Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

A fi sau a nu fi fericit depinde de armonia interioară a fiecăruia, nu de controlul pe care suntem capabili să-l exercităm asupra marilor puteri ale universului. Sigur, trebuie să învățăm în continuare cum să stăpânim mediul exterior, deoarece supraviețuirea noastră fizică poate depinde de acest lucru. Dar acest fel de stăpânire nu va contribui cu absolut nimic la felul în care ne simțim ca indivizi, nici nu va reduce haosul din lumea în care trăim. Pentru a reuși aceste lucruri va trebui să devenim stăpâni pe propria noastră conștiință.

în Psihologia fericirii
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Evolving Self Paperback" de Mihaly Csikszentmihalyi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Citate similare

Modul în care se proiectează lumea noastră exterioară depinde de starea în care se află lumea noastră interioară.

citat din
Adăugat de Irina SimionSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Trebuie simți în tine excedentele de vis ale propriei tale epoci și teroarea ei pentru a avea ceva de spus ca intelectual contemporan. Vorbim, într-o oarecare măsură, fiind încărcați de uimire și de groază sau, mai general, de potențialele extatice ale propriei noastre epoci. Nu avem alte mandate. Ca scriitori de astăzi, noi nu suntem investiți de un zeu sau de un rege. Nu suntem curierii absolutului, ci niște indivizi care auzim exploziile din vremea noastră. Cu acest mandat se prezintă astăzi scriitorul în fața publicului său și, ca regulă generală, nu e vorba decât de "propria sa experiență". Aceasta poate să fie și ea un puternic expeditor atunci când își aduce mărturia asupra monstruosului.

în Ni le soleil ni la mort. Jeu de piste sous forme de dialogue avec Hans-Jürgens Heinrichs (2003)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Zelul fata de Dumnezeu. Despre lupta celor trei monoteisme" de Peter Sloterdijk este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -23.12- 13.99 lei.
Alan Watts

Atitudinea ostilă a celor care vor cucerească natura ignoră interdependența fundamentală a tuturor lucrurilor și evenimentelor, ignoră faptul că lumea aflată dincolo de pielea noastră este de fapt o prelungire a propriilor noastre corpuri. Această ostilitate va sfârși prin a distruge chiar mediul din care provenim, mediul de care depinde chiar întreaga noastră viață.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
A.W. Tozer

Ar fi înțelept ca noi, cei care trăim în acest veac agitat, medităm îndelung și adesea la viața noastră și la zilele noastre înainte de a da ochii cu Dumnezeu în pragul veșniciei. Căci noi suntem făcuți pentru veșnicie la fel de sigur cum suntem făcuți pentru timp și, ca ființe morale responsabile, trebuie să ne preocupăm de amândouă.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există un așa zis proces de TREZIRE care ne arată trei moduri de a fi, fiecare are caracteristicile proprii și cu o anumită tipologie de rezultate. Vorbim despre trecerea de la statutul de victimă la statutul de om de acțiune și la statutul de lider. Trei roluri pe care le jucăm în viața de zi cu zi. Ideea este că suntem cam toate, în funcție de context. Câteodată suntem victimă în mai mare măsură, alteori suntem om de acțiune în mai mare măsură. Acest lucru depinde foarte mult de modul de viață și de rezultatele pe care le-am avut în trecut, depinde de mediul care ne înconjoară, de oamenii care ne sunt aproape, de mentorii pe care ni i-am ales și de modul cum ne privim noi pe noi. Din experiență pot spune că peste 90% dintre oameni sunt în statutul de victimă, foarte puțini oameni sunt de acțiune și sunt și mai puțini oameni care sunt lideri în momentul acesta. Gândește-te la statutul pe care îl ai în acest moment. Dacă ești victimă, om de acțiune sau lider.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Dacă ești interesat de ceva, te vei concentra asupra acestuia și, dacă te concentrezi asupra oricărui lucru, este foarte probabil că vei deveni interesat de el. Multe dintre lucrurile pe care le găsim interesante nu sunt așa în mod natural, ci pentru că am depus efortul de a le acorda atenția noastră."

" Bucuria apare la limita dintre plictiseală și anxietate, atunci când provocările sunt echilibrate de capacitatea persoanei de a acționa."

" Atunci când acționăm în mod liber, de dragul acțiunii în sine și nu din alte motive, învățăm să devenim mai mult decât ceea ce eram înainte."

"... înveți cum să te bucuri de viața ta de zi cu zi, fără a diminua șansele altor persoane de a se bucura de a lor. "

" Dintre toate virtuțile pe care le putem învăța nici una nu este mai utilă, mai esențială pentru supraviețuire și este mai probabil să ne îmbunătățească calitatea vieții decât capacitatea de a transforma adversitatea într-o provocare plăcută."

în Flux. Psihologia fericirii
Adăugat de Lavinia ClaudiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu îi poți controla pe alți oameni, ci poți controla doar propriile stări interioare. Îți poți alege atitudinea și poți fii fericit în mijlocul mizeriei și a nefericirii, la fel cum poți fii depresiv și neîmplinit, în mijlocul abundenței. Cheia pentru stările noastre interioare, pentru împlinirea și sensul în viața noastră, pentru iubirea și bucuria după care tânjim toți atât de mult, nu este în alți oameni, nici în comportamentele lor, nici în stările lor emoționale, nici în întâmplările aleatorii ale vieții. Cheia este în interiorul tău, în stabilitatea pe care o ai în interior. În acest fel nimic din exterior nu te mai poate destabiliza. Ai încredere în tine. Poți mai mult decât crezi!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic, absolut nimic nu este întâmplător ... pentru niciunul dintre noi ...

Nimic, absolut nimic nu este întâmplător
pentru niciunul dintre noi,
nimic din ceea ce trăim,
din ceea ce simțim, din ceea ce făptuim.
Totul parcurge paginile unui scenariul
prestabilit de propiul nostru suflet,
de cât de bine ne experimentăm rolurile,
de cât de bine ne adaptăm planului,
depinde împlinirea... sau nu
... a destinului însuși...
Nici măcar,
cea mai nesemnificativă fracțiune de secundă
din timpul nostru,
nici măcar,
cel mai șovăitor și infim pas
făcut în spațiul propriu,
nici măcar,
o singură ființă întâlnită de-a lungul vieții,
nu sunt întâmplătoare.
Ele fac parte dintr-un plan interior,
sunt particulele info-energetice,
grupate în gânduri, unde și câmpuri formă,
care alcătuiesc viața fiecăruia dintre noi,
iar viața este prea scurtă
pentru a o petrece cu oameni,
... care nu merită...
Dacă cineva te vrea în viața lui,
îți va face loc în ea,
tu nu trebuie să te bați pentru un loc acolo.
Nu încerca
te bagi cu forța în sufletul cuiva,
care trece cu vederea valoarea pe care o ai.
Amintește-ți mereu că prietenii adevărați,
nu-ți sunt cei care sunt lângă tine
când ești fericit,
ci cei care îți sunt aproape,
când ți-e cel mai greu.

poezie de din Filosofia iubirii pure
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ați auzit expresia "nimic nu e pe gratis"? Acest lucru este absolut adevărat. Există lucruri care par a fi pe gratis. Nu trebuie să plătești acum, dar este absolut sigur că trebuie să plătești mai târziu. Vorbind în general, poți consideri că ți se dă pe credit tot ceea ce nu trebuie să achiți acum. În cele din urmă, perceptorul va veni și va vrea și dobândă!

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.
Albert Einstein

Ființa umană face parte integrantă dintr-un ansamblu mai mare, pe care noi îl numim Univers. Ea este limitată de timp și spațiu. Omul se experimentează pe sine, gândurile și sentimentele sale, ca fiind separate de restul Universului, dar aceasta nu este decât o iluzie optică a conștiinței sale. Această iluzie este un fel de închisoare în care trăim cu toții și care ne limitează la dorințele noastre personale și la afecțiunea pentru cele câteva persoane din jurul nostru. Misiunea noastră este de a ne elibera din această închisoare prin lărgirea cercului compasiunii astfel încât aceasta îmbrățișeze toate creaturile vii și întreaga natură, în toată splendoarea ei. Chiar dacă nimeni nu poate realiza în totalitate acest lucru, însăși încercarea de a-l transpune în practică ne conduce la eliberare și reprezintă un fundament pentru siguranța noastră interioară.

citat celebru din
Adăugat de Radu LiviuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cum vad eu lumea" de Albert Einstein este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 26.99 lei.
Liviu Mircea Goga

* * *

Azi mi-au murit alți doi prieteni,
Oameni sau câini;
Le privesc ochii într-o fotografie, mă-ntreb
Ce văd acum ochii lor, ochi putreziți
Plini de viermii adevărului absolut?

De ce viața? De ce această cretină, dementă stare-a materiei?
De ce lucruri pe care suntem siliți stupid le părăsim,
De ce mă chinuiesc scriu sau să blestem -
Lucruri egale în fața neființei?

Am început fiu sigur că dumnezeu e o aberație,
Nu există nimic; n-a existat nimic și nu va exista.
Dar sunt. Și nu pricep de ce simt asta.
Nu înțeleg. Nu înțeleg!

Trăim pentru a muri, nimic în plus.
Lumea e un lucru absurd,
Un puroi obsedat al materiei
Și nimic încolo, nici încolo; de ce ne-ncepem
Dacă nu ne rămâne decât sfârșim?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nefericirea, furia și agresivitatea, răul făcut celor din jur care oricum se întoarce împotriva răufăcătorului, lipsa de iubire și compasiune, degradarea umană în toate formele ei, și multe altele care pot fi pe bună dreptate numite "iadul pe pământ", sunt prețul plătit pentru lipsa de curaj, voință și curiozitate de a pătrunde în propria noastră lume noastră interioară. Poate m-ai auzit spunând că ceea ce ai în viața exterioară este o reflecție fidelă a ceea ce ai în interior. Dacă nu e nimic în interior, nu e nimic în exterior.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Nick: Așa-i mult mai bine. Mă bucur, Lucian, pentru decizia înțeleaptă pe care ai luat-o la timp. E bine că știi te descurci în asemenea situații, că ai o anumită autoritate asupra lor, deși n-aș fi crezut, după felul în care te porți de obicei cu colegii tăi...
Lucian: Sigur, Nick... Prieten, prieten; coleg, coleg; dar în cazurile de strictă necesitate, sunt totuși comandantul lor, iar ei trebuie să înțeleagă acest lucru și -mi dea ascultare, atunci când e nevoie.
Nick: Bine, Lucian. Perfect! Iar când ne vom întoarce la nava voastră, vă veți lăsa cu toții armele pe care le aveți acolo; toate armele... Și nu le veți mai lua niciodată asupra voastră, pentru că aici, pe această planetă, nu veți avea niciodată nevoie de ele, nici în oraș, nici în pădure, nici în altă parte. Trebuie înțelegeți acest lucru, vă rog!
Lucian: Desigur, Nick. Regret cele întâmplate și-mi cer scuze în numele meu și al colegilor mei. Promit că nu se va mai repeta. Te ascultăm și ne supunem condițiilor tale.
Nick: În regulă, Lucian. Așa este, într-adevăr, mult mai bine! Iar colegii tăi ar trebui să-ți mulțumească și înțeleagă că după acest mic incident, numai datorită ție rămânem în continuare prieteni.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pentru a trăi o viață care să fie dominată în întregime de prudență și discreție și pentru a reuși să extragem din experiență toate învățămintele ce le conține este absolut necesar privim constant înapoi-pentru a face un gen de recapitulare asupra a ceea ce am făcut, asupra impresiilor și senzațiilor, pentru a compara primele noastre judecăți cu cele din prezent-ceea ce ne-am propus inițial și ceea ce am reușit realizăm, cu rezultatele obținute în prezent și satisfacțiile pe care le-am obținut. A face acest lucru înseamnă o repetiție a lecțiilor particulare obținute de experiență-lecții ce sunt predate fiecăruia dintre noi.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Creativitatea este sursa centrală de sens în viețile noastre și atunci când suntem cuprinși de creativitate, simțimtrăim mai din plin ca în tot restul vieții noastre.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Nu ai ce faci ca să fii fericit. Ești fericit doar dacă ai acest noroc. E destinul, nu ai nicio putere tu." Sunt oameni care cred că fericirea este doar un noroc, că nu poți face nimic dacă destinul tău este unul trist. Fie că dăm vina pe noroc, fie pe destin, fie pe "crucea" pe care o purtăm, toate acestea sunt doar metode de a scăpa de responsabilitate. Credem că dacă altcineva sau altceva este responsabil pentru fericirea sau nefericirea noastră, nu ne mai simțim vinovați pentru ceea ce se întâmplă în propria viață.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

"Acest lucru este valabil înainte de toate pentru creștini: unitatea poate ajunge numai ca rod al rugăciunii. Eforturile diplomatice și dialogurile academice nu sunt suficiente. Isus știa asta și ne-a deschis calea, rugându-se. Astfel, rugăciunea noastră pentru unitate este o umilă, dar încrezătoare participare la rugăciunea Domnului, care a promis că fiecare rugăciune făcută în numele său va fi ascultată de Tatăl (cf. In 15,7). În acest moment putem să ne întrebăm: "Eu mă rog pentru unitate?". Este voința lui Isus, însă dacă trecem în revistă intențiile pentru care ne rugăm probabil că ne vom da seama că ne-am rugat puțin, poate că niciodată, pentru unitatea creștinilor. Totuși de ea depinde credința lumii; de fapt, Domnul a cerut unitatea dintre noi "pentru ca lumea să creadă" (In 17,21). Lumea nu va crede pentru că o vom convinge cu argumente bune, ci dacă vom mărturisi iubirea care ne unește și ne face apropiați de toți."

citat din
Adăugat de Alexandru RăduțSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Numele lui Dumnezeu este Milostivirea. Un dialog cu Andrea Tornielli" de Papa Francisc este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.00- 23.99 lei.
Carl Sagan

Suntem o specie interesantă. Un amestec interesant. Suntem capabili de vise așa de frumoase, și de coșmaruri așa de oribile. Ne simțim atât de pierduți, de izolați, de singuri, dar nu suntem așa. Vedeți voi, în toată căutarea asta a noastră, singurul lucru pe care l-am găsit care să facă goliciunea suportabilă, este unul pe celălalt.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Cei mai mulți dintre noi trăim în lumea exterioară și ne identificăm (o facem de la trei ani) cu imaginea noastră din oglindă. Suntem cei care suntem. Când spunem "eu" ducem arătătorul spre piept: sunt corpul meu, un lucru din lumea largă. De obicei n-avem timp de introspecție și, dacă ne căutăm conștient propria noastră ființă, o facem nu către interior, ci spre suprafața mereu schimbătoare și colorată a vieții, ca un alergător care ar porni o cursă țâșnind invers din startere.

în De ce iubim femeile
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.
Medeea Marinescu

Nu cred că e tocmai sănătos devii orb în încăpățânare, însă cred în continuare în iubirea lucidă, în care suntem capabili să vedem calitățile și sesizăm defectele, să învățăm să trăim cu ele (sigur, cu cele suportabile, pentru că eu nu cred că oamenii, fie și prin iubire, se pot schimba fundamental), avem generozitatea de a le accepta.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook