Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

A.W. Tozer

Nu pot să-I aduc lui Dumnezeu o închinare care să-i fie întru totul plăcută dacă știu că adăpostesc în viața mea lucruri pe care El le dezaprobă. Nu pot să mă închin cu adevărat și bucuros lui Dumnezeu duminică, dacă nu mă închin și luni.

în Închinare și distracție
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Cornelia Georgescu

To Kuny: Ba da, draga mea. Ar trebui, ar fi minunat... Să-i vorbești, să-i spui totul, nu numai despre problemele tale, dar și ceea ce ți-am povestit eu depre el, să-i mărturisești totul, inclusiv dragostea ta pentru el. Ar fi bine ca el afle toate acestea de la tine, nu din alte surse și nu știu de ce, însă sunt sigur că nu doar va încerca te ajute, dar va și reuși acest lucru. Nu știu de ce am această convingere, totuși, o am, asta-i sigur!
Lia: Ah, tati... Nu pot să-ți promit nimic în sensul ăsta, dar poate vreodată am încerc vorbesc cu el despre toate acestea. Nu știu însă dacă voi și reuși, el intimidează. Are ceva care... E adevărat că mă atrage, totuși, mi-e greu să-i vorbesc, despre orice, mai ales despre așa ceva. Mi-e foarte greu și numai -l privesc, dar să-i mai și spun asemenea lucruri...
To Kuny: Păi, dacă te deranjează atât de mult privirea lui și te intimidează, nu te uita în ochii lui când îi vorbești.
Lia: Dar unde altundeva să mă uit, dacă am fi doar noi doi, eu și el?! Nu-l pot evita tot timpul... Nu știu dacă vreodată voi putea, nu știu dacă voi reuși să-i vorbesc...
To Kuny: Ar trebui, draga mea. Cel puțin, încerci. Spre binele tău, scumpo, chiar ar trebui. Și nu vreodată, ci cât mai curând. Problema asta nu suferă amânare. Crede-, așa ar fi corect. El este blând, bun, calm și înțelegător, mai ales cu tine. Are multă răbdare. Te va înțelege și sigur te va ajuta, pentru te iubește, nespus de mult. Zău, scumpo...
Lia: Poate ai dreptate, tati. Poate voi încerca vreodată, într-o zi; nu știu sigur, poate, deci nu pot să-ți promit nimic. Dar dacă, așa cum spui tu, iubește, de ce nu ia el însuși inițiativa, de ce nu încearcă el primul -mi vorbească deschis, la modul cel mai serios posibil; cred , în mod normal, el ar trebui să fie cel care să pornească o astfel de discuție.

replici din romanul Proxima, Partea a-II-a: "Planeta Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Viorel Muha

O mamă te aduce pe lume, deci ei trebuie să-i porți recunoștință. Credința te face mai bun, ceea ce înseamnă aduci rugă lui Dumnezeu, iar vremelnicilor cărora dacă sunt nedrepți, nu trebuie sa li te supui, ci doar pământului care te hrănește, apelor care te răcoresc, pădurii și câmpiilor care te adăpostesc.

(noiembrie 2012)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Descartes

Toate substanțele, adică toate lucrurile care nu pot exista fără să fie create de Dumnezeu, sunt prin natura lor incoruptibile, și dacă ele nu sunt prefăcute în neant de însuși Dumnezeu, cel care vrea în acest caz să le retragă ajutorul lui obișnuit, atunci nu pot să înceteze de a fi niciodată.

în Meditații metafizice
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Lev Tolstoi

Lumea nu e Dumnezeu, dar lumea e manifestarea lui Dumnezeu. În sine mea am conștiința lui Dumnezeu, pot să-l recunosc și în oameni și chiar în animale; am pe jumătate conștiința, înțelegrea lui Dumnezeu în plante. Însă în nisip, în particulele microscopice de materie și în stele nu am conștiința Lui și nu-l înțeleg pe Dumnezeu, dar nu pot să nu presupun că El se arată și acolo ființelor mai sensibile și mai înțelepte decât mine.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.

Dacă aceste nenorociri sunt de la Dumnezeu, pentru păcatele mele, facă-se voia Lui, dar dacă sunt fructul răutăților omenești, Dumnezeu să-i ierte pe aceia care s-au făcut dușmanii mei.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Îl iubim cu adevărat pe Dumnezeu și îi urmăm poruncile dacă ne abținem noi înșine de la plăceri. Pentru acela care se abandonează singur dorințelor ilegale, cu siguranță nu îl iubește pe Dumnezeu, deoarece îl contrazice pe Dumnezeu în propriile lui intenții... Așadar, acela care nu este cucerit de acceptarea plăcerilor demonice îl iubește pe Dumnezeu cu adevărat. Cu cât mai puțin cineva își găsește plăcere în lucruri mărunte cu atât mai mult el se depărtează de dragostea cerurilor.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Silvia Velea

Prefer să știu că lucrurile sunt misterioase, fără a dori să le deslușesc misterul. A-l pătrunde, misterul, nu înseamnă a înțelege "mecanica" lui, ci a trăi într-o permanentă stare de mirare. În "Culoarea purpurie", Shug spune un lucru care îmi merge la inimă: "Mai mult decât orice, lui Dumnezeu îi place admirația." Nu știu dacă lui Dumnezeu îi place să fie înțeles, dar cu siguranță îi place să fie admirat.

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
John Ruskin

Byron a scris cu aceeași ușurință cu care zboară un șoim, la fel de clar ca oglinda unui lac, rostind un adevăr în termenii lui cei mai exacți. Nu numai adevărul cel mai adevărat, ci și cel mai important și mai util. Desigur, nu pot măsura forța lui Byron, așa cum nu o pot măsura pe aceea a lui Turner; dar îmi dau seama amândoi au avut dreptate în privința unor lucruri la care pot desluși ce e adevărat de ceea ce nu e. Așa încât ei vor trebui -mi fie maeștri, fiecare în domeniul său.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Stones of Venice Paperback" de John Ruskin este disponibilă pentru comandă online la 73.99 lei.
John Henry Cardinal Newman

Dumnezeu m-a creat împlinesc o slujire anume. Mi-a încredințat fac ceva ce nu a mai dat nimănui. Am o misiune... Sunt o verigă într-un lanț, o punte de legătură între persoane. Nu m-a creat pentru nimic. Voi face lucrarea Sa; voi fi un înger de pace, un martor al adevărului acolo unde sunt... De aceea voi avea încredere în El. Orice sunt, nu pot fi aruncat afară. Dacă sunt bolnav, boala mea s-ar putea să-I slujească Lui; îndoielile mele s-ar putea să-I slujească Lui. Dacă sunt în suferință, durerea mea s-ar putea să-I slujească Lui. El nu face nimic în zadar. El știe ce face. S-ar putea -mi ia prietenii, s-ar putea să mă arunce printre străini, s-ar putea să mă facă să mă simt singur, -mi scadă curajul, -mi ascundă viitorul de mine. Totuși, El știe ce face.

citat clasic din (1870)
Adăugat de NanaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Emil Cioran

Fără Bach, teologia ar fi lipsită de obiect, Facerea ar fi fictivă, iar neantul – peremptoriu. Dacă e cineva pe lumea sta care să-i datoreze totul lui Bach, acela e Dumnezeu.

în Silogismele amărăciunii (1952)
Adăugat de daniel stanciuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Caiete 1957-1972" de Emil Cioran este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -99.00- 74.99 lei.

Nu trebuie ne rugăm doar în momentele grele, trebuie ne rugăm tot timpul, să-I mulțumim lui Dumnezeu, divinității. Sfinților să le mulțumim! Pentru , dacă te rogi doar atunci când ai nevoie, e parcă în zadar. Trebuie te rogi în fiecare zi și să-I mulțumești în fiecare zi lui Dumnezeu și lui Isus Hristos ți-a mai oferit șansa de a mai trăi o altă zi!

citat din (decembrie 2014)
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Femeia cu inima curată înaintea lui Dumnezeu nu se concentrează pe ceea ce poate să-i dea Dumnezeu, ci se desfătează în ceea ce este Dumnezeu. Ea se uită la fața Lui, nu la mâna Lui.

în Femeia care știe să aștepte
Adăugat de Lidia ResteSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sfântul Augustin

Cum ar putea să-i ajungă omului darurile lui Dumnezeu, exterioare și interioare, dacă Dumnezeu însuși nu-i ajunge?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Teodor Burnar

Dacă ar fi să-i reproșez ceva lui Dumnezeu, ar fi poate prea marea Lui transparență.


Adăugat de Teodor BurnarSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Li-Vioara lui

Iubirea mea, dau bătută,
Și lui mă dăruiesc, azi, toată!
Să-i fiu o strună de lăută,
De mâna lui să fiu cântată!

Din șoldu-mi fraged de caisă,
Să-i fiu viorii lui eclisă!

Din mâna-mi slabă de poetă,
Să-i fiu viorii lui baghetă!

Din brațu-mi moale ca păiușul,
Să-i fiu viorii lui arcușul!

Din inima-mi din piept – cocardă,
Să-i fiu viorii lui o coardă!

Din sânu-mi dulce rapsodie,
Să-i fiu viorii lui bărbie!

Și să mă cânte îngerește!
De solzii mei să mă descalțe,
Că prea zbat precum un pește...
La ceruri el să mă înalțe!

Să-i fiu a treisprezecea notă!
Să-i fiu și soață și cocotă!

Să-i urc și să-i cobor pe-octavă!
Să-i fiu stăpână! Să-i fiu sclavă!

poezie de (25 martie 2016)
Adăugat de Livia FrunzăSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Succesul nostru lumesc nu poate fi garantat, dar abilitatea de a atinge succesul spiritual ne aparține întru totul, datorită harului lui Dumnezeu. Cel mai bun sfat pe care-l pot dărui este dai lucrurilor lumești tot ce ai mai bun, dar nu pe tine întru totul - păstrează ultima speranță numai pentru Acela care ți-o poate împlini.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paramahansa Yogananda

De obicei știu când Dumnezeu vrea ca eu salvez pe cineva. Atunci manifest un interes deosebit. Dacă acea persoană nu răspunde, accept acest lucru ca fiind voința lui Dumnezeu. Dar dacă persoana acceptă ajutorul pe care Dumnezeu i-l dă prin mine, știu că va fi salvată. Dumnezeu vorbește prin cei care Îl iubesc în mod nevinovat și I s-au predat în întregime. Totuși, sfârșitul poveștii fiecărui om depinde de el însuși. Toți oamenii au dreptul sacru la liber-arbitru.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Autobiography of a Yogi: The Classic Story of One of India's Greatest Spiritual Thinkers Hardcover" de Paramahansa Yogananda este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -75.99- 48.29 lei.

Poți fi "om adevărat" chiar dacă ești un om sărac și poți fii un om foarte bogat dar totuși fii un "om mic" și chiar un "om de nimic", deși, doar câteva "nimicuri" te pot face "om mare" cu adevărat dacă renunți la toate nimicurile tale păcătoase și mai ales la tine însuți și te pui cu totul la dispoziția lui Dumnezeu; Creatorul, Domnul și Stăpânul omului și al tuturor lucrurilor văzute și nevăzute.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de Sandu GaborSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Poți fi "om adevărat" chiar dacă nu ai nimic și multe poți avea dar totuși fii "om de nimic", deși, doar câteva "nimicuri" te pot face "om mare" dacă renunți la toate și mai ales la tine însuți și te pui cu totul la dispoziția lui Dumnezeu; Creatorul, Domnul și Stăpânul omului și al tuturor lucrurilor.

în Diverse gânduri, reflecții, sfaturi și povețe în slujba unei vieți cu scop
Adăugat de saraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Petre Țuțea

Eu cred omul e făcut de Dumnezeu și cred că Dumnezeu n-a instalat niciun drac în el. Nu pot să spun că Dumnezeu a făcut un om purtător de drac. Dacă omul e făptura lui Dumnezeu, dracul intră ocolit acolo, nu intră cu voia Lui.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook