Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Alvin Toffler

Prin proliferarea enclavelor trecutului, un fel de muzee vii, cresc șansele de supraviețuire ale rasei umane în cazul unei calamități grave. Asemenea comunități ar putea servi drept material didactic empiric. Astfel, copiii ar putea petrece câteva luni într-un sat de tip feudal, trăind și muncind așa cum o făceau copiii cu secole în urmă. Adolescenților li s-ar putea cere să petreacă un timp într-o comunitate de la începuturile erei industriale și să lucreze în "morile" și fabricile sale. O asemenea educație, "pe viu", le-ar oferi perspectiva istorică pe care nu le-ar asigura-o nicio carte.

în Șocul viitorului, Enclave ale trecutului
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Third Wave: The Classic Study of Tomorrow Paperback" de Alvin Toffler este disponibilă pentru comandă online la 36.99 lei.

Citate similare

Tobey Maguire

S-ar putea să am unele trăsături de caracter pe care unii le-ar putea considera drept naivitate sau innocentă. Asta pentru că am descoperit pacea și fericirea în sufletul meu. Și cu această cunoaștere, am putut vedea, de asemenea, frumusețea vieții umane.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Charlotte Bronte

Dar un zâmbet de dispreț, fie el fățiș, ori ascuns, nu mai avea asupră-mi puterea de odinioară. Pe când stam între cele două verișoare ale mele, am fost uimită văd cât de ușor înduram nesăvârșita nepăsare a uneia și atenția pe jumătate batjocoritoare a celeilalte. Eliza nu-mi putea răni inima și Georgiana nu mă mai putea jigni. Realitatea era că alte lucruri mă preocupau. În ultimele câteva luni încercasem dureri și bucurii cu mult mai vii și mai puternice decât acelea pe care le-ar fi putut provoca sau dărui domnișoarele Reed, așa încât am rămas cu totul nepăsătoare la ifosele lor.

citat celebru din romanul Jane Eyre de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Wuthering Heights" de Charlotte Bronte este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la doar -35.00- 9.99 lei.
Ionuț Popa

În ger turbat. Stâng, drept, stâng, drept, stâng, drept... culcat! Om (aproape) viu de zăpadă cu picioarele înnodate de alcool și brațele ca două lopeți despicate și aruncate în fundul unui beci pustiit. Țurțurii curgând parcă din felinare luminau și ei, la rândul lor, străzile împânzite de sămânța divină din care în acea seară nu avea răsară niciun fiu (poate doar moartea ar fi putut schimbe ceva în peisajul monoton). Damfuri chinuite pluteau către cer, în spirale, legându-se de aburii gerului ca niște lanțuri ruginite și groase ce ar strânge trupuri de îngeri, criogenizate. Niciun zgomot, niciun glas, nicio înjurătură... nimic pe o rază de câteva sute de metri, și unul dintre copiii pământului zăcea lat în îmbrățișarea acestuia. Cămașa albă a părintelui îi penetra carnea de piatră într-o încordare demult visată. "Iubito..." cu un murmur aproape stins. "Iubito, de pielea-ți albă aș putea să mor, și n-aș mai avea nevoie de lumină, în respirația ta aș putea să fiu îngropat, și n-aș mai cere o altă eternitate, în noapte aș pune somnul te iubească asemenea mie, și n-ai mai avea nevoie de odihnă." Delir. Febra topea gheața din jurul omului, și dragostea creștea în carnea lui odată cu boala. Spasme din Iad și îmbrațișări de sânge, trotuar dezolant, obraji de var, întuneric alb și o inimă ale căreri bătăi făceau cărări prin zăpadă.

(februarie 2010)
Adăugat de Ionuț PopaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiAu fost scrise 2 comentarii până acum.
Participă la discuție!
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
cumpărăturiCartea "Liber Amicorum Liviu Pop. Reforma dreptului privat roman in contextul federalismului juridic European" de Ionuț Popa este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -180.00- 143.99 lei.
Mircea Eliade

Mitologia practicată de național-socialism apare ciudat de stângace. Nu numai din cauza limitelor înseși ale mitului rasist (cum s-ar putea imagina că restul Europei ar fi acceptat de bunăvoie se supună acelui Herrenvolk?), dar mai ales datorită pesimismului fundamental al mitologiei germanice. În efortul său de a aboli valorile creștine și de a regăsi izvoarele spirituale ale "rasei", adică ale păgânismului nordic, național-socialismul a fost obligat se străduiască reînvie mitologia germanică. Or, în perspectiva psihologiei profunzimilor, o asemenea tentativă era în sensul propriu o invitație la sinuciderea colectivă.

în Eseuri (1954)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Istoria credintelor si ideilor religioase. Volumul 3: De la Mahomed la epoca Reformelor" de Mircea Eliade este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -59.95- 44.99 lei.
David Boia

Rege Lear

Nu poate fi oricine rege
Și mai ales rege Lear
Numai în situații speciale
Cu personaje de excepție
Aflate în preajma sa
Dacă el le-ar ocroti
Și dacă le-ar educa
Și dacă le-ar apăra
Toate astea cu patos
Și dragoste părintească
Plus devotament regesc
Așa ca pe fiicele lui
Poate că atunci când
Le-ar iubi cu adevărat și
Le-ar trata în mod regal
Pe Goneril Regan și Cordelia
În acele condițiile cineva
Ar putea deveni azi rege Lear.

poezie de (21 februarie 2017)
Adăugat de David BoiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Alvin Toffler

Soluția a fost un sistem de învățământ care prin structura lui simula această lume nouă. Acest sistem nu a apărut dintr-o dată. Chiar și astăzi mai păstrează elemente ale societății preindustriale, care îl trag înapoi. Totuși, ideea de a aduna laolaltă mase de elevi (materia primă) pentru a fi "prelucrați" de profesori (muncitorii) într-o școală amplasată central (fabrica) a fost o idee genială. Întreaga ierarhie administrativă a învățământului a urmat modelul birocrației industriale. Organizarea însăși a cunoașterii pe discipline permanente se întemeiază pe concepții industriale. Copiii merg în șir dintr-un loc în altul și se așază în locuri stabilite dinainte. Clopoțelul sună pentru a anunța schimbarea orei.

în Șocul viitorului, Școala erei industriale
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Immanuel Kant

Logicienii și juriștii spun că dreptul ar fi ceea ce legile dintr-un anumit loc și o anumită epocă au susținut și susțin că este... Dar problema de a ști dacă ceea ce ele prevăd este just și ceea ce este just sau injust le va rămâne obscură, dacă nu abandonează un moment criteriile empirice și nu caută sursa acestor judecăți în simpla rațiune (deși aceste legi le-ar putea servi într-un mod excelent drept fir conducător), pentru a stabili temeiurile unei posibile legislații empirice. Asemenea capului de lemn din fabula lui Fedru, o știință pur și simplu empirică a dreptului este un cap care poate fi frumos, dar are un mic defect: este lipsit de creier.

citat celebru din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Mai multe înregistrări în
Audioteca Citatepedia
înregistrare audio
Voce: Michelle Rosenberg
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Critique of Pure Reason" de Immanuel Kant este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -120.99- 56.36 lei.

Pentru că nu avem prea mult timp, vă voi oferi la fel de multă dragoste într-un an, câtă v-aș putea oferi într-o viață.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "O forma de viata" de Amelie Nothomb este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -24.95- 8.99 lei.
Valeriu Barbu

Poem erect

s-ar putea crede că toți copiii din flori
sunt făcuți prin fotosinteză și
se poate chivernisi iubirea
punând-o deoparte pentru zilele negre
sau c-ar fi deajuns spui stereotipic cuvinte
convențional tandre
ca rugăciunile bălmăjite în grabă
s-ar putea crede că toți nervii
complotează în sintonie cu virtuțile
să le prefacă în vicii
și că a fi poet este un handicap
un suferind de vreo boală precum cele venerice
ori un creion înfipt drept șiră spinării
deget mereu prisosind
s-ar putea crede că poți fi erect doar stând mai întâi
îndelung smerit într-un sine golit
dar
până la urmă
ne ținem de cuvinte chiar și tăcând
ca de bastoane supraelastice
speriem câinii vagabonzi ai sorții
să nu rătăcim raznele impetuoase pe care
le parcurgem întotdeauna gravi
și triumfaliști

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu toate acestea, dacă există într-adevăr o teorie unificată completă, probabil ar putea determina de asemenea, acțiunile noastre, astfel încât teoria în sine ar putea determina rezultatul căutării noastre! Și de ce ar trebui determine faptul că vom ajunge la concluziile corecte din dovezile pe care le avem? Nu la fel de bine ar putea determina că vom trage concluzia greșită? Sau nici o concluzie?

citat clasic din
Adăugat de Catalin PopescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiEste disponibil și textul în engleză.
cumpărăturiCartea "A Brief History of Time Paperback" de Stephen Hawking este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -73.99- 44.99 lei.
Alvin Toffler

Complexul mesianic este iluzia că am putea cumva ne salvăm schimbând bărbatul (sau femeia) care ne conduce.

în Al treilea val (1981)
Adăugat de Costel ZăganSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Cu cât un om este mai deosebit de ceilalți, cu atât mai puțin se aseamănă el normei – normei, în dublul ei sens, de medie și de ideal. El își pierde individualitatea, în schimbul conformării sale la normalitate sau la ideal. Totuși, însemnătatea persoanei este întotdeauna relaționată la comunitate. Căci după cum o piesă de mozaic are valoare numai prin relația sa cu întregul mozaicului, tot astfel unicitatea persoanei umane își găsește pe deplin sensul numai prin rolul pe care îl joacă într-un întreg. Astfel, sensul persoanei umane ca personalitate indică dincolo de limitele sale, înspre comunitate; fiind orientat către comunitate, sensul individului se transcende pe sine.

citat clasic din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Sigmund Freud

La adult se întâlnesc, de asemenea, numeroase exemple de astfel de vise de tip infantil, dar cum am spus deja, ele sunt aproape totdeauna foarte scurte. Astfel, multe persoane, dacă li se face sete cînd dorm, visează că beau. În acest fel, momentan dorința îndepărtată, ele pot continua doarmă. Aceste vise, care ar putea fi numite vise de confort, nu sunt rare și se produc adesea cu puțin timp înainte de trezire, când cel care doarme se apropie de momentul în care va trebui se scoale.

în Interpretarea viselor
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.
Alvin Toffler

În condiții de penurie, oamenii se luptă pentru a-și putea satisface nevoile materiale imediate.

în Șocul viitorului, Făcătorii de experiențe
Adăugat de Homo NovusSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

Oamenii, cât ar fi ei de răi, sunt adeseori mai naivi decît s-ar putea crede și au o candoare pe care nimeni nu le-ar bănui-o.

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.

Există o povestire despre un măgar, și care este o ilustrare bună despre cum merg lucrurile în această lume. Era odată un dobhi (spălător de haine) care avea mai mulți măgari, pe care îi folosea pentru căratul hainelor pe care le aduna să le spele. Întrucât era un om sărman, casa lui era mult prea mică pentru a găzdui toți măgarii, așa că îi lăsa afară peste noapte. De asemenea, el nu-și putea permite cumpere de-ajuns de multă sfoară ca -i lege pe toți. Așa că măgarii scăpau adesea și sărmanul dobhi petrecea apoi ore în șir pentru a-i găsi. Așa că s-a gândit la o soluție ingenioasă. El a atins pur și simplu de picioarele lor cu o bucată scurtă de sfoară, iar măgarii, crezând că au fost legați, au rămas astfel în același loc, întreaga noapte. Tot așa se petrece și cu lumea. Maya te atinge și tu îți imaginezi că ești legat. Și te gândești: cumputea să trăiesc fără copiii mei, fără soțul sau soția mea, fără părinții mei etc., așa că tu rămâi aici și nu faci pași pe calea care te duce la El.

în Poona, 10 iulie 1961
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Dacă scuipi sânge atunci când te speli pe dinți

Dacă scuipi sânge atunci când te speli pe dinți
poți urma dâra de spumă sângerie
prin gura de scurgere și canalul colector
până în ocean
unde s-ar pierde
într-atât încât nimeni nu-și va seama
că cineva undeva cândva
a sângerat
și te întrebi dacă tu vei mai fi atunci
și cum ar fi dacă oceanele
ar strânge spuma din toate băile lumii
iar valurile ar purta-o pe țărmuri
și-n sus pe fluvii și râuri până la izvoare
astfel încât copiii din Uganda sau Etiopia
ar putea avea o spuma party a lor
dacă scuipi sânge atunci când te speli pe dinți
și cu fiecare dâră de spumă sângerie
te simți tot mai mult mort și mai puțin viu
s-ar putea să te îndrepți spre probleme mult mai grave.

poezie de
Adăugat de capra vecinuluiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Arthur Schopenhauer

Voința individului nu este altceva decât sinele său propriu-zis, adevăratul miez al ființei sale;tot ea constituie fundamentul conștiinței lui ca un substratum imuabil și prezent întotdeauna, de care nu s-ar putea desprinde. Asta pentru că el însuși este așa cum voiește, și voiește așa cum este. Prin urmare atunci când e întrebat dacă ar putea voi altceva decât voiește, de fapt e întrebat dacă ar putea fi altfel decât este, lucru pe care nu-l cunoaște.

în Lumea ca voință și reprezentare
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Lumea ca vointa si reprezentare Vol. 1+2" de Arthur Schopenhauer este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -183.03- 137.99 lei.

Dacă amintirile ar putea fi conservate, ar trebui, de asemenea, aibă date de expirare? Dacă este așa, sper dureze secole...

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Trăim în țara lui "n-ai cu cine", iar asta e mai mult decât de-ajuns pentru a nu putea fi mai presus de această vorbă.
Bineînțeles, toate acestea în cazul în care îți dorești fii mai presus.
În schimb, aici, pentru a fi mai presus, trebuie să nu îți dorești acest lucru, ci, din contră, fii dispus tragi pe oricine în jos. Astfel arată "oamenii mari" pe la noi pe aici. Ori ajungi ca "ăla", pentru a putea să îți meargă bine, ori tânjești după respectul de sine al celor civilizați de prin țări civilizate și ajungi te stingi în mizerie în propria ta țară, agățat fiind de acest vis.
Nu-i de mirare că, cei cu cea din urmă gândire și cele din urmă principii, au ajuns părăsească țara. Și, adevărul, acesta este: trebuie fii prea idiot sfârșești într-un asemenea coșmar, agățat fiind de un asemenea vis, care, până la urmă, nu are ca esență decât normalitatea.
Într-un final, aici vor rămâne doar "șobolanii" și cei care, neavând alte variante, vor avea ca unică scurtătură, în ceea ce privește sfârșitul suferințelor, a se lăsa pradă "șobolanilor".

în Începuturi
Adăugat de Andrei Ș.L. EvelinSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook