Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Dan Puric

Se obișnuiește să se vorbească despre "delirul dragostei", acel "ceva" ce te orbește și te face să nu mai vezi realitatea. Dar nimeni nu vorbește despre delirul mediocrității, acea "beție a lucrurilor meschine" (mărunte), care-și cer dreptul la suveranitatea ființei tale, doar prin covârșitoarea lor majoritate, sabotând în permanență visul de a fi om, și a cărui urmare este urâțenia continuă a vieții. Frumosul rănit de sabia realului își lasă sângele ca jertfă (asupra acestuia), dar, ce ciudat, numai așa, rănit, frumosul înfrumusețează!

în Despre omul frumos, Îndrăzniți!
Adăugat de natalia27Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Despre omul frumos" de Dan Puric este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -21.19- 15.99 lei.

Citate similare

Nu povesti despre sărăcia părinților tăi, despre greutățile de la începuturile vieții tale; a face așa ceva înseamnă să te plasezi mental printre săraci în acest moment, iar asta cu siguranță va opri mișcarea lucrurilor în direcția ta.

în Știința de a deveni bogat
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Wisdom of Wallace D. Wattles II - Including: The Purpose Driven Life the Law of Attraction & the Law of Opulence Paperback" de Wallace D. Wattles este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -41.99- 25.72 lei.
Socrate

O adiere mângâietoare îi răcori fruntea și vocea sa lăuntrică, îi spuse în surdină: când îți va intra în sânge că frumosul e binele și binele e frumosul, când în inima și în mintea ta se vor contopi și unul și altul în binefăcătoarea kalokagathia, atunci vei ști ce ai de făcut... Frumosul îl înalță pe om și dacă e -l orbească pe om ceva, asta trebuie fie numai acea frumusețe orbitoare care să aducă în jurul omului întrega lume a frumosului... Viitorul ascunde în el minunile frumosului și ale beatitudinii, dar făuritorii lor sunt acei ce-și proiectează în ei imaginația, fantezia, ideile îndrăznețe, cutezanța și inventivitatea poetică...

citat celebru din
Adăugat de Avramescu Norvegia ElenaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Quentin Tarantino

Ca scriitor, cer dreptul de a scrie despre orice personaj din lume despre care vreau scriu. Cer dreptul de a fi el însuși, cer dreptul de a gândi ca el și cer dreptul de a spune adevărul așa cum îl văd în el.

citat din
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "The Hateful Eight Paperback" de Quentin Tarantino este disponibilă pentru comandă online la 65.99 lei.
Dostoievski

Sunt atâtea taine care ne înconjoară! Prea multe enigme apasă asupra bietului om pe acest pământ. Dezleagă-le cum te taie capul, și ieși la liman teafăr, nevătămat, dacă-ți dă mâna. Frumosul! Și apoi, nu pot suport gândul că unii oameni cu suflet mare și luminați la minte încep prin a slăvi idealul Madonei, ca să ajungă la urmă năzuiască spre un alt ideal, idealul Sodomei. Dar și mai îngrozitor este atunci când omul în al cărui suflet sălășluiește idealul Sodomei nu se îndură totuși să-și întoarcă fața de la celălalt ideal, idealul Madonei, fiind singurul care-l însuflețește, și pentru care inima lui arde, arde cu adevărat, ca în anii neprihănitei tinereți. Nu, sufletul omului e larg, e mult prea larg, n-ar strica fie puțin îngustat! Dracu' înțeleagă! Acolo unde mintea vede numai rușine, inima descoperă frumosul. Poate oare Sodoma reprezinte frumosul? Crede-mă că pentru cei mai mulți oameni frumosul este însăși Sodoma! Poți tu dezlegi taina asta? Și te cutremuri când te gândești că frumosul nu este numai ceva care te înspăimântă, dar în același timp și o taină nepătrunsă. Aici se dă lupta între diavol și Dumnezeu, iar câmpul de bătălie este însuși sufletul omului.

citat celebru din romanul Frații Karamazov de
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba rusă. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Ru.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Le Joueur" de Dostoievski este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -59.72- 32.99 lei.
Ilorian Păunoiu

Nu sunt victimă și niciodată nu mi-a plăcut mi se spună așa. Sunt un învingător, pentru că nu am renunțat niciodată la iubire, la frumos, la frumosul din oameni, la frumosul naturii, la frumosul primăverii, la frumosul reînvierii.

în Agapologia - Logodna iubirii cu libertatea
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Doar ea

doar o femeie știe și poate face, iubite
doar ea poate dezlega misterele,
nodurile încâlcite ale ființei
și îngriji pacienții sufletului călător
cu ierburi din grădini miraculoase
și lega cu lanțuri solide de o stâncă
pe cel care i-a rănit sinea,
cu șarpele ispitei.
doar ea lovește visul cu bagheta
și este femeia-șaman care vorbește
toate limbile tuturor regnurilor
tămăduind marile treceri.

poezie de
Adăugat de Mariana DiduSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Friedrich Nietzsche

Animalele de jertfă vorbesc altfel decât spectatorii despre jertfă și spiritul de jertfire, dar niciodată nu au fost lăsate să vorbească.

în Știinta voioasă
Adăugat de FIlosofu'Semnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
în alte limbiTextul original este scris în limba germană. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la De.Citatepedia.net. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.
cumpărăturiCartea "Basic Writings of Nietzsche Paperback" de Friedrich Nietzsche este disponibilă pentru comandă online cu o considerabilă reducere de preț, la -78.99- 47.99 lei.

Ziarele sunt pline în zilele noastre de știri despre creșterea explozivă a numărului de divorțuri, despre maltratarea crescândă a copiilor de către unii părinți, despre numărul tot mai mare de violuri, despre creșterea continuă a numărului celor care citesc materiale pornografice, despre creșterea continuă a tâlhăriei, despre cereri care solicită să se instituie un guvern mondial, despre insistența tot mai mare de a se urmări să se dărâme granițele naționale, despre tot mai multe biserici creștine închise pentru că nu vor să se supună cenzurii guvernului. Dar oare de unde vin toate acestea? De ce toate moștenirile trecutului, granițele naționale, dreptul de a avea o religie liber aleasă, dreptul la avere personală și alte drepturi sunt acerb atacate? Oare există persoane și organizații secrete care doresc schimbe ordinea de bază a lucrurilor?

în Noua Ordine Mondială
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

De fapt, nu este vorba despre a adăuga ceva ființei tale. Ai fost creat perfect. Este vorba despre a dizolva ceea ce te separă de Ceea Ce Ești Cu Adevărat. Adică, a înlătura acumulările egotice care te despart de Centrul Ființei Tale.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Intoarcerea la liniste" de Cătălin Manea este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la doar -20.00- 11.99 lei.

Suveranitatea ca esență a drepturilor suverane individuale nu este prin urmare nimic altceva decât dreptul internațional public obiectiv – și dacă excludem drepturile suveranității interne – inclusiv ordinea juridică, garantată de dreptul internațional public, a statelor individuale, în măsura în care interesele statelor individuale (sau mai concret: interesele indivizilor care constituie statele) sunt protejate prin aceasta. Suveranitatea, în a cărei noțiune se manifestă unitatea sistemului privită drept calitate a acestuia, devine simbol al însuși sistemului. În locul unității conținutului se manifestă conținutul ca atare.

citat clasic din
Adăugat de Simona EnacheSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Să ai dreptate nu este întotdeauna suficient. Realitatea obișnuiește ca să ne arate mai multe fețe ale adevărului, care, mai mult, mărturisesc despre fiecare dintre noi, decât despre un adevăr general, de neatins. Adevărul nu aparține nimănui, dar cu toții încercăm -l urmăm.


Adăugat de Marius TorokSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
comentariiA fost scris un comentariu până acum.
Spune-ți părerea!
Valeriu Butulescu

În delirul ei, fantezia poate atinge cotele realului.

aforism de din Stepa memoriei
Adăugat de Lucian VeleaSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.
Sunt disponibile și traduceri în spaniolă și aromână.
Antologia aforismului românesc contemporan
cumpărăturiAntologia aforismului românesc contemporan, ediția a II-a
40 de aforiști reuniți într-o colecție memorabilă
Vezi detalii despre o antologie de referință!

Sfințește clipa

Obișnuiește clipa trăiești,
Așa, precum ai vrut-o tu vreodată!
Așa, cum scaldă soarele-n amiezi,
Sfințește clipa vieții tale toată!

Obișnuiește, timpul -l petreci
Prin a altarului lumină,
Așa, precum e dat izvorăști
Iubitei nașterea de bine!

Obișnuiește, în suflet tu pui
Un rod, o ploaie a fericirii,
Dar nu te strădui ca să râvnești,
Ce altuia pe drept i se cuvine!

Obișnuiește-n casă sădești
Un pisc de dor, din zările albastre!
Obișnuiește să mai meditezi,
Cum trece clipa ta de acum, de astăzi?!

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Dumitru Sârghie

Despre literatură și timp

Timpul e, de fapt, un anotimp,
Prelung, etern, lipsit de remanență,
E-o stare veșnică de permanență...
Timpul este, de-a pururea, răstimp!

De-aceea, noi trăim în contratimp,
Suavi, ne pierdem în evanescență,
Comunicăm sublim doar în absență,
Visând c-o ajungem în Olymp...

Cu timpul te măsori, când n-ai măsură,
Te lași rănit de umbră și lumină,
Și, Doamne, în a timpului fisură,

Cădem, c-o relativă disciplină,
Despre iubire scriem, despre ură,
Și despre neaua blănii de hermină,

Cine-am fi, Simm, fără literatură?

poezie de
Adăugat de Cornelia GeorgescuSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Sunt unii în prezența cărora omul uită ce reprezintă el cu adevărat; prin minciunile și complexele lor de superioritate sau inferioritate, încearcă îi distorsioneze acestuia percepția asupra propriei persoane și a realității. Pentru a se proteja de ei când roiesc în sfera lui de acțiune, cel mai indicat e să nu își pună sufletul pe tavă, să nu spună tot despre el, despre visurile și sentimentele sale, devină un pic sau mai mult... secretos. Se va simți mai bine și mai frumos! Așa, ca mine!

în Secretomanul Șarmant
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba română.

În cursa vieții, urâțenia pune mereu frumosul pe fugă.

citat din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
Constantin Noica

"Filozofia vorbește despre lucruri; doar profesorul vorbește despre idei", spunea un profesor de filozofie din Apus. Iată un profesor care-și cunoaște meșteșugul!

citat celebru din
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
cumpărăturiCartea "Prigoana. Documente ale procesului. 50 de ani de la pronuntarea Sentintei" de Constantin Noica este disponibilă pentru comandă online cu preț redus, la -52.02- 36.99 lei.

Nimeni nu vorbește despre antreprenoriat ca despre supraviețuire, dar exact asta este.

citat din
Adăugat de MicheleflowerbombSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
E.E. Cummings

Tot ce nu cântă doar vorbește

tot ce nu cântă doar vorbește
și tot ce vorbește vorbește despre el
(chiar dacă acel cineva se caută pe sine sau caută
un stăpân sau un discipol oaie sau lup)

suflă-l de la tine zeitate fie sau diavol
– înghesuie-l în suspine și în raționamente
numește-l justiție crudă sau răutate binecuvântat㠖
ești tu (sau eu) nimeni altcineva

omenirea-i bătută-n cap zăpăcită de discursuri
–copilul fiecărei mame este pe cale s-asurzeasc㠖
totul e numai vorbărie care nu este cântec
și toate vorbele sunt adresate doar unuia însuși

dar melodia incontestabilă a cântecului
(felul în care munții simt – și îndrăgostiții) este tăcerea.

poezie clasică de , traducere de Petru Dimofte
Adăugat de anonimSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie
în alte limbiTextul original este scris în limba engleză. Dacă îl găsești, îl poți adăuga la Citatepedia.com. Dacă există deja, ne poți semnala pagina, ca să creăm legătura.

Noah: Asta facem noi tot timpul! Ne certăm! Tu îmi spui când sunt un idiot arogant și eu îți spun când ești o pacoste, adică 99% din timp. Nu-mi e frică să te fac suferi. Căci dupa câteva secunde, iar începi fii o pacoste.
Allie: Și?
Noah: Și atunci nu va fi ușor. Va fi foarte greu. Și va trebui ne chinuim cu fiecare zi, dar vreau fac asta pentru că te doresc. Te vreau în întregime, pentru totdeauna, tu și eu, în fiecare zi... Poți face ceva pentru mine? Te rog? Imaginează-ți restul vieții tale, fă-o pentru mine. Peste 30 de ani, peste 40? Cum arată? Dacă te vezi lângă acel om, du-te! Te-am mai pierdut o dată, pot să te pierd iar dacă aș fi convins că asta îți dorești cu adevărat. Dar nu alege calea ușoară!
Allie: Care cale ușoară? Nu există așa ceva. Indiferent ce voi face cineva va fi rănit!

replici din filmul artistic Jurnalul
Adăugat de Raluca BuharSemnalează o problemă/completareCitate similare
Comentează! | Votează! | Copiază!

Distribuie

Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Fani pe Facebook