Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Legăturile strânse pe care le stabilim cu instrumentele noastre sunt bilaterale. În măsura în care tehnologiile devin extensii ale noastre, în egală măsură noi devenim extensii ale tehnologiilor noastre. Atunci când tâmplarul ia ciocanul în mână, el poate folosi acea mână doar pentru a face ceea ce se poate face cu un ciocan.

în Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman (2012)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Shallows: How the Internet is Changing the Way We Think Read and Remember" de Nicholas Carr este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -60.00- 27.99 lei.

Citate similare

Viorel Muha

Nu trebuie să cedăm, când credem că am pierdut. Nu trebuie să ne lăudăm, când credem că am câștigat. Trebuie însă să nu uităm că a crede nu înseamnă că poate fi și adevărat. O cauză dreaptă nu poate fi împiedicată. Oamenii viețuiesc între două extensii temporale ale unui punct, pe care noi o numim linia vieții. Punctul vieții noastre poate fi "mare", dacă îi considerăm și pe ceilalți ca și cum am fi noi. Nu trebuie să facem din punctul vieții noastre un punct întunecat pentru ceilalți. Această întunecare va determina să ne ștergem existența vieții, după ce am fost.

(octombrie 2012)
Adăugat de Viorel MuhaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Marshall McLuhan

Reacția la puterea și viteza crescută a corpurilor noastre extinse dă naștere la noi extensii. Fiecare tehnologie naște noi presiuni și necesități ființelor umane care au creat-o.

în Să înțelegem media, Roata, bicicleta și avionul
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sa intelegem media. Extensiile omului" de Marshall McLuhan este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -37.57- 22.99 lei.

Suntem răspunzători de ceea ce suntem și avem puterea de a face din noi înșine tot ce dorim să fim. Gândurile, cuvintele și faptele noastre sunt firele țesăturii pe care o țesem singuri în jurul nostru. Când gândurile bune ne vor înconjura în mod constant, înclinația spre bine va crește atât de mult în noi, încât nu ne vom mai putea purta rău. Atunci când optăm pentru acțiuni ce le aduc celor din jur fericire și succes, fructele naturale ale karmei noastre vor fi fericirea și succesul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Raja Yoga: Conquering the Internal Nature Paperback" de Swami Vivekananda este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -81.99- 51.30 lei.
Confucius

Să iubim pe semenii noștri ca pe noi înșine, să măsurăm pe alții cu măsura cu care ne măsurăm pe noi, să prețuim lucrurile și nevoile lor prin cele ale noastre. Când le vom dori ceea ce ne dorim nouă și când îi vom feri de ceea ce ne ferim noi, atunci vom împlini legea adevăratei iubiri.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Invataturile lui Confucius. Istoria ideilor politice" de Confucius este disponibilă pentru comandă online la numai 15.00 lei.

Dintre toate sacrificiile pe care le facem atunci când ne dăruim internetului ca medium universal, cel mai mare este, probabil, bogăția de conexiuni dinăuntrul propriilor noastre minți.

în Superficialii. Efectele internetului asupra creierului uman (2012)
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Primul pas către revenirea la integritatea emoțională îl presupune exact faptul de a deveni conștienți: de sine, de ceilalți, de Univers, de conexiunea dintre noi... de tot ceea ce există, până la urmă. Dincolo de a ne vedea pe noi înșine ca fiind centrul Universului, devenim conștienți de această matrice universală existentă, în care noi suntem doar noduri de conexiuni. Însă Întregul este format din fiecare dintre noi și din interacțiunile pe care noi le avem unii cu alții. Deși făcuți din același material, diferim prin prisma experiențelor trăite, nu doar ale noastre, ci ale întregii noastre familii. În acest proces de a deveni conștienți, ne asumăm o scufundare în istoria noastră familială și emoțională, care să ne ajute să ne răspundem la întrebarea pe care orice om pe drumul autodescoperirii și-o pune: "Cine sunt eu?"

citat din
Adăugat de MihaelaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Noi rareori realizăm, de exemplu că gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Pentru că noi gândim în termeni lingvistici și în imagini pe care nu noi le-am inventat, ci ne-au fost date de societatea în care am trăit.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Paulo Coelho

Nimeni nu se sperie de necunoscut, pentru că oricine poate să dobândească orice vrea și îi face trebuință. Ne temem doar să nu pierdem ce avem, fie viețile, fie plantațiile noastre. Dar ne trece frica atunci când înțelegem că istoria noastră și istoria lumii au fost scrise de aceeași Mână.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Am fost învățați de mici să ne comparăm, să ne dorim să fim ca domnul X sau doamna Y pentru că acelea sunt modelele de "succes". Și am continuat să NE comparăm și SĂ comparăm viețile noastre cu ale celorlalți pentru că așa am fost obișnuiți să facem. Am reușit astfel să impunem și stabilim modele "ideale" pentru viețile noastre care, de fapt, ne împiedică să fim recunoscători și să apreciem ceea ce avem aici și acum. Te plângi că nu-ți poți cumpăra un ceas de fițe cu care să impresionezi. Ghici ce? Încă există oameni care nu au ce mânca. Te plângi că n-ai hainele cele mai în vogă? Amintește-ți că unii copii abia au haine pe ei, iar cea mai mare fericire ar fi o pereche de papuci noi. Te plângi că n-ai tenul perfect? Gândește-te că cineva poate afla acum că suferă de o boală incurabilă și mai are doar câteva săptămâni de trăit. Te plângi că ai de mers 10 minute cu transportul în comun până acasă? Ce părere ai atunci de cei care au de mers kilometri pe zi pentru un bidon cu apă? Te plângi că nu-ți convine CULOAREA telefonului pe care l-ai primit cadou? Hmmm... unii nu au unde să doarmă. Și lista poate continua. Te întreb acum: oare nu cumva marile noastre "lipsuri" sunt cumva mai mult mofturi? Nu e nevoie să avem vieți de reviste pentru a fi fericiți, dar e nevoie să învățăm să apreciem în prezent.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nimic nu este mai surprinzător decât apariția noului în noi înșine. O ființă nouă se naște în noi tocmai atunci când credeam cel mai puțin. Noul se ivește în colțurile îndepărtate ale sufletelor noastre pe care le-am neglijat vreme îndelungată. El ne deschide nivelurile adânci ale personalității noastre... Ne arată un drum acolo unde înainte nu era niciun drum.

în Cutremurarea temeliilor
Adăugat de Viorica JuncanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Courage to Be Paperback" de Paul Tillich este disponibilă pentru comandă online la 61.99 lei.

De mână

Și în mormânt
Ne vom căuta să ne ținem de mână
Și de umbrele noastre
Nu ne vom teme...
Ele duc c-un braț alb serile
Ce-au scris pe frunze sărutul ierbilor!
Și ne vom ține de mână
Ca doi copaci visători,
Ce-și adorm frunzele-n rouă
Ca-ntr-un vers,
Unde izvoarele plâng într-un glas
Până când ecoul îngheață-ntr-o lacrimă
Dar mai curg ca prăpastiile-n mare.
Noi ne vom ține de mână
Și când ne-om trezi,
Într-un piept de amiază târzie.
Prin rădăcini de dor
Ne vom bea inimile cu o singură sete
Și cu lumini obosite ne vom îmbrăca
Într-o amiază târzie:
Unde răsăritul de mână se ia cu amurgul,
Unde păsările devin liniști de cristal
Prin care privește iubirea.
Într-o amiază devreme
În care ne vom ține de mână
Și de umbrele noastre
Nu ne vom teme...

poezie de din revista Literatura și arta (23 august 2012)
Adăugat de MariaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Într-adevăr, viața înseamnă vibrații, ori atunci când vibrațiile noastre se acordă cu cele ale succesului, ale fericirii și ale abundenței, lucrurile care simbolizează aceste diferite stări de conștiință vin la noi de la sine.

în Poarta secretă care duce la reușită
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Complete Game of Life and How to Play it : The Classic Text with Commentary Study Questions Action Items and Much More" de Florence Scovel Shinn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.00- 43.99 lei.

Grădinile noastre sunt mai mult simboluri ale caselor noastre decât ale puterii noastre de seducție. Tinerii, cu sângele fierbinte, se regăsesc rareori în acestea. Grădina este scena vârstei a doua, o trecere lentă de la o viață activă sexual la rutina domestică.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Beau deci exist. O calatorie filozofica in lumea vinurilor" de Roger Scruton este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -42.00- 27.99 lei.

Atât de mult din ce avem noi mai bun este legat de iubirea noastră față de familie, încât aceasta rămâne măsura stabilității noastre, deoarece măsoară simțul loialității noastre. Toate celelalte pacte ale iubirii sau ale fricii derivă și se conturează din aceasta.

citat din
Adăugat de Dana GurăuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Contăm să apropiem școala de popor, să o facem să fie iubită și respectată, să fie centrul de unde să pornească curentele cele bune și sănătoase pentru înălțarea și întărirea neamului. Căutăm a face ca învățământul nostru să devină un învățământ național, de vreme ce ne silim a-l facese potrivească țării noastre, în loc de a ne mulțumi să-l luăm făcut gata, într-un timp și niște condiții care nu mai sunt ale noastre.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Operele lui Spiru Haret. Volumul I - Oficiale 1884-1888 1897-1899" de Spiru Haret este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -32.43- 20.99 lei.

Troieni

Eforturile nostre-s ale unor oameni predispuși la dezastre;
eforturile noastre sunt ca cele ale troienilor.
Când suntem gata-gata să ajungem undeva,
să prindem puțină vigoare,
devenim aproape curajoși și încrezători,

intervine întotdeauna ceva care ne oprește:
Ahile sare dintr-un șanț drept în fața noastră
și ne îngrozește cu strigătele lui violente.

Eforturile noastre sunt ca cele ale troienilor.
Credem că ne vom schimba norocul
dacă suntem fermi și îndrăzneți,
așa că acceptăm provocarea, gata de luptă.

Dar atunci când sosesc marile probleme,
cutezanța și fermitatea noastră pălesc;
spiritul nostru se clatină, paralizat,
iar noi ne strecurăm pe lângă ziduri
încercând să ne salvăm viețile prin fugă.

Suntem mereu siguri că vom pierde. Acolo sus,
deasupra zidurilor, se-aude deja elegia funebră.
Se jelește amintirea, aura zilelor noastre bune.
Priam și Hecuba ne jelesc amarnic.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unul dintre motivele pentru care cred cu tărie în oameni este pentru că știu că ceea ce se vede în afară este aproape irelevant pentru orice ființă. Da, este adevărat că atragem ceea ce suntem. Că banii pe care îi avem, oamenii cu care ne înconjurăm și rezultatele noastre în viața exterioară sunt o reflectare a abilităților noastre și a lumii noastre interioare. Însă eu nu mai judec oamenii după ce sunt și după ce au, ci după ce AR PUTEA FI. Fiecare om este o ghindă care poate deveni un stejar dacă această ghindă este plantată pe un teren fertil și este îngrijită suficient de mult ca să poată prinde rădăcini. Eu am ales să cred în potențial, să pun preț, mai mult decât pe ceea ce este, pe ceea ce poate fi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Am continuat discuția cu Hitler și am ajuns amândoi la concluzia că problema relațiilor germano-britanice are o importanță primordială pentru cele două țări ale noastre și pentru Europa. Considerăm acordul semnat în ajun și acordul naval anglo-german ca simboluri ale dorinței popoarelor noastre de a nu mai fi niciodată în război. Suntem hotărâți să examinăm celelalte chestiuni privind țările noastre prin consultări, și ne străduim, ca urmare, să eliminăm tot ce poate furniza subiecte de discordie, pentru a contribui astfel la apărarea păcii în Europa.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Epictet

Dintre toate lucrurile care sunt pe lume, unele depind de noi, iar altele nu. Cele care depind de noi sunt opiniile noastre, mișcările noastre, dorințele, înclinațiile și aversiunile noastre – într-un cuvânt, toate acțiunile noastre.

în Manualul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Manualul lui Epictet" de Epictet este disponibilă pentru comandă online la 39.00 lei.
Krishnamurti

Lumea nu este ceva separat de mine și de tine. Lumea, societatea reprezintă relația pe care o stabilim sau încercăm să o stabilim între noi. Așa că tu și cu mine suntem problema și nu lumea pentru că lumea este proiecția noastră și ca să înțelegem lumea trebuie să ne înțelegem pe noi înșine. Acea lume nu este separată de noi, noi suntem lumea și problemele noastre sunt problemele lumii.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook