Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Arthur Conan Doyle

Sub copaci, întunericul avea ceva amenințător: când ridicam ochii, frunzișul umbrit îmi umplea inima de o frică nelămurită. Fără îndoială că lighioanele monstruoase pe care le văzusem erau niște biete vietăți greoaie și inofensive, care nu doreau răul nimănui. Dar ce alte supraviețuitoare ale epocilor imemoriale, ce dihănii crunte, hidoase și sprintene se pregăteau, ascunse după aceste stânci sau aceste tufișuri, să se repeadă asupra noastră? Nu știam mare lucru despre viața preistorică; citisem o singură carte în care era vorba despre niște monștri care ar fi putut face cu leii și cu tigrii exact ceea ce pisica face cu șoarecele. Ce s-ar întâmpla dacă ne-am lovi de ele în pădurile din țara lui Maple White?

în O lume dispărută
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Hound of the Baskervilles & The Valley of Fear" de Arthur Conan Doyle este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 7.99 lei.

Citate similare

Jean-Jacques Rousseau

În puțină vreme, am căpătat, prin această metodă primejdioasă, nu numai o mare ușurință de a citi și de a mă înțelege, dar și o cunoaștere a pasiunilor, unică la vârsta mea. N-aveam nicio idee despre lucruri, când toate simțămintele îmi erau deja cunoscute. Nu făptuisem nimic, dar simțeam totul. Aceste emoții încâlcite, pe care le încercam una după alta, nu tulburau cu nimic rațiunea pe care n-o aveam încă; dar ele mi-au format una de alt soi și mi-au dat despre viața omenească niște noțiuni bizare, smulse din cărți, și de care experiența și cugetarea n-au putut să mă lecuiască niciodată.

în Confesiuni
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.
Cornelia Georgescu

Și ce dacă erau altfel, diferite?! Existau, deci probabil aveau un rol bine stabilit și determinat în ecosistem, adică erau importante; și în număr foarte mare. Blonda le admira; încercă să-și expună motivele pentru care ea le considera deosebite. Că nu erau frumoase; aspectul lor nu conta! Ea însă nu le considera deloc urâte, sau oribile, cum cred majoritatea oamenilor despre ele. Erau niște creaturi, în general, neînțelese de marea majoritate a oamenilor, însă niște adevărate supraviețuitoare. Aceste creaturi existau încă dinaintea apariției dinozaurilor, au continuat existe și-n timpul dominației dinozaurilor și după dispariția acestora; ca dovadă, încă există și-n prezent. După spusele blondei, vor continua să se încăpățâneze existe și în viitor... Dacă argumentele domnișoarei biolog începură clatine serios părerea pe care Lucian o avusese despre gândaci, în cazul lui Rikky, n-avură nici un efect.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Conan Doyle

Sherlock Holmes (către Dr. Watson): Moriarty este un om de familie bună și cu o educație excelentă, înzestrat de natură cu un talent fenomenal la matematică. La vârsta de 21 de ani a scris un tratat despre teorema binomială, care s-a bucurat de popularitate în totă Europa. Pe baza lui a obținut o catedră de matematică într-una din universitățile noastre mai mici și, după toate aparențele, avea o carieră strălucită în fața lui. Dar omul moștenise niște înclinații extrem de diabolice. Avea în sânge o genă de criminal care, în loc fie temperată, era sporită și făcută infinit de periculoasă de către extraordinarele lui capacități mentale. În universitate au început circule zvonuri sumbre despre el, așa , în cele din urmă, a fost obligat demisioneze și să vină la Londra, unde a devenit instructor militar... El este un Napoleon al crimei, Watson, organizatorul a jumătate din ceea ce este rău și aproape a tot ce trece neobservat în acest mare oraș.

replică din povestirea Ultima problemă de (noiembrie 1893)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Goangele... Domnișoara biolog le admira; încercă să-și expună motivele pentru care ea le considera deosebite. Că nu erau frumoase; aspectul lor nu conta! Ea însă nu le considera deloc urâte, sau oribile, cum cred majoritatea oamenilor despre ele. Erau niște creaturi, în general, neînțelese de marea majoritate a oamenilor, însă niște adevărate supraviețuitoare. Aceste creaturi existau încă dinaintea apariției dinozaurilor, au continuat existe și-n timpul dominației dinozaurilor și după dispariția acestora; ca dovadă, încă există și-n prezent.

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denzel Washington

La sfârșitul zilei, nu este vorba despre ceea ce ai sau despre ceea ce ai realizat. Este vorba despre ce ai făcut cu aceste realizări. Este vorba despre persoana pe care ai ridicat-o la alt nivel, pe cine ai făcut o persoană mai bună. Este vorba despre ceea ce ai oferit înapoi.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Luther Burbank

Când ne apucăm studiem oricare din legile universale și eterne ale naturii, fie este vorba de viața, de creșterea, de mișcarea plantelor, fie este vorba despre activitatea creierului omenesc, mai întâi trebuie aruncate la gunoi toate noțiunile, dogmele și prejudecățile. Ascultați cu răbdare, în liniște și cu respect, lecțiile pe care ni le dă Mama Natură, și din care învățăm alte lucruri care ne luminează ceea ce altădată părea un mister de nepătruns. Ea nu-și dezvăluie misterele decât acelora care sunt capabili fie cuminți și să asculte. Dacă acceptăm aceste adevăruri, atunci întregul Univers ne va accepta. Omul trebuie înțeleagă că face parte dintr-un univers mereu în mișcare ca formă, dar neschimbat ca substanță.

în Cum se pot produce noi fructe și flori
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Conan Doyle

Luându-ne după urme, am părăsit mlaștina și am străbătut o perdea de mărăcini și copaci. Acolo se deschidea un luminiș și în locul acela deschis am văzut cinci dintre cele mai extraordinare lighioane pe care mi-aș fi închipuit că o să le întâlnesc vreodată! Ascunși după tufișuri, le-am putut observa în voie. Erau cinci: doi adulți și trei pui, toți de dimensiuni colosale. Puii erau cam de mărimea unui elefant adult, în timp ce adulții întreceau cu mult toate vietățile pe care le cunoșteam. Aveau pielea de culoarea ardeziei, acoperită cu solzi ca de șopârlă, care străluceau la soare. Așezați toți cinci, se sprijineau în cozile lor puternice și pe labele imense de dinapoi, cu câte trei degete, în timp ce cu labele de dinainte, mai mici și cu câte cinci degete, trăgeau spre ei crengile și mâncau fruze. Închipuiți-vă, ca vă faceți o idee mai exactă, niște canguri monstruoși, înalți de 20 de picioare și cu pielea ca a crocodililor negri.

în O lume dispărută
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oskar Schindler: În fiecare afacere în care mi-am încercat norocul, văd acum că nu am fost eu cel care a eșuat. Lipsea ceva. Chiar dacă știam despre ce este vorba, nufi putut face nimic pentru că nu poți crea acest lucru. Și el face toată diferența între succes și eșec.
Emilie Schindler: Norocul?
Oskar Schindler (sărută mâna soției și zâmbește): Războiul.

replici din filmul artistic Lista lui Schindler
Adăugat de Chermaneanu Stefania-AnaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Edgar Lee Masters

Richard Bone

Când am ajuns prima dată la Spoon River
Nu știam dacă ceea ce mi se spunea
Era adevărat sau fals.
Îmi aduceau epitaful
Și stăteau în atelier în timp ce eu lucram
Și ziceau "Era așa de blând", "Era așa de minunat",
"Era cea mai plăcută femeie", "A fost un adevărat creștin".
Eu dăltuiam tot ce doreau,
Fără să știu adevărul.
Mai târziu, trăind printre oamenii de aici,
Am aflat cât de departe de realitate
Erau epitafele pe care le comandau pentru a fi engravate.
Dar am continuat scriu ceea ce eram plătit scriu
Și devin parte mincinoasă a falselor cronici
De pe pietrele funerare,
Cum ar face orice istoric care scrie
Fără să cunoască adevărul
Sau care a fost influențat -l mistifice.

epitaf de din antologia de versuri Antologia de la Spoon River, traducere de Petru Dimofte
Adăugat de Petru DimofteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Spoon River Anthology Paperback" de Edgar Lee Masters este disponibilă pentru comandă online la numai 16.99 lei.
Descartes

Mustrarea de cuget este un soi de tristețe care provine din îndoiala noastră că un lucru pe care îl facem sau l-am făcut nu este bun. Ea presupune neapărat îndoiala. Căci dacă am avea deplină siguranță că ceea ce facem este rău, ne-am abține de la a face acest lucru, pentru voința aspiră numai spre lucruri care au măcar aparența sunt bune. Iar dacă am fi siguri că ceea ce am și făcut este rău, am simți căință, iar nu numai mustrare de cuget. Dar rolul acestei pasiuni constă în a ne face să cercetăm dacă lucrul de care ne îndoim este bun sau nu și a ne împiedica de a-l mai face altădată, cât timp nu ne-am asigurat este bun. Dar întrucât ea presupune răul, cel mai bine ar fi să nu avem niciodată prilejul de a o simți. O putem de altfel preveni prin aceleași mijloace prin care ne putem lipsi de nehotărâre.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Oamenii fug în general de un lucru care le-ar face un mare bine: responsabilitatea. Ne este frică de ceea ce am putea face cu adevărat. Ne este frică de ceea ce gândim uneori și chiar ne simțim vinovați pentru asta - mai ales dacă gândul nostru nu corespunde cu al celorlalți. Ne este frică de ceea ce spunem - mai ales de ceea ce ar putea atrage după asupra noastră. Oare să ne fie frică de noi înșine?... Până la urmă - faptele nefăcute, gândurile nespuse și vorbele ținute în frâu - fac parte tot din noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Simone Weil

Voința, cea care la nevoie te face să strângi din dinți și să înduri suferința, este arma de căpetenie a ucenicului în munca manuală. Dar, contrar a ceea ce se crede de obicei, ea nu are aproape niciun rol în studiu. Inteligența nu poate fi mânată decât de dorință. Pentru ca existe dorință, trebuie existe plăcere și bucurie. Inteligența nu crește și nu dă roade decât în bucurie. Bucuria de a învăța este la fel de indispensabilă studiului ca respirația alergătorului. Acolo unde lipsește, nu este vorba despre studioși, ci despre niște biete caricaturi de ucenici care la capătul uceniciei lor nu vor avea nici măcar o meserie.

în Forme de iubire implicită a lui Dumnezeu (2005)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Waiting for God Paperback" de Simone Weil este disponibilă pentru comandă online la 57.99 lei.

Știam , în inima lui, tatei nu-i prea păsa de Dumnezeu, deși pretindea -i pasă. M-am gândit aș putea fac la fel. Ceea ce îmi plăcea era să stau lângă Carrie când cânta la pian. Carrie nu m-a iscodit niciodată în legătură cu cunoștințele mele despre Dumnezeu. Eram recunoscătoare că nu o deranja stăteam lângă ea în tăcere. Spunea un copil n-ar trebui fie lipsit de bucuria muzicii. Cânta orice melodie care îi venea în minte. În glasul ei auzeam anotimpurile. Sunetul primăverii era precum Fluviul Albastru când umplea golfulețele. Sunetul verii era că mângâierea soarelui. Toamna era alcătuită din culorile care vibrau și îmi înălțau simțurile. Vocea iernii era profundă, o poveste despre zăpadă.
Dacă am început -mi fac o idee despre rai, a fost cântând împreună cu ea.

în Perla Chinei
Adăugat de Alexandra TabaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Empress Orchid Paperback" de Anchee Min este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -62.99- 40.18 lei.
Ioan Slavici

A fost ce-a fost: dacă n-ar fi fost nici nu s-ar povesti. A fost odată un împărat, un împărat mare și puternic; împărăția lui era atât de mare, încât nici nu se știa unde se începe și unde se sfârșește. Unii ziceau că ar fi fără de margini. Iar alții spuneau țin minte de a fi auzit din bătrâni că s-ar fi bătut odinioară împăratul cu vecinii săi, din care unii erau și mai mari și mai puternici, iară alții mai mici și mai slabi decât dânsul. Despre împăratul acesta a fost mers vorba cât e lumea și țara, cum că cu ochiul cel de-a dreapta tot râde, iară cu cel de-a stânga tot lăcrămează neîncetat. În zadar se întreba țara, oare ce lucru să fie acela, că ochii împăratului nu se pot împăca unul cu altul. Dacă mergeau voinicii la împăratul, ca -l întrebe, el zâmbea a râde și nu le zicea nimic. Așa rămase vrajba dintre ochii împăratului o taină mare despre care nu știa nimeni nimic, afară de împăratul.

începutul de la Zâna Zorilor de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Doi feti cu stea in frunte. Lecturi scolare" de Ioan Slavici este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.17- 10.99 lei.
Arthur Conan Doyle

Auzeam undeva, prin aproiere, susurul râului, dar între mine și apă se întindea un desiș de copaci și de mărăcini. Îmi croisem drum într-acolo până la un punct care ieșea din câmpul vizual al prietenilor mei, când sub unul din copaci am observat o masă informă și roșcată ghemuită printre rădăcini.

în O lume dispărută
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chris Keller: Ai văzut-o pe fosta mea soție, Bonnie. Când am cunoscut-o, era singură și foarte nefericită. Știam că o pot face să se îndragostească ușor de mine. Dar ceea ce nu știam... era că va continua mă iubească și după ce i-am frânt inima. (Face o pauză.) Vezi, eu sunt un nimeni. Nu valorez nimic. Sunt cât se poate de rău... și să știu există cineva care mă iubește mereu, oricât de rău... (Face o pauză.) Ești mulțumită acum? M-ai făcut mă deschid și să îmi vărs toate măruntaiele la tine pe masă.

replică din filmul serial Oz – Închisoarea federală
Adăugat de Oana RomanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am adunat în această carte momente din viața publică, încercând refac, din ceea ce a selectat memoria, traseul profesional care m-a adus de la catedra de fizică la ipostaza de candidat pentru președinție. Am inclus în ea și lucruri personale, dar nu am făcut-o neapărat pentru a răspunde curiozității celorlalți. Am recuperat acele întâmplări, întâlniri sau detalii care au spus ceva despre felul în care m-am format, despre valorile pe care le-am prețuit. Identitatea mea personală a umplut, prin intermediul faptelor, dar și prin aceste principii în care am crezut, rolul de persoană publică pe care l-am ocupat mai bine de paisprezece ani.

în Pas cu pas (2014)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Primul pas" de Klaus Iohannis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.90- 17.99 lei.
Robert Davi

Marii povestitori din trecut se duceau pe un teritoriu necunoscut și se întorceau ca istorisească poveștile pe care le găsiseră. Acestea erau și călătorii în cele mai intime colțuri ale psihicului lor și acest lucru este valabil și astăzi. Un actor, un scriitor, face asta ca și cum ar spune: "Aici e ceea ce am descoperit despre mine și lumea în care mă aflu. Aș dori vă împărtășesc aceste lucruri." Este un act de dăruire.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Thomas Hardy

Buzele lui întredeschise erau buze care vorbeau, dar nu despre iubire, ci despre spații de milioane de mile, ochii lui închiși erau ochi care priveau, dar nu în adâncurile altor ochi, ci în cele ale altor lumi. Sub tâmplele lui pulsau gânduri, dar nu despre frumusețile altor femei, ci despre priveliștile siderale și configurațiile constelațiilor.

în Idilă pe un turn
Adăugat de Violeta JumatateSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Far from the Madding Crowd" de Thomas Hardy este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -19.99- 6.99 lei.
Arthur Conan Doyle

Adesea se întâmpla ca domnul Lestrade de la Scotland Yard treacă seara pe la locuința lui Holmes; vizitele lui erau primite cu multă încântare de Sherlock Holmes, pentru -i dădeau posibilitatea fie la curent cu ce se petrecea la cartierul general al poliției. În schimbul veștilor pe care le aducea Lestrade, Holmes era gata întotdeauna dea atenție amănuntelor vreunui caz cu care se ocupa detectivul de la Scotland Yard și să-i ofere câte o sugestie sau o indicație izvorâtă din vastele sale cunoștințe și din îndelungata sa experiență.

în Bijuterii polițiste
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook