Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Orhan Pamuk

Mulți oameni știu că viața nu ne este orânduită dinainte și că toate poveștile sunt, de fapt, rodul unui șir de întâmplări. În ciuda acestui fapt, odată ajunși într-o anumită etapă a vieții, până și cei care cunosc acest adevăr hotărăsc, privind în urmă, că ceea ce au trăit cândva ca întâmplare a fost, de fapt, o necesitate. Și eu am cunoscut o asemenea etapă. Acum, reînviind în fața ochilor culorile corăbiilor turcești ivite din ceață ca niște năluci și trudindu-mă să-mi scriu cartea, așezat la o masă veche, mă gândesc că o astfel de perioadă este cea mai prielnică pentru a începe și a sfârși o poveste.

în Fortăreața albă
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Black Book" de Orhan Pamuk este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.00- 27.99 lei.

Citate similare

La început, când ești tânăr, mergi la discotecă și îi judeci pe cei care nu trăiesc așa cum o faci tu. Bătrânii sunt plictisitori, cei de vârsta ta sunt fraieri că nu își trăiesc viața. Apoi, îți faci o relație și o familie. Tinerii care pierd vremea în discoteci sunt proști și nu înțeleg ce este cu adevărat important în viață. Apoi ajungi bătrân și cei tineri sunt retardați pentru că așa e "tineretul din ziua de azi". Până la urmă singurul prost e ăla care judecă fără înțeleagă fiecare om se află într-o etapă a vieții ce trebuie onorată și respectată, și nu judecată. Ce e bine și important pentru tine, probabil e doar pentru tine și nu ești cu nimic mai bun doar pentru că ești la o anumită etapă, diferită de a altora.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Semnalez acest interesant fapt de observat: sunt oameni care au obiceiul de a citi, înainte de expediere, scrisorile pe care le-au scris. Alții nu au acest obicei, dar când o fac câteodată, din întâmplare, ei au totdeauna prilejul de a găsi și corecta o eroare izbitoare. Cum explicăm acest fapt? S-ar spune acești oameni ar ști totuși , scriind, au săvârșit un lapsus. Poate fi admis acest fapt ca fiind real?

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Mintea trebuie dezamăgită, deconspirată într-un mod sistematic. Odată ce mintea este dezamăgită ea va fi înghițită de propria-i ei depresie și astfel va sucomba în acest moment ca simplu fapt de "A-Fi" fără a ști/cunoaște. Odată recunoscută această conștiință, noi vedem implicit și fără ajutorul gândirii că de fapt, chiar această simplă prezență sau "Eu-Sunt" este Sinele cel veșnic. Odată recunoscut asta, singurul lucru care ne mai rămâne de făcut este să rămânem ca această simplitate și să nu ne mai reîntoarcem la identificarea cu gândul efemer ce apare în ea. Privit din acest punct non-dual de abia acum realizăm cât de mult miez au avut toate momentele noastre de dezamăgire, depresie, anxietate etc. care, în fapt toate erau doar încercări de fracturare a minții și de a ieși din ea. Cineva își poate pune un target foarte înalt, dar vieții nu-i pasă de gândurile noastre, și când ființa respectivă va eșua, rezultatul inevitabil va fi depresia. Dar de ce face viața asta? Vrea oare să ne rănească? Firește că nu, ea vede mintea noastră devine de un ego matusalemic și atunci ne ajută prin eșec, să ne reîntoarcem din rătăcirea eternă a minții în frumusețea și simplitatea inimii. Doar așa recunoaștem că de fapt, suntem Viața/Sinele și nu gândul care o invadează.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am ajuns în secolul XXI și cu toate astea trăim tot pe tărâmul fanteziei. De fapt, nu suntem cu mult mai avansați decât amărâții ăia de troieni! Toată planeta suferă de amăgire cronică în masă. Unii urlă pentru creștinism, alții pentru iudaism, alții pentru islamism. Cu toții sunt gata moară apărând până-n pânzele albe fiece cuvințel din cărțile lor sfinte, despre originile cărora de fapt nu știu mai nimic. Pe ce se bazează ele? Pe legende sau mituri de acum nu știu câte mii de ani? Tu chiar crezi povestea asta a lui Avraam, care - dacă e te iei după ce scrie în Vechiul Testament - a devenit tată la frageda vârstă de o sută de ani și care a mai trăit pe urmă alți șaptezeci și cinci? Ți se pare firesc oamenii încă își ghidează viața după o grămadă de aiureli care mai de care mai amuzante?

citat din romanul Ultimul templier de (mai 2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Last Templar Paperback" de Raymond Khoury este disponibilă pentru comandă online la 41.99 lei.
Ileana Vulpescu

Sunt momente când îți trece prin minte tot ce ai trăit, dar și străfulgerări care-ți luminează viitorul. Îl luminează este un fel de a spune, de fapt ți-l aduce în fața ochilor, a ochilor minții, nevăzători dar străpungători a ceea ce te așteaptă.

în De-amor, de-amar, de inimă albastră (2005)
Adăugat de roxănelSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Viata viata legata cu ata" de Ileana Vulpescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 29.99 lei.
Osho

Căsătoriile nu sunt altceva decât niște afaceri ale politicienilor și preoților, niște încătușări la care oamenii aderă de bunăvoie. "Jurăm în fața ofițerului de stare civilă credință și dăruire partenerului de viață..." - este o insultă adusă iubirii! A aduce iubirea în fața preoților sau a politicienilor este cel mai urât lucru pe care îl poate face cineva; de fapt, este o crimă de neiertat. Iar asemenea legăminte sunt complet stupide: "Suntem de acord să ne căsătorim și promitem că nu ne vom despărți și nu ne vom înșela niciodată." Nu înseamnă prin aceasta punem legea deasupra iubirii? Legea este doar pentru aceia care nu cunosc ce este iubirea. Legea este pentru cei care sunt orbi, care au uitat limbajul inimii și trăiesc doar prin comenzile minții.

în Iubire, Libertate, Solitudine
Adăugat de Adriana Georgiana GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Rodica Nicoleta Ion

Am greșit

Am greșit
De la începutul vieții,
Am greșit că am decis exist,
Să cred în oameni și să iubesc,
Am greșit că nu am învățat să gândesc
Liber și dezinvolt.
Acum... n-am să mai pot.
Nu am gândit nicioată
Cu o secundă înaintea aproapelui meu.
Pentu acest fapt mă simt vinovat㠖
Este motivul pentru care
Sunt pedepsită mereu.

poezie de din ROGVAIV-ul stărilor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Mulți mă sună să-mi facă urări, dar sunt falși, când de fapt se gândesc "Nu mai moare ăsta odată?!".

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Depășirea limitei este o iluzie. Ceea ce credem noi reprezintă o limită, nu este altceva decât o etapă intermediară către un nou orizont, către o nouă destinație. Depășirea limitei este un nonsens, căci, odată ajunși acolo, ne vom afla în fața limitei înseși, dincolo de care nu se mai află, pur și simplu, nimic!

aforism de (6 iulie 2016)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Toate poveștile bune nu sunt de fapt, decât o singură poveste - povestea evadării. Singurul lucru care ne interesează pe toți, tot timpul, este cum evadăm.

citat din
Adăugat de Nicoleta StroieSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Măcar, din când în când, oprește-te din agitația ta zilnică, ascultă sunetul care provine din interiorul formelor de viață, respiră liniștit și spune-ți: sunt fericit cu desăvârșire. Nu căuta nici un motiv pentru această fericire pentru că această fericire nu ar mai fi decât dependență și s-ar sfârși odată cu sursa ei. Dar fericirea care este una cu viața tuturor formelor de viață nu se va sfârși niciodată pentru că atunci când s-ar sfârși viața în univers de fapt s-ar sfârși și timpul și n-ar putea exista nici o secundă fără viață. De aceea, oricât de mult ar părea dureze posibila lipsă a vieții din nivers, ea nu va dura deloc și mereu va fi viață și mereu va fi Dumnezeu și mereu tu vei fi una cu el.

în Om înspre înger (2006)
Adăugat de Sanda MuresSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În Orient, a muri este o etapă a vieții, în Occident, a trăi este o etapă a morții.

aforism de , traducere de Valeriu Butulescu
Adăugat de alejandroSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Ion Antonescu

Principiul e că ce este român îl instalez în Bucovina; ce este străin, ucrainean etc. îl punem în lagăre și de acolo îl expediem în țările slave... Domnilor, aveți înaintea dumneavoastră necesitatea pentru acest neam de a profita – în acest dezastru – ca să se purifice, devină omogen. Suntem fără milă. Nu mă gândesc la om; mă gândesc la interesele generale ale neamului românesc, care ne dictează să nu mai fim îngăduitori cum am fost până acum și datorită cărui fapt suntem azi împestrițați cu atâția străini care ne-au făcut cel mai mare rău.

citat clasic din (7 martie 1941)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăim astfel an după an, fără a duce la împlinire și desăvârși ceea ce am putea face acum, fiindcă gândim avem tot timpul înaintea noastră: vom împlini mai târziu; într-o bună zi vom trece ciorna pe curat. Anii vor trece și nu o vom face niciodată, nu pentru că moartea vine și ne seceră, ci și pentru că, intrând într-o altă etapă a vieții, devenim incapabili să mai facem ceea ce etapele anterioare ne-ar fi îngăduit facem. Nu la anii maturității putem împlini o tinerețe frumoasă și plină de sens, după cum nu la vârsta bătrâneții putem dezvăluim lui Dumnezeu și lumii întregi ceea ce am fi putut fi în anii maturității. Este un timp pentru toate, dar, odată ce timpul s-a dus, sunt anumite lucruri care nu mai pot fi realizate.

citat din
Adăugat de ElSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Paradoxul și frumusețea iluminării este că în iluminare nu există niciun iluminat. Când întrebi dacă sunt unul dintre cele 2 milioane înseamnă tu pornești implicit de la permisa iluminarea este un fapt de cunoaștere! Este iluminarea un fapt de cunoaștere, ca să știu dacă sunt iluminat sau nu? În momentul în care acest "Eu" psihologic dispare, toate atributele și nevoile lui sunt văzute ca fiind efemere. Aceasta este Maya.

în EL este Aici de la începutul veacurilor și găzduiește în EL toate veșniciile, Partea 1
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Rufus: Am cunoscut și eu o fată ca Serena cândva. De fapt, era exact ca Serena. Și astfel de fete pot reprezenta o provocare. E adevărat. Sunt complicate și enigmatice. Și de obicei merită efortul. Iar singurul mod de a afla cu siguranță asta este să te arunci cu capul înainte.
Dan: Și în cazul tău ce s-a întâmplat?
Rufus: Am înotat o vreme. Până m-am înecat.
Dan: Ah. Mersi, tată. Ce mai poveste...

replici din filmul serial Gossip Girl: Intrigi la New York
Adăugat de Reliana Andra CrăciunSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De ce Cartea de la Vama Veche? Pentru acolo am început-o. Și pentru că titlul ăsta poate stârni interesul multora – pe care sper să nu-i dezamăgesc. Unii ar putea spune și că e un titlu "mai comercial" ca altele. Vama Veche este acum un mare "brand", deși nimeni nu pare de fapt să știe ce reprezintă și ce fel de marfă e.

începutul de la Cartea de la Vama Veche de (2015)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A doua carte de la Vama Veche" de Cristian Pepino este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 16.99 lei.

Când simți nimic din ceea ce vezi în lume nu este adevărat, vei începe să cauți în interiorul tău. Aceasta căutare te va rupe din lume și te va conduce la adevărul ce a stat mereu ascuns în inima ta. Ai venit aici cu tot ce ai nevoie pentru existență, ba mai mult de atât vei descoperi poți cu adevărat te bucuri de această existență. Și care e scopul de fapt? Să mergi dincolo de cuvinte ca mama, tata, copil, om, suflet, spirit, Isus, Dumnezeu, Conștiință. Mergi dincolo de toate astea și locul pe care îl vei descoperi îți va arăta cu adevărat cine ești. Din acest loc te vei putea bucura cu adevărat de ceea ce înseamnă de fapt O Mamă, Un Tată, Un Copil, Un Om, Un Suflet, Un Spirit, Un Isus, Un Dumnezeu, O Conștiință. Toate astea adunate dau UNUL. Cine ești tu cuprinde tot ceea ce există și nu există. Toată istoria și toate posibilitățile se nasc din inima ta. Este fabulos când privești în urmă și vezi ai pornit de la un aparent om de rând. Vei înțelege nu doar că a meritat încercarea, ci pur și simplu nu aveai cum ratezi acest scop, pentru că scopul ai fost mereu Tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum ghinda devine stejar, cuvântul și gândul devin faptă, comportament, obicei și, împreună, ele chiar sunt viața noastră. Ce recoltă vrei strângi? De buruieni sau de hrană și bunăstare? Lucrurile pe care ți le spui sunt de fapt o poartă către comoara ta interioară. Louise Hay, în cartea sa, "Afirmații pozitive" spune așa: "Unii oameni spun afirmațiile nu funcționează, ceea ce este o afirmație în sine, dar realitatea este că ei nu știu să le folosească corect. De exemplu ei își spun: "Devin din ce în ce mai prosper", după care se gândesc imediat "Ce prostie, e clar că nu merge, nu sunt încă bogat". Convingerea negativă se va materializa pentru că este repetată mai des, este crezută mai puternic și este mult mai veche". Alți oameni repetă o singură dată o afirmație pozitivă și pentru restul zilei vorbesc negativ. De ce parte crezi va înclina balanța? Rostirea afirmațiilor, deși importantă, este doar o parte necesară, dar nu suficientă. Contează ce faci în restul zilei, care sunt faptele tale pentru a ajuta gândurile devină realitate și care este mediul în care ajuți aceste afirmații se materializeze. Dacă plantezi semințe de slabă calitate, și recolta are de suferit.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Swana (despre bijuterii): Le-am primit de la mama, care le-a primit la rându-i de la mama ei și de fapt sunt ale mele, nu poți să-mi iei ceva ce-mi aparține!
Ninotchka: De fapt au aparținut dintotdeauna poporului rus care a plătit cu viața pentru ele! Acum trebuie le dai înapoi!

replici din filmul artistic Ninotchka, după Melchior Lengyel (6 octombrie 1939)
Adăugat de Georgiana Mîndru, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook