pentru asta sunt prietenii.

replici din filmul serial Cei mai frumoși ani
Adăugat de Moț MădălinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Walter Fane: Îți plac florile?
Kitty Fane: Nu în mod special. Vreau spun că da, dar nu prea avem pe acasă flori. Mama spune: "De ce cumperi ceva atâta timp cât îl poți crește gratis?" Dar, de altfel, nici de cultivat nu le cultivăm. E chiar stupid, zău așa. Să depui atâta efort pentru ceva care oricum va muri.

replici din filmul artistic Vălul pictat
Adăugat de Andreea TanaseSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suflet de vânzare

Spui că toate-s în puterea ta și-ai da oricât
Doar mă poți avea.
Ești bogat și lumea e a ta
Dacă m-aș da ție pe toate le-aș avea.

Ai palate și-avere mare
Lumea toată-ți cade la picioare
Dar sufletul meu nu e de vânzare.

Du-te-n lume, sunt mii de femei
Care-așteaptă vii le iei.
Pentru ele tu poți fi un zeu
Lasă-mă pe mine cu sufletul meu.

Ai palate și-avere mare,
Lumea toată-ți cade la picioare,
Dar sufletul meu nu e de vânzare.

Spui că ochii mei scapără scântei
Însă focul lor nu poți mi-l iei
Sunt scântei de dor pentru cineva
Pentru ochii lui, ochi de peruzea.

cântec interpretat de Loredana Groza
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Țenche

Trebuie să vrei

Ochi albaștri, poate verzi,
Stâncile se pot topi,
Cânt balade și aștept
Tot ce viața va dori.
Prea mulți bani avem în minte,
Puțin loc doar pentru
Noi,
Dacă mâine vom zbura,
La ce ne vom gândi apoi?
Poate sufletul e greu,
Când e plin de neîmplinire,
Poate vreau doar locul meu
Altora nu dau de știre.
Razele de soare știu,
Porumbeii sunt de acord,
Ca ai sufletul viu
Trebuie vrei,
De acord?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alexandre Dumas

O femeie nu e cu adevărat puternică decât atunci când dragostea și interesul se contopesc în egală măsură; și dacă precumpănește doar unul din acestea, e vulnerabilă ca Ahile.

în Regina Margot
Adăugat de scofieldutzaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Pachet Contele de Monte-Cristo vol.1-4" de Alexandre Dumas este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -79.90- 55.93 lei.

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit dar ai și alte probleme. Poate trebuie să te întreții singur dar cel puțin ai banii tăi. Probleme însă sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o am, și când o fiu, am fac" este păcatul pe care mulți oameni îl fac. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare, nu poți fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Știind acest lucru ce ai de gând faci diferit începând din acest moment?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Păun

Paradox

Îți spun a nu știu câta oară
Și-ar trebui să meditezi;
În viața asta te omoară
Doar cel pe care îl salvezi!

paradox epigramatic de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dalai Lama

Guvernul chinez vrea ca eu spun că timp de multe secole Tibetul a fost o parte din China. Chiar dacă aș declara asta, mulți oameni nu ar face decât râdă. Iar declarația mea nu ar schimba istoria. Istoria este istorie.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "El Libro de la Alegria / The Book of Joy: Lasting Happiness in a Changing World Paperback" de Dalai Lama este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 37.99 lei.
Nicolae Iorga

Mulți oameni cu suflet puțin sunt jigniți dacă alții vădesc îmbelșugarea sufletului lor.

aforism celebru de din Cugetări
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Istoria romanilor Vol. 1" de Nicolae Iorga este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -84.00- 54.99 lei.

Adevarul supara

Nu crezi că faci la nimeni rău
Cu sufletul, dar vorba ta
Umblă tot slobodă mereu,
Pe mulți poți astfel întrista.

Cum te-ai simți, de te-ai afla
În pielea celui ce-l jignești?
Năravul altul de ți-ar lua,
Ai avea timp să te căiești.

Sunt oameni slabi în fața vieții,
Și mulți sunt subjugați tristeții.
Chiar dacă adevărul de-l grăiești
Nu pot creadă că-i iubești.

poezie de
Adăugat de AdelyddaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Eu, așa slab cum am fost mereu, am crezut tot timpul cu tărie că sunt capabil aleg ce este important pentru mine. Și pun pariu că sunt foarte mulți ca mine. Adică, literatura nu poate fi notată preferențial, nu poți mă forțezi -mi placă ceva, pentru că deh, se pare că s-a demonstrat științific că dacă nu-ți place o operă literară, este imposibil s-o interpretezi corect, pentru că nu o simți, o citești mecanic, dacă o citești. Pentru că trebuie. Dar ce vezi? Trebuie poți faci asta, altfel rămâi corigent și, practic, îți distrugi viața.

citat din romanul Códice: Suspect din oficiu de (15 martie 2017)
Adăugat de Andrei SulugiucSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Problemele nu dispar. Pe măsură ce evoluezi, ele devin din ce în ce mai mari. Când aveai 10 ani problema era că nu ai bani de buzunar. Acum ai un venit, dar ai și alte probleme. Poate că e nevoie te întreții singur, dar cel puțin ai banii tăi. Problemele, însă, sunt mai mari. Apoi îți faci o firmă. Câștigi mult mai mulți bani, însă stresul și cheltuielile au crescut și ele mult, precum și responsabilitățile. Problemele nu dispar niciodată, ci devin direct proporționale cu puterea noastră de a le duce pe umeri. Paradoxul e că în timp ce problemele tale devin din ce în ce mai mari, tu poți devii din ce în ce mai fericit. "Când o am și când o fiu, am fac..." este păcatul pe care mulți oameni îl comit. Nu vei avea niciodată fericirea dacă nu reușești fii fericit chiar în clipa asta pentru că, privind la viața ta, erai mai rău acum mult timp. Dacă după tot drumul pe care l-ai parcurs, dacă după ce ai supraviețuit și încă ești în picioare nu poți fii recunoscător și fericit, când crezi că vei fi? Problemele tale vor deveni și mai mari pe măsură ce viața trece. Așadar, e nevoie fii fericit acum sau nu vei mai fi niciodată.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nichita Stănescu

Au fost oameni mulți...

Au fost oameni mulți cu dulăi și cu care;
o știu după urmele mute din drum.
Țărâna-i crăpată de arșiți stelare
Și munții ridică șuvițe de fum.

Prea tare tăcerea nespusă, adânca
iar tu, pumnule cald, stai încins pe prăsea...
și trebuie să se întâmple ceva...

poezie celebră de din Tribuna, anul I, nr 6 17 martie 1957
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Adelei

Ai o vârstă minunată,
De noroc ți-e guvernată,
"La mulți ani" îți doresc odată,
În maturitate fiind intrată.

Ai o vârstă deosebită,
De fericire ți-e împodobită,
"La mulți ani" îți doresc îndoit,
Ție, ce deții un suflet deosebit.

Ai o vârstă chiar selectă,
O viață îți doresc, perfectă,
"La mulți ani" îți doresc întreit,
Ție, ce un adult ai devenit!

poezie de (23 martie 2019)
Adăugat de Sebastian ButuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ioan Slavici

Dacă m-am vândut acum, atunci eu, care toată viața mea, timp de cincizeci de ani încoace, am spus aceleași lucruri, pe care le spun acum, mereu m-am vândut. Cum se poate fiu cu toate acestea, om sărac, după ce m-am vândut și azi și ieri și alaltăieri.

în Declarația sa din timpul procesului, fiind arestat pentru înaltă trădare, ianuarie 1919
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Doi feti cu stea in frunte. Lecturi scolare" de Ioan Slavici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 10.99 lei.
Cornelia Georgescu

Eugen: De atunci și până acum lucrurile s-au schimbat drastic.
Traian: Da; sunt directorul aceluiași Institut, dar ce folos? Ea încă e cu blondul, în timp ce pentru mine e ca un obiect tabu... Eu sunt doar cu Institutul. Și atât! Asta-i tot ce mi se cuvine, tot ce mi-a rămas.
Eugen: Nu! De ce ești pesimist?
Traian: Aș zice, mai degrabă, realist. Trebuie mă mulțumesc cu ceea ce am; poate nu-i foarte mult, poate nici prea puțin, dar asta e. Oricum, nu sunt chiar atât de ghinionist: Chiar dacă nu se știe, am totuși un fiu minunat și cel puțin un prieten foarte bun, adică tu. Și-n tot timpul ăsta, erai atât de aproape de mine, dar eu nu știam...
Eugen: Ah, mă flatezi! Nu cred că sunt singurul tău prieten.
Traian: Nu crezi?! Mai gândește-te, Eugen... Cât despre Diana... Un singur cuvânt din partea ei și... Aș fi în stare renunț la tot; n-aș avea ce pierde... Dar nu cred că se va întâmpla vreodată așa ceva; nu va renunța ea la blondul ei, iar eu n-o pot obliga. De fapt, dacă mă gândesc mai bine, cred că din cauza ei am păstrat tăcerea în cazul lui Luci, ca nu ea sufere, ci eu...

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook