Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

E unul dintre prea puținii oameni care reușesc performanța de a fi tăcuți și calzi în același timp; de aceea a reușit să mă fidelizeze. Nu mă uit după alte taxiuri, decât dacă el e indisponibil. Și reciproc: el nu e indisponibil decât dacă e foarte obosit sau dacă are o comandă pe care nu o poate pasa.

în Dona Juana (2012)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Dona Juana" de Lorena Lupu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -30.00- 14.99 lei.

Citate similare

Viața te testează grav. Des. Fără milă și fără niciun sentiment de compasiune. Dacă se poate să renunți și să crapi, nu faci decât să te încadrezi în firescul mamei natură. Cei care reușesc în viață nu sunt firescul, ci sunt excepția. În natură avem dovada că perseverența bate totul, inclusiv testul timpului. Apa în timp erodează cele mai dure materiale solide și își croiește drum. Oameni care nu reușesc, renunță. Există aspecte ale vieții în care ar fi o prostie perseverezi și ține de discernământ și de alegere personală când perseverezi și când nu. Cred că nimeni nu e în măsură îți spună când te oprești, decât inima ta. Dacă perseverezi o viață întreagă într-un lucru, doar tu poți spune dacă a meritat sau nu. De aceea, este important îți alegi bătăliile punând întrebarea: "Îmi place să mă lupt și să perseverez indiferent de rezultate?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața te testează grav. Des. Fără milă și fără niciun sentiment de compasiune. Dacă se poate să renunți și să crapi, nu faci decât să te încadrezi în firescul mamei natură. Cei care reușesc în viață nu sunt firescul, ci sunt excepția. În natură avem dovada că perseverența bate totul, inclusiv testul timpului. Apa în timp erodează cele mai dure materiale solide și își croiește drum. Oameni care nu reușesc, renunță. Există aspecte ale vieții în care ar fi o prostie perseverezi și ține de discernământ și de alegere personală când perseverezi și când nu. Cred că nimeni nu e în măsură îți spună când te oprești, decât inima ta. Dacă perseverezi o viață întreagă într-un lucru, doar tu poți spune dacă a meritat sau nu. De aceea, este important îți alegi bătăliile punând întrebarea: "Îmi place să mă lupt și să perseverez indiferent de rezultate?" Când găsești acel obiectiv, vis și domeniu în care poți face asta, nu te opri până când cedează viața sau ți se termină ție timpul pe Pâmânt. Așa fac oameni care reușesc. Restul, nu lasă nicio urmă și trec precum puful de păpădie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

A crede orice, a fi neselectiv, este același lucru, după mine, cu a nu crede în absolut nimic. Eu unul nu știu dacă, la acest sfârșit de mileniu, civilizația noastrăeste blestemată de prea multă sau de prea puțină credință, dacă problemele sunt provocate de cei de teapa lui Bernard și June sau de oameni ca mine. Mi-aș denatura însă, experiența personală, dacă nu m-aș declara convins că iubirea are puterea de a transforma și reabilita o viață.

în Câinii negri
Adăugat de La dame en noirSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Daydreamer" de Ian McEwan este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -47.20- 15.99 lei.

Viața te testează grav, des, fără milă și fără nici un sentiment de compasiune. Dacă se poate să renunți și să crapi, nu faci decât să te încadrezi în firescul mamei natură. Cei care reușesc în viață nu sunt firescul, ci sunt excepția. În natură avem dovada că perseverența bate totul, inclusiv testul timpului. Apa, în timp, erodează cele mai dure materiale solide și își croiește drum. Oamenii care nu reușesc, renunță. Există aspecte ale vieții în care ar fi o prostie perseverezi și ține de discernământ și de alegere personală când perseverezi și când nu. Cred că nimeni nu e în măsură îți poată spună când te oprești, decât inima ta. Dacă perseverezi o viață întreagă într-un lucru, doar tu poți spune dacă a meritat sau nu. De aceea, e important îți alegi bătăliile punând întrebarea: "Îmi place să mă lupt și să perseverez indiferent de rezultate?" Când găsești acel obiectiv, vis și domeniu în care poți face asta, nu te opri până când cedează viața sau ți se termină ție timpul pe Pământ. Așa fac oamenii care reușesc. Restul nu lasă nici o urmă și trec precum puful de păpădie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ghirlanda vocii în jurul marii ei splendori

Mai obosit decât credeam după această privire după acest refuz
Mai obosit decât seducătorul de fantome
Decât cuțitul care îți taie pulpa în patru
Decât nisipurile aurifere
Mai obosit decât lupusul privit în oglinzi
Decât sfâșietorul semnal de adio
Pe care navele îl trimit întotdeauna când prova se ridică în aer
Mai obosit după această privire
Decât curenții marini închiși în vasele de cleștar

poezie clasică de (1937)
Adăugat de MGSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jim Rohn

Dacă ești înconjurat de oameni care cheltuiesc tot ceea ce câștigă, sunt șanse foarte mari devii o mână spartă. Dacă ești înconjurat de oameni care se duc mai mult la lupte decât la concerte, după toate probabilitățile vei ajunge ca ei. Aceasta este puterea exercitată de semenii tăi.

în 7 Strategii pentru obținerea bogăției și fericirii
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "7 strategii pentru obtinerea bogatiei si fericirii" de Jim Rohn este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -35.00- 24.99 lei.
Ernest Hemingway

Nu există nici un bărbat mai singur atunci când moare, exceptând sinuciderea, decât unul care a trăit mulți ani împreună cu o soție bună și apoi a părăsit-o. Dacă doi oameni se iubesc unul pe celălalt, nu poate exista decât un sfârșit fericit.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Complete Short Stories of Ernest Hemingway Hardcover" de Ernest Hemingway este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -145.99- 87.99 lei.

Când constați că ești unul dintre puținii care mai respectă niște principii morale, în raporturile umane, poate fi tentant cazi în amoralitate, nu din convingere sau de plăcere, ci pur și simplu pentru a nu mai suferi, căci nu există durere mai mare decât să fii un înger în iad în timp ce un diavol este oriunde la el acasă.

citat din romanul M-am hotărât să devin prost de (2001)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "M-am hotarat sa devin prost" de Martin Page este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.00- 16.99 lei.

Dacă te gândești la un doctor, un avocat sau un dentist care ar avea la ușă 40 de oameni în același timp, fiecare dintre ei cu diferite nevoi, printre ei aflându-se și unii care nu sunt doriți și dau naștere la tot felul de probleme, iar doctorul, avocatul sau dentistul trebuind îi trateze pe toți cu toată competența sa profesională timp de nouă luni, atunci poate că ai putea îți dai seama ce înseamnă slujba de profesor.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Cornelia Georgescu

Adela: Nu cred că vreau -mi imaginez ce-ar fi zis dacă ar fi văzut mediile mele la mate...
Nistor: N-ar fi fost prea încântat, dar te-ar fi pregătit în așa fel încât să nu mai iei asemenea note, dacă ar fi avut timp.
Adela: Crezi că ar fi reușit?
Nistor: Da, e foarte priceput. Nu-ți place matematica?
Adela: Nu prea; e o materie foarte dificilă. Cui i-ar place așa ceva?
Nistor: Șefului meu, spre exemplu... După puțin timp de pregătire cu el, te asigur că ți-ar fi plăcut foarte mult matematica, nu de el, deși... Poate și de el.
Adela: Acum fabulezi. Într-adevăr, l-am văzut la TV, e foarte drăguț, dar ar trebui știi că nu mă interesează altul, cu excepția ta, nici măcar el.

replici din romanul Proxima, Partea I: "O misiune specială" de (2009)
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Atâta timp cât îți menții poziția de căutător, de cel care fuge pe o "cale spirituală" după Sine, prin definiția acestui fapt înseamnă că Sinele e undeva, înainte, acolo, atunci, după ce, dacă etc. Dacă vătămătorul urmărește vânatul înseamnă că vânatul e deja înaintea lui, înseamnă o dualitate plină de o căutare frustrantă, gen: dacă pică, dacă nu pică? Tu ești Sinele, nu-l poți căuta pentru că nu-l poți pierde, de aceea este atât de simplu recunoști Sinele chiar acum, dar nu cu gândul. Cu gândul poți recunoaște alte gânduri, după cum cu efemerul nu poți recunoaște decât efemerul. Realitatea Ultimă este că tu ești nenăscut.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Delimitarea dintre Voință și Inconștiență este una foarte vagă și delicată; este ca un contur cu creion dermatograf la baza genelor. Nu știi dacă privirea acelei femei chiar este inteligentă sau dacă este umbrită de o profunzime – poate e doar dunga cenușie, vagă și delicată, care trișează și dă un plus de mister unei priviri obișnuite, opace și obtuze. Poate de aceea, multe dintre femeile demachiate par să nu mai aibă nimic de spus.

în Scrisul, între vindecare și destin (2014)
Adăugat de Doina PostolachiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Ambroise" de Doina Postolachi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -28.00- 26.60 lei.
Adolf Hitler

După războiul mondial, România, favorizată de o șansă excepțională, a dobândit de la trei state teritorii pe care, după părerea mea, nu le mai poate păstra mult timp din punctul de vedere al politicii de forță. Alta ar fi fost situația dacă România ar fi reușit să realizeze asimilarea internă a acestor teritorii din punct de vedere etnic și politic sau dacă slăbiciunea militară a țărilor vecine ar fi rămas permanentă. Prima alternativă nu s-a putut materializa, iar pe cea de-a doua nu ar putea conta nimeni dintre cei care au cunoștință de legile ce guvernează evoluția națiunilor. Dacă România este astăzi silită pe calea concesiei înapoieze teritoriile pe care le-a dobândit, aceasta nu reprezintă altceva decât ceea ce previziunea omenească trebuia se aștepte a se întâmpla într-o zi. Îmi pare deja un mare câștig faptul că Ungaria - după cum consider că am motive cred - nu insistă asupra unei definiri strict juridice a revendicărilor ei, ci este gata le negocieze pe baza unui compromis echitabil.

în scrisoare către regele Carol al II-lea (17 iulie 1940)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Mein Kampf: The Official 1939 Edition Hardcover" de Adolf Hitler este disponibilă pentru comandă online la 155.99 lei.
Anda Docea

De câte ori luna iulie ajunge pe la mijloc și, în orașul de provincie dintre dealuri, serile de vară sunt calde, deloc sufocante, gândesc la Claudia. Intervalul de vârstă pe care-l credeam la margine de lume a devenit extrem de palpabil, iar visele nu știu dacă mai pot umple o noapte întreagă. I-aș povesti că lucrurile despre care ne imaginam noi că vin de la sine n-au prea făcut-o. Că, de fapt, nimic nu "ți se întâmplă" fără luptă și fără -ți dorești tare, mai tare decât alții. Că oamenii acționează după cum sunt construiți și te pot dezamăgi, unii chiar de mai multe ori. Că mai ascult încă Nirvana, chiar dacă nu reușesc întotdeauna am curaj, răbdare și timp. Și, uneori, uit că cea mai mare fericire din lume este fii sănătos.

în Camere de hotel (aprilie 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Camere de hotel" de Anda Docea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 12.99 lei.
Bertolt Brecht

Peachum (spre public): Ceva nou - asta trebuie aducem. Misiunea mea e una foarte complicată. Vedeți voi, sarcina mea este aceea de a încerca stârnesc mila. Există unele trucuri care pot trezi mila în oameni, nu multe, dar problema edupă ce le folosești de câteva ori, nu mai servesc la nimic. Specia umană are oribila înclinație de a-și împietri inima la comandă. Așa se întâmplă, de pildă, că un trecător care vede la colțul străzii pe unul cu brațul ciuntit, va fi într-atât de șocat prima dată, încât îl va milostivi cu niscai bani. A doua oară, abia dacă îi va mai arunca trei parale. Iar dacă îl vede și a treia oară, îl dă pe mâna poliției fără clipească. La fel e și cu armele astea psihologice.

replică din piesa de teatru Opera de trei parale, Actul I, Scena 1, scenariu de (1928), traducere de Dan Costinaș
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiSunt disponibile și textele în engleză, spaniolă, portugheză, italiană și germană.
cumpărăturiCartea "Opera de trei parale" de Bertolt Brecht este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -39.90- 29.99 lei.
Jorge Luis Borges

Moartea neliniștește foarte puțin. Fiindcă suntem între prieteni, pot vă spun că mi-e frică de un singur lucru, de eventualitatea că n-am mor. Nu văd moartea, propria mea moarte, ca pe ceva dramatic, ci mai curând ca pe o speranță. Mă gândesc la un personaj al lui Stevenson, un bătrân care rătăcește prin Anglia; e foarte sărac, toți îl disprețuiesc, își bat joc de el; dar el știe că are undeva o comoară ascunsă. Și eu am o comoară ascunsă: moartea mea. Dacă lucrurile nu merg prea bine aici, poate că vor merge mai bine dincolo, sau poate, ceea ce ar fi preferabil, că dincolo nu e nimic. Ar fi perfect. Ar fi trist pentru mine ca, după moartea mea, să mă gândesc că pe pământ numeam Borges, că am publicat câteva cărți, că proveneam dintr-o familie de militari... Prefer să uit toate acestea, așa cum prefer să uit epoca în care mă aflam în pântecul mamei mele. Sunt cam obosit să fiu Borges, și după moartea mea voi fi poate cineva, sau nu voi fi nimeni, în orice caz să nu mai fiu Borges.

citat din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba spaniolă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Es.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Total Library: Non-fiction 1922-1986" de Jorge Luis Borges este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -81.00- 34.99 lei.
F. Scott Fitzgerald

Sunt unul dintre puținii oameni onești pe care i-am cunoscut în viață.

în Marele Gatsby (17 aprilie 1925)
Adăugat de Vladimir PotlogSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Beautiful and Damned Paperback" de F. Scott Fitzgerald este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -49.99- 29.99 lei.
Baruch Spinoza

A urî pe cineva este a-și imagina pe cineva drept cauză de tristețe; deci cine urăște pe cineva va năzui -l înlăture sau să-l distrugă. Dar, dacă el se teme că rezultă de aici pentru el ceva mai trist, sau un rău mai mare și dacă crede că se poate feri de el nefăcându-i aceluia pe care îl urăște răul pe care îl plănuia, el va dori se abțină de a face rău;iar aceasta cu o năzuință mai mare decât aceea pe care o avea de a face rău, care de aceea va birui.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ia-ți din când în când (zilnic ar fi minunat) câteva clipe pe care să le petreci în solitudine. Timpul pe care îl petreci doar tu cu gândurile tale, în care îți analizezi viața, deciziile, starea ta actuală și direcția în care te îndrepți fac diferența dintre o viață trăită pe pilot automat și una în care trăiești conștient. Dacă eviți contactul cu tine însuți, dacă ești mereu înconjurat de alți oameni, dacă stai cu mintea mereu focalizata pe ceea ce ți se întâmplă sau pe distracții, ai mare șanse te rătăcești. Însă atunci când trăiești conștient, observi din timp dacă te îndrepți într-o direcție greșită. Și, foarte important, fii sincer cu tine însuți în clipele de solitudine. Dacă te autoiluzionezi sau te minți, nu rezolvi nimic, ci doar te îndepărtezi de adevărul tău propriu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Există câțiva oameni, foarte puțini, cărora chiar le pasă de tine. Îi poți identifica după faptul că ei sunt acolo când tu ești cea mai proastă variantă a ta posibilă. Oameni care rămân lângă tine cu iubire și compasiune chiar când nu ai nimic de oferit. Oameni care nu s-ar da înapoi te șteargă la cur dacă ai fi paralizat. Poate e mama sau tata, poate fratele sau sora, poate iubitul sau iubita SAU cel mai bun prieten sau prietenă. Oricare ar fi, identifică-i și pune-ți poza lor la vedere ca să nu uiți că ai comite cel mai mare păcat îți bați joc de ei, chiar dacă ei te-ar iubi și atunci. Natura umană are câteva contradicții. Una din ele este că îi tratăm cel mai prost pe cei care ne iubesc cel mai mult.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook