Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Conformarea populației facilitează controlul acesteia de către liderii săi. Liderii noștri promovează cu fățărnicie libertățile oferite de democrație, în timp ce, în realitate, aceștia sprijină o structură economică ce-i afundă din ce în ce mai mult pe cetățeni în datorii. Acești lideri susțin că toată lumea are posibilitatea de a ajunge în vârf prin inițiative personale și auto-motivare. Pentru liniștea celor ce muncesc din greu, dar nu trăiesc bine, există religia, care-i asigură că, dacă nu în viața asta, cu siguranță o vor duce mai bine în viața viitoare.

în Cea mai bună lume pe care banii nu o pot cumpăra
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultoase, critice sunt necesare măsuri radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie să aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În ultimii 50 de ani, marile democrații consolidate au intrat într-un declin catastrofic, îndepărtându-se virulent de valorile umaniste fundamente, și cu atât mai mult țările cu un mereu început de democrație, precum România. Ne îndreptăm către un sclavagism digitalizat, către un nou război mondial devastator. Pentru asemenea vremuri tumultuoase, critice sunt necesare măsuri pe măsură, radicale de restabilire a mecanismelor specifice statului de drept și ale regimului democratic real. Prin urmare: toate partidele trebuie să aibă în programele lor politice un corpus comun etico-umanist completate de strategii diferite, social-democrate, ecologiste, creștin-democrate, liberale, naționale etc. Partidele și liderii trebuie să-și respecte constituțional programele electorale și sectoriale cu care au câștigat alegerile. În situația în care aceste entități politice, guvernele lor nu-și respectă promisiunile către cetățeni, atunci juridico-constituțional ele se vor dizolva [scoase în afara legii] ferm, direct, iar liderii lor trebuiesc trimiși în instanțe judecătorești pentru subminarea economică, comunitară, educațională, pentru încălcarea ordinii constituționale și de stat. Partidele, liderii și membrii lor nu pot fi finanțați de sisteme oligarhice interne și externe.

în Intelligence. Studii de securitate
Adăugat de Adrian IbișSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Suntem sătui de lideri de care ne temem, de lideri pe care-i iubim și de lideri care ne lasă să ne asumăm libertăți în fața lor. Ceea ce avem nevoie sunt liderii cu inimă care ajută atât de mult încât depășesc cu mult necesitățile slujbei lor. Dar asemenea lideri nu sunt niciodată fără o slujbă și nu duc lipsă nici de oameni care să-i urmeze.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Unii oameni lucrează ani de zile și în final ajung să se îmbolnăvească. Cheltuie apoi foarte mulți bani, din cei câștigați cu multă trudă pe spitale și medicamente. Practic își irosec viața. Acești oameni muncesc, căștigă bine dar pentru ce? Au muncit o viață întreagă pentru ca în final să aibă cu ce să își plătească cheltuielile spitalicești. În acest fel nu faci decât să îți irosești viața. Acești oameni nu au bucurie în suflet, nu sunt fericiți. Sunt persoane care muncesc mult, câștigă bine, dar depinde și ce fac cu banii agonisiți.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Oamenii se căsătoresc fără să vadă în căsătorie altceva decât o împerechere și rezultatul este fie înșelăciunea, fie silnicia. Înșelăciunea e mai ușor de suportat. Bărbatul și soția înșeală numai lumea, lăsând să se creadă ar fi monogami, când în realitate trăiesc poligamie sau poliandrie. Și asta e destul de greu, dar mai merge. Când îns㠖 și lucru acesta se întâmplă cel mai adesea – soțul și soția și-au asumat obligația formală de a trăi toată viața împreună și chiar din a doua lună a căsniciei încep a se urî unul pe altul, doresc să se despartă și totuși stau laolaltă, atunci ajung la acel infern îngrozitor, care-i duce la beție, care-i face să se împuște, să se omoare sau să-și otrăvească fiecare viața lui și pe a celuilalt.

în Sonata Kreutzer (1889)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Sigmund Freud

Nicio altă metodă de a-ți duce viața nu reușește să te ancoreze mai bine în realitate ca centrarea pe muncă; munca îți asigură un loc sigur într-o porțiune de realitate, în comunitatea umană.

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Tot ce e important în viața asta nu este despre tine. E despre ce poți tu să faci pentru alții, cât de valoros și util ești. E despre dezvoltarea ta personală și profesională continuă, despre investiția în tine cu singurul scop să fii de folos mai bine, mai eficient și într-o cantitate mai mare. Liderii adevărați, oamenii importanți, fericiți și de succes, nu au ajuns în poziția asta acordându-și singuri sentimentul de importanță și investind energie în a-și face o imagine. Acești oameni au fost ridicați de semenii lor în această poziție pentru ei sunt în slujba noastră, a tuturor, și au înțeles sensul vieții: Dăruirea din poziția de abundență a cadourilor noastre interioare, a vocației noastre, cu smerenie. În imperiul roman, generalii care se întorceau glorioși și învingători, aveau oameni care le aruncau oasele celor morți, și le șopteau în ureche "memento mori". Nu uita vei muri. De ce unii oameni nu au prieteni? Pentru că nu dau nimic, vor doar să ia.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Oamenii trăiesc greu și nu-i poți acuza sunt nostalgici. Pentru foarte mulți, "Să trăim bine!" era mai degrabă un slogan potrivit înainte de '89. Aveau o siguranță, un minim necesar traiului, chiar dacă erau și multe lipsuri. Pentru ei, cu toată libertatea dobândita în timp, "Să trăim bine!" e doar o ironie amară.

citat din (31 mai 2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Milton Friedman

Aș vrea ca lumea să își amintească de mine ca de un prieten al libertății. Dacă analizezi istoria, vezi , oriunde există creștere economică și unde capitalismul înflorește, oamenii trăiesc mai mult și mai bine.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Milton Friedman on Freedom: Selections from the Collected Works of Milton Friedman Hardcover" de Milton Friedman este disponibilă pentru comandă online la 108.99 lei.
Henry Miller

Liderii politici nu sunt niciodată lideri. Pentru a găsi lideri trebuie să ne uităm la deșteptători: Lao Tse, Buddha, Socrate, Iisus, Milarepa, Gurdjiev, Krishnamurti.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Tropic of Capricorn Paperback" de Henry Miller este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 33.99 lei.

Liderii cu adevărat mari dau naștere unor noi lideri și nu celor care îi urmează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tot ce e important în viața asta nu este despre tine. E despre ce poți tu să faci pentru alții, cât de valoros și util ești. E despre dezvoltarea ta personală și profesională continuă, despre investiția în tine cu singurul scop să fii de folos mai bine, mai eficient și într-o cantitate mai mare. Liderii adevărați, oamenii importanți, fericiți și de succes, nu au ajuns în poziția asta acordându-și singuri sentimentul de importanță și investind energie în a-și face o imagine. Acești oameni au fost ridicați de semenii lor în această poziție pentru ei sunt în slujba noastră, a tuturor, și au înțeles sensul vieții: Dăruirea din poziția de abundență a cadourilor noastre interioare, a vocației noastre, cu smerenie. În imperiul roman, generalii care se întorceau glorioși și învingători, aveau oameni care le aruncau oasele celor morți, și le șopteau în ureche "memento mori". Nu uita vei muri.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Liderii lumii în inovare și creativitate vor fi liderii lumii în toate domeniile.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
George Orwell

Liderii care oferă sânge, trudă, lacrimi și sudoare vor rămâne întotdeauna mai repede fără cei care-i urmează decât cei care oferă siguranță și bunăstare.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Animal Farm and 1984 Hardcover" de George Orwell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -98.99- 60.99 lei.

N-am timp

Dumnezeu știe. nu am timp de fleacuri. luați dragostea din calea mea
lăsați-mă să-mi văd de treabă. atât multă treabă. aș putea să vă răspund dar nu am timp
viața asta e atât de scurtă și am atâtea de făcut.

învăț. acumulez. atât de multe de învățat. și atât de puțin timp.
viața trece pe lângă mine. nu se întreabă dacă eu văd ce e în jur, dacă am timp să observ
și sincer nu am timp nici să privesc cerul, nici ce e în jur. alerg către destinație

acum am timp. știu atât de multe și am uitat atât de multe încât mă întreb dacă a meritat
aș vrea să știu cum arată un răsărit în plină iarnă dar nu mai există o altă iarnă pentru mine.
aș vrea să strivesc un fir de iarbă între dinți să-i simt gustul, dar nu va mai fi o nouă primăvară

acum am timp și pentru mine și pentru alții. mai bine zis am timp să mor
viața a trecut pe lângă mine luând cu ea răsărituri și apusuri, gusturi, mirosuri, atingeri pierdute
am atât de multe de spus și atât de puține întrebări. acum am timp. degeaba.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jucătorii care nu sunt lideri adevărați, dar încearcă să fie, îi vor critica întotdeauna pe colegi după o greșeală. Liderii adevărați își asumă pe teren faptul ceilalți vor face greșeli.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "My Turn: A Life of Total Football Hardcover" de Johan Cruyff este disponibilă pentru comandă online la 110.99 lei.

Liderii sunt lideri numai atât timp cât au respect și loialitate față de cei care îi urmează.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Banii pe care tu îi ai sunt o extensie a ta. Dacă tu ești puternic și evoluat, dacă tu ești o persoană care are foarte mare valoare, care poate să aducă valoare în viața altor oameni, tot așa vei avea inclusiv nivelul financiar. Cu cât ești mai puternic, cu atât acea putere pe care o dobândești va crește impactul tău în viața altora. De exemplu, vei putea să atragi în jurul tău oameni care să te susțină, vei putea să mobilizezi, să-i faci pe oameni să fie motivați. Toate acestea sunt defapt capacități pe care liderii le au, capacități pe care la un moment dat acești lideri le pot transforma în bani.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există probabil planete care conțin viață, dar nu cred formele de viață de pe ele vor arăta ca și noi. Ele vor arăta diferit. Ideea e noi nu suntem educați să acceptăm diferențele. Ne învață despre frumusețe și frumusețea nu are nici o legătură cu nimic. Dacă ai fi crescut într-o societate unde toată lumea ar fi avut 6 mâini sau un nas de lungimea unui picior, acestea ar fi fost "frumoase" pentru tine.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adina-Cristinela Ghinescu

Cine nu spune și nu face la timp ceea ce e corect... e ca și cum ar ajunge în gară mult prea târziu și ar pierde un tren către o destinație foarte importantă. Alt tren poate că mai vine (sau nu!)... dar acel moment pierdut, este pentru totdeauna... și nu se va mai întoarce. Morala? Fă toate lucrurile la timp și nu lăsa timpul cu ocaziile lui să-ți scape printre degete! Regretele personale dor mai mult ca rănile provocate de alții... Fructifică oportunitățile vieții șibine cât poți, a mulțumi pe oricine. La final, tot ție îți faci bine. Mulțumirea celorlalți, obligatoriu se întoarce la tine (mai devreme, sau mai târziu), simțindu-se pragmatic prin toate avantajele pe care viața ți le oferă. Hai să fim înțelepți! Să corelăm tot ceea ce facem... cu ceea ce primim în viață! Absolut mereu culegem ce am semănat. Un adevăr care încă doare..

în Pentru suflet - Colecție de citate și aforisme
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook