Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Rudolf Eucken

Pentru a se pune la adăpost de încurcături și contradicții, viața nu poate urma decât o singură cale: dincolo de datorie și predispoziții sufletești, omul trebuie să realizeze o unitate și profunzime a eului său, stadiu în care viața se desprinde de existența nudă, devenind substanță. În măsura în care acest deziderat este îndeplinit, viața nu mai are nevoie de vreo confirmare din afară, ea poartă propriul său adevăr în propria-i înfăptuire. Această viață se dezvoltă, ridicându-se deasupra contrastului dintre om-lume, forță-obiect, o interiorizare spirituală dincolo de cea subiectivă. Conținuturile și valorile spirituale relevate de această interiorizare sunt situate pe culmi sigure, deasupra îngustimii particularității umane.

în Sensul și valoarea vieții, Misiunea și măreția vieții noi (1908)
Adăugat de Silvia VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Citate similare

Ființa umană concretă a fost creată de Dumnezeu în vederea unei finalități supranaturale, fericirea desăvârșită ce nu poate fi atinsă decât în viața de dincolo prin vederea lui Dumnezeu. Această vedere nu poate fi căpătată de om numai prin capacitățile sale naturale, însă omul poate atinge o fericire imperfectă în această viață prin exercițiul capacităților sale naturale, ajungând la o cunoaștere filosofică a lui Dumnezeu prin intermediul creației sale și prin dobândirea și exercițiul virtuților naturale. Finalitatea naturală, fericirea imperfectă, este pe măsura naturii umane și a capacităților umane, dar cum omul a fost creat pentru o finalitate ultimă supranaturală, finalitatea naturală nu îl poate împlini;ea este imperfectă și este îndreptată dincolo de sine.

citat clasic din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Michael Laitman

La această călătorie spirituală este important de ieșit în doi și pe întreg parcursul ei perechea va simți intensitatea enormă a lumii spirituale dublată, care va întări legătura dintre ei, căci nu este nimic în această lume care poate să împreuneze bărbatul și femeia mai bine decât spiritualitatea. Orice altă platformă pe care își construisc perechile viața comună și căsătoria, este o platformă care poate să se rupă sub orice adiere ușoară de vânt. Căsătoria construită pe baze spirituale nu poate fi distrusă de nici o furtună.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XIX - Viața de cuplu începe în spiritualitate
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dostoievski

Starețul este acela care găzduiește în sufletul său și îmbrățișează cu voința sa propriul tău suflet și voința ta. Din clipa când și-a ales un stareț, omul renunță la propria sa voință, încredințându-i-o lui cu cea mai deplină supunere și cu o totală uitare de sine. Acela care își pecetluiește astfel soarta acceptă de bunăvoie această încercare, această austeră ucenicie, în speranța că la capătul unor îndelungi străduințe va ajunge să se învingă pe sine și să se domine atât de perfect, încât după o viață întreagă de ascultare poata dobândi, în sfârșit, deplina libertate, descătușându-se de propriul său eu, ca nu cumva împărtășească soarta celor care-și încheie viața fără a fi reușit să se regăsească pe sine.

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Nicolae Vălăreanu Sârbu

Cuvântul

Cuvântul este mai adânc decât poate spune,
în miez are Dumnezeul său de început
prin care se naște cunoașterea de sine și de alții
și se formează limba
cea dătătoare de viață.

Măsoară cu inima nesfârșitul
ridicându-se până deasupra lui.

În limbă crește lumina și se revarsă
peste pământul dătător de roade,

sub impulsul său întunericul se retrage
în moarte.

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Nietzsche

Omul caută un principiu în numele căruia poată disprețui omul; el inventează o altă lume pentru a o putea calomnia și mânji pe cea de aici; el nu sesizează decât neantul și face din acest neant un "dumnezeu", un "adevăr" chemat judece și să condamne existența de aici... Omul este cel care a creat femeia. Din ce? Dintr-o coastă a dumnezeului său – a idealului său.

în Amurgul idolilor
Adăugat de MagiaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.
Osho

Maestrul este ușa spre dincolo.
Iar Dincolo există în unitatea organică, în comuniune, în contopirea, în topirea maestrului și a discipolului. Este cea mai înaltă formă de iubire. Este cea mai profundă rugăciune, cea mai profundă recunoștință și cea mai extatică,, experiență,, disponibilă conștiinței umane.
Maestrului îi lipsește ceva când este singur, este ca un ocean, în care nu se topește niciun râu. Un discipol este cu siguranță doar un nimeni fără un maestru. Cu un maestru el devine întreaga existență. Ambii sunt împliniți într-o unitate.
Și pentru că această unire nu este a trupului, nu este a eului, ci a ceea ce este dincolo de minte în tine, este posibil să o atingi și să nu o pierzi niciodată. Dragostea este mereu în sus și în jos, un moment vesel, un alt moment trist, dar dragostea despre care vorbim - iubirea între două spirite, între două ființe - doar începe, nu se termină niciodată.

citat clasic din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Colors of Your Life: A Meditative and Transformative Coloring Book Paperback" de Osho este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -53.99- 32.99 lei.
Rumi

În nici un fel de calendar

Această viață nu-mi aparține –
Renunță la dorința de-a avea ceea ce au alții.
În acest fel vei în siguranță.
"Unde, unde pot fi la adăpost?" întrebi tu.
Aceasta nu-i o zi pentru a pune întrebări,
În nici un fel de calendar.

Această zi este conștientă de ea însăși.
Această zi este o iubită, pâine, duioșie,
Mai manifestă decât o pot spune vorbele.
Gândurile iau formă din cuvinte,
Dar lumina zilei este dincolo și înainte
De gândire și de imaginație.

poezie de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Oceanul sufletului" de Rumi este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -29.00- 27.55 lei.

"Viața e făcută din gânduri, fericirea din alegeri." Oare cum e făcută "viața" din gânduri pentru un fluture sau o rândunică și ce alegeri face ea? Nu vedem că doar omul poartă din greu această povară atât de iluzorie... Tocmai de aceea omul nefericit trăiește gânduri crezând că trăiește "viața". Tu ești Viața, care nu poate fi făcută de nimeni și de nimic. Dacă părinții tăi ar fi avut doar gânduri despre tine, corpul tău nu ar mai fi acum aici, nu-i așa? Gândul nu poate cunoaște viața, ci doar alte gânduri care pretind că sunt despre "viață"; după cum Adevărata viață nu are deloc gânduri. Gândul=frica=separare, dar Viața ființează ca prea-fericire a fericirii, doar în absența gândirii. Orice alegere e doar un gând ce te trimite în sclavie. De ce, pentru că orice alegere e despre devenire, nu e despre această clipă. A spune că "aleg fiu aici și acum" e un complet non-sens, pentru că sunt deja aici și acum, Sunt Viața din aceasta clipă și nu gândul care apare în ea și pretinde că o poate alege, dar nu ca gând, ca alegere, ci ca Viață liberă de devenirea gândirii înlănțuitoare. Contemplă asta!

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Jean-Jacques Rousseau

Întreb care din dou㠖 viața civilizată sau cea natural㠖 este mai susceptibilă devină de nesuportat celor care o trăiesc? Aproape că nu vedem în jurul nostru decât oameni care se plâng de existența lor; și mai mulți sunt aceia care nu se plâng, deși sufletul le e plin de aceasta; îmbinarea legilor divine și omenești abia dacă este de ajuns pentru a împiedica dezordinea. Concluzia va fi că, rătăcind prin păduri, fără meșteșuguri, fără grai, fără locuință, fără război și fără legături, fără a avea nevoie de semenii săi și fără a avea vreo dorință de a le face rău, poate fără a recunoaște vreodată pe vreunul dintre ei în mod individual, omul sălbatic, prea puțin supus pasiunilor și fiindu-i de ajuns lui însuși, nu avea decât sentimente și cunoștințe cu această stare.

în Discurs asupra originii și fundamentelor inegalității dintre oameni (1755)
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba franceză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Fr.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Despre contractul social sau principiile dreptului politic" de Jean-Jacques Rousseau este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 13.99 lei.

Această Kundalini care se află în osul triunghiular, e mama noastră, mama noastră individuală. Ea știe totul despre noi. Ea este și doctor, și psiholog, și savant: ea gândește, înțelege: dincolo de orice, ea iubește. Fiecare dintre noi are această putere care, când se trezește, trece prin șase centre aflate deasupra sa. Cele șase centre sunt responsabile de ființa noastră fizică, emoțională, mentală și spirituală.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Era Metamoderna" de Shri Mataji Nirmala Devi este disponibilă pentru comandă online la numai 21.00 lei.
Sigmund Freud

Comparația care asimilează memoria cu un "magazin" este și comică și spirituală: comică, deoarece conceptul psihologic comparat cu un "magazin" este supus unei extraordinare minimalizări; spirituală, prin faptul că autorul comparației este un vânzător care realizează pe această cale o surprinzătoare unificare, între psihologie și propriul său domeniu de activitate.

în Eseuri de psihanaliză aplicată
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Pachet Opere Esentiale Sigmund Freud 11 volume" de Sigmund Freud este disponibilă pentru comandă online cu o mare reducere de preț, la -499.00- 299.99 lei.

Ce este cu adevărat important pentru tine? Cu această întrebare ar fi bine te trezești și să te culci zilnic. Convingerile tale, emoțiile tale, abilitățile tale, comportamentele tale și rezultatele tale sunt strâns legate de această întrebare. Ce este cu adevărat important pentru tine? Dincolo de ce ți s-a spus că ar trebui fie important în viață. Dincolo de fricile pe care le ai. Dincolo de rușinea socială la care crezi că ai fi supus dacă ți-ai urma adevărul interior. Ce este cu adevărat important pentru tine?

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Pacea este vibrația dragostei în sufletul oamenilor, această dragoste ce poate să se amplifice printr-un exercițiu susținut. Pacea este calea înțelegerii, a încrederii, calea unei prietenii sincere între popoare, este condiția fericirii pe pământ. Viața poate să înflorească atunci când există o pace durabilă. Trebuie luptăm pentru menținerea păcii pe Planeta albastră, pentru a oferi tinerei generații șansa de a-și trăi viața în plenitudinea tinereții, de a-și afirma personalitatea, de a-și dărui întregul lor potențial fizic și intelectual pentru progresul umanității, pentru bunăstarea societății. Pentru orice stare conflictuală trebuie găsite una sau mai multe soluții pacifiste și de fiecare dată când există, trebuie folosită calea tratativelor, pentru a le rezolva. Pacea favorizează dezvoltarea armonioasă a tinerei generații, cea care poate să găsească o cale eficace a unei comunicări favorabile între oameni. Idealul păcii este viața prosperă, căci astfel banii nu mai sunt dirijați pentru a produce moarte, distrugere, mizerie, ci pentru a face înflorească floarea vieții. Pacea oferă energia creatoare care poate construi o lume, pacea aduce fericirea, acea fericire care vine îmbogățească viața noastră, această fericire atât de dorită pe pământ. Pacea este șansa unei munci care poate înnobila omul, care determină progresul tehnic și cultural. Pacea este înțelegerea, armonia dintre oameni, viață fericită pe pământ, fără atrocitățile războiului.

în Reflecții / Reflexions (2006)
Adăugat de Ecaterina ChifuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Euripide

Omul care-și exersează intelectul și-l cultivă pare fie dotat cu cea mai desăvârșită dispoziție și, în același timp, cel mai iubit de zei;căci dacă există din partea zeilor vreo preocupare pentru problemele umane, după cum se vede în general, e firesc, de asemenea, considerăm și că ei se bucură de ceea ce este în om mai elevat și mai înrudit cu natura lor (iar acest lucru nu poate fi decât intelectul) și că-i recompensează pe cei ce iubesc și prețuiesc intelectul mai presus de orice;pentru că acești oameni manifestă grijă față de ceea ce ei înșiși iubesc și se comportă drept și frumos. Că toate aceste trăsături îl caracterizează în cel mai înalt grad pe înțelept este deasupra oricărei îndoieli. El este deci omul cel mai iubit de zei. Și tot el este, fără îndoială și cel mai fericit. Deci, și pe această cale, rezultă că posesorul înțelepciunii filosofice va fi cel mai fericit dintre oameni.

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Munca interioară este scopul nostru pe pământ. De vreo 10 ani mă doare-n fund de oricine crede altceva și tot de vreo 10 ani, viața mea devine mai bună în progresie geometrică. Nu am întâlnit pe nimeni care să aibă succes ALTFEL, decât făcând muncă interioară. Atunci când cauți rezultate rapide, construiești castele de nisip. Orice lucru solid, are nevoie de o fundație solidă. Cititul, experiențele trăite, eșecurile din care se învață lecții, reprezintă un proces de învățare și orice om care și-a dezvoltat măcar o abilitate în această viață cunoaște această "curbă de învățare". Gândește-te la viața ta. La ce lipsește, de ce anume suferi, ce visuri și dorințe ai. Pentru orice lucru bun pe care îl vrei, ai nevoie să parcurgi această curbă de învățare. Ce ai făcut azi pentru asta? Dar ieri? Sau săptămâna asta? Punând cap la cap aceste răspunsuri, îți poți prevedea viitorul.

citat din
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Carl Gustav Jung

Arta este un tip de imbold înnăscut care pune stăpânire pe ființa umană și o transformă în instrumentul său. Pentru a practica această lucrare dificilă este uneori necesar ca omul să-și sacrifice fericirea și tot ce face viața să merite fie trăită pentru cineva obișnuit.

citat clasic din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Opere complete. Vol. 16: Practica psihoterapiei" de Carl Gustav Jung este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.00- 35.99 lei.
Michael Laitman

Existența noastră în corp ne face, în cele mai multe cazuri, uităm motivul pentru care am venit aici. Corpul nu are nici o aspirație spirituală. El are nevoie numai de satisfacții materiale pentru ca existe în această lume. El are nevoie de mâncare, băutură, sex și, de fapt, de tot ceea ce un animal are nevoie. Partea spirituală nu apare în primele luni de viață ale omului și acesta este motivul pentru care el s-a născut în realitatea aceasta, iar, din punctul lui de vedere, partea spirituală nu există deloc.

în 1000 de sfaturi pentru viață, XXVIII - Corpul și sufletul
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Nu aș încuraja pe nimeni încerce studieze viața, pentru că niciodată nu o poți înțelege. Nimeni nu poate nici măcar începe înțeleagă un moment al măreției sale, al misterului său, al gloriei sale absolute. Trebuie te îndrăgostești pe deplin de chiar inima existenței și apoi esența sa este în mod miraculos descoperită cumva – un fel de cunoaștere intuitivă se întâmplă din această dragoste. Dar studiul asupra vieții nu funcționează, pentru că atitudinea ta și chiar tu, căutătorul, e doar un fenomen trecător. Trebuie plonjezi în primul rând în interiorul tău, până nu mai există "tu" și "viața" – ci există doar Viața. Nu există o "persoană" care trăiește viața. Este doar Viața exprimându-se ca, în și prin această formă numită persoană, observată simultan în conștiința pură. Ce amuzant e că cea mai simplă învățătură pare a fi cea mai dificilă. Acesta este ca un circ de concepte. Luptăm, creând diavoli de nicăieri, cu scopul de a ne apăra propria identitate – pură ignoranță. Acum am spus-o și acum vreau să o văd vie în tine. Vreau să o văd germinând înăuntrul inimii tale. Trebuie înflorească, dea roade și să dea umbră. Asta este!

citat din (13 februarie 2013)
Adăugat de George Aurelian StochițoiuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Vaster Than Sky Greater Than Space: What You Are Before You Became Paperback" de Mooji este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -69.99- 35.99 lei.

Este nevoie ca realitatea naturală a omului fie logică și spirituală în această lume în care omul cerșește existența. În schimb el este pregătit trăiască în durere sau într-o formă de extaz, exprimându-și voința neclintită de a trăi; frica de a trăi dincolo de limite îl separă de extaz. Capacitatea voinței sale își pierde sensul de a trăi în toate direcțiile frumusețea tulburătoare a vieții care nu e altceva decât iubirea.

în Cerșetori de existență
Adăugat de Camelia OprițaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

În măsura în care scopul pe care ți l-ai propus se dezvoltă dincolo de limitele personale, el se va adresa în mod necesar celorlalți oameni. Această adresare extinsă poate fi pozitivă și benefică tuturor celor implicați.

în Cele 12 legi universale ale succesului
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Cele 12 legi universale ale succesului" de Herbert Harris este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -25.00- 18.99 lei.

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook