Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Acest discurs asupra reprimării moderne a sexului "ține", probabil fiindcă... e ușor de ținut. O gravă cauțiune de ordin istoric și politic îl protejează: stabilind începutul erei represiunii în secolul al 17-lea, după sute de ani de aer liber și de exprimare neînfrânată, iată că putem face să coincidă apariția reprimării cu dezvoltarea capitalismului; reprimarea sexului și orânduirea burgheză ar merge deci mână în mână. Povestioarei despre sex și renghiurile la care a fost supus i se face loc în ceremonioasa istorie a modurilor de producție. Caracterul ei frivol dispare. Un principiu explicativ se conturează din faptul însuși: dacă sexul este reprimat cu atâta strășnicie, pricina stă în aceea că el nu este compatibil cu o generală și intensivă "punere la treabă".

în Istoria sexualității
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Power/Knowledge: Selected Interviews and Other Writings 1972-1977 Paperback" de Michel Foucault este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 45.48 lei.

Citate similare

Osho

Eu n-am învățat pe nimeni nimic despre sexul liber. Un ziarist cretin a sintetizat întreaga mea filosofie în aceste două cuvinte: "un guru al sexului". Am publicat patru sute de cărți și numai una despre sex. De celelalte trei sute nouăzeci și nouă nu se ocupă nimeni. Numai una tratează sexul, și nici măcar aceea. De fapt, te învață cum transformi energia sexuală în energie spirituală. Este mai degrabă un anti-sex! Ziariștii n-au făcut decât dezinformeze oamenii și să-i condamne la greșeli. Pe ei nu-i interesează realitatea, ci numai senzaționalul!

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Osho

Nu am cum fiu un guru al sexului, pentru prin conferințele și cărțile mele m-am străduit îi învăț pe oameni își transforme energia sexuală în energie spirituală. Sunt împotriva reprimării energiei sexuale, pentru reprimând-o, șansa de creștere spirituală este anulată. Oamenii care au venit la mine au devenit din ce în ce mai puțin sexuali și din ce în ce mai spirituali. Dacă vreți mă numiți cumva, numiți-mă gurul anti-sex.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 3 comentarii până acum.
Participă la discuție!

Pentru unii lideri de opinie din presă și din bisericuțele Facebook a vorbi despre România înseamnă "a fi provincial". România este "un rău" care ni s-a întâmplat, de care nu e bine ne amintim, ci folosim mecanismul reprimării pentru a trece peste. România e un episod traumatizant pentru ei, paratrăsnetul tuturor nerealizărilor personale. La noi scuza e țara, la alții, altele. Or, mergi contra valului acesta, ca politician, ține mai degrabă de a fi un om care își asumă ajungă vremelnic în camera întunecată a istoriei. Cei care își asumă asta sunt puțini. Imaginea aceasta asupra României ține de umbrele psihicului nostru, nu de țară în sine. Nu putem forța procesul de conștientizare, fiecare se vindecă atunci când îi vine rândul.

în revista Q Magazine, interviu (10 august 2018)
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Engels

Cea dintâi diviziune a muncii este aceea dintre soț și soție pentru procrearea de copii. Cea dintâi contrazicere de clasă care apare în istorie coincide cu dezvoltarea antagonismului dintre bărbat și femeie în căsătoria monogamă și cea dintâi oprimare de clasă, corespunde cu oprimarea sexului femeiesc de către cel bărbătesc.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Origin of the Family Private Property and the State Paperback" de Friedrich Engels este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -65.99- 56.99 lei.

Cea dintâi diviziune a muncii este aceea dintre soț și soție pentru procrearea de copii. Cea dintâi contrazicere de clasă care apare în istorie coincide cu dezvoltarea antagonismului dintre bărbat și femeie în căsătoria monogamă și cea dintâi oprimare de clasă corespunde cu oprimarea sexului femeiesc de către cel bărbătesc.

în Originea familiei, a proprietății private și a statului
Adăugat de Florin RomilaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Monica Lovinescu

Faptul acest centenar al Cellei Delavrancea a fost sărbătorit printr-un concert omagial, în care ea însăși s-a mai măsurat o dată cu Bach, și a coincis cu apariția unei cărți de memorialistică, trebuie considerat nu doar o victorie biologică asupra timpului, dar și una de ordin spiritual, cum rar îi este dat omului dobândească.

în Pragul. Unde scurte V (1995)
Adăugat de Dan CostinașSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O istorie a literaturii romane pe unde scurte" de Monica Lovinescu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -61.65- 46.99 lei.

De multe ori, vorbim despre succes așa cum am vorbit și eu - legat de un job, de serviciu, dar eu cred că o mamă care stă acasă și are grijă de copil, 24 de ore din 24, dacă acest lucru pe ea o face mulțumită, fericită, împlinită este un om de succes. Deci oricine poate aibă succes dacă este fericit cu ceea ce face. Mai mult, nu cred că ar trebui fim atenți despre ce spune x și y că ar trebui fim ca avem succes.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Ce-am facut cand am tacut" de Andreea Esca este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -30.83- 21.99 lei.
Ioan Petru Culianu

N-am nicidecum intenția de a expune aici doctrina din Tratatul despre revoluțiile (sau mai degrabă "transmigrările") sufletelor, fiindcă, la drept vorbind, nu cred am priceput-o prea bine nici eu. Cel mult, e vorba, în ultimă instanță, despre copularea Celui Drept, care scoate un suflet din mijlocul "cochiliilor" (sau "cojilor": qelipoth) ca -l aducă pe lume; la moartea omului, acest suflet e mântuit. Dar va trebui așteptat mult până la sfârșitul lumii, care va avea loc atunci când toate sufletele poporului ales vor fi mântuite, fiindcă, în principiu, numărul total de suflete este cuprins între aceste două cifre fabuloase care sunt șase sute de mii la puterea șase sute treisprezece și șase sute de mii la puterea șase sute de mii.

în Pergamentul diafan
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Gnozele dualiste ale Occidentului" de Ioan Petru Culianu este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -38.48- 28.99 lei.

De ce oare femeia este considerată ca aparținând sexului slab, când este binecunoscut faptul că Eva a fost "confecționată" dintr-un material nu tocmai "moale"?!

aforism de (24 martie 2013)
Adăugat de Mihail MataringaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!
Immanuel Kant

Dacă deci există un principiu practic suveran și, în ce privește voința omenească, dacă există un imperativ categoric, el trebuie fie un astfel de principiu încât din reprezentarea a ceea ce este în mod necesar scop pentru oricine, fiindcă este scop în sine, constituie un principiu obiectiv al voinței, prin urmare care poate servi ca lege practică universală. Fundamentul acestui principiu este: natura rațională există ca scop în sine. Astfel își reprezintă omul în mod necesar propria lui existență și în acest sens el este un principiu subiectiv al acțiunilor omenești. Dar la fel își reprezintă și orice altă ființă rațională existența ei în virtutea aceluiași principiu rațional care este valabil și pentru mine; deci el este în același timp un principiu obiectiv, din care, ca dintr-un principiu practic suveran, trebuie poată fi deduse toate legile voinței. Imperativul practic va fi deci următorul: acționează astfel ca folosești umanitatea atât în persoana ta, cât și în persoana oricui altuia totdeauna în același timp ca scop, iar niciodată ca mijloc.

în Întemeierea metafizicii moravurilor
Adăugat de Avramescu Norvegia - ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

De sute de ani se bate atâta monedă pe chestiunea garantării proprietății. Oare n-ar fi mult mai important să se garanteze asupra proprietarului? Poate funcționeze o proprietate dacă proprietarul nu știe cine este el însuși?

citat din
Adăugat de Girel BarbuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Holocaust Gutenberg" de Ion Buga este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -15.00- 10.99 lei.
Ica Ungureanu

Ministrul muncii la a treia învestire

Cu spirit liber și ambițios,
Spre culmi mărețe năzuind de grabă,
Reprezentanta sexului frumos,
Sârguincioasă-l pune iar la treabă.

epigramă de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
jazz
Jazul este revolta emoției împotriva reprimării.

definiție de în Noul Negru (1925)
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă poți menține ceva, înseamnă că o să-l și pierzi, nu-i așa? Dar ceea ce ești tu rămâne, da sau nu? Oare faptul nostru de "A-Fi" sau simpla Prezență dispare dacă nu mai putem face efortul menținerii? Sunt prea bătrân și am Alzheimer, deci nu pot lucra cu gândul menținerii, dar faptul meu de "A-Fi", este atins de asta, da sau nu?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
John Kenneth Galbraith

O carte rea este așa fiindcă nu se poate căi. Politica diavolului nu a fost aceea de a ține masele omenirii în ignoranță, ci de a afla ce vor citi ei și de a face tot ce-i stă în putință pentru a le otrăvi cărțile.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "A Short History of Financial Euphoria Paperback" de John Kenneth Galbraith este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.

Relația de cuplu este muncă în echipă sau este sex plătit cu compromisuri și servicii reciproce. Mulți bărbați se căsătoresc pentru o ciorbă și pentru își imaginează că nu mai trebuie facă eforturi pentru a face sex. Ceea ce ei nu știu este faptul că sexul din relație este mult mai scump decât sexul plătit cu bani cash. Prețul este însăși viața ta. De asemenea, multe femei se căsătoresc sau intră în relație pentru aleg varianta ușoară pentru a ajunge la o poziție socială sau la o stare materială sigură. Mulți oameni intră în relații de cuplu sau se căsătoresc din motive greșite, și astfel devin sclavi ai relațiilor care le consumă toată energia, puterea și entuziasmul doar pentru a-i ține într-o mediocritate totală, lipsiți de puterea de a se elibera.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Libertatea există? Și dacă există, cum de omul în loc să o lase trăiască și să o cultive, face totul pentru a o ascunde, pentru a o însuși furând-o celor care au tot dreptul la ea?
Istoria este o poveste despre sclavie și libertate, despre eliberare și
emancipare, prevaricare și transgresiunea, războaie și lupte, care sunt motivate de ideea , privându-i pe ceilalți de libertate, este mai ușor să-i îngenunchezi, să-i stăpânești pentru a-i menține într-o stare de perpetuă suferință, ceea ce face zborul din "colivie" spre libertate aproape imposibil.

începutul de la Cerșetori de existență, Ecce homo - Între Glorie și Ruină de (martie 2020)
Adăugat de Marinescu Teodora - Redactor - Realitatea PlusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

De ce și cum putem uita, în general și între altele, evenimente care, așa cum sunt acelea din primii ani de copilărie, cu siguranță ne-au lăsat o impresie din cele mai profunde? Este aici o problemă de un ordin cu totul diferit, în soluționarea căreia putem foarte bine atribuim un anumit rol apărării împotriva senzațiilor de suferință, atrăgând în același timp atenția asupra faptului acest factor este departe de a explica fenomenul în totalitatea sa. Este un fapt incontestabil impresiile dezagreabile sunt uitate cu ușurință. Numeroși psihologi au sesizat acest fapt care a făcut asupra marelui Darwin o impresie atât de profundă încât el și-a impus ca "regulă de aur" noteze cu deosebită grijă observațiile care păreau devaforabile teoriei sale și care, după cum el a avut ocazia s-o constate, nu voiau să se fixeze în memoria sa.

în Introducere în psihanaliză
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Octav Bibere

Faptul scrieri importante din trecut au fost ținute la secret sute de ani, dar fără a fi distruse, ne face să credem accesul la cunoaștere este urmarea unei voințe politice.


Adăugat de Octav BibereSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Înțelegem prin biopolitică modul în care, începând cu secolul al XVIII-lea, s-a încercat raționalizarea problemelor puse practicii guvernamentale de către fenomene proprii unui ansamblu de persoane vii, constituite în populație: sănătate, igienă, natalitate, rase... Aceste probleme au ocupat un loc, crescând din secolul al XIX-lea încoace, și au reprezentat o miză politică și economică importantă până în zilele noastre.

în Biopolitică și medicină socială
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook