Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Adolf Hitler

Cand vorbesc cu oamenii, mai ales cu cei care inca nu au intrat in partid sau cu cei care tocmai se pregatesc sa-l paraseasca, vorbesc intotdeauna ca si cum de decizia lui sau a ei depinde soarta natiunii. Cu alte cuvinte, apelez la vanitatea si ambitia interlocutorului. Insa de indata ce-mi reuseste acest lucru restul este usor. Fiecare om, bogat sau sarac, are sentimentul interior al nemultumirii de propria situatie. In oameni, dormiteaza dorinta de a face un ultim sacrificiu sau de a risca chiar o aventura, pentru ca sa-si confere vietii o noua directie. De exemplu, sunt gata sa-si cheltuiasca ultimii bani, pentru un bilet la loterie. Incerc sa le indrept acest sentiment spre scopuri politice. Caci, in esenta, orice miscare politica se bazeaza pe dorinta adeptilor ei, barbati si femei, de a schimba in bine propria lor situatie si sortile copiilor si nepotilor. Cu cat mai jos se afla oamenii pe scara ierarhiei sociale, cu atat mai puternica este nazuinta lor de a fi partasi la o cauza mareata.

citat din (1923)
Adăugat de Timu CaterinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.

Citate similare

Păstrează în tine credința și las-o să acționeze în orice tranzacție; fiecare acțiune, ton al vocii sau expresie a feții trebuie să confere siguranța că te îmbogățești; că deja ești bogat. Nici nu este nevoie de cuvinte pentru a transmite acest lucru celorlalți; vor simți acest sentiment de dezvoltare în prezența ta și se vor întoarce la tine din nou.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.
Adolf Hitler

Gândiți-vă la acest lucru, voi toți, bărbați și femei, la faptul că acest război va pune problema existenței sau a distrugerii poporului nostru. Iar dacă înțelegeți acest lucru, atunci fiecare gând și fiecare acțiune întreprinsă va fi o rugăciune pentru Germania noastră!

în discurs
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii vor să pară ceea ce nu sunt pentru a fi mai plăcuți pentru cei din jur. Totuși, ceea ce e nu luăm prea des în considerare e că întocmai acest mod de a fi îi îndepărtează pe cei din jur. Oamenii creează legături autentice bazate pe curajul de a se exprima sincer. Doar în acest mod poți să îți dai seama cine îți este alături și să decizi dacă îl vrei sau nu în preajma ta. Orice urmă de falsitate va fi simțită de ceilalți mai repede sau mai târziu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De multe ori, cuvintele pe care le folosește un om ca să te descrie pe tine (sau pe alte persoane) reprezintă realitatea sa interioară. Fie că te laudă, te jignește, te critică, te ridică în slăvi sau te ridiculizează, ține mereu în minte faptul că oamenii vorbesc din propria lor realitate și că majoritatea lucrurilor pe care le spun nu sunt altceva decât proiecții. Astfel, nu lua nimic la modul personal, ci ascultă cu atenție ce cuvinte aleg să folosească pentrunu fac altceva decât să se descrie pe ei înșiși. Iar în funcție de ce auzi, gândește-te dacă îți dorești în viața ta un om care are acele calități sau caracteristici.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cauza numărul 1 pentru care oamenii sunt săraci o reprezintă atitudinea și mentalitatea pe care le au față de bani. Acest lucru se datorează programării sociale. Încă de mic, preiei din mediul în care trăiești conceptele celor din jurul tău despre bani cum ar fi: banii sunt răi sau banii nu aduc fericirea. Creează-ți propriile convingeri pentru a atrage în viața ta ceea ce îți dorești!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Singura diferență între tine și un om care are viața așa cum și-o dorește este capacitatea de a acționa. Acum nu mă refer doar la bani, poți la fel de binenu acționezi când e vorba de propria ta sănătate, de relații sociale sau de relația de cuplu, de carieră sau de hobby-urile tale. Acest lucru este primul element care îți dezvoltă puterea ta interioară. Fără acțiune nu poți să ai rezultate, oricât de genial ai fi tu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Osho

Revoluționarul este condiționat și el de trecut. Poate să nu fie condiționat de Iisus Hristos sau de Gautam Buddha, dar este condiționat de Karl Marx sau Mao Zedong ori Iosif Stalin sau Adolf Hitler ori Benito Mussolini... Revoluționarul are propria sa biblie - Das Kapital; propriul sau pământ sfânt - Uniunea Sovietică; propria sa Mecca - Kremlinul... și la fel ca orice altă persoană religioasă, nu trăiește potrivit stării sale de conștiință. El trăiește conform unei conștiințe create de alții. Din acest motiv, revoluționarul nu este decât un reacționar. El poate fi împotriva unei anumite societăți, dar este întotdeauna susținătorul unei alte societăți. Poate fi împotriva unei culturi, însă este gata cât de curând pentru o altă cultură. El nu face decât să se mute dintr-o închisoare în alta - din creștinism în comunism; de la o religie la alta - din hinduism în creștinism. Își schimbă închisorile.

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.

Rușinea este sentimentul adânc înrădăcinat de însăși mama natură în fiecare om. Rușinea îi spune omului că anumite acțiuni sunt total împotriva firii. Problema este că ceilalți oameni au învățat să folosească acest sentiment pentru a-i manipula pe cei din jur. Rușinea este una dintre cele mai primare emoții umane. Ea este și periculoasă pentru că îi spune unui om că el, ca individ, nu are valoare și nu este destul de bun pentru a exista. Sentimentul de vinovăție este sentimentul că acțiunile noastre au fost greșite însă rușinea ne spune că noi suntem greșiți. Omul va face orice ca să evite sentimentul de rușine și de aceea poate fi manipulat prin acest sentiment. Invidia, rușinea și vinovăția sunt cele 3 emoții negative pe care trebuie să le evităm în viața noastră socială.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Goethe

Tot ce ne înconjoară este ori un element în care trăim, ori o unealtă de care ne slujim. Cu cât ne oprim mai mult la ele, cu cât suntem mai atenți asupra lor și le prețuim mai mult, cu atât slăbește în noi sentimentul valorii proprii și sentimentul sociabilității. Oamenii care se ocupă prea mult de grădini, clădiri, haine, podoabe sau alte bunuri sunt mai puțin sociabili și mai puțin plăcuți; ei îi pierd din vedere pe oameni, pe care nu-i ușor să-i bucuri și să-i aduni la un loc. Nu vedem acest lucru și în teatru? Un actor bun ne face să uităm repede sărăcia decorurilor și, dimpotrivă, un teatru cu cât e mai frumos cu atât ne face să ne simțim mai tare lipsa unor actori de valoare.

în Anii de ucenicie ai lui Wilhelm Meister
Adăugat de Jenica Ramona NituSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Chiar dacă plătesc taxe pe avere și pe moștenire, bogații au găsit modalități de a transmite o mare parte a proprietății lor descendenților. Majoritatea celor care ajung în vârf sunt avantajați de la început - ei provin din medii profesionale sau bogate. Studiile referitoare la oameni care au ajuns bogați arată că aproape niciunul nu pornește de la zero. Marea majoritate a celor care "au făcut bani" au realizat acest lucru moștenind sau primind măcar o mică sumă inițială - pe care apoi au folosit-o pentru a face și mai mulți bani.

în Sociologie
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Sociologie. Editia a V-a" de Anthony Giddens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.90- 53.99 lei.
Cornelia Georgescu

Lucian: Norocul tău... Și ce intenționezi acum? Ai de gând să le spui și celorlalți despre mesajul pe care l-ai trimis sau nu?
Mihai: Nu știu, nu m-am gândit. Tu ce crezi?
Lucian: Că ar fi mai binele spunem. Nu există motive să le ascundem acest lucru.
Mihai: Da, dar dacă le spunem, nu crezi că vor dori și ei să vorbească acasă, cu cei dragi, saule lase mesaje?
Lucian: Treaba lor! Nu mă interesează! Au tot dreptul să facă orice doresc. Eu nu le pot interzice!
Mihai: Nu te înțeleg deloc, comandante! Parcă tocmai spuneai că asta ne-ar distrage total de la activitatea noastră pe această planetă, că nu ne-am mai concentra la ceea ce avem de făcut aici, că ne-ar provoca suferință, atât nouă, cât și lor...
Lucian: Da, așa este. Dar nici asta nu-mi dă dreptul să le interzic să ia legătura cu cei de acasă, dacă ei doresc acest lucru. Desigur, am să le expun din nou punctul meu de vedere în ceea ce privește această problemă delicată, nu pentru a-i influența în decizia pe care o vor lua, ci doar pentru a le da serios de gândit. Apoi să hotărească ei singuri cum ar fi mai bine să procedeze. Am încredere deplină în judecata lor. Știu că oricare ar fi decizia lor, ar fi cea corectă.
Mihai: Ah, acum te înțeleg... Ești foarte subtil! Nu le interzici direct, dar le expui punctul tău de vedere, pentru a le da serios de gândit, deci într-un fel, tot a interdicție seamănă.
Lucian: Poți s-o consideri cum vrei tu, dar oricum ar fi, nici unul dintre voi nu va putea să-mi reproșeze nimic, pentrunu v-am interzis deloc acest lucru, nici unuia, niciodată. Înțelegi?
Mihai: Da, așa e... După cum am spus, foarte subtil!

replici din romanul Proxima, Partea a-III-a: "Aventuri pe Proxima" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Amelia Earhart

Cel mai dificil lucru este de a lua decizia să acționezi; restul nu înseamnă decât tenacitate. Temerile sunt tigri de hârtie. Poți face orice hotărăști să faci. Poți acționa pentru a-ți schimba și controla viața; iar procesul prin care faci asta reprezintă propria lui recompensă.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Fun of It Paperback" de Amelia Earhart este disponibilă pentru comandă online la 69.99 lei.
Emil Dogaru

Tu ești tu numai pentru tine, cel din interior. Dar teoria pluralismului individual spune că față de ceilalți ești mereu altcineva, sau altceva, depinzând de modul cum te raportezi la fiecare dintre ei. Poți fi bun, față de cei cărora le faci bine — cu condiția ca binele tău să se manifeste cu regularitate, altminteri dacă o dată omiți să faci gestul, devii dintr-odată rău!? Poți fi în același timp tânăr, pentru toți cei ce te depășesc ca vârstă, sau bătrân, pentru ceilalți, cei născuți după tine — și care, nu știu cum se face, că sunt pe zi ce trece tot mai mulți!? Poți fi interesant — pentru cine îl interesezi, sau pentru cine are nevoie de tine — sau poți fi anost, pentru restul lumii. Și, ceea ce este și mai derutant, nici măcar pentru aceeași persoană nu ești mereu același. Ești evaluat luându-se în calcul diverse variabile, cum ar fi natura, intensitatea și dinamica raporturilor ce se formează, dăinuie sau se sting între tine și celălalt...

în Norocosul teoretician (24 ianuarie 2007)
Adăugat de Emil DogaruSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Nietzsche

Fie că privesc oamenii cu un ochi binevoitor, fie cu unul răutăcios, îi găsesc întotdeauna, pe toți sau pe fiecare în parte, ocupați cu un singur lucru, acela de a face ceea ce folosește păstrării speciei umane. Și desigur nu dintr-un sentiment de dragoste pentru această specie, ci pur și simplu pentru că nimic nu este în ei mai vechi, mai puternic, mai neînduplecat, mai de neînvins decât acest instinct — pentru că instinctul acesta reprezintă tocmai esența speciei și turmei noastre.

în Știința voioasă
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

Cea mai puternică armă pe care o ai să ajuți alți oameni este încurajarea. Funcționează pentru oricine, la orice vârstă, indiferent de probleme. Puterea exemplului e singura care educă alți oameni. Vrei să îi schimbi pe alții? Devino tu prima oară ce vrei să devină ei, dacă chiar îți pasă. Dacă nu, lasă-i pe drumul lor. Totuși este foarte important să înțelegem că cei din jur au lecții la fel cum avem și noi. Și ei singuri trebuie să depășească provocările devenind ei oameni mai buni și mai evoluați chiar dacă de multe ori drumul evoluției trece prin multă suferință. ASTA E! Încetează să plângi de mila altora pentru că asta e lecția lor. Dacă intervii, riști să le răpești lecțiile. Să spunem că ești un părinte sau un partener de cuplu. Și copilul tău sau partanerul de cuplu trebuie să învețe lecția banilor și a valorii. Și tu îi dai bani pentru că îl iubești. Apoi tu dispari din viața lui peste noapte. E ca și când i-ai lua unui olog scaunul cu rotile sau cârjele. Îi faci mai mult rău decât bine. Dacă vrei să ajuți, cel mai bine o faci lăsând o persoană să se dea cu capul de pereți rezolvând problemele. Am fost uimit să văd cum oamenii ajung să își urască binefăcătorii tocmai din cauza faptului că prin ajutorul dat, i-au făcut dependenți de ei. Când simți nevoia să ajuți, ajută-te pe tine. Fiind tu o persoană puternică, faci mult mai bine lumii. Un cerșetor nu poate ajuta alt cerșetor să își depășească condiția.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Indreapta-mi, Doamne, pasii

Indreapta-mi Doamne pasii, indreapta-mi inima
Spre cei orfani si slabi, sa dau iubirea Ta!
Sa-mprastii-a Ta lumina si stropii Tai de har
Caci azi e timp de lucru, si-o mana-n plus e-un dar.

In scoala umilintei ma poarta-n orice zi
Spre-a arata spre Tine si pentru-a Te cinsti.
Si orice binecuvantare din mana-Ti ce-oi primi
Tu inmulteste-o, Doamne pentru ai Tai copii.

Ma tine ocupata cu-a face voia-Ti sfanta
Ca sa nu las Dusmanului nici urma de izbanda!
Nu ma lasa sa plec din palma Ta, Isus
Adu-mi mereu aminte ca-n ea eu Te-am strapuns!

Adu-mi mereu aminte ca mi-ai mai dat o sansa
Cu Tine, scump Isus cladesc o noua viata.
Si fagaduinta Ta cand se va fi-mplinit
Sa nu ma lasi sa uit ca Tu, Cel Bun, atat m-ai iubit!

Indreapta-mi, Doamne inima mai mult spre Tine
Sa creasca-n rod de bunatate si jertfire!
Cat inca este timp de daruire,
Cat inca este timp sa Iti arat iubire!...

rugăciune de (10 noiembrie 2010)
Adăugat de Andreea GiosanuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Julio Cortazar

Deseori sunt personaje care reprezintă un melanj între doi sau trei oameni. Am conturat un personaj feminin, de exemplu, din două femei pe care le cunosc. Acest lucru îi conferă personajului din povestire sau din carte o personalitate mai complexă, mai dificilă.

în The Paris Review
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "62. Model de asamblare" de Julio Cortazar este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -33.00- 24.05 lei.

Așadar, ce va înțelege căutătorul, care este Adevărul ce NU poate fi ținut prizonier în carapacea, închisoarea cuvintelor? Adevăr care firește nu poate fi decât infinit si indescriptibil și firește liber de închisoarea cuvintelor a conceptelor? Oamenii aceștia gen Laurențiu sau Cosmin tot mai caută Adevărul în ce au spus diferite ființe realizate și tocmai de aceea încă nu l-au găsit, dacă doar pentru o secundă l-ar fi căutat în propria lor inimă ar fi realizat că ei sunt Adevărul, că Adevărul e chiar aici, chiar Acum, veșnic fresh, liber de cuvintele oricui și fiind infinit liber de orice descriere. Adevărul e atât de simplu încât nici un gând sau minte nu-l poate prinde sau descrie! Nu poate fi monopolul unei religii darmite unei tehnici. Nu există nici o cale pentru adevăr pentru că adevărul este veșnic Aici! "A-FI" neasociat cu gândul este simplitatea sau inima libertății.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața devine superbă în clipa în care înțelegi un simplu adevăr psihologic: Fiecare om trece realitatea prin propriul filtru de gândire, experiențe trecute, sentimente și emoții, temperament și 1000 de alte mari sau mici filtre. Așadar fiecare om are propria lui experiență legată de viață, propriul lui ADEVĂR, propria lui DREPTATE și propria lui REALITATE. Unii oameni (cam mulți), nu doar că nu acceptă că omul de lângă trăiește o altă experiență și că adevărul pentru el e altul, ci mai vor, cu mari eforturi, certuri, nervi, stres și relații distruse, să impună adevărul lor altora, în loc să folosească acea energie pentru a-și face viața fericită. Deci îți vezi de treaba ta și ești fericit într-o lume în care poate toți văd lucrurile altfel decât tine sau ești nefericit pentrunu văd toți la fel de îngust ca tine?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Nelson Mandela

Nimeni nu se naște urând alte persoane pentru culoarea pielii lor sau pentru religia lor. Oamenii trebuie să învețe să urască, iar dacă pot învăța ura, pot învăța și iubirea, care este un sentiment mai apropiat de inima omului.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Long Walk To Freedom" de Nelson Mandela este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -95.00- 41.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook