Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Mircea Cărtărescu

Există boli ale creierului care produc iluzii mergând de la amuzant la terifiant: poți avea senzația că-ți lipsește jumătate din corp, poți ajunge să crezi că ființele cele mai apropiate, soția sau tatăl tău, de exemplu, nu mai sunt ele însele, că au fost înlocuite cu cineva care doar le seamănă și care conspiră-mpotriva ta, sau poți să ai bizara senzație că te vezi pe tine însuți din spate, de la un metru distanță, ca în anumite jocuri pe computer. Cam așa ceva simți și când nu creierul tău, ci lumea înconjurătoare se-ntoarce cu susu-n jos.

în De ce iubim femeile (2004)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Solenoid. Ed. cartonata" de Mircea Cărtărescu este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -89.00- 62.99 lei.

Citate similare

Mircea Eliade

Nu poți scăpa de anumite lucruri decât trăindu-le, nu poți limpezi anumite obsesii decât privindu-le în față, și nu poți cunoaște adevărata dragoste decât depășind-o. Nu poți stăpâni decât acele lucruri la care ai renunțat, de care te-ai eliberat, nu prin detașare de ele însele, ci prin detașare de dorința fructelor lor.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
Silvia Velea

E așa de bine să poți privi, să poți gândi, să poți simți ceva fără legătură cu viața ta! Ceva care există în sine și pentru sine... Mai ales o astfel de comunicare lipsește între oameni. Ne înlănțuim vorbele sau tăcerile într-o continuă provocare. Dar ce liniștitor plutesc în văzduh aceste cuvinte sau tăceri neprovocate! Ce frumusețe ireală au, ca în "O mie și una de nopți"! E atât de bine fii și să lași și pe altcineva fie!

în Memoriile păsării Phoenix (2020)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Steve Jobs

Tehnologia nu reprezintă nimic. Ceea ce este important este deții încredere în oamenii din jurul tău, să crezi că ei sunt, în esență, buni în domeniu și inteligenți, iar dacă le dai uneltele necesare, vor construi lucruri excepționale. Nu uneltele sunt cele în care trebuie să ai încredere - uneltele sunt doar unelte. Ele funcționează sau nu. Oamenii sunt cei în care poți avea încredere sau nu.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Jack Sparrow: Singurele reguli care contează cu adevărat sunt astea: Ceea ce poate face un om și ceea ce nu poate face. Spre exemplu, poți accepta faptul că tatăl tău era pirat și un om bun, sau nu poți accepta. Dar ai sânge de pirat în tine, băiete, deci va tebui să te împaci cu acest lucru într-o bună zi. Și eu, de exemplu, te pot lasa să te îneci, dar nu pot navighez de unul singur până în Tortuga, pricepi? Așadar, poți să navighezi sub comanda unui pirat sau nu?

replici din filmul artistic Pirații din Caraibe: Blestemul Perlei Negre
Adăugat de Alexe Laura, MTTLCSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există transformare a unui om și apoi a lumii sale exterioare fără schimbarea imaginii de sine. Ce crezi tu despre tine, imaginea ta de sine duce la valorile tale care duc la convingerile despre sine și cum merg lucrurile care apoi duc la emoții care alimentează comportamentele ce dezvoltă abilități și care în final duc la realizările din lumea exterioară. Dacă tu crezi că tot ceea ce poți să obții în această viață e un job cât mai bun, vei face CV-uri și vei căuta lupți pentru o poziție într-o firmă, cu salar și toate cele. Dacă tu crezi că poți să fii un antreprenor, vei acționa în consecință. Întreaga ta viață este determinată de ce crezi tu despre tine. Am un pont aici. Cel mai sănătos e să crezi despre tine că ești un CREATOR. Că poți să creezi și cu ajutorul imaginației transformi materia și lumea ta exterioară. Defapt, nu e nevoie de demonstrație ci doar să te gândești care este originea oricărui lucru material creat de om de pe planetă? În imaginația omului a început distracția. Gândurile, emoțiile, corpul tău, personalitatea ta, abilitățile tale, relațiile tale, banii tăi, toate sunt opera ta de artă. Cu imagina asta de sine, cea de CREATOR, poți ajunge departe.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă simți că ai scris degeaba

Lucrurile pot fi de-ndată atinse, ținute, părăsite,
Se pot transforma unele într-altele,
Floarea poate deveni automobil, femeia -
O vaporoasă broderie. Nu există un scamator
Care face felurite trucuri, ci lucrurile, ele însele,
Au această putere de schimbare. Fă-le să lucreze pentru tine,
Toarnă-le în forme noi, găsește cheia
Prin care poți desface cuvintele.
Există undeva un ventilator care le împrăștie
Și altundeva o pâlnie care le suge.
Între aceste două puncte, în vârtej, ești tu:
Ia un crocodil și fă-l iepure, ia
Un iepure și fă-l salcâm, ia un salcâm
Și fă-l fereastră. Dacă simți că ai scris degeaba
Schimbă-ți numele, ascunde-te în munți,
Fă-te păstor și rătăcește cu turmele
În cele din urmă, când îți simți sfârșitul,
Urcă oile la cer, mergi și tu odată cu ele
Acolo vei fi Petru sau Ioan, sau Emanuel,
Sau Iov, sau Iacov, sau cine știe cine.

poezie de din Caut un loc curat (2016)
Adăugat de Carmen2015Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

E ok îți dorești obții diverse lucruri în viață, să te autodepășești, îți dorești mai mult decât ieri și așa mai departe. Dar mare grijă să nu te pierzi pe tine însuți în această continuă alergare sau luptă. Păstrează un echilibru, rămâi tot timpul cu picioarele pe pământ și nu uita că în final aproape nici nu va conta ce ai obținut, ci lupta pe care ai dat-o. Felul în care ai luptat, felul în care ai devenit mai puternic decât erai ieri și, mai ales, faptul că ai mai suit o treaptă pe scara evoluției tale. Acestea vor fi cele mai mari bogății ale tale la sfârșitul luptei pe care ai dat-o și cu ele vei pleca pe lumea cealaltă.. nu cu banii și nici cu restul bogățiilor. Ci cu ființa ta, cu sufletul tău, care a reușit poate își împlinească misiunea pe acest pământ. Nu-ți uita niciodată misiunea pe acest pământ și nu uita viața ta îți aparține în totalitate, că ai un loc special al tău în acest Univers și că oricând poți să schimbi ce nu-ți mai place. Totul e doar să vrei, lași în spate toate temerile și blocajele care îți limitează existența. Curaj, știu o să poți!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Ești sclavul propriilor tale trăiri, gânduri și emoții. Când ai un viciu și îți spui că te poți lăsa oricând dar nu vrei, te asigur că nu poți să te lași. Când ai convingeri limitative care te opresc din inițiativă și din acțiune, care îți spun "nu încerca, nu se poate, te faci de râs" ești sclavul propriei tale minți. Tu poți să îți propui orice, nimic nu te oprește. De ce îți propui puțin? De ce ai gânduri limitative și emoții distructive? Pentru că nu ești propriul tău stăpân și o forță mai puternică te "posedă". Oamenii pierd libertatea pentru preferă sentimentul siguranței în dauna adevărului. Când preferi siguranța în dauna libertății, lași frâiele și responsabilitățile în mâinile altui om sau a altor forțe care crezi că îți vor oferi siguranță. Tu nu te lupți doar cu lumea exterioară, cu societatea, cu specia, ci și cu părți semnificative din tine însuți. Există doar o parte mică din tine care poate fi numită pe bună dreptate, comoara ta. Îngrijește și iubește această parte din tine, căci dacă e să te salvezi, doar prin valorificarea acestei comori vei reuși.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Te-am așezat în mijlocul lumii ca să poți privi mai ușor în jurul tău, să vezi tot, pătrunzi tot. Te-am creat ca pe o ființă nici cerească nici pământească nici muritoare nici nemuritoare, ca să fii tu însuți liberul tău plăsmuitor și biruitorul tău. Tu poți coborî până la a deveni animal sau poți să te înalți până la a te naște ca o ființă divină. Restul vietăților primesc când vin pe lume ceea ce le trebuie, spiritele înalte sunt de la început sau imediat după aceea ceea ce ar trebui fie. Numai tu poți crește și inflori după propria ta voie. Tu singur porți în tine sâmburele unei vieți universale.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Adela Popescu

Când ai o întâlnire te gândești la toate discuțiile pe care le poți avea, la toate responsabilitățile pe care le poți oferi. Dar de cele mai multe ori ești surprins și tu de răspunsul pe care îl dai și de reacția pe care poți să o ai într-o anumită situație. Așa planurile, din punctul meu de vedere, de asta sunt inutile. Și de aia zic , cel mai tare pe lumea asta, mă bazez pe mine! Am încredere în reacția mea de moment!

în interviu
Adăugat de Veronica ȘerbănoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Așa cum fiecare poate reuși în felul său, la fel, fiecare se poate rata în felul său. Te poți rata în felul tău atunci când deși îți doreai, ai ales să nu spui "te iubesc" din cauza orgoliului. Te poți rata atunci când alegând siguranța iluzorie și lipsa de critici ai ales să nu dai dovadă de curaj, uitând toți ajungem în mormânt. Te poți rata când alegi o minciună ieftină în dauna unui adevăr scump. Te poți rata uitând promisiunile pe care ți le-ai făcut, crezând că nu e nimeni care să îți ceară socoteală. Așa că nu îți fă iluzii. În fiecare zi faci o alegere la o răscruce de drumuri: alegi reușesti în felul tău sau să te ratezi în felul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Crezi , dacă ții pe cineva strâns în brațe, asta îl va aduce mai aproape. Crezi -l poți ține atât de strâns încât -l simți imprimat în tine și după ce te îndepărtezi. Când s-a dat jos din camionetă în cele din urmă, a făcut-o fiindcă n-a mai suportat -l tot atingă, după care iar să nu-l atingă. Își imagina data viitoare când se va rupe de lângă el o rămână fără ceva piele.

citat din romanul Eleanor & Park de (mai 2015)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Eleanor & Park" de Rainbow Rowell este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -63.00- 31.99 lei.

Când crezi că poți încălca o promisiune pe care ți-ai făcut-o ție pentru "nu știe nimeni", spiritul tău este știrbit și rănit pentru începe realizeze tu nu te poți baza pe tine. Prețul e uriaș și nu și-l permite nimeni. Așa data viitoare când îți promiți faci ceva, fă! De dragul tău și pentru binele tău. Așa-i vrei ca cei din jur să nu își încalce promisiunile față de tine? Orice suferință ai în viața ta sau te temi aduci în viața ta, va veni înzecit tocmai ca să te ajute rezolvi această suferință și temere o dată pentru totdeauna și – mai mult – să te facă realizezi dacă e vreo problemă, tu ești autorul și soluția în același timp.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu poți să mulțumești pe toată lumea. Dacă scopul tău este îi faci fericiți pe alții, sunt mari șanse să te pierzi pe tine. Uneori viața îți cere alegi între a te pune pe tine pe primul plan și a-i dezamăgi pe alții sau a pune interesele altora mai presus de ale tale și a te dezamăgi pe tine. Alegerea îți aparține, însă la finalul vieții oare ce crezi că te va apăsa mai tare? Responsabilitatea pe care nu ți-ai asumat-o față de alți adulți sau regretul că nu ai urmat calea spre care ai simțit că te cheamă sufletul tău?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Mircea Cărtărescu

Femeile

femeile sunt interesante
până în 20 și peste 30 - ei, da
cam 5 înainte și 5 după
ce puști nu-și dorește, când nici nu știe cu ce seamănă "obectu"-ăla,
o muiere de 30 de ani?
ce chelios la 35-40 nu vrea o fâșneață?
când ai grasă, vrei slabă - căci femeile sunt interesante
puțin sub siluetă și puțin peste -
când ai avut o lascivă, parc-ai vrea, nu știu cum,
o rușinoasă, care să-ți spună stingi lumina...

Mareș și Dinu (Dumnezeu -l ierte)
la Dinu, într-o noapte de chef generaționist
în bucătărie, cu păhăruțele: "Dom'le,
cel mai mișto lucru din lume e regulezi o femeie, să așa și pe dincolo
și așa, și altfel" - și două ore au vorbit doar de asta, cu detalii,
motanii...

femeile sunt de fapt la fel ca noi
sunt și ele curioase ca noi
știi, te uiți la una pe stradă sau în tramvai
și te gândești: dom'le, cum ar fi?
așa se gândesc și ele.
Și cum găsești bărbați sfioși ca niște fetițe
așa găsești și fete care gata la fermoar
când rămân singure cu un tip.

Radu (la Rahova, într-o seară rece
la o bere la halbă, și mai rece):
"24? Tu vorbești serios? Păi eu la 24
mă săturasem de gagici, avusesem căcălău..."
și-apoi, jucându-se cu bricheta: "Uite care-i treaba:
poți să fii cine-ai fi, o muiere nu stă cu tine
dacă nu simte c-o stăpânești
poți să fii cel mai mare mahăr sau geniu,
facu-le și dregu-le..."

femeile nu sunt oameni
nu te poți înțelege cu ele
asta afli mai ales după-nsurătoare
să vezi porumbița ce vânt își ia
ce strigă la tine
ce program face cu tine...
e drept atunci
nu mai e același lucru.
după cinci ani de conviețuire când îi pui mâna
pe fund, parc-ai pune pe-al tău.

Dom' Nichi, la Berlin (eu și Traian
ascultându-l cu votcile-n față):
"Ãsta e ca și cu femeile: când vezi pe stradă una
cu dunga ciorapului puțin într-o parte
îți dai seama e acolo ceva în neregulă,
ca e abordabilă.
Corectitudinea perfecta inhibă, și la femei
și într-o operă."
Și noi: "Excelent,
excelent, dom' profesor!"

femeile splendide și femeile urâte
sunt O. K.
ferește-te-n schimb
de fata obișnuită, care, în blugi și tricou
stă, nici urâtă și nici frumoasă
în stația de tramvai.
Ea-i ca și tine și te așteaptă.

poezie de
Adăugat de ClaraSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Îi spune Dumnezeu omului: "Te-am așezat în mijlocul lumii ca să poți privi mai ușor în jurul tău, să vezi tot, pătrunzi tot. Te-am creat să poți fi tu însuți liberul tău plăsmuitor, și biruitorul tău. Poți crește și înflori după propria ta voie. Tu porți în tine sâmburele vieții universale. Lasă-l rodească!"

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

La început vocația e ceva mic, așa ca și tine. Poate cauți o meserie, poate vrei practici un hobby, o pasiune. Apoi, devii bun și vezi că e ceva ce și ceilalți apreciază. Apoi, după un timp, mai puțin sau mai mult, te trezești că ai impact asupra societății. La sfârșit, poți ajunge să contribui cu ceva valoros pentru întreaga lume. Ești echipat perfect cu tot ce ai nevoie. Lipsa de acțiune e prăpastia în care te simți prizonier. Nu îți lipsește vocația doar că ea este mică, dacă încă te întrebi care e. E minusculă chiar cum e fiecare om la început, când e doar un spermatozoid ce fecundează un ovul. Începe îți hrănești vocația și vei vedea ea crește mare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De obicei, succesul îl vei găsi în vecinătatea talentelor și pasiunii tale. Te naști cu gena succesului, trebuie doar să fii atent care este aceasta. Nu încerca copiezi succesul altuia doar pentru îi aduce mulți bani. Investește cât de mult poți în talentul tău, în pasiunea ta. Poate că nu ai darul faci bani din orice, dar ai o mare sensibilitate spre oamenii oropsiți și simți că trebuie faci ceva pentru ei. Dă tot ce poți în direcția aceasta! Sunt puține șanse să te îmbogățești dar poți fi un om care scrie istorie, așa cum a făcut Maica Tereza, de exemplu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Chiar înainte de "a face" orice, tu trebuie " fii", nu-i așa? Așadar, ce anume ești tu înainte de "a-face"? Ce, dacă ai fi paralizat, în comă, sau în somn, tu nu ești? Poți învingi cei mai de temut adversari, poți să învingi de unul singur un război, poți să învingi cei mai abili adversari politici sau economici, poți să învingi zeci de invazii extraterestre, poți să învingi cei mai mari filosofi, poți să învingi cancerul, leucemia sau Sida, poți să învingi toți demonii din iad, dar dacă nu ai învins propria ta minte, rămâi doar un învins, un alt muritor de rând. Mintea poate afirma e pozitivă sau cea mai abilă șmecherie " a învins mintea", dar atâta timp cât gândul îți este călăuză, el doar te va invita la moarte. Află cine ești tu, pentru tu nu ai fost născut vreodată. Corpul pe care-l crezi al tău nu e nimic altceva decât material de împrumut de la părinți și mai ales supermarketul din colț si piața agroalimentara a lui Matache. Cine ești tu, nu ce faci tu sau ce știi tu despre tine. Astea sunt doar roluri bune scrise de gând pentru a impresiona sau speria copii.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Krishnamurti

Poți spune arăți respect, dar respectul tău este pentru un superior, este doar respectul provenit din dorința de a căpăta ceva sau respectul izvorât din teamă. Dacă respecți cu adevărat, ar trebui fii respectuos cu cei de mai jos la fel ca și cu cei așa-numiți mai înalți decât tine. De vreme ce nu ai respect, nu ai nici dragoste. Cât de puțini dintre noi sunt generoși, iertători, binevoitori? Tu ești generos când ai de profitat, ești binevoitor când poți primi ceva în schimb!

citat celebru din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook