Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dacă o comunitate umană este supusă sistematic unor programe violente, agresiuni a unei părți mass-media (cu filme, emisiuni care nu cultivă marile valori universale), când instituțiile statului sunt excesiv politizate, când dispare coeziunea socială, solidaritatea umană, când gradul de sărăcie crește iar inechitățile și nedreptățile sociale iau amploare, când educația nu mai reprezintă o prioritate națională reală, atunci acea comunitate (poate fi vorba și de o comunitate națională) începe să aibă trăsături periculos de negative în consonanță cu manifestările proceselor și fenomenelor sociale amintite mai sus. Și-atunci reprezentanții acestui tip de comunitate locală vor hotărâ regulile jocului "democratic", izolând grupurile profesioniste, morale ce devin din ce în ce mai restrânse, fiind monitorizate permanent de instituțiile de control social transformate în instrumente la dispoziția "reprezentanților poporului".

în Intelligence. Studii de securitate (martie 2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

O societate devine pașnică, prosperă, civiliatorie, înțeleaptă, atunci când protejează, dezvoltă și modernizează nu atât grupurile sociale formalizate, secundare, cât mai ales, multitudinea grupurilor primare (familia, grupurile de prieteni, colegii de clasă/de facultate, echipele de specialiști din toate instituțiile sociale, grupurile profesionist-afective din societatea civilă).

în Cugetări. Reflecții etico-filosofice (2013)
Adăugat de Adrian IbisSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Allison Mack

Cel mai puternic mod în care ne putem trăi viețile este să rămânem în comunitate. Așa că atunci când ajungi la un consens ca și comunitate ca duci la bun sfârșit un obiectiv anume, este un lucru cu adevărat frumos.

citat din
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
Viorel Muha

O comunitate umană indiferent de mărimea ei, de trecutul acesteia, de structura ei etnică, religioasă, filozofică și politică, trebuie se construiască și să se autocorecteze pe cei patru piloni ai realității: în fiecare moment al timpului, numit prezent, în fiecare componentă spațială funcție de sistemul de referință, în dimensiunea viitor prin prisma experienței pozitive și negative a trecutului, trecutul reprezentând permanent un factor de corecție. Să nu ne uităm trecutul. Să nu-l ascundem, să nu-l deformăm. Nici o comunitate umană, nație sau popor, nu are drepturi de dominație decât de protecție, indiferent de mărimea și forța acesteia.

(noiembrie 2015)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Societatea a fost împinsă către periferia degradării umane, sociale și instituționale, fenomen nespecific statului social de drept, regimului politic democratic. Prin indolența, mimarea activismului civic, neprofesionalismul, neștiința, corupția mascată a factorilor decidenți politici, părți importante din instituțiile statului au fost "privatizate" în interesul mafiilor sistemice locale și centrale. Cei mai mulți cetățeni nu au la cine a se adresa în respectarea legilor țării, pentru că angrenajul statal nu-i mai reprezintă, nu-i mai protejează, securizează. Este îndeajuns privești numai fizionomiile unor personaje din instituțiile de forță și a celor din lumea interlopă -ți dai seama că nu este nicio deosebire între ele, ba dincontră, există o Frăție a lor. Ne gândim că, în istoria omenirii au murit sute de milioane de oameni, pentru ca într-un început de iarnă din 1948 fie adoptată de ONU, Declarația Universală a Drepturilor Omului. Această "Frătie" distruge barbar Declarația Universală."■
☆Adrian Ibiș

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă este să existe o comunitate într-o lume a indivizilor, poate să fie doar (și trebuie fie) o comunitate țesută împreună cu împărtășirea și cu grija mutuală.

în Comunitatea. Căutarea siguranței într-o lume nesigură
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Liquid Love: On the Frailty of Human Bonds Paperback" de Zygmunt Bauman este disponibilă pentru comandă online la 81.99 lei.

1. Statul neutru e statul burghez. 2. Statul român nu poate fi neutru, când 80% din populația acestui stat – chiar dacă n-ar fi vorba decât de cea de la sate, credincioșii creștini în orașe (fiind) o mică comunitate față de indiferenți -, trăiește într-o ierarhie de valori care-și găsește integrarea în Biserică.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În statele captive pseudodemocratice, numeroși agenți sub acoperire aflați sub control politic autoritarist acționează în toate subsistemele sociale, din învățământ, economie, administrație până la sistemul politic, eludând cotidian drepturile și libertățile cetățenești sacre. În orice societate din Lume, acolo unde a patruns înalta corupție (politică, financiar-economică, morală) în angrenajul Statului, toate instituțiile care înainte deserveau democrația, statul de drept, pe cetățenii onești, se transformă în organizații represive, ale managementului violenței în raport cu societatea civilă, cu populația pașnică, muncită, exploatată. Demnitatea unei națiuni este dată de prezența masivă în viața ei a oamenilor originali, autentici. Decadența morală a societăților apare atunci când falsitatea umană se generalizează, ca urmare a penetrării structurilor sociale de numeroși "gardieni" dirijați de managementul violenței instituționale. Democratia dispare! Structurile sociale românești riscă continuarea decadenței morale, ca urmare a creșterii exponențiale a falsității umane specifice managementului violenței instituționale. Unele State au fost "devalizate" din interior de puternice entități private care controlează entități statale și zone întinse particulare, private. Se pare că, în esență, factorul principal al crizei mondiale este acesta.

(martie 2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Existența civilizatorie a unui popor, a unei națiuni este dată de ființarea unui Stat puternic care să-i asigure securitatea în toate formele și manifestările ei grandioase. Fiecare Națiune posedă domenii sociale strategice (în consonanță cu stimularea activităților private) în lipsa cărora se dezintegrează. Un Stat puternic prin instituțiile sale asigură perenitatea Națiunii.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofic (februarie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Invățământul românesc, educația constituie primul pilon de asigurare a securității naționale autentice, el fiind sistemul principal de formare și perfecționare continuă a resursei umane profesioniste, competitive și moral-spirituale. Toate instituțiile sociale, de la cele civile la structurile militare, găzduiesc și folosesc oamenii formați de Școală. Organizațiile statale decidente trebuie treacă la reforme instituționale și salariale profunde, fără tergiversări. Decalajele interțări se vor adânci tot mai mult."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■Educația, Învățământul și Guvernanții■
■"Întotdeauna salarizarea personalului didactic a fost împinsă la periferia sistemului de către o parte majoritară a guvernanților, posesori de diplome universitare și doctorale discutabile, măsluite. De fiecare dată, Educația a fost marginalizată, în vreme ce Puterea pseudodemocratică a asigurat salarii și pensii speciale, fără a îndrăzni le diminueze vreodată, oamenilor din instituțiile de forță statală ca instituții de represiune nu a infractorilor, ci ca centrii de represiune a personalităților integre, educate, democratice, altruiste, empatice, justițiare. Nu putem elimina inechitățile sociale, salariale decât prin Schimbări structurale, fundamentale, meritocratice.
Cine poate constitui forța socială capabilă de declanșarea Revoluției Sociale, pașnice? Pasnice, însă Puterea coruptă a foloosit deseori violența extremă a agenților sistemului de represiune statală, foarte bine salarizați/pensii speciale în a produce Răul social. Nu greșim deloc, atunci când afirmăm că oamenii instituțiilor de represiune statală, agenții serviciilor secrete ca poliție politică sunt, în esență, fiii și fiicele s a t a n e i, ca forță a răului, întunericului și a violenței."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Atunci când partidele politice guvernează țara în mod discreționar, ocupând toate instituțiile statului, centralizate și descentralizate, ocupând voalat organizațiile care organizează alegerile electorale, instituțiile de forță, atunci alegerile locale, parlamentare și prezidențiale sunt fraudate total, democrația devenind un simulacru. Alegerile generale sunt trucate, iar singura soluție este declanșarea Revolutiei pașnice. Cetătenii nu pot aștepta iluzoriu zeci de ani alegerile la termen în speranța unei vieți mai bune, mai drepte. Este și cazul Revoluției Islandeze pe o anumită dimensiune societară."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, București
Adăugat de Adrian Ibiș;Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Demnitatea unei națiuni este dată de prezența masivă în viața ei a oamenilor originali, autentici. Decadența morală a societăților apare atunci când falsitatea umană se generalizează, ca urmare a penetrării structurilor sociale de numeroși "gardieni" dirijați de managementul violenței instituționale. Democratia dispare!

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Marile averi în Lume, indiferent de protagoniștii lor și de țara de origine, au fost realizate prin afaceri clientelare, contracte preferențial-politice cu Statul, prin injustiție, înaltă corupție și crimă organizată. Important este ca prin programe guvernamentale, instituțiile abilitate returneze legal sume importante către cetățenii onești din orice societate umană, și pentru depășirea crizei economice, morale mondiale.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât un om este mai deosebit de ceilalți, cu atât mai puțin se aseamănă el normei – normei, în dublul ei sens, de medie și de ideal. El își pierde individualitatea, în schimbul conformării sale la normalitate sau la ideal. Totuși, însemnătatea persoanei este întotdeauna relaționată la comunitate. Căci după cum o piesă de mozaic are valoare numai prin relația sa cu întregul mozaicului, tot astfel unicitatea persoanei umane își găsește pe deplin sensul numai prin rolul pe care îl joacă într-un întreg. Astfel, sensul persoanei umane ca personalitate indică dincolo de limitele sale, înspre comunitate; fiind orientat către comunitate, sensul individului se transcende pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"Marile averi în Lume, indiferent de protagoniștii lor și de țara de origine, au fost realizate prin afaceri clientelare, colaborări conspirative cu serviciile secrete politice, prin contracte preferențial-politice cu Statul, prin injustiție, înaltă corupție, trădare și crimă organizată. Important este ca prin programe guvernamentale, instituțiile abilitate returneze legal sume importante către cetățenii onești din orice societate umană, și pentru depășirea crizei economice, morale mondiale."■
Adrian Ibiș

în Cartea "Cugetări. Mari oameni de stat", Editura Pansofia, 2013 (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cea mai simplă formă de comunitate spirituală este grupul bazat pe afinitate, un grup de opt sau zece oameni care sunt hotărâți practice iertarea și să învețe se iubească și să se sprijine unul pe altui în mod necondiționat. Grupul bazat pe afinitate este o comunitate spirituală cu o paradigmă nouă. El încurajează, mai degrabă decât conduce sau învață pe alții. Și, până la urmă, rolul de încurajare este asumat de către toți cei implicați.

în Liniștea inimii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cuvinte de intelepciune pentru fiecare zi. Un calendar spiritual" de Paul Ferrini este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 8.99 lei.

■Democrația reală de secolul XXI. O idee originală românească la nivelul spațiulu iintern și internațional■
■"Este necesar regândim Sistemul de Guvernare în România. Va trebui avem în continuare un Parlament bicameral, însă cu maximum de 300 parlamentari, alcătuit în proporții egale din două Camere: Camera Reprezentanților [politică] constituită din reprezentanți ai partidelor politice și Camera Specialiștilor alcătuită din profesioniști consacrați din toate domeniile sociale. Fundamentul democratic parlamentar propus poate fi detaliat și consacrat juridic, atunci când oamenii de stat, puțini numeric, vor putea să-și materializeze voința politică de schimbare unanist-democratică."■
☆Adrian Ibiș

în Carte "Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice", Editura Pansofia, 2013 (2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cel mai mare pericol pentru democrația unei societăți, a unei vieți libere și prospere este introducerea strategică și funcționarea unor structuri "de tip militar" corupte în interiorul societății civile (partide, instituții sociale, media, sindicate, organizații, asociații) a sistemului social global.

în Cugetări. Reflecții etice și socio-filosofice (martie 2013)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A fi liber înseamnă a te bucura de drepturile conferite prin lege, în pace și demnitate, a profita de binefacerile culturii pentru înflorirea propriei personalități, a participa la exercițiul democratic în țara ta, a te bucura de civilizația ce trebuie caracterizeze orice comunitate umană.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

■"În societatea românească, în instituțiile statului nu se aplică deloc sau se aplică parțial componente esențiale legate de securitatea națională, a cetățenilor, legate de securitatea politică, securitatea socială, securitatea educațională, securitatea alimentară, securitatea energetică, securitatea societală, medicală, însă se face din greu, în condiții secrete, poliție politică, repet poliție politică, 24 de ore din 24 de ore. Sume de bani colosale intră în salariile personalului poliției politice, în pensiile lor speciale, în tehnicile de manipulare, intoxicare, compromitere, calomniere, diversiune, în dispozitivele tehnotronice de suprimare psihologică și uneori fizică a personalităților creative democratice, autentice, antiinfractionalitate gravă. Poliția politică pregătește, educă și își plasează oamenii in funcții cheie ale statului si ale instituțiilor, în mass media, în instituțiile de forță."■
☆Adrian Ibiș

în Cartea "Intelligence. Studii de securitate", Editura Pansofia, 2012 (2012)
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook