Adaugă un citat | Citate la întâmplare | Votează! | Votate recent | Adăugate recent | Comentarii recente | Top general

Petre Fântânaru - Autoironie

Dacă apa din fântână
S-ar preface în Cotnar,
Aș lăsa limba română
Și m-aș face... fântânar!

epigramă de din Antologia epigramei românești, 2007 (2007)
Adăugat de Gheorghe CulicovschiSemnalează o problemă/completareCitate similare
Votează! | Copiază!

Distribuie

 

1
milos petru [din public] a spus pe 30 ianuarie 2011:
Această epigramă aparține lui Păstorel, a scris-o la o teză dată de proful de română Fântânaru, băutor de Cotnar, la care proful i-a spuns lui Păstorel că îi dă 4 la purtatre și 10 la teză!
2
daniel stanciu [din public] a spus pe 31 ianuarie 2011:
Dar daca un alt poet a avut dreptate, cel care spunea ca: limba noastra-i o comoara din adancuri... desfundata. Daca "in adancuri" e un butoi urias (cat toata Vrancea- ar putea fi si o explicatie pt. clatinaturile pamantului din partea locului) in care se gaseste o comoara lichida, un fluviu subteran cu vin de Odobesti? Dilema apa de fantana-limba romana ramane valabila si se reduce la o chestiune de (de)gust.
3
Manolache Liviu Sergiu [din public] a spus pe 19 august 2011:
Aflam din "Varia Mathematica", de George St. Andone, Editura Albatros, 1977, ca epigrama apartine lui Pastorel Teodoreanu.
Pe cand era elev in clasa a V-a de liceu, li s-a dat la teza, de catre profesorul de limba romana, Fantanaru, sa scrie despre epigrama. Si cum Fantanaru savurase, de multe ori in viata sa, vinul de Cotnari, Pastorel a scris doar atat:
"Daca apa din fantana
S-ar preface in Cotnar,
As lasa limba romana
Si m-as face Fantanar."
Cand le-a adus tezele Fantanaru, ajungand la teza lui Pastorel, nu in sens peiorativ, ci admirativ, i-a spus: "Magarule, unu la purtare si zece pentru epigrama."
4
Lucian Velea [webmaster] a spus pe 20 august 2011:
În "Antologia epigramei românești, 2007" epigrama apare ca aparținând lui Petre Fântânaru, am modificat autorul ca fiind Păstorel Teodoreanu, dat fiind că mai multe informații converg în acest sens. Dacă mai are cineva alte informații, este rugat să le adauge.

Comentariu

Numele (obligatoriu)

Adresa de e-mail (nu e publicată, este important să fie scrisă corect)

Dacă ai cont în Forum, este valabil și pentru comentarii sau alte facilități. Autentificare »

Comentariul trebuie să aibă un ton civilizat și să se refere la subiectul citatului, altfel va fi șters. Pentru mai multe informații despre criteriile pe care trebuie să le respecte comentariile, citiți Regulamentul.

Pentru a discuta despre alte lucruri decât cele care respectă tematica acestei pagini, se poate deschide un subiect în Forum.


Căutare

Căutări recente | Top căutări | Info

Discuții similare în Forum

Mai multe în Forum »

Fani pe Facebook