Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Ionuț Popa

Luigi Farao: Noi știm totul chiar și despre oamenii care încă nu s-au născut.
Cezar Codreanu: Este posibil acest lucru? Glumiți sau...?
Luigi Farao: Bine, nu în sensul în care te gândești matale. Nu suntem și nici nu vrem să părem prezicători. Ideea este că noi știm cum vor evolua oamenii de la naștere și până la moarte chiar înainte ca ei să se nască, cu unele marje de eroare, în funcție de mediile în care se nasc, mă înțelegi? Lucrăm cu studii de probabilitate. Dar rezultatul este, grosso modo, cel pe care am încercat să-l concentrez în aforismul pe care l-am împărtășit adineauri cu matale.
Cezar Codreanu: Și prin totul... să înțeleg că știți de pe-acum traiectoria celor mai mici mișcări pe care noii oameni le vor întreprinde în decursul vieților lor?
Luigi Farao: Prin totul mă refer la tot ce contează, firește. Avem birocrația, în primul rând, pe care o folosim așa cum doctorul folosește stetoscopul pentru a asculta bătăile inimii unui pacient, însă diferența este că atunci când noi aplicăm instrumentul nostru, pacienții ne ascultă pe noi. Mai ales cei care nu doresc să ia pulsul închisorilor.

replici din romanul În pregătire de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.

Citate similare

Ionuț Popa

Cezar Codreanu: Vreau lansez un manifest spontan. Vreau strig de pe cea mai înaltă culme din lume viitorul nu este aproape niciodată. Vreau strig la un microfon conectat la toate timpanele din lume, în toate limbile pământului, această perspectivă este cel mai îndepărtat punct de ceea ce suntem și cel mai apropiat de ceea ce vom fi, și când vom putea spune "suntem" atunci când vom fi, nu vom putea privi spre viitor decât în zare... și-aceasta doar cu ochiul minții. Vreau ca vocea mea ascuțită scrijelească în membrana eterică următoarele cuvinte: "Ființa poate fi reprezentată de ea însăși, dar niciodată definită de ea însăși, întrucât, și-aceasta doar prin puterea imaginației, nu ne putem cunoaște decât ca DEVIINȚĂ." Deviința curge în timp ca o lacrimă a nimănui pe obrazul tuturora.
Luigi Farao: Ete, fleoșc!

replici din romanul În pregătire de
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Nu există putere transformatoare în moarte și, fie că suntem aici sau acolo, ne făurim lumea care ne înconjoară prin intensitatea imaginației și sentimentelor noastre, și ne iluminăm sau întunecăm viețile prin conceptele pe care le păstrăm despre noi. Nimic nu ne e mai important decât concepția despre noi, și cu atât mai adevărat este acest lucru atunci când ne referim la conceptul nostru despre Cel ascuns, adânc, în noi.

citat din
Adăugat de Adriana PleșcaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Feeling Is the Secret Paperback" de Neville Goddard este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.99- 19.56 lei.

Început...

Infern sau paradis, nu știu cum să-l numesc...
Mi-o spun în gând de fiecare dată,
Când las în urmă tot ce-i "nebunesc"
Și părăsesc această lume fermecată!

Această lume, creată împreună
Și despre care, știm doar noi.
Această lume, atât de "nebună",
Unde ne refugiem când nu mai vrem să știm de voi.

Este o lume magică, dar totodată,
Atât de egoistă; poate chiar pătată.
Căci doar pentru un singur scop a fost creată:
Să transformăm "inevitabilul" în artă.

Și deși suntem doi, în lumea noastră,
Cuvântul "noi", devine singular!
Ca -nțelegi cât e de extraordinară
Pasiunea, când e sentimentul clar.

Păcat că suntem nevoiți,
Să ținem totul numai pentru noi.
Doar nu credeați că suntem diferiți
Când vine vorba de-al vostru "noroi".

Nu, nicidecum! Doar nu degeaba
Am ales drumul cel mai rău privit!
Drumul, în care nu e simplă "treaba",
Dar cu finalul cel mai fericit!

poezie de (2018)
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără să ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi să știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi să le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere că tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, să le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

Dacă sensul uitării de proiecte este neîndoielnic chiar și pentru profani, veți fi cu atât mai puțin surprinși constatați scriitorii utilizează acest act ratat în același scop. Aceia dintre dumneavoastră care au văzut sau au citit piesa "Cezar și Cleopatra" de Bernard Shaw își amintesc fără îndoială ultima scenă în care Cezar, pe punctul de a pleca, este obsedat de ideea unui proiect pe care îl concepuse, dar de care nu-și mai putea aminti. Înțelegem în final proiectul consta în a-și lua adio de la Cleopatra. Prin acest mic artificiu scriitorul vrea -i atribuie marelui Cezar o superioritate pe care el n-o avea și pe care nici nu pretindea să o aibă. Din surse istorice puteți afla că Cezar a adus-o pe Cleopatra la Roma și că ea a rămas acolo cu micul ei Cezarin până la asasinarea împăratului, după care a fugit din oraș.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Pasivitatea este și ea o alegere. În loc să ne plângem și să acuzăm, ar fi bine să ne reamintim că noi înșine putem – prin puterea propriului exemplu! – fim o componentă activă a schimbării pe care ne-o dorim. În loc încercăm -i schimbăm pe ceilalți și să le dăm sfaturi despre cum ar trebui fie și ce ar trebui facă, putem chiar noi să începem acționăm așa cum ne-am dori ca alții să o facă. În loc criticăm și să ne ofensăm atunci când suntem criticați, putem chiar noi să fim cei care le arată celorlalți – în fiecare dintre noi – există și trăsături demne de a fi admirate. Putem chiar noi să fim cei care, pas cu pas, construiesc un viitor mai bun prin implicare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Și Atunci ce suntem noi? Deși nu poate fi definit pentru că orice definiție îl limitează la o imagine, la un gând, hai îi spunem Sine, Spirit/Dumnezeu sau oricum ai dori tu să-l numești. Ceea ce suntem cu adevărat nu are formă, nu s-a născut și nu va muri, dar găzduiește corpul-mintea și energia care s-au născut și vor muri în EL. Acest Sine care în esență este dincolo de manifestare și nemanifestare, mai înainte de toți vecii în aspectul lui manifestat este în ființa umana că și sentimentul tău de "A-Fi" sau "Eu-Sunt" fără gânduri, emoții idei, etc, etc. În momentul în care încetăm să ne mai asociem gândirii, întreaga cunoaștere limitată la gând este înghițită de infinitul necunoașterii și al trăirii directe a vidului, a Sinelui sau a lui Dumnezeu. Ceea ce este chiar acum chiar aici și totuși e veșnic non-dual suntem noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Omul de știință are multă experiență cu ignoranța, cu îndoiala și cu nesiguranța, și această experiență este de o foarte mare importanță, cred eu. Când un om de știință nu știe răspunsul la o problemă, el este ignorant. Când are o presimțire despre care ar putea fi rezultatul, el este nesigur. Și atunci când este al naibii de sigur despre care urmează fie rezultatul, el încă are câteva îndoieli. Noi am aflat că este de o importanță capitală pentru a putea progresa, ca noi să ne recunoaștem ignoranța și să lăsăm loc pentru îndoială. Cunoașterea științifică este un corp de enunțuri de diferite grade de certitudine - unele destul de nesigure, unele aproape sigure, nici unele absolut sigure. În prezent, noi oamenii de știință suntem obișnuiți cu asta, și se înțelege de la sine că este perfect consistent fii nesigur, că este posibil să trăiești și să nu știi. Dar nu știu dacă toată lumea realizează că acest lucru este adevărat. Libertatea noastră de a ne îndoi s-a născut din lupta împotriva autorităților în zilele timpurii ale științei. A fost o luptă foarte puternică și profundă: permiteți-ne să punem întrebări, să ne îndoim, să nu fim siguri. Eu cred că este important ca noi să nu uităm această luptă și astfel fie posibil să pierdem ceea ce am câștigat.

citat din
Adăugat de Cătălin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Six Not-So-Easy Pieces: Einstein's Relativity Symmetry and Space-Time Paperback" de Richard P. Feynman este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 39.99 lei.

Cred fotbalul a cucerit globul pentru că e copilăria din noi. Noi, fotbaliștii, suntem zeii. Ei, spectatorii din tribună, care ne aplaudă și ne huiduie, sunt cei care trăiesc prin noi iluzia ar fi putut fie zei. Spectatorul din tribună este sincer revoltat când greșești un voleu și ți-l corectează, savant, printr-o simplă mișcare de gleznă. Dar știți de ce o face? Pentru a-și demonstra sieși, în primul rând, ar fi putut fie mai mare decât tine. Această formidabilă candoare va umple întotdeauna stadioanele cu oameni de tot felul și chiar cu filozofi sau cu matematicieni, care, obosiți de căutări îndelungate, îi vor invidia mereu pe creatorii capodoperei imediate, Golul.

în Viața la puls 200
Adăugat de CristiBSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Scara cuvantului" de Ioan Chirilă este disponibilă pentru comandă online la 30.00 lei.

Există un așa zis proces de TREZIRE care ne arată trei moduri de a fi, fiecare are caracteristicile proprii și cu o anumită tipologie de rezultate. Vorbim despre trecerea de la statutul de victimă la statutul de om de acțiune și la statutul de lider. Trei roluri pe care le jucăm în viața de zi cu zi. Ideea este că suntem cam toate, în funcție de context. Câteodată suntem victimă în mai mare măsură, alteori suntem om de acțiune în mai mare măsură. Acest lucru depinde foarte mult de modul de viață și de rezultatele pe care le-am avut în trecut, depinde de mediul care ne înconjoară, de oamenii care ne sunt aproape, de mentorii pe care ni i-am ales și de modul cum ne privim noi pe noi. Din experiență pot spune peste 90% dintre oameni sunt în statutul de victimă, foarte puțini oameni sunt de acțiune și sunt și mai puțini oameni care sunt lideri în momentul acesta. Gândește-te la statutul pe care îl ai în acest moment. Dacă ești victimă, om de acțiune sau lider.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
C.S. Lewis

Pe de altă parte, niciun grad posibil de sfințenie sau de eroism care a fost atins vreodată de vreunul dintre cei mai mari sfinți nu este dincolo de ce a hotărât El producă în final în fiecare dintre noi. Lucrarea nu va fi încheiată în viața aceasta: dar El vrea să ne ducă la un stadiu cât mai avansat înainte de moarte. Acesta este motivul pentru care nu trebuie fim surprinși dacă avem greutăți. Când un om se întoarce la Cristos și pare îi merge destul de bine (în sensul că unele obiceiuri rele sunt corectate acum), el are deseori sentimentul ar fi normal ca lucrurile meargă acum fără probleme. Când vin necazuri – boli, probleme financiare, noi ispite – el este dezamăgit. El are sentimentul aceste lucruri poate ar fi fost necesare să-l trezească și să-l facă să se pocăiască în zilele lui rele de demult; dar de ce acum? Deoarece Dumnezeu îl îmboldește acum spre un nivel mai înalt: îl pune în situații în care va trebui fie mult mai curajos sau mai răbdător sau mai iubitor decât a visat vreodată poate fi. Nouă ni se pare că nu este necesar: dar lucrurile se petrec așa pentru că noi încă nu avem nici cea mai vagă idee despre lucrul extraordinar pe care vrea El să-l facă din noi.

în Creștinismul redus la esențe
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre minuni. Cele patru iubiri. Problema durerii" de C.S. Lewis este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -45.00- 33.99 lei.

Și mintea de copil uită repede și ce bine -i așa. Dacă ar păstra aceeași elasticitate și cea a unui adult, cred ca am fi mult mai sanătoși mental. Dar nu, noi acumulăm nu numai fericiri de-o clipă scurtă, grăbind abisul totalei abandonări, ci mai ales... tristețile sfâșietoare, care n-au nume, nu au casă, nu sunt palpabile și nici nu le găsim originea, nașterea, știm doar există în noi ca aerul din plămânii obosiți de lucrul non stop. Și ne obișnuim trăim cu ele, cum știm că a respira este esențial. Ajungem chiar să ne împrietenim. Știu, pare ciudat, dar știu -i așa. Sunt tristeți cu care ne ținem de mână, chiar și când fericirea ne bate în piept ca un gong, anuntând primul act, acela care-i cel mai important, care-ți arată drumul, firul... poveștii pe care ești nevoit s-o traiești totdeauna numai așa cum a fost faurită de destin, niciodată bună de schimbat. Este țesuta cu mult inainte ca noi să ne naștem.

în Picată din cer - Casa de pe plajă
Adăugat de AnoukSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Drumul spre iad e pavat cu multă iubire și intenții bune și datorită faptului că nu avem înțelepciunea discernem nu știm ce e bine sau rău pentru noi și nu știm cine suntem noi cu adevărat. Luăm răul și întunericul, așa cum ne sunt date, și care vin la pachet cu iubirea și lumina. Însă doar noi suntem reponsabili transformăm iadul în rai, pentru că cei responsabili pentru ce ne-au transmis, de cele mai multe ori, nu mai sunt de mult alături de noi.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Da, amuză imaginația voastră care vă ține prizonierii limitării. Dar noi nu suntem chiar deloc conectați la nivel subtil, pentru că asta e tot mintea care spune o atare perlă, noi suntem unul și același spirit care se manifestă în toate formele și atunci despre ce vrăjeală de subtilitate nivelatoare am putea vorbi? Noi nu avem o formă, doar frica minții ne limitează, ne ține prizonieri într-o formă, înțelegi? Iar înainte de a fi Gogu, erai același Spirit sau Dumnezeu care îl sunt chiar acum eu și îl vei fi și tu după ce nu o să te mai crezi gândul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Doresc cu patimă un singur lucru: -i implor pe oameni, de la Nicolae al II-lea până la ultimul tâlhar, să se cruțe pe sine, uite tot, toate cugetările despre Dumnezeu, despre viața viitoare, nu mai vorbesc de stat, familie, propriul trup, și să-și îndrepte toată atenția, toate puterile asupura unui singur lucru, singurul care este fără de tăgada, viața lor, și să n-o dea nici pentru patrie, nici pentru glorie, nici pentru bogăție, nici pentru Dumnezeu, ci trăiască pentru sine, pentru binele lor, să se folosească de binele vieții care e în puterea noastră. Binele ăsta care nu ni se poate lua, care atârnă mai greu decât orice altceva, care distruge tot ce poate fi greu în viața noastră. Binele ăsta e iubirea, iubirea față de tot ce e însuflețit, și chiar neînsuflețit, ba chiar și iubirea față de sine, față de sufletul nostru. E starea aceea a duhului în care totul e bine. Mă chinuie, ațâță, torturează, bat, iar mie mi-e milă de cei care fac asta, îi iubesc și mă simt cu atât mai bine cu cât ei sunt mai răi cu mine. Sădește în suflet sentimentul ăsta, căci e cu putință, și totul va fi bine, tot ce e considerat nenorocire, inclusiv moartea, totul se va transforma în bine.

în Despre Dumnezeu și om din jurnalul ultimilor ani
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Robin Sharma

Cei mai mulți dintre noi, care trăim azi pe Terra, am pierdut această legătură cu Eul nostru adevărat, această stare a ființei în care nu ne temeam abordăm ceea ce este posibil și să tindem către stele. Nu știm cine suntem. Ne-am transformat în oameni care se comportă egoist, mânați de frică și de durere. Acest comportament nu reflectă natura noastră esențială, este o consecință a rănilor pe care le-am suferit pe măsură ce am părăsit inocența cu care ne-am născut și am călătorit prin viață. Doar oamenii care suferă pot provoca suferința. Doar oamenii cu inimile închise pot acționa într-un mod lipsit de iubire. Suntem cu toții conectați la un nivel invizibil. Vindecându-te pe tine, ajuți la vindecarea lumii. Lucrând la tine pentru a-ți atinge potențialul maxim, devii model pentru ceilalți și îi motivezi urmeze această cale.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Tu ești singurul intangibil tangibil! Problema nu este dacă există reîncarnare? Problema este de unde știi că te-ai născut? Cercetează-o mai întâi pe asta!? Și vei vedea dacă a doua mai apare? Tu nu exiști, există doar un gând despre existență pe care l-ai îmbrăcat în forma unui corp și îl definești printr-un nume. Ne gândim deseori că totul este un concept, dar mintea însăși este conceptul conceptelor. Așadar cel care spune că totul este un concept, este el însuși un concept! Orice concept este o imagine despre Realitate, dar nu este realitatea, Este indicatorul rutier care spune există un oraș dar nu este orașul. Ceea ce suntem noi este etern liber de orice concept. Toate conceptele sunt iluzii care apar și dispar în El; dar El nu poate fi atins de nici unul. Ideea de om nu este omul, este doar un gând în minte. Ceea ce suntem noi este veșnic intangibil și delicios de inexprimabil! Cine ești tu de ești atât de bogat și tu nu știi?

în Reîncarnare și sfere îngerești, YouTube
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Denzel Washington

Care este efectul pe termen lung al supradozei de informație? E o întrebare pe care mi-o adresez mie. Chiar este necesar să știm atât de mult cât știm, aflăm despre lucruri noi într-un timp scurt și cât de des posibil? Asta înseamnă că acum sunt mai multe lucruri rele care se petrec sau doar că suntem copleșiți cu informații despre astfel de lucruri? Întotdeauna au existat cutremure, crime, incendii, tsunami, moarte și distrugere. Dar care sunt efectele de la a vedea asta 24 de ore din 24, șapte zile pe săptămână?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Noi rareori realizăm, de exemplu gândurile și emoțiile noastre cele mai private nu sunt de fapt ale noastre. Pentru că noi gândim în termeni lingvistici și în imagini pe care nu noi le-am inventat, ci ne-au fost date de societatea în care am trăit. Noi copiem reacții emoționale de la părinții noștri, învățând de la ei că excrementul ar trebui aibă un miros dezgustător și că a vomita ar trebui fie o senzație neplăcută. Frica de moarte de asemenea este învățată de la temerile lor cu privire la boală și de la atitudinea lor față de înmormântări și cadavre. Mediul nostru social are o astfel de putere doar fiindcă noi nu existăm înafara societății. Societatea este extensia minții și corpului nostru. Și totuși aceeași societate de care individul este inseparabil își folosește toată forța sa irezistibilă îl convingă el este într-adevăr separat! Prin urmare, societatea așa cum o știm joacă un joc cu reguli auto-contradictorii.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Luigi Pirandello

Fiecare purtăm în noi o lume. Și cum ne-am putea înțelege, domnule, dacă în cuvintele pe care le rostesc eu pun sensul și valoarea lucrurilor așa cum ele există în lumea din mine, în timp ce cel care mă ascultă, inevitabil, le va asuma potrivit sensului și valorii din lumea lui interioară? Numai credem că ne înțelegem, dar nu ne înțelegem...

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pacatul" de Luigi Pirandello este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -10.00- 6.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook