Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mircea Cărtărescu

Există un preț pentru fiecare lucru bun pe care îl primim în viață. Dincolo de toate bunurile, spirituale sau materiale, pe care ni le aduce viața (și pentru care trebuie să fim infinit recunoscători), un om adevărat nu poate să nu simtă o fundamentală nefericire de fond. În miezul vieții noastre, chiar și al uneia luminoase și de succes, există un sâmbure fundamental de nefericire metafizică. El ține de soarta noastră, de condiția noastră umană.

în interviu (23 iunie 2012)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Citate similare

La locul de muncă, în viața de acasă și în activitățile noastre cotidiene suntem supuși la o muncă interioară prin situațiile și oamenii ce se află în viața noastră la un moment dat. Oricât de anostă sau plină de nefericire pare viață noastră, cred cu tărie că fiecare dintre noi este exact în locul cel mai potrivit pentru el ca trăiască experiențele și să întâlnească oamenii care îl vor propulsa spre o viață mai bună.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există două mesaje în teoria Karma. Condiția noastră în această viață este determinată de faptele noastre bune dintr-o viață anterioară. Trebuie sa facem bine în aceasta viață pentru a ne îmbunătăți condițiile din viața următoare.

citat din
Adăugat de Gorneanu (Voicu) Oana-MadalinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
W. Somerset Maugham

Frumusețea e și ea un dar de la Dumnezeu, unul dintre cele mai rare și mai de preț, și trebuie să-i fim recunoscători dacă avem fericirea să fim inzestrați cu el, iar dacă nu, -i fim recunoscători că-l au alții pentru plăcerea noastră.

citat din romanul Vălul pictat de
Adăugat de Ana TruțaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Catalina" de W. Somerset Maugham este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.92- 8.99 lei.
Mircea Cărtărescu

Mi se părea că eu sunt cu totul diferit de ceilalți, că dragostea și tot ce ține de ea nu e pentru mine, că eu merg pe un drum care mă va duce mult dincolo de condiția umană banală. Ba chiar, prin tendința de absolutizare pe care o resimțeam atunci atât de puternic, am început cred că tocmai erotismul e ceea ce-i împiedică pe oameni se realizeze, că dragostea și deci femeia sunt cauzele banalizării, ale eșecului.

în Gemenii (2006)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 5 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății. Pentru orice stare conflictuală trebuie găsite una sau mai multe soluții pacifiste și de fiecare dată când există, trebuie folosită calea tratativelor, pentru a le rezolva. Pacea favorizează dezvoltarea armonioasă a tinerei generații, cea care poate să găsească o cale eficace a unei comunicări favorabile între oameni. Idealul păcii este viața prosperă, căci astfel banii nu mai sunt dirijați pentru a produce moarte, distrugere, mizerie, ci pentru a face înflorească floarea vieții. Pacea oferă energia creatoare care poate construi o lume, pacea aduce fericirea, acea fericire care vine îmbogățească viața noastră, această fericire atât de dorită pe pământ. Pacea este șansa unei munci care poate înnobila omul, care determină progresul tehnic și cultural. Pacea este înțelegerea, armonia dintre oameni, viață fericită pe pământ, fără atrocitățile războiului.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Alan Watts

Atitudinea ostilă a celor care vor cucerească natura ignoră interdependența fundamentală a tuturor lucrurilor și evenimentelor, ignoră faptul că lumea aflată dincolo de pielea noastră este de fapt o prelungire a propriilor noastre corpuri. Această ostilitate va sfârși prin a distruge chiar mediul din care provenim, mediul de care depinde chiar întreaga noastră viață.

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cosmologia voioasa" de Alan Watts este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -26.00- 24.70 lei.
Robin Sharma

Majoritatea oamenilor nu descoperă ceea ce este mai important în viață până ce nu îmbătrânesc prea mult ca mai poată schimba ceva. Își petrec mulți dintre cei mai buni ani de viață urmărind lucruri care, în fond, valorează prea puțin. Deși societatea ne îndeamnă ne umplem viețile cu obiecte materiale, în adâncul sufletului, partea cea mai bună din noi știe că bucuriile cele mai simple sunt cele care ne îmbogățesc și ne susțin. Oricât de grea sau de ușoară ar fi situația noastră din prezent, cu toții avem la îndemână o mulțime de bucurii simple care nu așteaptă decât observăm că există și să le apreciem. Și pe măsură ce facem acest lucru, suntem tot mai fericiți. Suntem tot mai recunoscători. Și fiecare zi devine un dar uimitor.

în Scrisorile secrete ale călugărului care și-a vândut Ferrari-ul, din scrisoarea “Bucuriile cele mai simple ale vieții sunt și cele mai mari”
Adăugat de IustinaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Leader Who Had No Title: A Modern Fable on Real Success in Business and in Life Paperback" de Robin Sharma este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -65.99- 34.99 lei.

Pretențiile asupra dreptului la supraviețuire biologică depinde în întregime de capacitatea pe care o are individul în chestiune de a-și construi, cu ajutorul altora, o viață umană. Ceea ce înseamnă că, în situațiile în care nu există posibilitatea nici unei apropieri de o viață cu adevărat umană, dreptul la existența biologică sau fizică își pierde rațiunea de a fi și, ca atare, acea miloasă suprimare a vieții, în sensul biofizic al cuvântului este acceptabilă sau poate chiar obligatorie.

citat din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charles Dickens

Întotdeauna există ceva pentru care trebuie să fim recunoscători.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Ladybird Classics: A Christmas Carol" de Charles Dickens este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -41.00- 13.99 lei.

Des-facerea

Ceea ce este trebuie să se confirme prin sine
Căci altfel nu este;
Ce se vede trebuie să se vadă singur,
Ce se aude trebuie să se audă singur,
Ce se simte trebuie să se simtă singur,
Ce miroase trebuie să se miroasă singur,
Gustul trebuie să se guste singur,
Căci altfel de ce ar avea nevoie fie?!
Și din miezul tuturor acestor esențe
Se desface Universul
Care se DES-FACE în viață și moarte –
Viața prin ea însăși,
Moartea prin ea însăși,
Care se DES-FAC în ființe și neființe,
Separat, pentru fiecare ceea ce merită.
Și dacă nu te voi mai întâlni
Niciodată
Înseamnă că ne-am despărțit înfricoșător
De trist
În două lumi,
Una care există
Și una care nu există.

poezie de din Transparențe
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Artefacte" de Bujor Voinea este disponibilă pentru comandă online la numai 10.01 lei.

Să lămurim următorul lucru: Cu toții avem probleme în viață. Însă mare atenție! Problemele nu pică în viața noastră ca o ghindă în cap în timp ce te plimbi în pădure. Am datorii, sau sunt bolnav, sau relația mea nu merge. Toate acestea nu sunt o întâmplare, un accident și nu țin de ghinion. Problema pe care o ai este că ai cules toamna ceea ce ai semănat primăvara. Ce poți faci acum? Acum poți te gândești ca la următoarea semănare pui semințele care trebuie în pământ, ai grijă de recoltă pe toată perioada și astfel vei culege ceva mai bun. Nu există pastila magică. Fericirea în viață ține de muncă.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există oameni care îți luminează viața pentru totdeauna, sunt oameni care își dau viața pentru a salva altă viață, există rugăciuni care anulează lacrimile suferinței, există speranță și aceasta este Isus, adevărata înțelepciune a vieții.

în WordPress.com (aprilie 2020)
Adăugat de Dobrin FilipSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există o puternică forță de mobilizare în fiecare ființă umană care, odată eliberată, poate aduce la viață orice viziune, vis sau dorință.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Poder Sin Limites: La Nueva Ciencia del Desarrollo Personal = Unlimited Power Paperback" de Anthony Robbins este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 42.99 lei.
Neale Donald Walsch

Totul în viață este animat de o singură fantastică energie, care este esența a tot ceea ce exist㠖 inclusiv tu. Nu este minunat asta? Acum, pentru că această esență este ceea ce ești tu și din ceea ce ești făcut, evident nu te poate părăsi niciodată. Poate nu-i chiar atât de evident, dar e un lucru cu adevărat minunat. Îți poate aduce liniște în momente de stres, putere în momentele de slăbiciune, curaj în momentele de frică, înțelepciune în momentele de confuzie, iertare în momentele de furie și iubire în toate momentele vieții tale. Tot ce ai de făcut este știi că totul este adevărat și astfel va fi adevărat pentru tine, chiar acum. Cred că e minunat, nu-i așa?

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Conversations with God Book 4: Awaken the Species Hardcover" de Neale Donald Walsch este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -98.99- 87.99 lei.
Buckminster Fuller

Toate birocrațiile din prezent ale guvernelor politice, ale marilor organizații religioase și ale tuturor intreprinderilor mari sunt de părere că succesul fizic pentru toată umanitatea ar fi devastator pentru perpetuarea activităților pe care ei le desfășoară. Acest lucru se datorează faptului că toate sunt fondate pe premisa că ameliorează cazuri individuale în timp ce, în general, ei exploatează în numele organizațiilor politice, religioase sau a intreprinderilor de care aparțin condiția că "nicăieri nu există suficiente resurse de susținere a vieții pentru toată lumea" și rezultanta sa - o mare suferință și nemulțumire umană.

citat din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Evitați dispozitivele digitale. Ele îl fac în realitate pe utilizatorul lor, precum s-a arătat de multe ori, obez, prost, agresiv, singuratic, bolnav și nefericit. Limitați doza pentru copii, pentru că acesta este singurul lucru pentru care există dovezi că are un efect pozitiv. Fiecare zi pe care a petrecut-o un copil fără dispozitive digitale este un timp câștigat. Acest lucru este valabil pentru întreaga noastră societate: nu avem nimic altceva decât mințile generației următoare când vine vorba de prosperitatea noastră și păstrarea culturii noastre. Haideți împiedicăm risipirea lor sistematică!

în Demența digitală. Cum devenim nebuni noi înșine și copiii noștri
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu Dumnezeu ne pedepsește, ne pe­depsim singuri, aici, pe pământ. Există o lege cosmică, după care tot ce facem altora se re­percutează asupra noastră, mai devreme sau mai târziu, prin boală, necazuri și nefericire. Iadul e mai degrabă o stare de spirit, o stare a conștiinței noastre încărcate de rele.

în interviu (noiembrie 2016)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Pentru mine nu există, deci, "cea mai minunată" în sensul de 90-60-90, nici în cel de blondă, brună sau roșcată, înaltă sau minionă, vânzătoare sau poetă. Cea mai minunată este cea cu care am putut avea un copil virtual numit "cuplul nostru", "dragostea noastră".

în De ce iubim femeile
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Carl Sagan

Lumea este atât de minunată, cu atât de multă dragoste și profunzime morală, încât nu există nici un motiv pentru care noi ne amăgim cu povești frumoase pentru care există puține dovezi solide. Mult mai bine mi se pare a fi, în vulnerabilitatea noastră, privești moartea în ochi și să fii recunoscător în fiecare zi pentru oportunitatea de scurtă durată, dar magnifică, pe care ți-o oferă viața.

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "The Dragons of Eden: Speculations on the Evolution of Human Intelligence Paperback" de Carl Sagan este disponibilă pentru comandă online la 32.99 lei.
Carl Gustav Jung

E important avem un secret și presimțirea a ceva ce nu poate fi cunoscut. Ne umple viața cu o nuanță de impersonal, cu un numinosum. Cine n-a făcut niciodată experiența acestui lucru a pierdut ceva esențial. Omul trebuie să simtă că trăiește într-o lume care este misterioasă într-o anumită privință, să simtăîn ea se întâmplă și lucruri a căror experiență o poate face, chiar dacă rămân inexplicabile, și nu numai acelea care se desfășoară în limitele așteptărilor. Neașteptatul și incredibilul țin de această lume. Numai atunci viața este întreagă. Pentru mine, lumea a fost de la bun început infinit de mare si de insesizabilă.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook