Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Gabriel Liiceanu

M-am întrebat dacă viața noastră nu e rezultatul unei luări deoparte, dacă nu e nevoie de cineva care să intervină în viața noastră. Viețile adevărate nu au loc decât atunci când ești scos din grămadă, unde viața te macină laolaltă cu ceilalți. Splendoarea e că asta nu se întâmplă de unul singur, nu ne luăm singuri de-o parte, și atunci apare seducătorul.

în Despre seducție (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Itinerariile unei vieti: E.M. Cioran / Apocalipsa dupa Cioran" de Gabriel Liiceanu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -45.28- 11.99 lei.

Citate similare

Avem nevoie și de o cantitate de lucruri inutile în viața noastră imperfectă. Dacă n-am avea parte de lucruri inutile, viața noastră și-ar pierde până și imperfecțiunea.

în Iubita mea, Sputnik (1999)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.

J. D.: Nu cred oamenii sunt meniți fie singuri. De asta, atunci când găsești pe cineva la care ții, e important lași deoparte lucrurile mărunte, chiar dacă nu le poți lăsa complet. Pentru că nu e nimic mai trist decât să te simți singur, indiferent de câți oameni sunt în jurul tău.

replică din filmul serial Stagiarii
Adăugat de Ramona StanescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Gabriel Liiceanu

Dincolo de ușa interzisă clocotește viața morală a fiecăruia dintre noi. În odaia aceasta, în care nimeni nu poate pătrunde fără voia noastră și a cărei ușă rămâne pentru ceilalți cel mai adesea închisă, se desfășoara drama fiecărei vieți. Acolo au loc complezentele noastre cu noi, acolo își au sălașul duplicitățile noastre, de acolo ne procurăm scuzele pentru tot ceea ce facem. Însă tot de acolo apare și crește dezgustul de noi, acolo cad măștile pe care îndeobște le purtam, acolo are loc suplicierea noastră, judecata noastră și, în sfârșit, tot de acolo obținem un nou termen de grație pentru a putea parcurge o altă bucată din drumul pe care-l mai avem în față.

în Ușa interzisă (2002)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 5 comentarii până acum.
Participă la discuție!
Paulo Coelho

Mereu îți faci prieteni noi și nici nu trebuie stai cu ei zi de zi. Când ne vedem tot timpul cu aceleași persoane, ele ajung facă până la urmă parte din viața noastră. Și cum ele fac parte din viața noastră, încep vrea să ne-o schimbe. Dacă nu ești așa cum vor, se enervează. Fiindcă toată lumea are o noțiune exactă despre cum trebuie să ne trăim viața. Și nimeni nu știe cum trebuie să-și trăiască propria-i viață.

în Alchimistul
Adăugat de Sweet FlorySemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "The Alchemist Hardcover" de Paulo Coelho este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 76.57 lei.

Egoismul, proiecțiile, fricile și zeci de alte procese emoționale și mentale vin polueze relațiile noastre cu cei mai dragi oameni din viața noastră, fără să ne dăm seama că nu le oferim celor pe care pretindem îi iubim exact ceea ce au ei cu adevărat nevoie, singurele lucruri de care au nevoie de la noi: Încurajare. Acceptare. Respect pentru drumul evoluției. Compasiune. Ascultare. Non-judecată. Uităm de multe ori fim prieteni adevărați, părinți iubitori, parteneri ce sprijină și nu care sabotează. Cum am putea noi știm ce este mai bine pentru un alt om, indiferent în ce situație se află, când nu știm nici ce e bine pentru noi și ce surprize ne rezervă viața, ce lucruri noi vom descoperi despre noi și lume și prin ce experiențe vom trece? Nu putem ști nici pentru noi și cu atât mai puțin pentru alții. Atunci cum ar fi le oferim celor din jur acceptare, încurajare și o îmbrățișare, având încredere tot ce se întâmplă este spre binele lor? Și dacă ne dorim schimbări, le facem atunci în viața noastră până când nu mai simțim nevoia schimbăm viețile altora în timp ce rămânem pasivi în ale noastre.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Ionuț Caragea

Dacă și niciodată dacă...

dacă greșești îți prelungești viața cu o părere de rău
dacă ești trist îți prelungești viața cu o lacrimă
dacă întâlnești un străin pe stradă
îți prelungești viața cu un surâs
dacă îți mai aduci aminte
de lucrurile frumoase din trecut
îți prelungești viața cu o visare
dacă ai încredere în oameni
îți prelungești viața renunțând la orele fixe
dacă ții la prieteni
îți prelungești viața cu o strângere de mână
și o vorbă spusă din suflet
dacă ai speranță îți prelungești viața cu o posibilitate
dacă ești conștient totul este posibil
îți prelungești viața cu o alegere bună
dacă ești credincios îți prelungești viața
cu un crez și o rugăciune
dacă ai căzut îți prelungești viața
ridicându-te din nou
dacă te lovești de un zid
îți prelungești viața imaginîndu-ți o ușă
imaginându-ți un zbor
dacă iubești îți prelungești viața
cu o altă viață
dacă ești poet îți prelungești viața
cu fiecare cuvânt
dacă și niciodată dacă...

poezie de din Suflet zilier (23 decembrie 2010)
Adăugat de Ionuț CarageaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "In asteptarea pasarii" de Ionuț Caragea este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -67.43- 39.99 lei.

Fiecare trăiește conform propriei percepții asupra vieții. Dacă cineva crede că viața este o grămadă de scandaluri, de neîmpliniri și de nefericiri, atunci Universul îi va oferi exact ceea ce a acceptat despre viață. Dacă percepi viața ca pe un prilej extraordinar și unic, de a te înălța și de a împlini voia Sufletului, atunci Universul va trepida și îți va oferi experiențe înalte, care vor veni la tine, pentru a-ți întări convingerea și percepția asupra vieții. Aceasta este o lege universală, care spune ai parte de ceea ce accepți. Acceptând mereu binele, acesta își va face loc în preajma ta, pentru a nu te dezamăgi și pentru a dovedi realismul acestei legi.

în Totul din Întreg, Iubirea de sine, Talentul de a trăi
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Oamenii nu își planifică ziua următoare, săptămâna, luna sau anul ce urmează din cauză că se simt încorsetați, însă nimeni nu spune trebuie respecți aceste planuri ci doar îți iei energie din ele. Să ai o direcție înspre care să mergi ca atunci când faci o acțiune cât de mică fie subunitară unei filosofii pe care o ai și unei direcții de viață. Dacă te lași trăit de viață și asta se întâmplă cu cei mai mulți dintre noi, o să ajungi la o vârstă la care te uiți în urmă și spui: "aș fi vrut scriu o carte", "aș fi vrut dau mai mult la locul de muncă", "aș fi vrut să am mai mulți bani", spre exemplu. Acești oameni trăiesc viața din inerție. Viața li se întâmplă. Ceea ce încerc spun este : Acum este momentul prin care tu ataci viața și să-ți propui obiective. Să te duci către o direcție pe care o vrei tu, nu care apare în urma a ceea ce ți se întâmplă ție

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charlie Chaplin

Viața râde de tine atunci când ești nefericit... Viața îți zâmbește atunci când ești fericit... Dar, viața te salută atunci când îi faci pe alții fericiți...

citat celebru din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
Gabriel Liiceanu

Iar când lucrul acesta se întâmplă, când oamenii se despart, abia atunci aflăm cât de necuprins cu mintea este vizita unui zeu în viața unui om.

în Declarație de iubire
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Gabriel Liiceanu

Nimeni nu trăiește cu adevărat dacă nu cade sub o formă sau alta de seducție. De fapt, oamenii rămân cel mai adesea acolo unde specia îi așază: în anonimatul vieții (în "bancul de heringi", despre care vorbea un filozof danez), acolo unde se trăiește după regula tuturor. Acolo ne instalăm cu toții din clipa în care venim pe lume și tot acolo rămânem, cei mai mulți dintre noi, până la sfârșit. Cel mai adesea nimeni nu vine să ne se-ducă, să ne ia de mână, să ne scoată de pe drumul mare al vieții și "să ne ducă de o parte", de acea parte în care ni se dă șansa să ne regăsim cu viața noastră trăită ca destin, ceea ce înseamnă: trăită pe cont prorpiu. Prima concluzie a acestui studiu este: vai de cei care nu au apucat niciodată fie seduși! Iar dacă este așa, apare imediat întrebarea: Unde ne sunt seducătorii?

în Despre seducție (2010)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Paulo Coelho

Cu prietenii pe care și-i face omul nu trebuie stea zi de zi. Când vezi aceleași fețe mereu,(...) ajungi -i consideri ca făcând parte din viața ta. Și dacă fac parte din viața noastră, încep vrea să ne-o și schimbe. Dacă nu ești cum vor ei, se supară. Pentru toți știu exact cum trebuie trăim noi. Și niciodată n-au habar de cum trebuie să-și trăiască propriile lor vieți.

în Alchimistul
Adăugat de IvanovCeciliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba portugheză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Pt.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Curajul este o DECIZIE. CURAJUL este DECIZIA. Și dacă suntem vii, suntem capabili de decizie, prin definiție. Așadar nu există scuze. Un alt lucru foarte interesant este suntem cei mai singuri oameni în lume atunci când facem ceva CURAJOS. Însă, în următoarea clipă, întreaga lume vrea ni se alăture. Singurul moment în care nu trebuie fii curajos este atunci când îți pui viața în pericol. Atunci nu mai e curaj, e prostie. Soldații sunt antrenați în primul rând SĂ NU MOARĂ. Dar, în orice lucruri care îți provoacă teamă, întotdeauna vei avea CURAJUL la dispoziție. Știi care este diferența dintre destin și soartă? Destinul este ceea ce ți se întâmplă în urma acțiunilor tale. Soarta este ce ți se întâmplă fără poți face nimic. Se poate discuta mult despre cât de mult e destin și cât e soartă în viața unei persoane. Puțini curajoși ar putea spune că e numai destin. Dacă se întâmplă, de exemplu, vină o inundație și să îți ia casa, zici că asta e soarta. Dar dacă te-ai fi gândit stai lângă un râu și că, dacă o să plouă mult, poate iese râul din matcă și nu sunt suficiente măsuri de protecție (diguri, etc...), atunci, POATE ți-ai fi putut lua soarta în propriile mâini. Dacă ai fi știut!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Lev Tolstoi

Oamenii se căsătoresc fără vadă în căsătorie altceva decât o împerechere și rezultatul este fie înșelăciunea, fie silnicia. Înșelăciunea e mai ușor de suportat. Bărbatul și soția înșeală numai lumea, lăsând să se creadă ar fi monogami, când în realitate trăiesc poligamie sau poliandrie. Și asta e destul de greu, dar mai merge. Când îns㠖 și lucru acesta se întâmplă cel mai adesea – soțul și soția și-au asumat obligația formală de a trăi toată viața împreună și chiar din a doua lună a căsniciei încep a se urî unul pe altul, doresc să se despartă și totuși stau laolaltă, atunci ajung la acel infern îngrozitor, care-i duce la beție, care-i face să se împuște, să se omoare sau să-și otrăvească fiecare viața lui și pe a celuilalt.

în Sonata Kreutzer (1889)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Set Anna Karenina" de Lev Tolstoi este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.90- 34.99 lei.
Gabriel Liiceanu

Nimeni nu trăiește cu adevărat dacă nu cade sub o formă sau alta de seducție. De fapt, oamenii rămân cel mai adesea acolo unde specia îi așază: (în «bancul de heringi», de care vorbea un filozof danez), acolo unde se trăiește după regula tuturor. Acolo ne instalăm cu toții din clipa în care venim pe lume și tot acolo rămânem, cei mai mulți dintre noi, până la sfârșit. Cel mai adesea nimeni nu vine să ne se-ducă, să ne ia de mână, să ne scoată pe drumul mare al vieții și «să ne ducă de o parte», de acea parte în care ni se dă șansa să ne regăsim cu viața noastră trăită ca destin, ceea ce înseamnă: trăită pe cont propriu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața ne lovește cu obstacole ca să ne întărească și să devenim mai puternici și înțelepți. Viața ne împlinește vise pe care le-am dorit și acum ne sunt date ca cadou atunci când le așteptăm mai puțin. Viața este bună cu noi de fiecare dată, însă avem nevoie de înțelepciunea ca s-o înțelegem. Viața e o metaforă, urmărește s-o înțelegi în felul tău și bucură-te de ea în momentul prezent. Viața nu înseamnă trecut sau viitor, ci viața se întâmplă aici și acum. Viața este frumoasă.


Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Viața noastră

În viața noastră, cât trăim,
Ne făurim atâtea visuri,
Și-apoi pe toate le-mplinim
Prin renunțări și compromisuri.

epigramă de din Viața Buzăului (2005)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Vine '44 și cineva mă întreabă: "Mă, vrei să te înscrii în partidul comunist?" Mă întreabă o dată, de două ori, de trei ori, fug și eu la tata și-i cer un sfat: "Bre, tată, ce fac, că e unul care mă presează. Mă înscriu sau nu?" "Mă, îmi zice, și dacă vin americanii?" "Și dacă nu vin?" "Asta zic și eu. Dacă erau vină, veneau înaintea rușilor. Sunt ei tâmpiți să se ia la bătaie cu rușii din cauza noastră...? de-abia au ieșit din război și nu și-au lins încă rănile!" Și atunci m-am înscris, am început activez cu ceilalți, ne duceam la sate, îi împroprietăream pe țărani cu pământ, la alegerile din '46 ne-am bătut cu țărăniștii, care erau foarte puternici în zona noastră, vă spun sincer că am tras cu pistolul în comisia electorală și-am înlocuit urna, punând voturile noastre înlocui ălorlalte și-așa mai departe, ce n-am făcut.

în romanul Balanța
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă ești deja pe drumul cel bun, dacă deja știi despre dezvoltarea personală, dacă ai înțeles secretul stă în puterea noastră interioară, atunci ajută-mă îi trezim și pe ceilalți. Dacă ne mulțumim să ne întâlnim între noi, să ne ajutăm între noi și să ne izolăm în bula noastră de oameni educați și evoluați, ne ratăm misiunea. Degeaba suntem 100 de mii care ne-am trezit dacă trăim între milioane de adormiți. Misiunea mea nu este doar a mea. Este a noastră. Dacă vrei trăiești într-o lume mai bună, datoria ta și misiunea ta nu este doar să te faci pe tine un om mai bun și pe cei dragi ție, ci oferi o mână de ajutor celor mai sălbăticiți, necăjiți, săraci și nefericiți oameni ai acestei societăți. Să pui o carte în mâna unuia care nu a citit în viața lui și să găsești o cale îl motivezi să o citească, oferindu-i astfel șansa de a se trezi și el. Asta ar fi o victorie de 1000 de ori mai mare decât să faci un grup mastermind cu prietenii tăi deja evoluați.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Buddha

Tot ceea ce suntem și tot ceea ce există (apare, se menține și dispare) în viața noastră este rezultatul a ceea ce am gândit: este fondat pe gândurile noastre, este confecționat din gândurile noastre. Dacă un om vorbește sau acționează având un gând rău (greșit sau impur), atunci suferința îl urmează așa cum roata urmează piciorul boului care trage căruța.

în Dhammapada
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook