Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Goethe

Există multă ezitare înainte ca cineva să se dedice total unui scop, unui vis. Mai mult, sunt șanse mari ca omul să dea înapoi, să fie ineficient în multe dintre acțiunile sale. Dar în toate inițiativele și actele de creație funcționează un adevăr elementar, a cărui ignorare ucide multe idei și planuri splendide: acela că atunci când cineva se consacră unei idei, și providența se mișcă în aceeași direcție! Și încep să se petreacă tot felul de lucruri, care nu s-ar fi produs altfel și care ajută împlinirii scopului. Un întreg lanț de evenimente neprevăzute pornesc de la acea decizie de a merge înainte, fie ce-o fi! Incidente, întâlniri, oameni și sprijin material – lucruri la care omul, la început, nici nu a îndrăznit să viseze –, toate îi vin în ajutor. Orice faci, să visezi că poți face și începe să faci!

citat celebru din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Citate similare

Susan Orlean: Sunt prea multe idei, lucruri și oameni ca să le putem face față. Prea multe direcții în care putem merge. Începusem cred motivul pentru care este important ții la ceva cu pasiune este acela că reduce lumea la o dimensiune în care ne putem descurca mai ușor.

replică din filmul artistic Hoțul de orhidee
Adăugat de Anamaria LicuriciSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Fie vorbim de lucruri pe care le-ai făcut, fie că vorbim de lucruri pe care ți-ai fi dorit le faci – sau, eventual, le faci altfel, fie că vrei să fi avut mai mult timp, minim un regret va exista.

în Revista Wedu: Generația C, Nu am niciun regret (20 ianuarie 2013)
Adăugat de Alanis9Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu există egoism pentru că nu poți da ceea ce nu ai. Atunci când acuzăm pe cineva de egoism, îl acuzăm că nu dă. Nu își dă timpul, resursele, energia, banii, emoțiile, iubirea. Dacă e cineva care greșește e cel care acuză și judecă. Omul, când are mult, doar atunci poate ofere ceva. Așa lasă-l aibă mult și să aleagă cât și cui și cum să dea. Și tu ai grijă de tine ai și tu mult și s-ar putea ai o surpriză plăcută: vezi lumea altfel.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Du-te după ea! La naiba, nu mai sta acolo așteptând ca ea te sune. Du-te după ea pentru asta ar trebui să faci când iubești pe cineva, nu să aștepți -ți dea ea un semn care ar putea să nu vină niciodată. Nu lăsa oamenii să fie o simplă întâmplare pentru tine. Ea nu este o nenorocită de emisiune TV sau o tornadă care ți se întâmplă. Sunt oameni pe care poate i-aș fi iubit dacă s-ar fi urcat într-un avion sau ar fi alergat pe stradă după mine sau m-ar fi sunat beți la 4 noaptea pentru trebuia -mi vorbească chiar atunci și pentru că nu vroiau regrete asta. Chiar dacă sunt poate singura persoană care face lucruri nebunești pentru alții ce nu ar da doi bani pe asta sau nu s-ar comporta ca niște idioți sau să fie complet vulnerabili și onești. Să faci pe cineva să se îndrăgostească de tine este ușor și nu poți să stai acolo speriat, respirând în telefon. Nu este idea tuturor despre ce este dragostea, dar este ceea ce cred eu că ar trebui să fie, pentru eu așa fac. Așa du-te strigă-i dragostea ta, și fii cu ea în moduri în care contează pentru asta este frumos și este generos și asta înseamnă iubești pe cineva. Este nepoliticos și nesigur, dar nu contează.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Neil Gaiman

Sper ca în anul care vine să faci greșeli. Pentru , dacă faci greșeli, atunci faci lucruri noi, încerci lucruri noi, învățând, trăind, împingându-ți limitele, schimbându-te, schimbând lumea. Faci lucruri pe care nu le-ai mai făcut înainte și cel mai important, faci ceva.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Sandman Omnibus Vol. 2 Hardcover" de Neil Gaiman este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -647.99- 397.63 lei.

Aproape totul cade pradă uitării. Și acest mare război, și morții care nu se vor mai întoarce niciodată, toate ajung aparțină unui trecut îndepărtat. Viața de zi cu zi pune stăpânire pe noi și multe lucruri importante sunt împinse înafara minții noastre ca niște stele vechi și înghețate. Sunt prea multe amănunte care ne frământă gândurile cotidiene, prea multe lucruri pe care le avem de învățat. Deprinderi noi, cunoștințe noi, tehnici noi, cuvinte noi. Și totuși, oricât timp am lăsa treacă, orice s-ar întâmpla pe parcurs, sunt evenimente care nu se uită niciodată. Sunt amintiri care rămân neclintite înlăuntrul nostru, ca o piatră de temelie.

în Kafka pe malul mării
Adăugat de iuliaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Men Without Women: Stories Hardcover" de Haruki Murakami este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -106.99- 62.99 lei.
Sigmund Freud

Aproape întotdeauna, alături de o asociație de idei se află o alta care o contrazice. Iar acest material prezintă în fond aceleași caractere ca și gândirea noastră în stare de veghe. Pentru ca toate acestea devină un vis, trebuie mai întâi ca materialul visului să fie supus unei presiuni care va avea drept prim rezultat condensarea acestui material și apoi fragmentarea elementelor sale interne. Aceste elemente, fragmentate astfel la infinit, se vor reconstitui pe planuri noi.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

N-am întâlnit pe nimeni care să învingă lenea. Am întâlnit în schimb, mulți oameni care și-au găsit motivul personal pentru a începe ziua cu entuziasm și a o continua cu productivitate. Am o veste: nu există amânare cu adevărat. Există să îți propui lucruri pe care nu ai chef le faci. Nu-i așa e logic faptul că nu le vei face dacă nu aveai chef de ele în primul rând? Amânarea vine atunci când acțiunile tale nu sunt congruente cu valorile tale. Află ce e cel mai important pentru tine în viață șica 80% din timpul tău să fie dedicat lucrurilor care sunt extrem de importante și vei vedea că nu mai există amânare. Când ți-e foame, cât poți să amâni să nu mănânci? La fel e și cu valorile. Dacă este CU ADEVĂRAT important, cât de mult poți să amâni? Nu mult zic eu.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Știi unde sunt cele mai bune soluții? În experiența altora care au avut aceleași probleme și le-au rezolvat. La orice problemă pe care o ai în viața ta, acum, poți fi sigur că cineva din șase miliarde de oameni a găsit soluția. Este un lucru fascinant să poți intra într-o librărie și să poți cumpăra cu o sumă oarecare munca de douăzeci de ani a unui om. Există informații care pot duce la rezolvarea oricărei probleme, care funcționează, dar trebuie lucrezi tu însuți la rezolvarea problemei care te frământă; ca mușchiul la sala de forță. Trebuie înveți, pentru nimeni nu o să facă asta pentru tine. Adevărata încredere în tine nu este arăți altora de ce ești în stare. Caută în tine și vezi ce îți place să faci; și fă asta fără frică. Încrederea e de multe ori confundată cu aroganța. Dacă ce faci faci pentru tine, fără vrei demonstrezi lumii ceva, atunci fă din toată inima, fără îți fie teamă de invidioși. De ce anume ți-e frică? În ce domeniu al vieții dai dovadă de lașitate?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

în fiecare zi tot ce se poate face în acea zi. Există totuși o limitare sau o condiționalitate de care trebuie ții seama. Nu trebuie te suprasoliciți sau te arunci orbește în muncă, într-un efort de a face cât mai multe lucruri în cel mai scurt timp. Nu trebuie încerci să faci munca zilei de mâine astăzi, nici să faci munca unei săptămâni întregi într-o singură zi.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.

Oamenii cu minți puternice și care gândesc pentru ei nu ar trebui să fie descurajați când descoperă, câteodată, unele din cele mai bune idei ale lor au fost anticipate de scriitori trecuți; nu îi vor anatemiza pe alții și nici nu vor dispera ei înșiși. Ci, mai degrabă, vor continua descopere lucruri înainte de a fi descoperiți, înainte să fie recompensați cu un tărâm până atunci necunoscut, un imperiu care, fără îndoială, le aparține de drept, atât în privința cuceririi, cât și a descoperirii.

citat din
Adăugat de Elena GheorgheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.

Totul contează. Acest adevăr nu trebuie în nici un caz pierdut din vedere atunci când îți fixezi țelurile și obiectivele. Din momentul în care ai pornit pe drumul realizării a ceea ce vrei realizezi, tot ceea ce faci fie te va împinge înainte, fie te va trage înapoi.

în Născut pentru succes
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Fernando Pessoa

Din când în când am

Din când în când am idei fericite,
Idei devenite brusc fericite – laolaltă cu alte idei
Și cuvinte printre care ele se mișcă liber, natural...

După ce scriu, citesc...
Ce m-a făcut scriu asta?
Pe unde-am umblat pentru a afla asemenea lucruri?
De unde mi-a venit? E mai frumos decâ aș fi putut spune eu...
Am fost în lume, cel mai adesea, condeiul și călimara
Cu care cineva a scris coerent literele pe care le-am înșirat aici?

poezie clasică de din volumul de versuri Poeziile lui Álvaro de Campos (1934), traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil originalul în limba portugheză.
Este disponibilă și traducerea în engleză.
cumpărăturiCartea "A Little Larger Than the Entire Universe: Selected Poems Paperback" de Fernando Pessoa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 43.99 lei.
Socrate

Unii oameni se înșală socotind că se pricep înțeleagă toate treburile omenești și nu mai au nevoie cugete și să chibzuiască asupra lor. Mie însă mi se pare zeii le-au dat oamenilor posibilitatea gospodărească totul și să hotărască în toate pe temeiul cunoașterii. De aceea trebuie avem grijă ca mintea omenească să fie condusă mereu spre o asemenea cunoaștere, încât deslușească folosul de pagubă și cinstea de necinste. Dar înainte de toate, omul trebuie să se cunoască pe sine. După aceea abia își va da seama dacă e capabil de cutare ori cutare muncă, de împlinirea unei misiuni ce i-a fost încredințată, sau a oricărei alte activități ce urmează -i fie încredințată. Introspecția e la fel de necesară ca privitul în jurul tău. În el însuși trebuie asculte omul cu atenție, ca să audă acea voce lăuntrică, prin intermediul căreia se face auzită puterea divină care avertizează în fața unei primejdii în care, altfel, s-ar arunca orbește. La mine, acea voce nu constituie o superioritate a mea, un dar al meu. Superioritatea mea constă numai în faptul am urechea ascuțită și mă pricep ascult...

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Caută/află ceea ce erai înainte de "a face", căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. Oare vede un astfel de comediant ieftin când afirmă : "Pomul se cunoaște după roade iar yoghinul după rezultatele/faptele sale." că înainte de fala deșartă lui "a face" tu trebuie fii. Orice ființă rătăcită în Mahamaya crede "ești ceea ce faci", dar oare poți face ceva fără ca să fii mai întâi? Și dacă el ar paraliza și nu ar mai putea "face", oare nu ar continua el să fie? Oare câți dintre voi realizați doar cumătru" ego este despre "a face" și că doar el crede ești ceea ce faci, ceea ce ai, ceea ce obții, ceea ce știi, ceea ce poți/posezi/practicii etc.? Caută/află ceea ce erai înainte de "a face". Aceasta este starea ta originară, căci tot ceea ce faci tu este deșertăciune, iar timpul o va devora cu o plăcere hulpavă la masa lui. "A-Fi", asociat cu orice gând care răsare în el este sclavie.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În viață, există lucruri importante. Există și lucruri urgente. Și există lucruri importante și urgente. Goethe spunea "Nu lăsa niciodată lucrurile importante la mila celor neimportante", însă această perlă de înțelepciune — deși sună bine în teorie — este foarte puțin aplicată. Omul este un animal al recompensei imediate și dovedește neobosit cum preferă un câștig mic imediat, urmat de pierderi, în dauna unui câștig mare în viitor. Preferă un moment de fericire efemeră urmat de suferințe în dauna împlinirii pentru tot restul vieții. Omul își spune "o viață am, dacă nu trăiesc acum, atunci când?", dar nu se gândește niciodată "ce mă fac dacă trăiesc mult și nu am un plan pentru asta?"

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Tyler: Orice lucru pe care îl faci în viață va fi nesemnificativ, dar este foarte important îl faci. Deoarece nimeni nu îl va mai face. Ca atunci când vine cineva în viața ta și jumătate din tine spune că nu ești nici pe departe gata, dar cealaltă jumătate spune: fă-o să fie a ta pentru totdeauna.

replici din filmul artistic Amintește-ți de mine
Adăugat de Iulia FlorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

În vremuri tulburi de șovăială sau de tranziție, întotdeauna și pretutindeni apar tot felul de indivizi. Nu mă refer la oamenii așa-ziși "avansați" care se grăbesc întotdeauna să fie înaintea tuturor (preocuparea lor principală), deși adesea cu scopul cel mai stupid, în orice caz însă cu un scop mai mult sau mai puțin precis. Nu despre aceștia este vorba, ci mă refer la canlii. În orice vremuri de tranziție se ridică această pleavă ticăloasă, care există în orice societate și nu numai lipsită de orice scop, dar neavând nici cea mai palidă mijire de idee, ci doar purtând în ea clocotul unui neastâmpăr și al unei nerăbdări intense. Ei bine, drojdia aceasta, fără să-și dea seama, aproape întotdeauna se lasă condusă de acel grup neînsemnat de "avansați" care acționează cu un scop precis și care dirijează tot gunoiul acesta unde-i convine, dacă nu cumva el însuși format numai de nilte idioți sadea, cum de altfel se mai întâmplă în viață.

în Demonii
Adăugat de Dan NicorescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Dostoievski

E cu putință oare ca omul să se simtă cu adevărat nefericit? Dar ce importanță au necazurile și nenorocirile mele dacă sunt în stare fiu fericit? Știți, nu înțeleg cum poate cineva trece pe lângă un copac și să nu fie fericit -l vede? Să stea de vorbă cu un om și să nu fie fericit -l iubește?... Dar există atâtea lucruri minunate pe care le întâlnești la fiecare pas și pe care până și omul cel mai decăzut le găsește minunate!

în Idiotul (1868)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Un egosim conștient sau inconștient prin care cineva își dă seama are nevoie de ceva de la tine. Bătrânii își fac griji despre ce se va întâmpla cu ei când nu mai pot aibă grijă de ei. De aceea, îți vor propovădui siguranța în locul aventurii, de cele mai multe ori. Să stai acasă, ai familia ta, prinzi rădăcini, ca să aibă cineva grijă și de ei. Părinții te trimit la școală și se preocupă de viitorul tău pentru că se gândesc într-o zi te duci și tu la casa ta și își recuperează și ei viața irosită cu creșterea unui puțoi nerecunoscător. Partenerii de cuplu îți țin discursuri despre respect și sinceritate, pentru vor te controleze și nu pentru că ar intenționa ei te respecte și să fie sinceri, atunci când zarurile sunt aruncate sau apar oportunități mai avantajoase. Evident, nu toți și nu tot timpul egoismul primează, însă fă-ți un serviciu și gândește-te când ți se țin discursuri care este interesul celui care este preocupat de motivarea ta pentru a face anumite lucruri. S-ar putea să faci descoperiri suprinzătoare.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook