Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Sigmund Freud

Presupuneți că în sala de conferințe, în rândurile auditoriului calm și atent, se găsește totuși un individ ce se comportă în așa fel încât să mă deranjeze și care, prin râsete necuviincioase, prin vorbărie sau bătând din picioare, mă tulbură. Voi declara că nu pot continua să profesez astfel; zicând acestea, câțiva ascultători viguroși se vor ridica și, după o scurtă dispută, vor scoate personajul pe ușă. El va fi refulat și voi putea să-mi continui conferința. Dar, pentru ca tulburarea să nu se mai producă, în situația că expulzatul ar încerca să reintre în sală, persoanele care mi-au venit în ajutor, vor merge să sprijine ușa cu scaunele lor, stabilind astfel un fel de rezistență. Dacă se transpun acum în plan psihic evenimentele exemplului dat, deci dacă se presupune că sala de conferințe este conștientul și vestibulul inconștientul, vom avea o imagine destul de bună a refulării.

în Despre psihanaliză. Cinci prelegeri ținute la Universitatea Clark (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Citate similare

Ioan Petru Culianu

Liber-cugetătorii cred "stilul Tozgrec" nu va putea funcționa veșnic, căci oamenii vor comite crime chiar știind că vor fi descoperiți, astfel că se va instala o anume indiferență. Vor fi atâția criminali justiția va fi mai lentă în a lua măsuri împotriva lor. Aceasta va fi omenirea post-Tozgrec, în care fiecare va face ce va voi și mulți vor continua să facă ce nu vor voi.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

Am sentimentul , până când nu vom aduce o nouă cultură, prin care atât femeile din Est, cât și femeile din Vest să-și poată dezvolta respectul de sine și să se poată exprima în așa fel încât să creeze înalte standarde morale pentru societatea lor, nici femeile din Est, nici femeile din Vest nu se vor putea ridica la statutul deplin al feminității lor. Potrivit acestui statut, dacă femeile sunt respectate pentru calitățile feminității lor, înțelegând aceste calități potențiale și modul în care femeile își pot spori prin educație autoritatea, ele se vor bucura de protecție și vor furniza, la rândul lor, protecție pentru societate.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Sigmund Freud

Cel mai adesea, bolnavul începe prin a răspunde atenția sa este incapabilă sesizeze ceva. Trebuie fie contrazis și să i se afirme energic că este imposibil să nu i se prezinte nici un fel de imagini. Și de fapt, se va ajunge curând să se producă o mulțime de idei și de asociații de idei; dar ele vor fi, cu regularitate, precedate de o remarcă a pacientului prin care el le va declara absurde sau insignifiante, ori va pretinde ele i-au venit în minte din întâmplare, fără fie legate prin ceva cu tema propusă.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

În isterie este o regulă prilejurile recente ale bolii sunt uitate, la fel ca și evenimentele din copilărie, cu ajutorul cărora evenimentele recente convertesc energia lor afectivă în simptome. Acolo unde o uitare completă este imposibilă, amnezia poate atinge totuși traumatismele recente sau, cel puțin, le deposedează de părțile componente cele mai semnificative. Vedem, într-o astfel de amnezie, dovada refulării realizate.

în Omul cu șobolani
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mahatma Gandhi

Întâi te vor înjura. Pe urmă vor râde de tine. Apoi, te vor declara nebun. După aceea vor încerca să te compromită. Într-un târziu, vor face tot posibilul te lichideze. Dacă scapi cu viață din toate acestea, vei fi un om mare.

atribuit lui
Adăugat de Mihai RusuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
cumpărăturiCartea "Calea spre Dumnezeu" de Mahatma Gandhi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.90- 12.99 lei.

Țara mea, nostalgie departe

Într-o zi toate acestea vor deveni pământ,
nu voi mai fi pentru a mă bucura, încă.
Voi face gălăgie de sus dintre stele
pentru că ele vor fi surorile mele.

Într-o zi voi fi tunet și ploaie.
Într-o zi veți cere aripi de înger cerului.
Într-o zi, ce va fi îndepărtată...

Cine știe dacă voi avea ochi spre a privi
pe cei care vor falsifica chiar și suspinul.

Într-o zi voi fi zefirul din depărtate universuri.
Într-o zi toate acestea vor avea un sens.

Vei vorbi de acest contribut la progres?
De voința de a ne înălța din adâncuri întunecoase,
noi mergând prin noroi rupându-ne încălțările.

Într-o zi aceste cuvinte vor deveni lumină.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum soarele continuă transforme în vapori fiecare picătură de apă de pe pământ, iar acești vapori se ridică unindu-se și formând astfel norii, la fel toate gândurile pure pe care voi le proiectați se vor ridica în spațiul mental, vor întâlni gândurile similare emise de cei care se aseamănă cu voi, iar în final, aceste gânduri divine vor coborî ca o ploaie mentală de o forță copleșitoare, pentru a nimici forțele (gândurile) malefice.

în Puterea Gândului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Karma Yoga. Calea comuniunii cu Dumnezeu prin actiune" de Swami Shivananda este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -16.00- 11.99 lei.
Cornelia Georgescu

Reveni în sală și porni spre locul ei. Îl privi fără vrea; el se afla în primul rând, cu urmele acelea de ruj tot acolo, pe obraji... "Don Juan..." se gândi ea, dar nu-i mai făcu nici un fel de semne. Își retrăsese, în sfârșit, acuzațiile la adresa lui, deci el putea fi liniștit – nu va fi sancționat! Dar, în mod ciudat, după această acțiune, era și ea mult mai liniștită... De ce nu procedase astfel de la început? Sau și mai bine, de ce nu renunțase la acea reclamație?! Ah, de n-ar fi scris-o deloc; sau măcar de-ar fi rupt-o după ce-o scrisese, înainte de a o depune... Oricum, tot era bine și mai târziu, decât deloc. Vor pleca deci în misiune, iar ei vor fi totuși colegi. Cum se va înțelege oare cu el? Iar ceilalți cum o vor mai privi, cu excepția Mariei, care se arătase foarte amabilă, prietenoasă? O vor considera ei vreun soi de ciudățenie?! Rămânea de văzut... Acum era foarte curioasă afle totuși care va fi decizia Comisiei, pentru că va exista o decizie...

citat din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Mihai: Domnule director, dar uniformele noastre? Ar trebui le purtăm mereu în timpul misiunii? Și-n acest caz, doar acestea pe care le avem, nu ne-ar fi deloc de ajuns; s-ar deteriora...
Traian: Tinere, bineînțeles că nu veți avea doar aceste uniforme; pe acestea le-ați primit acum, ca să vă deosebiți de restul angajaților Institutului. Dar pentru misiune, se va asigura, pentru fiecare dintre voi, cu toate accesoriile necesare, un număr de 500 de uniforme, identice cu acestea, pe care le veți depozita în navă în zilele următoare. Nu știu dacă le veți purta mereu, dar ar fi de preferat, pentru a lăsa măcar impresia unui echipaj serios, le purtați în majoritatea timpului, cu excepția sărbătorilor legale, a zilelor voastre onomastice, a sfârșiturilor de săptămână, sâmbăta și duminica, sau cum veți considera voi, după un program pe care-l veți stabili de comun acord, împreună cu comandantul vostru. Bineînțeles, nu veți dormi în uniforme, iar în scopul acesta, vi se vor asigura și pijamale, în număr de 500, pentru fiecare; acestea nu vor fi identice – vi le puteți alege. Dar am spus despre aprovizionare nu vom vorbi în această ședință, deci, vom stabili exact cu altă ocazie tot ce este necesar, chiar și în cazul obiectelor vestimentare. Pentru uniforme însă, s-a dat deja comanda, iar când vor fi gata, vor fi aduse și urcate la bord. Veți avea, deci, destule uniforme; 501 pentru fiecare, cu acestea pe care le purtați acum. Și ar fi de preferat păstrăți cel puțin câte un rând de uniforme nou-nouțe, pentru fiecare, pentru momentul întoarcerii; ar putea fi acestea de acum, sau altele, dintre celelalte 500...
Mihai: Am înțeles.
Maria: 500 de uniforme pentru fiecare? Uau...
Traian: Dacă voi credeți că nuvor fi de ajuns, spuneți doar și vom mări imediat comanda.
Nistor: Cum să nu ne ajungă, dom' director?
Traian: Bine. Deci, am lămurit și această situație.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Care sunt câteva comportamente în relația de cuplu care exprimă teama de a fi părăsit? 1. Apelezi constant la partener pentru ajutor sau consolare, chiar dacă sunt lucruri pe care le-ai putea rezolva fără ajutor. 2. Contact fizic exagerat, îmbrățișări, săruturi și cereri de afecțiune pentru a evita orice separare fizică. 3. Sunat și dat mesaje de mai multe ori pe zi fără ca să existe probleme reale de rezolvat sau discutat, unele fiind doar de control sau pentru a testa viteza de răspuns. 4. Jocuri de la mimarea geloziei sau a pretinde ca există alți oameni interesați de tine, păstrând distanța astfel încât să îl faci pe partener vină spre tine, te prefaci ai aceleași valori și interese. 5. Exprimarea directă a furiei prin reproșuri, certuri, înjurături, jigniri sau chiar lovire fizică. 6. Exprimarea indirectă a furiei prin răzbunări mai mult sau mai puțin subtile, prin întreruperea comunicării. Știu ca unii oameni se vor uita la lista asta și vor spune "Dar așa arată o relație normală, asta e iubirea!" Nu e.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Șerban: Dar nu înțeleg... Care ar putea fi cauza care ar fi condus la situația aceasta?
Stela: Nu pot ști sigur; aș putea doar presupune. Deci probabil vreo lovitură mai veche, mai dură, într-o zonă mai sensibilă, pe care, la momentul respectiv, dat fiind probabil nu vă incomoda, ați neglijat-o, n-ați tratat-o în mod corespunzător, sau chiar deloc; consecințele se resimt de abia acum, iar odată cu trecerea timpului, se vor accentua și chiar agrava, dar dacă vă veți menaja, nu va fi nici o problemă pentru dumneavoastră. Repet, deci: Vă recomand renunțați definitiv la această meserie și să evitați altele asemănătoare.
Șerban: Ce neplăcut...
Stela: Îmi pare rău trebuie vă dau aceste vești neplăcute, dar asta-i situația.
Șerban: M-ați pus serios pe gânduri.
Costel: Știți, domnișoară, dacă tot sunt aici, m-ați putea consulta și pe mine?!

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Voi privi totul și pe toți ca și cum ar fi pentru prima oar㠖 mai cu seamă lucrurile mici, cu care m-am obișnuit, uitând de vraja care le înconjoară. Vreau privesc pentru prima oară soarele, dacă mâine va fi cer senin. Vreau urmăresc încotro se îndreaptă norii, dacă cerul va fi acoperit. Întotdeauna mi se pare că nu am timp de așa ceva sau nu îi dau importanță. Ei bine, mâine mă voi uita la drumul norilor sau la razele soarelui și la și la umbrele cărora le dau naștere acestea. Pentru prima oară voi zâmbi fără vină, fiindcă bucuria nu este păcat. Pentru prima oară mă voi feri de tot ce mă face sufăr, pentru că suferința nu este o virtute. Nu mă voi plânge de viață, spunând: totul e la fel, nu pot să fac nimic pentru o schimbare. Fiindcă trăiesc ziua asta ca și cum ar fi prima și voi descoperi de-a lungul ei lucruri despre care nu am știut niciodată că se aflau acolo. Chiar dacă am trecut prin aceleași locuri de nenumărate ori și am spus "Bună ziua" acelorași oameni, astăzi acest "Bună ziua" al meu va fi altfel. Nu vor fi cuvinte de om învățat, ci un fel de a-i binecuvânta pe ceilalți, dorindu-mi ca toți înțeleagă însemnătatea faptului sunt în viaț㠖 chiar și atunci când nenorocirea ne dă târcoale.

în Manuscrisul găsit la Accra, "Ziua de mâine"
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Dacă voi fi ucis de asasini de rând, și în mod special de frații mei, țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar dacă voi fi omorât de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămâne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mâinile de sângele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, și se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune Grigori a fost ucis, trebuie știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copii tăi sau dintre rudele tale, nu vor mai rămâne în viață pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus.

în scrisoare (1916)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Când nu voi mai fi în viața, pentru ce aș dori sa fiu pomenit? Ce aș vrea sa fac în urmatorii cinci, zece, douăzeci de ani? Ce nu aș vrea cu nici un chip sa fac în urmatorii cinci, zece, douăzeci de ani de acum înainte? Dacă ne provocam creierul raspundă la aceste trei întrebări vom fi obligați ne stabilim prioritățiile, principiile și opțiunile la care acestea ne conduc. Dacă doar formulăm răspunsuri la aceste întrebari nu ni se garantează că vom ajunge la destinația dorită, dar pot constitui harta. Ele ne vor oferi o Imagine de Ansamblu și ne vor îndrepta spre direcția corectă.

în Imaginea de ansamblu
Adăugat de LarisaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Petru Băețan

Profeție

Va veni o zi în care, într-adevăr,
Vom scoate cuțitele pe masă.
Noi nu vom discuta nimic atunci.
Din tăișuri se vor ridica miresmele ucise.
Din cenușă se vor ridica lăstarii care nu au apucat își vadă rodul.
Trilurile alungate din cuiburi
Ne vor izbi tâmplele.

Va veni o zi în care vom privi unul prin celălalt
Vâzând toate mecanismele ego-ului
Toate tocătoarele de frumos...

Rușinați, vom plânge apoi cu țăndări, cu bucăți din noi.
Neîndoielnic, va veni o zi!

poezie de din volumul de versuri Headshot
Adăugat de Gabriel Petru BăețanSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Valeriu Barbu

nu eu

te prelinge în geometrii noi promisiunea
iată zorile și nu mă vezi
de teamă, te întorci… nu
nu lăsa cărarea neterminată, ține înainte
chiar dacă nu vor fi
nici intersecții, nici capăt câtă vreme
orizontul are silueta mea – sau invers

ca un vultur te voi prinde în gheare
și te voi trece munții
pe un pisc
sferele mirării, ovoide, în cuib sidefiu
se vor ciocni de vise colțuroase
frumoase, dar… încă vise și atât

împreună
ne vom preface-n sfere perfecte de lumină
nu eu voi împlini promisiunea
ea o va face, ea va ține
stările noastre de agregare
zorile celelalte vor avea astfel
culorile veșniciei
așa să știi!

poezie de
Adăugat de Mariana FulgerSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ce speranță neroadă îi împinge pe oameni țină atâtea conferințe internaționale unde se vorbește berechet și nu se rezolvă nimic? Criza nu se soluționează prin conferințe, e evident, dar oamenii nu încetează a se afla în treabă. Cu banii cheltuiți pe aceste conferințe ar putea hrăni mulți nemâncați.

în Jurnal (2008)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Opțiunea editorilor

În curând voi fi mort.
Vor rămâne, poate, zece poeme
în care copiii idioți
vor găsi animalul numit okapi, furnicarul,
pe Napoleon, pe Savonarola,
Kamceatka, insulele Sondei.
Profesorii lor, tembeli ca și ei,
vor scoate de-aici, fără multă osteneală,
câteva lecții de istorie și de geografie.
Mai târziu, devenind adulți
se vor scufunda, la rândul lor, în proză.
Totuși, un filozof de provincie
va scrie despre opera mea o teză stufoasă,
indigestă, tâmpită.
Editorii vor refuza s-o tipărească,
și, după cea mai bună logică, poemele mele
vor muri de îndată.

poezie clasică de , traducere de Maria Banuș
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Infracțiunile își au baza în nevoia de face bani. Oamenii vând droguri pentru a face bani. Dar, dacă vom avea grijă de toată lumea, ei nu vor mai vinde droguri, iar dacă nu vor mai exista bani, nu vei mai putea vinde droguri și dacă ai vrea. Nu ar mai exista lucruri precum jocurile de noroc, prostituția, trădarea sau mituirea unui senator sau guvernator. Nu vor mai exista senatori și guvernatori așa că nu vei mai putea să-i mituiești. Dacă elimini condițiile care generează comportamentul aberant, nu vei mai avea comportament aberant.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Robin Williams

Vei avea perioade nasoale, dar acestea te vor trezi întotdeauna și vor scoate la iveală lucrurile la care nu erai atent până atunci.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Non-Designer's Design Book: Design and Typographic Principles for the Visual Novice Paperback" de Robin Williams este disponibilă pentru comandă online la 225.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook